Jeg skulle ønske ting ble bedre

De siste dagene har jeg bare vært dårlig. Energien er på bånn, og smertene herjer. Jeg har ikke vært i stand til noe besøk. Dagene har gått med på å ligge i senga, og å ligge på sofaen. Det er det eneste jeg har klart. Feber har jeg ca hver kveld nå, og ingen vet hvorfor. Det ser ikke ut til å gi seg, og det er rett og slett fortvilende.

Forrige helg, da jeg trodde jeg skulle begynne å bli litt bedre, planla jeg å ta en liten "ferie" i Trondheim. Kreftforeningen har en leilighet de låner bort og jeg tenkte å låne den hele høstferieuka. Da har nemlig UKA startet opp i Trondheim og det er en haug med konserter å få med seg. Derfor bestilte jeg tre konsertbilletter og reserverte leiligheten. Det er to uker til og jeg er virkelig bekymret for at det rett og slett ikke går. I den formen jeg er i nå er det jo helt uaktuelt.

Hadde liksom lyst å ta litt "fri" fra alt det vonde, og bare kose meg i Trondheim. Dra på shopping, café, konserter og bare slappe av. Vi får se hvordan det går.

Matlysten er helt borte også. Spiser sikkert to måltid om dagen, og det er jo altfor lite. Jeg har jo ikke lyst til å forsvinne helt heller. Så hvis noen har forslag til noe enkelt og lett å spise så blir jeg veldig glad for det.

208 kommentarer

Hedda

20.sep.2009 kl.10:51

god bedring ! :) håper du kan få dra til trondheim da ! :-D

saraeline95

20.sep.2009 kl.10:52

Huff da : (

Håper du blir bedre!

Ingeborg

20.sep.2009 kl.10:55

Håper virkelig det går over snart, det er så vannvittig urettferdig!

Når jeg er syk synes jeg det er mindre vanskelig å få i meg Grandiosa, smoothie og is men det haf du kanksje prøvd?

Malin;) - Makeup & Hair

20.sep.2009 kl.10:56

Huff! God bedring, håper du blir bedre så du kan kose deg i trondhjem, det fortjener du virkelig!!

Du er sterk det må eg virkelig si!

Tenke på deg

klem

Malin

Ruth

20.sep.2009 kl.10:58

Håper det går over! Du får kose deg i Trondheim :)

Stå på, du er utrolig sterk!

♥ KATRINE

20.sep.2009 kl.11:01

håper du blir bedre!

theresekristina

20.sep.2009 kl.11:02

Off, håpe virkelig du får reist til Trondheim!

Lill-Helén

20.sep.2009 kl.11:12

Jeg krysser fingrene for at du blir bedre snart!:)

Mariann

20.sep.2009 kl.11:12

Håper Trondheimsturen går i orden!

Mattips: kjeks er lett å spise, og da får du allefall i deg noe.

Stå på, Regine!:)

Lise

20.sep.2009 kl.11:18

Jeg har også problemer med å få i meg nok mat pga lang tids sykdom. Nøtter, all slags nøtter, kan være en god ting og få i seg. De innerholder mye kalorier og man blir ikke så mett av det.

Jeg vet ikke om du har vært borti det man kaller næringsdrikker? Jeg har en del tips om å få i seg kalorier, så hvis du vil ha mer informasjon kan du sende meg en mail. Vil gjerne hjelpe!

Maren

20.sep.2009 kl.11:18

smoothie kanskje. Det er godt og enkelt

Solveig.

20.sep.2009 kl.11:19

Du har virkelig stått på, så jeg ønsker indelig at du kommer deg til Trondheim. Små lette måltider som ser "fristende"ut. Energidrikk med forskjellig smak er ikke dumt. Det får du kjøpt på apoteket tror jeg.

Jeg vil øske deg "styrke for dagen og nytt håp for i morgen" Klem fra

Mona Christine

20.sep.2009 kl.11:19

Nygrillet kylling og fersk loff? God bedring, håper du får noen gode dager snart!

Mimmi

20.sep.2009 kl.11:21

Håper du blir bedre snart! Hold ut, du er en sterk person! Her er forslag til ting å spise: pitabrød med valgfri salat og kjøtt oppi, pannekaker, vafler, smoothies med div. bær og banan, hjemmelagd pizza, ost&kjeks, polarbrød, risengrynsgrøt, tomatsuppe, wraps... Når jeg er syk pleier jeg å lage fruktsalat av masse forskjellig frukt, det er både sunt&godt når man har dårlig matlyst:)

S

20.sep.2009 kl.11:23

Havregrøt er lettvint og næringsrikt, og du kan kjøpe det i porsjonspakninger som bare krever litt vann og to minutter i mikrobølgeovn. :)
Smoothies er ikke fullt så lettvint å lage, men det glir lett ned og du kan ha oppi alt mulig slik at det blir et helt måltid. Det finnes masse oppskrifter på nettet, men for enkelhets skyld: en banan, 2dl jordbær/bringebær, 1 dl skummet kultur og 2 dl eplejuice. Kjør alt i en blender, og drikk det snarest mulig for å få mest mulig av næringsinnholdet. Alternativt kan man lage en masse og fryse, så har man i noen dager.

Nina

20.sep.2009 kl.11:26

Håper du får reist til Trondheim!

shoppie

20.sep.2009 kl.11:28

Du kan spise smoothie.

Naturell yoghurt, bær og litt sukker elller kanel.

Deilig når man har feber. lett å spise.

eller hva med omelett, egg og bacon, taco, pizza, fiskesuppe, blomkålsuppe, pitabrød.

God bedring Regine. Håper virkelig du blir i bedre form snart og at du får vært med på UKA

Nora

20.sep.2009 kl.11:30

Huff, håper virkelig du blir bedre! Dette fortjener du ikke. Nudler, tomatsuppe og grøt er lett å spise.

<3

astrid katrine

20.sep.2009 kl.11:39

du har sikkert prøvd det mesta :) men ka med å drikka supper?

Lene Simonsen

20.sep.2009 kl.11:41

Uff, håper du blir bedre slik at du får deg den turen til Trondheim. Lettspist mat? Er du glad i ost så synes jeg at forskjellige typer kjeks og ost + masse forskjellig frukt og grønnsaker er skikkelig apetittvekkere. Som noen andre også skriver her, smoothie. Tvi tvi :)

Amanda

20.sep.2009 kl.11:41

Jeg bruker å spise agurk når jeg egentlig ikke vil spise. God bedring, Regine.

Carina

20.sep.2009 kl.11:42

Når matlysten er dårlig er det vel ingenting som frister veldig. Da må du spise tiltross for at du ikke er sulten. Da bør det være lett å få ned og inneholde mange kalorier. Hva med sjokolade og nøtter? Eller blir du kvalm av søtt? En omelett med skinke og ost kan være godt. Dessuten blir man ikke så "tung i magen "av det. Du får gå for noe du liker veldig godt egentlig. Også heller spise lite men jevnt og trutt.Lykke til Regine! Det er ingenting jeg heller vil, enn at du skal bli frisk. Håper så veldig på noen bedre dager for deg nå snart.

betty-Ann

20.sep.2009 kl.11:43

Kjøp fersk ananas.Spis noen ringer ananas før vanlig mat,den fremmer matlysten.En stor klem til ei tøff og sterk jente.
God bedring!

Du kan prøve å spise pastasalat, med kylling eller skinke.

Fruktsalater, prøv å få i deg en del kjøtt, det inneholder masse proteiner, masse grønnsaker og frukt, nøtter.

Hvis du har problemer med vanlig mat, så prøv å få i deg frukt og grønnsaks smothier hver dag, disse inneholder masse sunt og kan hjelpe til med å gi deg bedre energi.

Lykke til Regine!

Nina

20.sep.2009 kl.11:46

Vil bare ønske deg god bedring,Regine :) Ser du har fått mange gode tips til god, lettvint mat her. Så da er det bare å velge og vrake alt ettersom hva du liker og hva kroppen tåler.

*Varm god klem sendes din vei*

Hs

20.sep.2009 kl.11:46

Du kan alltid spise litt suppe...varm og godt, og du får sikkert mye næringer fra det. Håper at du blir bedre!

< INGVILD 3

20.sep.2009 kl.11:48

God bedring!

Smoothie er ganske kjølande og lett å spise, samtidig som du får i deg masse viktige vitaminar. Det er ikkje så lett å lage, men oppskrifter finst det mange av. Eg veit om veldig mange gode, så berre ta kontakt eller stikk innom bloggen min (der ligger det nokon oppskrifter).

Som sagt; god bedring Regine, eg håpar virkelig du kommer deg til Trondheim :)

Anne Kristine

20.sep.2009 kl.11:49

synd å høre at du e så dårlig. håpe du snart finn kretan ijænn...

når eg e sjuk sverge eg tell smoothie og vafla. ;)

Thea

20.sep.2009 kl.11:52

Jeg håper virkelig du kommer deg til Trondheim. Du trenger nok en liten avkobling fra alt når.

Hmm.. Mat ja, jeg greier fortsatt ikke å spise helt normalt, men smoothies, med proteinpulver i gjør værtfall at man ikke går mer ned i vekt enn nødvendig. Om som ei over her nevner, småspis nøtter så mye du greier!

Jeg syns disse smoothiene er ganske greie værtfall, kjapt å drikke og man får i seg det man trenger av næring, kalorier og slike ting.

Proteinpulver og slikt får du kjøpt på apoteket, og helsekost- butikker.

Stå på Regine

Åshild

20.sep.2009 kl.11:52

Godt det er to uker til Trondheimsturen som er planlagt. Det går an å håpe at du kommer deg til da. Å ha det sånn som du har det nå er helt grusomt. Masse smerter, null energi, dårlig matlyst, masse tanker, det er en nesten uutholdelig tilstand å være i. Har erfart det og kan bare si jeg føler med deg. Har ikke så mange matforslag utenom smoothie (som du allerede bruker), næringsdrikker (som du antakelig bruker) og nøtter (som jeg ikke vet om du bruker). Nøtter inneholder mye energi og næring og man kan nesten leve på det. Ellers er det kongekrabbetid nå og en lett loffskive med majones, dill og rikelig med kongekrabbe er en lett rett. Havregrynssuppe med saft i og kakao kan også være lett å få ned. Men når man har dårlig matlyst byr som regel det meste i mot, og det gjelder å finne sine egne retter som man orker. Jeg ønsker deg mengder av god bedring. Samt mot til å klare dagen i dag. Åshild

Beth

20.sep.2009 kl.11:55

Jeg tenker på deg Regine. Krysser fingrene for deg og sender over gode tanker. Jeg håper så inderlig at du skal klare denne forferdelige kampen! Forstår at du har hatt det utrolig vondt, smertefullt og tøft den siste tiden. Kan tenke meg at dagene både er vonde og lange og vanskelig å komme gjennom. Jeg håper du får litt ny styrke, litt nye krefter, og at den forderdelige feberen snart tar slutt. Er jo utrolig forferdelig å ikke vite hvor feberen kommer fra også.. Og langvarig feber kan blir man jo forferdelig utslått av. Og i tillegg til den sykdommen du allerede har, og en smertefull hverdag, er det nesten helt umulig å forstå hvordan du har det. Er iallefall vanskelig å sette seg inn i. Ser du har fått mange mattips her. Noe kan jeg vel komme på, som havregrynsgrøt med sukker og kanel på. det er faktisk veldig godt. Vet det er mange som bare bruker sukker på, men kanel på gjør også susen. I tillegg er det jo et gammelt kjærringråd at kanel er godt for kvalme og fordøyelsessystemet :) Ellers så kan jo hjemmelaga fersksuppe være noe= om du er glad i grønnsaker? Macaroni med pasta carbonara saus er godt-så kan du jo ha små skinke eller baconterninger oppi sausen, yoghurt er du kanskje lei av? Det er liksom så ofte man forsøker å spise yoghurt om man har dårlig matlyst..rislunsj med bringebærsaus er jo godt, sånne riskaker kan jo være godt-er iallefall lett og spise og lettfordøyelig, du får kanskje i deg sånne ernæringsdrikker?, aspargessuppe kan jo være ltt og spise og godt om man liker det, kanskje du klarer å få i deg litt lett-ikke så sterk gryterett? Vet ikke om du orker så "tung" mat? Eggerøre kan jo kanskje være noe? Macaronivelling? om du vil ha noe søtt så kan jo kirsebærkompott være godt også-den kan du også varme. Buljong kan jo være godt å drikke.. Vet ikke jeg Regine. Er ikke så lett å komme på ting som frister siden jeg ikke kjenner deg. Men jeg kommer med forslag som jeg pleier å gi til pasientene mine om de har dårlig matlyst.. Noen ganger er det jo absolutt ingen ting som frister overhode, hverken varmt eller kaldt, søtt eller ikke søtt. Det er ikke lett. Man blir jo nærmest sliten bare av tanken på å skulle spise noe i det hele tatt. Man kan jo miste matlysta bare av det å "stresse" med at man må få i seg noe å spise. Jeg håper at forslaga kan komme til nytte og at du snart vil komme å bedringens vei. Det var godt å høre fra deg igjen, jeg er innom hver dag og ser om du har kommet med noen nye ord. Jeg tenker på deg Regine. Jeg ønsker at du vinner kampen!!! Klem Beth

Varg

20.sep.2009 kl.12:01

Håper du blir bra nok til å dra til Trondheim! :)

Kjersti

20.sep.2009 kl.12:03

Håper virkelig du blir bedre og kan dra til Tr.heim :)

Mattips... smoothie er enkelt å spise. De kan jo lages i alle mulig smaker. Eller kanskje yoghurt med müsli og rosiner oppi. Pannekaker jo også forholdsvis enkelt. Eller omelett. Den kan du jo ha mye i, som feks. skinke, ost, bacon, tomat, sopp etc.

LiseA

20.sep.2009 kl.12:04

Hei igjen, Regine. Du har fått mange gode tips her, ser jeg. Nøtter og smoothie ville jeg foreslått som noe enkelt og næringsrikt. Jeg kan ikke på noen måte forstå hvor tungt og vanskelig du har det, men jeg håper virkelig at du vinner denne kampen! Alle gode tanker herfra og til deg. Klem

Linn Jones

20.sep.2009 kl.12:05

Trist å lese :(

Har du prøvd næringsdrikker? Det kan du få på resept av legen din. Det er små drikker som har en litt youghurt konsistens som inneholder en god del næring. Du får dem på apoteket. Spør legen din om dem! Finnes mange ulike smaker!

Arve

20.sep.2009 kl.12:13

Mange veldig gode forslag her - sjekk ut dem!

Gode tanker sendes til deg! :)

Mari

20.sep.2009 kl.12:16

Jeg syns det er lettere å få i seg mat som bare en yoghurt, eple (frukt generelt), smoothie eller milkshake og slikt. God bedring =)

anne marie

20.sep.2009 kl.12:21

Yoghurt er lett og spise, gjerne med litt frukt i:)

Anne L

20.sep.2009 kl.12:25

Ser mange foreslår smoothie, det er jo utrolig godt og næringsrikt hvis en blander med banan, naturell youghurt eller noe med smak som du liker, friske frossne bær slik at den blir kald og god.

To uker er jo lenge til så ting kan forandre seg også. Håper på bedre form :)

Viktig med små hyppige måltider når matlysten ikke er der.

En liten bit sånn annenhver time ?

Ost, kjeks og frukt ?

God bedring !

Marte Diamanten

20.sep.2009 kl.12:36

Når jeg er syk og ikke klarer å spise er salte, lette kjeks som Ritz det jeg spiser :) God bedring!

Emmy

20.sep.2009 kl.12:37

Håper, håper, HÅPER du føler deg pigg nok til å dra til Trondheim. Genial tanke å ta en avstikker, gå på konserter og sånn; helt bedritent urettferdig hvis du rett og slett ikke får det med deg. Holdningene dine er så imponerende, og det er så urettferdig når kroppen din hindrer deg i å følge dem.

Jeg ser at flere har foreslått smoothie, og det var også det første som slo meg da jeg leste innlegget ditt. Hvis du synes det er lettere å bare drikke, slippe hele greia med tygg og svelg og smak og spis. Jeg vet ikke hva som er viktigst for deg å få i deg om dagen, men det er mange muligheter for å proppe mest mulig av de nødvendige næringsstoffene ned i en smoothie, og samtidig la bær- og yoghurt-smaken være det man kjenner, sånn at man liksom bare drikker en god bærdrikk.

Denne pleier jeg å lage etter trening når jeg ikke har matlyst men likevel MÅ få i meg noe næringsrikt:

- 1,5 dl. frosne bær - jeg liker best blåbær eller bringebær. Kombi går også fint. Frosne jordbær er nok billigst :)

- 1 dl. drikkeyoghurt - jeg liker best den med vaniljesmak. Ta den feiteste hvis du trenger det.

- En liten neve gojibær - superbær med masse næring. Kan kjøpes billigere på helsekost flere steder. Gjerne tørkede, de skal uansett blendes.

- 1 spisesje linfrøolje. Kjempesunt, og man merker ikke til at det er der når man drikker smoothien. Inneholder essensielle fettsyrer. Også et typisk helsekostprodukt, men selges av og til også i vanlige butikker, avhengig av hvor stort utvalget er.

- 1 spisesje psylliumfrøskall. Gir fiber og er bra for fordøyelsen. Ikke ta for mye :) FOR bra fordøyelse er ikke moro.

- 1 dl. kesam. Lett eller mager, alt etter hva du trenger. Masse proteiner.

- 1 banan, gjerne liten siden smoothien har en del andre tykningsingredienser i seg.

Alt kjøres i blender - husk å ikke legge de frosne bærene nederst, da kan blendebladene ødelegges - og ha i en skvett vann hvis du synes smoothien blir for tjukk. Drikk med sugerør. Godt, sunt og lett å få i seg!

Det er selvfølgelig umulig for meg å vite hva du trenger mest av næring om dagen og hva som er best for deg - jeg legger ut denne oppskriften aller mest for å demonstrere hvordan du kan proppe mest mulig næring inn i en smoothie, og så bare drikke det.

Ellers synes jeg du har fått kjempemange andre gode forslag til mat også!

Håper du kommer deg så du får dratt til Trondheim! Jeg ønsker deg alt godt jeg kan oppdrive.

vejin <3

20.sep.2009 kl.12:38

Jeg har skrevet et lite innlegg om deg :)

Håper du stikker innom og sier din mening ^^

Merete

20.sep.2009 kl.12:39

Tacosalat synes jeg er både frisk, salt og fristende når jeg har dårlig matlyst. Krysser fingrene for to uker med stigende formkurve!

CC

20.sep.2009 kl.12:40

Kanskje en fruktsalat? Lett å spise, og har mange vitaminer

Isabelle

20.sep.2009 kl.12:51

Krysser fingrene for at du skal kunne dra til Trondheim! Stå på:)

Noe lett og godt man kan spise er f.eks cottage cheese. Man kan blande litt jordbærsyltetøy oppi, og da blir det kjempe godt. Det er masse proteiner i det også:) Håper feberen din gir seg snart! God bedring.

Helle

20.sep.2009 kl.12:57

Regine,

Ramlet over bloggen din tilfeldig, forferdelig å høre om din kamp, men synes du takler det så utrolig bra.

Håper virkelig du finner noe mat du klarer å spise, og at du kommer deg til Tr.heim.Og du, du tar virkelig utrolig bra bilder, det håper jeg er noe du får muligheten til å fortsette med!

Tonje

20.sep.2009 kl.13:01

Ønsker deg lykke til videre. Håper formen blir såpass bra at du kan dra til Trondheim, det fortjener du virkelig.

Julie

20.sep.2009 kl.13:05

Håper du blir bedre, og kommer deg til trondheim. Det tror jeg kan gjøre deg godt.

På apoteket har de noen sånne energidrikker, som gir mye næring. Jeg husker jeg drakk mye det når jeg var syk, (og jeg spiste mer eller mindre ingenting en periode). Det er lenge siden da, for jeg var ganske liten, men jeg husker at det var en av de få tingene som gikk ned. Jeg elsket det. Få foreldrene dine eller noen til og kjøpe det, og prøv!:)

Kamilla

20.sep.2009 kl.13:08

Hei kjære Regine. Det går ikke en eneste dag uten at jeg tenker på deg. Jeg kjenner en som har fått endetarmskreft og ble friskemeldt i vår. Hun fikk tilbakefall før sommeren og kreften hadde spredt seg til indre organer som lever, nyre og magesekk. Jeg kan ikke forestille meg hvor vondt dere har det. Det er vanskelig å vite hvordan man skal forholde seg, men jeg vil at du skal vite at jeg tenker på deg hver eneste dag og jeg håper og krysser alle fingre og tær at du skal bli frisk. Jeg sliter ofte med dårlig matlyst og da spiser jeg dette:

1) skjærer opp gulrot og agurk, dypper det i dip (rømme og holidaydip f.eks) Veldig godt!

2) jeg tar kesam oppi en skål, blander med litt bringebærfunlight og har bananbiter oppi. Veldig godt og massevis av proteiner!! Det smaker som yoghurt bare mer smak men ikke like søtt-mer friskt!

3) jeg tar vaniljekesam oppi en skål, har oppi litt kanel. Så skjærer jeg opp banan, eple og pære og dypper dette oppi vaniljekesamen. Snacks, skikkelig godt!!

4) Nachos - enkelt og greit. Du steker kjøttdeig og har i tacokrydder, heller det utover i en ildfast form sammen med nachochips, så har du ost på toppen. Veldig godt med rømme, salsa og guakamole ved siden av.

5) smoothie! veldig enkelt og du får i deg mye næring og fruktsukker. Kjøp ferdig poser og bland f.eks. jordbær, blåbær, ananas og mango sammen med appelsinjuice for å få det friskt og eplejuice hvis du vil ha det litt søtt. Mixes i blender og blir helt topp.

Håper du prøver noen av disse enkle måltidene! Stå på Regine. Du har fått meg til å sette så umåtelig stor pris på livet.

Masse klemmer fra Kamilla<3

stina

20.sep.2009 kl.13:09

Vondt å lese hvordan du har det. Krysser fingrene for Tronheims turen din.

Nøtter er bra å spise eller is. Hvis det er enklere å drikke kan du kjøpe næringsdrikker på apoteket.

Stå på videre da du!

Rose

20.sep.2009 kl.13:16

Jeg har ikke kommentert her før - men jeg har fulgt deg lenge. Og tankene mine går ofte til deg - og det har lært meg å sette pris på ting jeg selv har på en ny måte, og sette min egen sykdom i skyggen av alt det fine jeg faktisk har. Og selvom det ikke er noen trøst for deg ville jeg takke deg for det!

Forslag til enkel mat: Hva med yogurt med musli? Eller til og med drikke yogurt med musli - det renner lettere ned. Supper (hjemmelaget med mer næring i enn de ferdiglagde) - smoothie? Milkhake med frukt?

Kunne ønske jeg kunne gjøre noe for å hjelpe - og jeg er fast bestemt på å overvinne sprøyteskrekken min (som ikke kan kalles redsel og faktisk er en fobi) og melde meg som donor!

Sender deg gode tanker og sender ut et håp om forbedringer for deg!

Klem.

Messy

20.sep.2009 kl.13:16

Yoghurter, supper.. Drikk for eksempel biola, det er mye kalorier i lite. Masse god næring, lett å få i seg. Biola med mange er utrolig god. Bland det gjerne sammen med litt musli, så får du litt ekstra. Havregrøt er også godt. Ta på kanel, sukker og et smørøye i midten. Godt, næringsrikt og lett å få i seg.

Jeg ønsker deg virkelig alt godt.. Du fortjener å bli frisk nå. Men du er utrolig sterk, det skal du ha. Aldri gi opp håpet!

Messy

20.sep.2009 kl.13:20

biola med mango* mente jeg såklart..

20.sep.2009 kl.13:24

Jeg husker at morfar de dagene han ikke hadde lyst på noe mat, drakk han masse nærings dirker og energi drikker(sånne man kjøper på apoteket) dette fordi han måtte ha næring. Siden han trengte en god del med blod overføringer til kroppen, siden han hadde en ganske så aggressiv kreft type (men desverre for han hjalp ikke dette og han døde plutselig fra oss i 2005). Men jeg håper for din del at kreften ikke tar helt over kroppen din og at du blir frisk igjen:) Det unner jeg deg virkelig:) Jeg har sett hva kreft kan gjøre med kroppen og det er grusomt. Ingen skal måtte trenge å gå i gjennom det.

20.sep.2009 kl.13:27

Hvis du kjøper en stor boks med yoghurt, også en type mûsli du liker , så kan du bare blande dette etter hvordan du måtte ønske :-) Det er veldig kjapt og enkelt, og du får i deg noe!

20.sep.2009 kl.13:27

hei Regine.

følger bloggen din hele tiden,trist å se at formen er så dårlig.

Har sikkert hørt om alternativ til måltid før,men noe som funker bra er næringsdrikke.fås kjøpt på apoteket og dekker ett helt måltid.er nesten som en milkshake,får forskjellige smaker.*tvi tvi*

V

20.sep.2009 kl.13:28

Ville anbefale deg næringsdrikker som du kan få kjøpt blant annet på apoteket. Har selv hatt problemer med å få i meg nok næring pågrunn av sykdom, og da var de redningen.

Håper du går bedre dager i møte!

Espen Steen

20.sep.2009 kl.13:35

Hei Regine

Matforslag fra Heidi.

Potetmos, potetgull og chips (pommesfrittes)skal visst være lett å spise.

Drikk farris (m/mango er godt).

Håper du snarest får noen bedre dager igjen. Dette er for jævlig!

LIVE STRONG!

20.sep.2009 kl.13:38

havregrøt (inneholder mye næring) og yoghurt. håper du blir bedre og kan reise!

sol

20.sep.2009 kl.13:45

Jeg skulle ønske du fant en dyktig og erfaren healer som kunne hjelpe deg med almenntilstanden..Jeg tror virkelig du hadde syntes det hadde vært digg, bare få litt påfyll av frisk energi..Skal jo være litt forsiktig med å anbefale slikt, pga alle de utrente healerene som finnes på markedet i den alternative jungelen ....På sykehuset i Tromsø har de en egen healer, det skulle de jaggumeg hatt på kreftavdelinger i det ganske land..Ikke for å "helbrede" nødvendigvis, men å hjepe til å få resten av systemet litt opp og gå, så man har krefter til å gå gjennom behandling og dermed også motivasjon. Motivasjon er det første som går ut av døren når energien blir lav.

Fader altså, Regine..Jeg syntes det er leit at du har det sånt. Jeg sender deg noe digge vibber, og håper at formen blir bedre, så du kan ta deg den turen til Trondheim..

Klem...

Kristin

20.sep.2009 kl.13:45

Håper du kommer deg til Trondheim! Ikke godt å finne noe fristende og enkelt å spise når man er syk. Laget et innlegg til deg på bloggen min med noen tips til enkle retter og håper noe av det kan friste deg:) Stå på videre, Regine! Du er tøff!

20.sep.2009 kl.13:50

Leit og høre at tingene ikke er blitt det minste bedre.

Håper du får den turen til Trondheim og at du får litt "fri" fra de daglige tingene.

Heier på deg .

Carina

20.sep.2009 kl.13:52

Jeg synes frisk frukt og bær er greit når man har dårlig matlyst :) Druer, appelsin, banan osv... Og yoghurt.

Potetmos eller nudler er dessuten noe jeg elsker å spise når jeg ikke orker noe tung middag :)

Men er jo viktig å få i seg vitaminer, proteiner osv. også!

Heidi

20.sep.2009 kl.13:56

Gå på matprat.no :) Jeg får alltid så lyst på mat når jeg er der, og mye av det er raskt og enkelt å lage! vaniljeyoughurt med eplebiter er veldig godt, ellers kan du prøve noen småretter med kylling, da får du i deg proteiner:)

Håper formen din bedrer seg, jeg får helt vondt inni meg når jeg ser at du har det så ille. Krysser fingrene for at du skal bli bedre:)

May

20.sep.2009 kl.13:59

Håper virkelig du får reist til Trondheim og kost deg på konserter :):)

Masse god bedring - krysser fingrene for at feberen gir seg ;)

hestiaverden

20.sep.2009 kl.14:05

Alt er sagt før... Tenker masse på deg

-klem-

nessie

20.sep.2009 kl.14:06

Jeg har også nedsatt apetitt pga antidep (som ellers virker veldig bra), drikker en del proteinshaker. Mat vil liksom ikke ned. De fleste velassorterte helsekostbutikker fører kjente merker, sjokolade smaker nesten som litago hvis du tar litt mer melk enn oppgitt. Krysser fingerene for deg!

Melissa Catherine Moen

20.sep.2009 kl.14:10

Når jeg er dårlig osv og ikke har lyst på mat, som jeg har vært i det siste. så spise jeg potetgull. Hehe. Er ikke så sunt, men er lett og hjelper meg litt ihvertfall :)

Også ting med noodler. Hehe. Men det som har hjelpet meg når jeg lissom ikke spiste, så spiste jeg det jeg ville. uansett hva jeg fikk lyst på fikk jeg tak i :) Så det hjalp. For jeg ble utroolig lei av sykehus maten. Jeg takler ikke og spise poteter og brød osv lenger pga det. hehe. så er bare og spise det man vil ha så nyter man det skikkelig :)

Håper du blir bedre snart og får gjort litt :):):)

Masse god bedring!!

20.sep.2009 kl.14:22

Huff "/ håper formen blir bedre så du får dratt til Trondheim !

Kan "Snack n Jacks" (riskjeks med smak) være noe? : ))

Naboene

20.sep.2009 kl.14:23

Tenker på deg Regine.

Ønsker så inderlig at du snart blir bedre.

Hvis det er noe vi kan hjelpe med så håper jeg du/dere sier fra.

Klem fra oss

blaaklokke

20.sep.2009 kl.14:28

hva med å koke litt havregrynsgrøt? det er lett og spise når matlysten ikke er til stede. selv bruker jeg antidepressiva som gjør at matlysten er på topp hele tiden (jeg hadde mista over 10 kg og de er på vei tilbake). jeg vet ikke hva du syns om slike medisiner, men de kan kanskje hjelpe hvis du føler deg nedstemt? uansett tror og håper jeg du kommer deg på beina, slik at du får med deg UKA.

dersom du kjeder deg vil jeg anbefale deg å laste ned en serie som heter Sons of Anarchy (mye action, kjekke menn) jeg leser på bloggen din at du liker mye av den samme musikken som jeg gjør, og at du også liker true blood. det er knall:)

laila

20.sep.2009 kl.14:32

Så trist å høre at du er så sliten nå..skulle ønske du kunne fått deg den friuka og fått muligheten til å slappe av i tr.hjem. Man trenger sånne oppmuntringer i hverdagen når så mye annet kræsjer.

Vi får bare håpe at det snur, sånn at du får reist.

Det er ikke alltid like enkelt å få i seg mat når matlysten ikke er tilstede. Kanksje præve å få i deg noen rett i koppen i det minste..enkelt å lage...

masse tanker til deg.

Janne

20.sep.2009 kl.14:36

Supper, salater, kjeks? :)

20.sep.2009 kl.14:40

Yoghurt glir veldig lett ned :)

Mariann

20.sep.2009 kl.14:43

Stakkars deg, håper virkelig du kommer deg til Trondheim.

Mange har god nytte av Proteinfabrikken sin "big mass", pulver som du shaker. Da får du i deg mye næringsstoffer enkelt og greit.

Klem fra meg

KKFASHION

20.sep.2009 kl.14:44

smoothier, yoghurt med bær eller honning, få noen du kjenner til å bake muffins eller boller eller noe, supper, kjekse (for eksempel kjekse med ost), pitapizza osvosv

Stå på videre Regine, følger deg på bloggen hver dag, og jeg håper virkelig du får den uka fri, for det tror jeg du kunne hatt godt av! Stå på!

Kari

20.sep.2009 kl.14:54

God bedring! Sender masse varme tanker og ønsker deg alt godt:) Bare lurer på om du går på noe form for skole?

Maren

20.sep.2009 kl.15:03

Smoothie!

Flytende mat.... det er vel lett å få i seg...?

S

20.sep.2009 kl.15:05

yoghurt :-) få noen til å skjære opp fruktbiter til deg :-) stå på!

Line

20.sep.2009 kl.15:09

Jeg vet at du sikkert er 10 ganger mer utslitt og dårlig enn jeg er når jeg er syk, men jeg spiser alltid masse chips og skiver med smørpålegg da. Men det frister sikkert ikke.

Håper i allefall du får reise til Tr.heim!!

God bedring.

ingrid

20.sep.2009 kl.15:10

du er en utrolig sterk person, og jeg ser opp til deg !

Nanni

20.sep.2009 kl.15:22

Ettersom jeg er mamma til fire, får jeg så lyst til å si kjære lille venn.... så da sier jeg det..

Yoplait yoghurt, den med bjørnebær og vanilje og med litt nøtte/frukt blanding oppi. Du kan også bruke litt kanel på, godt og rik på antioksodanter.

Gode ønsker herfra :)

søtnosmamma

20.sep.2009 kl.15:30

Så dumt at du er i så dårlig form! Som "Lise" skriver lengre oppe er nøtter en god næringskilde når du ikke får i deg noe annet, og næringsdrikk hadde jeg absolutt prøvd om matlysten var så dårlig. Du trenger den energien du kan få nå. Næringsdrikk kan en vel få på blå respet om du har behov for det! Verdt å forhøre seg med legen!

Ellers så pleier alltid stekte poteter og pølser funke når jeg er syk! Og selvsagt at jeg slipper å lage maten selv!

Håper formen er stigende så du får reist til Trondheim i høstferien, nå fortjener du virkelig litt medvind og mulighet for å tenke på litt annet! Klem!

Irene

20.sep.2009 kl.15:38

Kanskje du kan få besøk av en av dine beste venner, selv om du ikke orker å snakke med henne eller kanskje ikke en gang være i samme rom hele tiden? Hvis du tror det kan være godt bare å ha en i huset, som du vet er der for deg. Jeg er sikker på at noen ønsker å være der, selv om de kanskje ikke får pratet ordentlig med deg. Det kan gi deg en liten variasjon i dagen din.

Pastaskruer eller makaroni med en enkel tomatsaus til er noe jeg spiser dersom jeg ikke har matlyst. Og flatbrød med eller uten hvitost.

Lykke til videre med dagen!

knutta

20.sep.2009 kl.15:40

Hei!

Leit å høre at formen er laber, skal krysse fingrene for at du er bra til UKA, kunne gjerne tenkt meg å dra selv!

Mat som er lett å spise, tja. Salat er jo godt. Ta gjerne kylling oppi. En god salat jeg liker er Kinakål, klementinbåter (uten steiner), agurk og rosiner og små biter av kyllingfilet...

En lett dressing oppå.

Har man ikke matlyst er det letere å spise lett salat enn å spise "tung" og stekt mat

God bedring:)

JULIANE SOFIE

20.sep.2009 kl.15:43

Uff ;o Det kan ikke være lett å være deg. :s

Håper du blir bedre! God bedring. :)

Hilde

20.sep.2009 kl.15:49

forslag..lag deg(eller få noen til å gjøre d)en stor kasserolle me grønnsaksuppe,og sett den i kjøleskapet og hent der når du blir sulten og varm opp:) d gjør jeg nå når jeg ikke har energi til å lage meg mat-og så holder den seg ei uke(har prøvd)og så er d kjempe godt:)

Jeg bruker; kål,kålrot,sellerirot,gulrot,potet,purreløk,og grønnsaksbuljonger ca 2-3 :)og så vann ja;)

Vil ønske deg GOD bedring!!!!!

Violena

20.sep.2009 kl.15:49

Det er virkelig ille at du skal ha det sånn, Regine. Du har vært gjennom så mye og hadde så til de grader fortjent å få en opptur og i det minste å kunne få slappe av litt fra sykdommen. Håper noe av dette nå inntreffer snart.

Ikke så lett for oss fremmede å vite hva slags matretter som passer for deg, og du får sikkert de ernæringsrådene du trenger fra medisinsk hold. En nøtteblanding inneholder jo veldig mye næring og kan småspises gjennom dagen. Som en lett og næringsrik middagsrett kunne jeg foreslå laksefilet med potetmos og mye raspa gulrøtter.

Carina Isabell

20.sep.2009 kl.15:55

Håper du blir i bedre form, og får dratt på UKA!

Kunne tenkt meg dit selv, men får heller bare misunne alle de som faktisk drar..

Siden jeg ikke er noen mesterkokk, og ikke har så god peiling på rett mat for deg.. foreslår jeg bare det jeg alltid får av mamma når jeg er sjuk. Grønnsakssuppe... Lett å spise, og masse næring.. Sier hun ihvertfall;)

God bedring Reging, krysser fingrene for deg! :)

Silje Sund

20.sep.2009 kl.16:06

Røde druer og bananbiter som du dypper i melonyoghurt, stekt torsk med ris og salat, nøtter eller kjeks:)

Pappa 37

20.sep.2009 kl.16:12

Tenker på deg, og håper du kommer deg i bedre form snart. Du fortjener å ha det bedre enn dette.

Vet ikke hva du orker jeg, men hva med en ferdigpizza levert på døra?

Sender uansett over varme og positive tanker.

Pappa 37

Sunniva

20.sep.2009 kl.16:19

Heia

Lyst å bare gi deg noen små tips, som jeg selv har måttet benytte meg av i det siste nettopp pga null energi. Nå kan ikke bakgrunnene våre sammenlignes, men velger å nevne det til deg allikevell.

Jeg har i det siste tatt flytende tran og multivitaminer (uten a og d vitaminer siden jeg tar tran) Jeg har også tatt duroferon mtp å fylle opp jernlagrene. Jeg drikker også mye vann, spiser ofte, men ikke så mye igangen og jeg prøver å spise sunt og næringsrikt. Smoothie i alle varianter er godt. Lager meg også fruktsalat med nøtter, kanel og sukker på. Noni-juice er jo også veldig vitamin og mineralrikt, hvis det hadde vært interessant for deg.

Ønsker deg lykke til videre. Håper formen din kommer seg, så du får dradd til Trondheim.

Klem

♥ Maren

20.sep.2009 kl.16:33

Jeg håper så inderlig at du kan bli frisk Regine. Du fortjener ikke dette. Jeg tenker så utrolig mye på deg om dagen. Og jeg håper hver dag at det kan stå på bloggen din at du føler deg så mye mye bedre.

Jeg håper du får dratt til Trondheim og på de konsertene du ønsker. Det gjør jeg virkelig.

God bedring Regine <3

Karina

20.sep.2009 kl.16:33

God bedring Regine! Krysser fingrene for deg.

Mattips:

* Vaniljekesam (evnt med bær oppi)

* Dream Is med belgisk sjokolade (blir ikke like kvalmende som vanlig fløteiskrem)

* Nachos m/ost

* Rømmevafler

* Pannekaker med brunost

* Tykke amerikanske pannekaker

* Ostepop (min favoritt hehe)

* Kyllingvinger

* Pitapizza

* Rømmegrøt m/spekemat

Lykke til :)

Annelie

20.sep.2009 kl.16:39

Kiwi är lätt og spise, og innehåller en massa vitaminer.

Frida

20.sep.2009 kl.16:51

Hei Regine!

God bedring :-P

Håper du blir frisk nok til å dra til Trondheim! :-) Det hadde du virkelig fortjent etter all tiden du har vært syk!

julieyohanzen

20.sep.2009 kl.16:52

Yoghurt er bra, synes så sykt synd på deg :/

20.sep.2009 kl.17:02

Hei på deg..

Har du prøvd de Quaqer ( vet ikke helt hvordan man skriver det) Det er havregrøt med eplebiter i .. KJempeenkelt å lage.. Bare varm opp melk eller vann og putt posen oppi... Deilig og næringsrik...Jeg har selv vært syk nå i det siste og det er det jeg har fått ned..

Håper du kommer deg litt snart.. Unner deg en tur til Trondheim og noen konserter..

klem

Ine

20.sep.2009 kl.17:14

Hei Regine.

Jeg tenkte å komme med noen mattips. Jeg har problem selv når det gjelder mat, tåler ikke all verdens mat. Gjelder å finne retter som ser fristende ut og som kanskje er lette for fordøyelsen.

Jeg lager en-to PROTEIN drikker hver dag (fra apoteket). Det gjør at vekten holdes stabil.

Naturell-yoghurt med honning (gresk sak).

Yoghurt med mindre fett! Blåbær f.eks.

Havregrøt!

Loff med banan?

Taco, kjøttdeig,mais,tomat,agurk,kanskje rømme,salat,ananas!

Fiskeboller i hvit saus er en veldig kjekk rett.

Roastbiff, gratinerte poteter.

Kyllingsalat

Pasta,kjøttdeig og salat

Ris, og kyllingfillet med sursøt saus (ferdigglass)

Det er kjempe godt å kjøpe en kurv blåbær,bringebær og maule! Det er lov =D

Håper det var noen nyttige tips! :)

Hans Martin

20.sep.2009 kl.17:17

Hei.Dumt at du har så tunge dager. For å få i deg næring så anbefaler jeg en skje med karbopulver og bittelitt druesukker altid når du drikker noe(passer i saft,vann juice osv).Du må ha maks med næring i det du har i deg når du ikke klarer så mye.Til å spise må du ha noe som ikke gjør deg fort mett eller kvalm.Banan,appelsin,yoghurt,salater og alt som ikke er tungt fordøyelig er bra.Husk at veldig varm eller kald mat og drikke tar mer energi,så ikke spis veldig varm/kald mat eller drikke.Sterk mat er heller ikke bra, da det øker forbrenninga. Vel,dette er alt jeg har å komme med.Ønsker deg god bedring!

20.sep.2009 kl.17:20

god bedring. Når jeg er sjuk å ikke klarer spise vanlig mat, pleier jeg kjøpe masse sjokoladekjeks, potetgull, nøtter å sånn, ikke så sunt men d er lettere å få i seg enn vanlig mat

linnpinnn

20.sep.2009 kl.17:21

god bedring regine

L Lawliet

20.sep.2009 kl.17:24

Suppe, grøt eller yoghurt.

Håper ting ordner seg ^^

- LivingInDarkness (Ps, jeg bor i Trondheim.)

Hans Martin

20.sep.2009 kl.17:25

ine: Mange gode tips der.Men proteiner er harde å bryte ned for kroppen.Er greit for den som er ganske frisk, men tror ikke Regine har godt av å ta ekstra proteiner utenom maten.Jeg er ingen ekspert, så skal ikke si at det er helt feil:)

tone

20.sep.2009 kl.17:51

håper det blir bedre så du kommer deg til Trondheim!

Noe som er godt å enkelt å spise er potetmos og supper av forskjellige slag! :)

CELINE DG

20.sep.2009 kl.17:53

uff, ikke godt å høre! :( perioden etter jeg opererte og jeg ikke hadde matlyst pleide jeg å spise potetmos, fikk det i meg og det mettet faktisk :) kanskje ikke det beste tipset, men..

20.sep.2009 kl.18:05

Håpe du får reist til Trondheim:) Det hadde du fortjent.

Yoghurt e lett å ete :) prøv d!

Ingrid

20.sep.2009 kl.19:24

Jeg har veldig lite matlyst for tiden, men i dag da det stod eggerøre på bordet ble jeg veldig glad! Så jeg spiste det sammen med hjemmebakt brødskive. Høres sikkert kjempedumt ut, men det er nesten det eneste jeg har lyst på i alle fall. Håper du kommer deg. Jeg skal be for deg!

Ingrid

20.sep.2009 kl.19:28

Og forresten; laks (eller annen fisk) med potetstapp er noe av det beste jeg vet! Siden det er såpass salt, så får jeg extra lyst på det. Håper du blir bedre kjære deg!

Ann Marit

20.sep.2009 kl.19:29

om du har en blender så lag deg en mugge med Gazpacho. skikkelig modne tomater,litt loffbrød, en grønn paprika, litt agurk, hvitløk, olje, hvitvins eddik og vann, alt i en blender, settes i kjøleskapet, la den være iskald når du spiser den, godt og ikke minst får du i deg masse næring =)

Måtte du bli bedre og ikke minst få litt fri fra smerter og få muligheten til å dra til Trondheim, hadde det gått skulle jeg tatt vondten din slik at du fikk litt fri.....

sofia

20.sep.2009 kl.19:45

smoothie.. det er så godt og enkelt. mye energi i det også og veldig sunt! god bedring, regine!!

Ida Helene

20.sep.2009 kl.19:51

Kjøp måltidsdrikker på apotek1. De erstatter 1 helt måltid. God bedring.

20.sep.2009 kl.20:56

Musli med masse god youghurt ;)

20.sep.2009 kl.22:29

spiser alltid eplebåter når jeg har feber :) en av de få tingene jeg orker da.

Oslo

20.sep.2009 kl.22:39

Her var det mange gode tips! Mitt tips er rett og slett å lage en energidrikk av ferskpresset appelsinjuice iblandet to eggeplommer. Høres skikkelig kvalmt ut, jeg vet, men har tro på at det ihvertfall gir deg næring. Svigerfar ligger på sykehus nå, og har mistet 15 kg de siste ukene fordi han ikke får i seg noe mat.. alt smaker vondt, og kroppen hans er svak. Det eneste som sklir greit ned, som smaker litt ålreit og som hjelper til med å holde vekten hans stabil, er denne drikken.

Håper det går oppover for deg herfra, at du ikke plages mer med feber og smerter, og at du klarer å hente styrke til å kjempe videre.

F**k kreft! Leve Regine!

sirkeline

20.sep.2009 kl.22:53

Ser du får mange gode tips.. Kjøp Mr Lee nudler, spes de med kjøttsmak. Kokes bare noen få minutter og smaker litt. Chashewnøtter og iskald cola er også smakfullt. B-tonin (som du får kjøpt på apoteket) skal virke appetittvekkende. Ta vitaminer og Omega 3. Håper ting bedrer seg litt snart, men mye av det du sliter med nå, er vel mulige bivirkniner? Nattaklem

xmailenx.blogg.no

20.sep.2009 kl.23:40

Jeg håper og vet du blir frisk!

Jeg blir så sur på denne kreften.

Stå på!

Tips: Sodd,fruktsuppe,musli,yogurt..Det er så mye!

Jeg spiser spagetti blanding ( alacapri ) på boks når jeg

vil ha noe enkelt. God bedring!

vvito

21.sep.2009 kl.00:05

Jeg krysser fingrene for deg og håper at du blir frisk slik at du kan ta deg en ferie :) God bedring!

Cia

21.sep.2009 kl.00:08

Smoothie :) Min favoritt er isbiter, frosne bringebær eller skogsbær, banan, vaniljeyoghurt, biola med bringebær og eplejuice. Knus først isbitene og de frosne bærene. Viktig å ha en god blender for å få et godt resultat. Jeg har blender fra kitchen aid. Veldig fornøyd med den.

Du har fått mange gode forslag her. Det viktigste er at det er noe du liker og har lyst på.

Håper legene kan hjelpe deg med å lindre smertene og dempe feberen.
Håper du snart får bedre dager med mindre smerter og mer energi.

*Klem*

Vilde

21.sep.2009 kl.00:09

Uff, jeg håper virkeig at alt ordner seg for deg Regine! Du virker som ei jente som fortjener å ha det så mye bedre!! Jeg beundrer hvor sterk du er, og hvor godt du klarer å takle ting:)

Jeg håper og tror at du klarer deg! Du virker som ei jente som klarer seg:) Masse lykke til!

kjersti

21.sep.2009 kl.00:10

Min beste venninne syns hemmeligheten ligger i hvordan mat og drikke ser ut!

For henne er det mest fristende om det ligger bittelittegrann på tallerkenen, at agurkskiva er millimetertynn, epleskivene det samme.

Å få iskald cappuchino-næringsdrikk i bunnen av det minste stettglasset i huset smaker tydeligvis annerledes, og oppturen i å be om påfyll er kan du bare tenke deg.

Vi har litt dilla på stettglass om dagen, da er det størst sjanse for at frukt i minibiter frister, og hun foretrekker noen dager motstandsfrie banan og kiwi.

Litt av kicket er å bli servert, kan du unne deg det?

Noen dager orker hun bare det hun kaller "baby-mat", jeg tenker "hvit" mat (fisk,pasta...) Bløtt/mykt skal det være da. En halv liten potet uten skallet sitt sammen med en kvart fiskebolle som hun kan knuse i hvt saus eller i smeltet smør....hun behøver jo ikke spise pynten, men bare nyte fargen?

Andre dager er det mulig, og tilogmed en nytelse, å tygge kjøtt .. så lenge det er mørt og litt av gangen. Da kan det også hende at både broccoli og gulrot smaker godt!

Det er vanskelig for mange å forstå hvor liten porsjonen egentlig må være for å friste.

Smoothie har mange nevnt, og "snill, ikke for sur" frister også min syke venninne. I stettglass med sugerør, takk!

Håper du har noen gode "kelnere" mens matlysten tar seg ferie, Regine.

Eva

21.sep.2009 kl.01:24

Havrevilling er veldig bra for å få i seg næring og det kan drikkes. Du må bare koke opp en veldig tynn havregrynsgrøt og så siler du av grynene og drikker vannet. Det er alltid det mamma forer meg med når all annen mat er umulig. Det er kanskje ikke verdens beste mat men man får hvertfall i seg noe som gir litt energi. Håper det hjalp litt :) Stå på!!
Håper du føler deg bedre snart, og at du får reist til Trondheim! :)

Smoothie, milkshake, yoghurt, start-kjeks, salte kjeks, potetgull, fruktsalat er noen tips iallfall!

Tenker på deg, kjære Regine!

Camilla

21.sep.2009 kl.03:05

Haaper du har funnet noe som frister i de mange gode tipsene du har faatt : ) Slenger meg paa det Kjersti sier om at presentasjonen av maten ofte har mye aa si - hvis det SER delikat ut og er i en liten porsjon som ser overkommelig ut for deg kan det kanskje hjelpe litt..?

Onsker deg god bedring!!

stina

21.sep.2009 kl.03:16

jeg håper virkelig for din skyld at du får dratt til trondheim, og at du blir bedre!!

popkorn, banan, friskis?

kanskje litt dårlige tips, men det er noe av det jeg liker å sspise når jeg ikke har så veldig matlyst.

Stine

21.sep.2009 kl.03:20

frukt e ofte godt å spise når man føle seg dårlig, i mitt tilfelle like æ å spise druper eller eple biter når æ e syk :)

God bedring!

Amalie

21.sep.2009 kl.05:42

God bedring kjære Regine

Gro

21.sep.2009 kl.07:54

kjære Regine!Detta var vondt og lesa. Du har nok fått veldig mange forslag og forsøkt det meste. men hva med å drikke

havresuppe? det er jo veldig næringsrikt. Og hva er det du liker aller, aller best? Ja du har nok forsøkt det også sikkert.

Håper av hele mitt hjerte at du får reist til Trondheim. tenker på deg vær dag. Stor klem til deg fra Gro.

Caroline

21.sep.2009 kl.08:36

Har du prøvd de næringsdrikkene på apoteket, addera?

De har hjulpet meg når jeg har vært syk å matlysten på bånn.. får hvertfall litt mer energi av de... Ønsker deg alt godt Regine! Stå på!!

Camilla

21.sep.2009 kl.08:45

Matlyst har en viktig funksjon som man ikke tenker på før den er borte!

Noen forslag:

- RisiFrutti

- Popkorn

- Mariekjeks (eller andre kjeks)

Tror det finnes en del forslag om man googler litt, særlig i form av energidrikker og "flytende mat".

Lykke til med matlysten, håper den kommer tilbake snart!

Ingrid

21.sep.2009 kl.08:45

Huff. Men, stå på!

Om du orker, er jo smoothies og sånn ganske lett å få ned, men dette pleier å mette på meg; du tar en vaniljeyoghurt, drysser over müsli, hakker nøtter og tørket aprikos, og drysser over. Lett, og veldig godt :-)

-Dani

21.sep.2009 kl.09:00

Jeg tenker på deg, Regine, og jeg vet at den styrken du har vil få deg gjennom dette. Jeg har sett det før...

Tips til mat: Hva med smoothies? Med litt god næring i? Lettere å drikke enn å spise kan jeg tenke meg...

De varmeste tanker til deg

kine

21.sep.2009 kl.09:15

håper du kommer deg til Trondheim =)

Spis en banan :) det er godt.. eller tomatsuppe ;)

eller rett i koppen av noe slag.. Lykke til :)

gunn

21.sep.2009 kl.10:00

Hei.

Håper inderlig du får den turen til Trondheim, at formen blir bedre. Det unner jeg deg av hele mitt hjerte.

Jeg lå på sykehuset for noen år siden. Var undervektig på grunn av sykom. Fikk da noe pulver som kunne røres ut i drikke som var full av energi. De vet sikkert hva det er på apoteket eller ved å ta kontakt med klinisk ernæringsfysolog. Næringsdrikker, vørterøl, nøtter, mandler, frø og egg gir mye energi og vitaminer selv med lite inntak. Ber for deg!!!!!!!!!!!!!!

Klem Gunn

HSokken

21.sep.2009 kl.10:27

De få gangene jeg har vært syk og ikke hatt matlyst, f.eks. da jeg hadde lungebetennelse, var tomatsuppe en av de få tingene jeg fikk i meg.

Hanne G.

21.sep.2009 kl.10:32

Melon med spekeskinke er veldig godt og lett å spise. Nøtteblandinger som andre foreslår også. Omelett med skinke, minipizza..

Håper feberen og smertene gir seg snart..sender deg en klem fra Spania!

evylind

21.sep.2009 kl.10:32

frukt er lett å spise :-)

god bedring.

ANNE

21.sep.2009 kl.10:34

Kjære deg...En stund siden jeg har skrevet til deg,men er inne å leser hver dag.Trist å høre at formen er laber..Det er selvfølgelig viktig at du får næring.Visst du ikke har prøvd nutridrikk vil jeg anbefale deg å prøve.Du får dem både med sjokolade,vanilje og jordbæp smak.Det beste er at de er fulle av viktige næringsstoffer ,anbefales ved dårlig appetitt og ved ekkstra behov for næriing.Verd et forøk.Jeg håper virkelig at du skal få bedre dager snart,vondt å tenke på at du har det kjipt..Sender masse gode tanker til deg..Klem fra Anne

ANNE

21.sep.2009 kl.10:38

Hei igjen..beklager alle skriveleifene i innlegget over,glemte bare å si at nutridrikk kjøpes på apotek.Eller har du vel hatt kontakt med dietetiker på sykehuset,de kan gi deg mange tips...

Kiki

21.sep.2009 kl.10:41

Feberen er nok bare kroppens signaler om at den er sliten. Lurt å spise selv om det ikke frister med mat (vet det er lettere sagt enn gjort). Hva med litt oppskjært frukt som mellom måltider eller kanskje rosiner?

Du får ha god bedring regine. Håper du får kommet deg til "UKA" i Trondheim. Unner deg alt godt Regine.

Tone

21.sep.2009 kl.10:58

Off, får håpe du kan få reise til Trondheim...
Yoghurt og frukt er jo ganske lett:-) Ellers så er det jo mange forskjellige smoothier, shaker osv som kan hjelpe deg å få i deg det du trenger?

Heidi G.

21.sep.2009 kl.11:02

Ord blir så fattige når du har det sånn som nå. Derfor gir jeg deg bare en stor og varm god bedring-klem i dag.

Mona Lisa

21.sep.2009 kl.11:36

god bedring! Prøv å få i deg egg, omelett, kokt, stekt eller hva, mye kcal og protein, og nøtter. Du må prøve å spise!

AnnaSofie : )

21.sep.2009 kl.13:09

heei Regine :)

Jeg må bare si at du er min inspirasjon, det er ikke sånn at jeg har en sykdom eller no selv, jeg har det helt perfekt egentlig. : ) jeg vil bare si at om jg kunne, skulle jeg gjort alt for å hatt den sykdommen du har , i steedet for at du skal lide. Det virker som om du har så ufattelig masse å by på ! jeg har blogg selv og er ganske ung, og du er en av mine største grunner til å faktisk blogge. kanskje alt dette jeg sier nå høres helt rart ut og ikke gir noen grunn, men det er sant ! og jeg vet at det er så mange andre her ute i Norge som tenkte akkurat det samme ! du er helt fantastisk og om mennesker på jorda hadde vært som deg, vær og en , da hadde det nok ikke vært krig på denne jord : ))) Du er utrolig sterk og utrolig vakker ! både på insiden og utsiden ! :D jeg mener alt jeg sier :) <3

Hadde vært utrolig takknemmelig om du kunne komentert bloggen min ?

God bedring :) klem AnnaSofie :) <3

Malin Alise

21.sep.2009 kl.13:40

Håper virkelig du blir bedre, slik at du får kost deg i Trondheim. Det må være utrolig tungt å ikke kunne gjøre alt det du har lyst til, men allikevel virker du så sterk.

Lykke til!

marte

21.sep.2009 kl.14:21

Huff, så leit å være så slapp og energiløs og ha så vondt. Håper det bedrer seg snart:)
Jeg jobber på gamlehjem, og ofte når noen mister matlysten så får de havregrøt med fløte og sukker på, det gir mye næring, men er ikke vanskelig å spise. Håper det kan være til hjelp!
God bedring, Regine!

Maria

21.sep.2009 kl.16:32

åh : (

Marina

21.sep.2009 kl.16:36

Tapas! Eller er jo egentlig ikke tapas men, here you go ;

- tacolefser

- philidelfiaost ( smaken bestemmer du selv )

- skinke ( familieskinke, vestlandskinke etc. )

- hvitost (jarlsberg eller norwegia )

- salatblad.

Fremgangsmåte :

Smør et tynt lag philidelfiaost på tacolefsa. Del så skinka,salaten og hvitosten og legg det på lefsa. Rull lefsa og del den i biter.

Bon apetìt!

Og en ting til, God Bedring Regine, Jeg heier på deg! (:

Ane

21.sep.2009 kl.16:38

det stikker i hjerte å lese de innleggene her!

er det noe som er sikkert, så er det at du har fortjent en uke fri fra smerte-hellvette du er i! jeg krysser fingre,bein,armer og alt man kan krysse, for at du skal få utført planene dine framover og for at vidazaen skal ta knekken på den hellvettes sykdommen din!

Inger

21.sep.2009 kl.17:03

jeg har fulgt med på bloggen din en god stund, så tenkte jeg skulle skrive en kommentar for en gangs skyld! Hver gang jeg går inn på bloggen din tenker jeg hvor modig og sterk du er som gjør dette. Det er ikke mange som hadde skrevet en slik blogg for å få mer oppmerksomhet når det gjelder kreftsykdom og få flere givere. Du tenker kanskje ikke det samme, men det er virkelig sant!!! Og la aldri noen fortelle deg noe annet. Stå på, jeg vet du kan klare det!

marchi

21.sep.2009 kl.17:33

du er sterk, tøff og modig. du er rett og slett helt utrolig!

og at du skal gå gjennom det her er helt forferdelig. jeg har fulgt bloggen din lenge og håper inderlig hver gang jeg ser du har oppdatert at det er en god nyhet du kommer med. og det er like trist hver gang det ikke er det. jeg tenker på deg Regine. du er sterk. Stå på!

Monica

21.sep.2009 kl.17:40

Hei, ser du ønsker tips til noe enkelt å spise. Har du forsøkt nudler?

Åsne

21.sep.2009 kl.17:53

God bedring Regine!

Når jeg er syk pleier jeg å spise mariekjeks! Det er ganske enkelt å få ned.

Jeg tenker på deg :) <3

silje

21.sep.2009 kl.18:16

God bedring Regine!

Et mattips fra meg er varme, deilige supper nå som det begynner å bli så kaldt.

varme klemmer

Iiva

21.sep.2009 kl.18:36

Bestekameraten min på 21 år har kreft, han sliter med det samme just nå... han ble hvertfall god nok til å være med venner i helga å det er så utrolig å høre hvor mye han setter pris på de "friske dagene" så håper du får noen av dem til høstferien!

Håper virkelig du blir frisk!

Noe som kameraten min pleier spise er peanøtter, det er mye kalorier i det som gir mye energi!

God bedring!

21.sep.2009 kl.18:41

Mine tips: Jeg får mer matlyst hvis maten er dandert vakkert på tallerken. Lite og delikat. Har du forsøkt det? Jeg synes også at det hjelper å ha et glass kaldt vann med syrlig sitron oppi ved siden av maten hvis jeg er kvalm. Salte Ritz-kjeks er også godt. Det behøver ikke akkurat å være Ritz-kjeks heller, bare det er salt. Jeg liker å gå på fine resturanter hvis matlysten er på bånn, men jeg forstår at det kan være vanskelig når du er så syk som det du er nå. Kanskje det er noen som kan lage litt delikat mat til deg?

Jeg tenker på deg og håper det vil bli bedre tider for deg.

Evia

21.sep.2009 kl.18:55

Jeg vet ikke om dette er noe du kunne tenke deg, men det finnes et pulver (sikkert også mange andre enn det jeg nevner her), Afinutrin, som du blander i maten for å øke kaloriene. Da får du iallefall i deg mer næring. Evt ernæringsdrikker fra apoteket. De er ganske dyre, men tror at du med din diagnose vil få dem på resept. Og jeg vet du kan få med prøver av ulike smaker, typer fra apoteket om du ønsker å forsøke.

Har erfaring med at de pas jeg arbeider med greier å opprettholde nogenlunde stabilt kalori inntak med disse produktene, så kanskje de kan hjelpe deg?

Håper virkelig du får oppleve en bedring snart. Jeg tenker ofte på deg og familien din! Da setter jeg mer pris på min egen tidvis gråe hverdag. For det er absolutt ingenting mot alt dere gjennomgår hver dag.

Mange lykkeønsker og varme hilsener videre=)

diamond

21.sep.2009 kl.18:58

Når jeg føler meg urven, lager jeg meg chiligryte. Dvs. kjøttdeig eller kylling, tomatbønner, litt tomatpurè, hvitløk og masse fersk finhakket chili. Det høres kanskje "heavy" ut, men det klarner virkelig opp i systemet og gir masse energi! Chili gjør at kroppen føler seg frisk, våken og opplagt. Men jeg vil ikke anbefale det dersom du har vondt i magen, siden det inneholder bønner. Alternativt kan du jo lage tomatsuppe med fersk chili oppi i stedet. Mange klemmer til deg!

diamond

21.sep.2009 kl.19:03

Kom på en ting til..

En herlig liten rett som ikke er for tung for magen, er spansk toast. Du trenger en forsiktig ristet loffskive, som du smører litt hvitløkssmør på (dette kan selvsagt sløyfes om du ikke liker hvitløk). Så legger du en brettet skive av spekeskinke (sånn vanlig strandaskinke fra Gilde fks) og en tomatskive oppå, og topper det hele med ost. Krydre med oregano etc. etter behov. Stek det noen minutter i ovnen til osten er gyllen, og voila! En nydelig liten rett som ikke gjør deg stappmett, men er kjempegod.
Jeg er så lei meg på dine vegne, skjønne Regine♥ Suppe, gjerne kraftig, eller næringsrike smoothies, det er dét jeg kan komme på. Frukt, gjerne dyppet i kesam'en med vaniljesmak, slik at du gjerne får det enda lettere i deg:) Havregrøt om du klarer, barnegrøt fra Nestlé? Kanskje det er mye næring i dem som også kan være greit for voksne, jeg vet ikke. Frukt og grønt, for å få best mulig av alt du trenger. Jeg vet ikke stort mer hva jeg kan si annet enn at jeg ønsker så inderlig godt for deg og at jg tenker ustanselig på deg♥ God, forhåpentligvis styrkende klem fra Rebella

Monajenten

21.sep.2009 kl.20:21

Nå har jeg ikke lest de andre svarene, men et par forslag til mat som er lett og enkelt:

- Smoothies

- Vaniljekesam med bær

- Cottage cheese med bær eller eple og kanel

- Havregrøt

- Enkel salat med kinakål, tomat, agurk og mais

- Mariekjeks

Vil gi deg en stor, stor klem.

Vibeke

21.sep.2009 kl.20:24

Jeg vet det selvfølgelig ikke kan sammenlignes, men når jeg lå med kyssesyken endte jeg også i situasjonen hvor jeg spiste lite. Jeg spiste suppe flere ganger om dagen i flere uker. Det handler jo om å få i seg noe i det hele tatt. Spesielt blokoli og blomkoll supp, fordi det innehold mer fett. Det er utrolig hvordan vekten forsvinner når man er syk. Så da gjelder det å pøse på med akkurat det man har lyst på, uansett hva det er. Og ha faste måltider. Lykke til uensett. Gleder meg til å se at du blir frisk.

21.sep.2009 kl.20:38

youghurt er godt, og lett å spise:)
håper formen din blir på topp til den planlakte Trondheimturen :)
Det fortjener du virkelig :)

Ønsker deg alt vell, og mange varme tanker til deg <3

Tottefia

21.sep.2009 kl.20:50

Vet ikke hva jeg skal skrive jeg, Regine..

Tenker på deg og håper ting snur seg!

Lett å spise: Loff med leverpostei! Nam!

Christina

21.sep.2009 kl.21:10

Når jeg er syk og ikke har matlyst pleier det å gå i salt chips, french fries eller noe slikt:) Ristet brød eller knekkebrød er også greit:)

Håper ting blir bedre!

Anonym

21.sep.2009 kl.21:12

Hei!

For en liten stund siden fant jeg bloggen din, og jeg har begynt å lese den fast. Jeg må si at jeg har lenge hatt veldig lyst til å kommentere innleggene dine, men jeg har aldri helt visst hva jeg skulle si, for jeg har alltid vært redd for å si noe feil. Klarer som oftest aldri å si fornuftig ellers. Men jeg har alltid villet si at jeg beundrer deg veldig, og håper det aller beste for deg.

Jeg håper også at du får med deg turen til Trondheim!

Kristiandsands jenta=)

21.sep.2009 kl.21:21

Lykke til videre i kampen mot kreften håper du snart blir frisk fra den! Og håper du får drad til Trondheim..Du fortjener alt det gode!!!

Kjenner du Anne Brundi fra post 3 på rikshospithalet..??

Aslaug

21.sep.2009 kl.22:00

Kjempe fin blogg! =D

Håper du blir bedre til UKA, hører det skal være ganske så bra..

Jeg er jo ikke helt sikker på hva du liker, og hva du kan spise.. Men når jeg er syk så pleier jeg å steke meg en kyllingfilet med litt krydder. Også har jeg Sweet'nSour saus til. Enkelt og mettende. Og kyllng er bra vettu!

God bedring, ønsker deg alt det beste=D

Grete

21.sep.2009 kl.22:31

Spis italiensk mat med masse hvitløk og olivenolje!

Ellen MKK

21.sep.2009 kl.22:44

Kjære Regine.

Du strever og sliter slik med sykdommen din,ønsker jeg kunne gjort noe for deg.Vi får ikke mer enn vi kan bære sies det,men du har hatt nok nå.Fortjener å få noen bedre og lettere dager,slik at du kan få litt mer energi og motivasjon til å kjempe videre.

På Rikshospitalet sa legene til meg at jeg skulle spise potetgull/chips og sjokolade for å få mer energi for det var det kroppen trengte rett etter at jeg var operert.Ikke noe de anbefalte til vanlig men en fin måte til å få raskt overskudd og energi på for å komme seg fortere.Ser du ellers har fått mange gode råd ang. den dårlige matlysten din og smoothies er jo noe du liker godt fra før av.

Håper du kommer deg og får turen til Trondheim,det fortjener du.Vi har alle godt av å ha noe å se fram til.glede oss til så sats på at det blir en tur dit,Regine.

Tenker masse på deg,både morgen,middag og kveld.Får jeg ikke sove er du med meg i tankene da også.

Natta klemmer fra mor/bestemor.

Hege

21.sep.2009 kl.23:02

Hei Regine.

På forhånd så vil jeg bare si at jeg vil IKKE tråkke noen på tærne.

Vet dette er veldig vanskelig for deg og de rundt deg.

Men har du vurdert å få "knapp" på magen? Slik at du kan få tilført næring der?

Da slipper du jo å stresse med hvor mye du får i deg i denne vanskelige tiden. Da kan du jo ta det du har lyst på ved siden av.... og skulle du få tilbake matlysten så går det jo ann å ta den vekk ;)

Håper iallefall du har fått noen gode råd her på kommentarene....for her var det mye godt ;)

Ønsker deg alt vell.

Klem

SOFSEN

21.sep.2009 kl.23:26

Jeg er glad i deg. :)

moqe

22.sep.2009 kl.01:27

Når jeg var syk og ikke kunne spise, så spiste jeg veldig ofte suppe. suppe, banan. suppe er energirikt, og det er lett å få i seg. når du er så slapp som du er, er det viktigste å få i seg energi. ta vare på deg selv, kjære deg.

Stine

22.sep.2009 kl.10:51

Et råd er å kjøpe slankepulver. Det høres helt feil ut, men disse blandingene er faktisk ment som erstatning for måltider, og inneholder det kroppen trenger av vitaminer/mineraler, samt en viss mengde energi. De kommer også i forskjellige smaker, og noen kan helt sikkert blandes i melk også for optimalt energiinnhold.

Hvis du bruker dem I TILLEGG til det andre du orker å spise, og ikke istedet for, som slankere gjør, er det et kjempeflott tilskudd.

Lykke til. Tenker på deg.

Tor

22.sep.2009 kl.11:39

Kyllingsuppe? Lykke til!

Nina

22.sep.2009 kl.11:40

Heij Regine!

Blir så lei meg når jeg hører hvor vondt du har det :( Skulle ønske jeg kunne hjelpe deg.. men det er nok ikke mye jeg får gjort :( Men i går så meldte jeg meg iallefall som blodgiver så jeg kan hjelpe andre iallefall!

Ser at du har problemer med maten.. :(

Men det du kan prøve da er ernæringsdrikk som du får kjøpt på apoteket. Det finnes i to varianter, den ene er juicebasert og den andre er melkebasert. Da får du iallefall i deg litt ernæring! Hvis du liker det, så kan du få resept på det av legen din..

Lykke til Regine! Tenker og følger med deg!

Klem fra Nina :)

maya

22.sep.2009 kl.12:58

heihei. jeg har fulgt med på bloggen en god stund. synes du er skikkelig tøff. min mor døde av kreft for ca. 3 uker siden. hvilken type kreft har du? ville bare si lykke til masse! kreft er en sinnsyk sykdom spør du meg.. men tenker og følger med på bloggen din! klem

Mick

22.sep.2009 kl.13:10

Håper du får reist til Trondheim, viktig å få pause fra hverdagen.

anne

22.sep.2009 kl.14:17

Trondheim venter på deg:) Jeg håper du blir friskere snart, for du er en så utrolig bra jente. Du er den kuleste jenta i Norge!

22.sep.2009 kl.14:54

Nå håper jeg virkelig dette gir seg snart, det er jo så utrolig urettferdig! Det fins noe greier på apoteket, nesten drikkeyoghurt, med masse næring i. Farmoren min som har en kreftkul i spiserøret drikker den. Jeg håper du blir frisk nok til å reise til Trondheim :)

Fit

22.sep.2009 kl.14:55

Håper virkelig du får en opptur snart!=( Jeg anbefaler deg å spise energitett mat, så du får i deg mest mulig næring på det lille du får i deg.. Hvis du er glad i nøtter er det fort gjort å få i seg masse energi gjennom det, for eksempel cashewnøtter, pistasjenøtter eller valnøtter. Avocado er også veldig energirikt, og har du noe som er stekt ville jeg vært ekstra raus med oljen du steker i, og evt. også lage fete fløtesauser hvis du orker å spise det. Nå er ikke tiden for å tenke på å velge magert og slik man kanskje ellers ville gjort, så om du har lyst på fløte, smør, fete meieriprodukter osv. er det bare bra, da det er energitett. Håper det hjalp litt..Hvis du trenger flere tips, eller lurer på noe kan du sende meg en mail på fit.blogg@gmail.com (utdannet innen ernæring).

Fit

22.sep.2009 kl.14:58

Foressten: Lager du noe flytende eller delvis flytende, feks. suppe, yoghurt eller smoothie - hell noen ss olje oppi! Rapsolje smaker nøytralt, men gjør at du får i deg mer energi/kalorier.. =)

C.

22.sep.2009 kl.16:10

Risengrynsgrøt synes jeg er godt når jeg er syk. God bedring :)

Helene

22.sep.2009 kl.16:36

Krysser fingrene for at ting snart begynner å gå opp over for det!

Karoline Madeleine

22.sep.2009 kl.17:02

Lag enkel mat, ikke noe tungt som du hater å spise f.eks. Og som mellommåltid er det godt å spise bær, særlig blåbær - masse vitaminer og alt det der!

Lisbeth

22.sep.2009 kl.18:12

Kjære Regine. Uff, det er trist å høre at du ikke føler deg bra. Håper virkelig det snart gir seg.

Synd å høre at ikke matlysten er på topp også. Hvordan føles det å spise? Blir du kvalm? Føler du deg mett? Orker du ikke tygge? Hvis det er kvalme du opplever, er det i hvertfall ikke lett å spise. Det beste må kanskje være ting som er litt flytende og som inneholder masse næring. Supper er jo genialt. Det går ann å bruke stavmikser for å få suppen helt "smooth". Da er det veldig lett å få i seg. Ellers er både nøtter, smoothier + + lurt. Hadde vært interessant å høre hvorfor du ikke orker mat. Da er det enklere å komme med tips.

Jeg tenker på deg hver dag og håper på at du snart blir bedre.

Klemmer fra meg.

Marte

22.sep.2009 kl.18:46

Huff, så utrolig kjipt! Håper du blir bedre til høstferien :-) Suppe er ganske enkelt å spise når du er dårlig. Chips og annet digg er ganske lett å spise også!

Dina

22.sep.2009 kl.19:12

Jeg anbefaler pasta. Kjøp litt "fancy" sauser hvis du liker det - vanlig Dolmio er gjerne litt kjedelig - og bland i olivenolje, hvitløk og masse revet ost mens du varmer det opp. Det smaker alldeles nydelig, og oljen og osten gjør at du får i deg masse kalorier på få munnfuller. Sunt er det også for kroppen med olivenolje, så du kan gjerne ta en spiseskje noen ganger for dagen, det er 100 kcal per spiseskje ;) Evt kutt opp en tomat, strø over med salt, pepper, basilikum, hvitløk og masse olivenolje. (Jeg høres kanskje litt fanatisk ut med hvitløken, men hvis du er av typen som liker hvitløk, er den ekstremt apetittvekkende, den hjelper meg til å spise selv når jeg har omgangssyken!)

Ha også brus (med sukker!) i kjøleskapet, det er mange "billige" kalorier.

Marita

22.sep.2009 kl.19:27

Lag havregrøt, det er super godt når man egentlig ikke har noe spesiel matlyst, det er det MASSE næring i. Bjørns havregryn. Masse god bedring fra meg :-)

Janne

22.sep.2009 kl.19:42

God bedring! :)

Vet ikke om noen har skrevet det før, men en lur ide er å kutte opp i maten i biter. Uansett hva det er. Så kan du bare sitte å små spise med fingrene eller noe :).

maria

22.sep.2009 kl.20:20

Håper virkelig du får dratt til Trondheim!
Hva med vanilje kesam med bær eller korn eller yoghurt med korn?
Frukt er viktig og som oftes fristende
Eplemost med farris naturell er også veldig bra pga alle c-vitaminene og farris gir deg mye kalsium
Rett i koppen spiser jeg alltid når jeg er syk
Men når du ikke har matlyst er det kanskje ikke så lett... Prøv å finn ting som ser delikat ut, uansett hvor usunt det er!
Jeg tenker på deg

moox

22.sep.2009 kl.20:25

ben & jerry is!

22.sep.2009 kl.21:37

Prøv å hele tiden ha litt kuttet opp frukt og grønnsaker og litt nøtter i nærheten og prøv å få i deg litt sånt mellom de to måltidene. Epler og gulrøtter i biter smaker og frister mye bedre enn et helt eple eller en hel gulerot.

Alt godt

23.sep.2009 kl.08:11

Eg lagde semulegrynssuppe/grøt til ein slektning som hadde problem med å legge på seg ei periode. Ein halv liter heilmjølk, 1,5 dl semulegryn og 2 ss sukker. Ha gryna og sukkeret i mjølka når den er kald, og varm det sakte opp medan du rører. Ha i ei barneskei smør som du rører inn, og ei klype salt. Server med sukkerdryss og smørøye.

Rikke

24.sep.2009 kl.19:09

Vaniljejogurt/kesam med eplebiter og kanel ! smaker nydelig !

<3 connie ailin

25.sep.2009 kl.09:16

Du kan jo prøve frukt smoothie :-D Næringsrik og masse ting du trenger for å holde deg oppe :)

God bedring : )

maria

25.sep.2009 kl.13:25

Prøv vaniljeyoghurt med valnøtter og akasiehonning :) Akasiehonning smaker ikke så mye "honning" som den norske typen, men er full av de samme sunne næringsstoffene, bør finnes på meny, spar, ultra, coop osv :) Valnøtter er proppfulle av sunt fett + andre sunne greier, og yoghurt er bra for magen :)

Emilie Waaler

26.sep.2009 kl.11:21

Mattips; Kjeks, grandiosa, hjemmebakte boller, det er liksom så kos, og da får man alltids i seg litt ekstra, minitomater, nøtter og ellers "småmat". Må bare si minitomater en gang til, det er friskt og godt, og man kan spise mye av det uten å bli hverken mett eller kvalm. Håper at du fikk noen nyttige tips! :)

Drivkraften i deg selv

27.sep.2009 kl.17:21

jeg har fulgt en del med på bloggen din, å har tenkt en del.

når du tenker/skriver posetivt på bloggen din virker det som om ting blir bedre, men når du tenker negativt blir du sykere å svakere. du må være i senter av deg selv, å ikke utenfor. for vist du har tro da løfter du opp deg selv å får med deg å sentre ditt vidre å du får større plass å bevege deg på. vist ikke kommer du utenfor sentret å da blir det vanskeligere til deg. jeg tror du må tro på deg selv å drivkraften din. da blir ting enklere. ikke se negativt på dagene uansett hvor trist,vondt å tungt det blir.tenk positivt, ha tro på deg selv "gud", gud= er drivkraften i deg selv.

tror jeg..

Stine

27.sep.2009 kl.21:56

fruktsalat, kanskje ikke så mettende, men det hjelper med musli i hvis du liker det :)

Rebekka

30.sep.2009 kl.10:48

du får ha god bedring jeg kjenner deg ikke men eg syntest at du skal vite at eg tenker på deg

Og eg håper du får dra til tronheim på ferige

Men du ba om noe lett å spise og eg vet om noe som er lett å spise og lage det kkan du lage på under 5min og det er nudlerr det er både vell smakende og gjir deg litt mere energi.

eg spiser det vær dag før trening og da når eg har spist det kan eg klare meg utten middag:)

god bedring

Liv Jorunn

01.okt.2009 kl.15:01

Hei, ms sykepleieren min anbefalte Nutridrink, som fåes kjøpt på apoteket, om man ikke orker å spise noe er dette et bra alternativ, noen smaker er bedre enn andre. Så får du iallefall i deg næringsstoffer ! :)

Gro Antila

04.okt.2009 kl.12:38

Leser om livet ditt, hmm......vet ik ka æ skal si, men....håper du blir frisk!

Life is unfear ...

Har du dårlig matlyst? Kok dæ en maiskolbe og ha på margarin og salt, eller bak en potet i ovnen hvis du liker potet! Ha litt salat, rømme, mais (!) og hvitløk og sånt du liker til.

Snadder!

Sender dæ noen tanker og håper livet går som du vil! Klem Gro

ina

17.okt.2009 kl.14:48

ta deg en en banan eller et eple, selvom det ikke er så veldig godt helle tiden, har jeg virkelig hørt at det skal hjelpe.

eller du kan prøve deg på en joughurt, jeg har veldig problemer med og prøve og få mat i meg noen ganger, går dager også uten at jeg spiser. men det har ivertfall hjulpet meg! lykke til videre :) håper du blir frisk.

LRA

01.nov.2009 kl.22:56

omelett. Næringsrikt, mettende og godt.

Jenny - Marlèn

06.nov.2009 kl.14:27

På apoteket selger de noen drikker, Jeg vet ikke hva det heter, Men jeg kaller det kaloribombe. Det blir mann mett på og det skal hvertfall dekke et helt måltid :D

marte solheim

30.nov.2009 kl.02:37

Det tipset jeg kan gi deg som du kan spise er : ta to typer med yogurt legg de lag for lag i et glass og strø got med mushli over, det er jo ikke et fult måltid men det er veldig godt og lett og få det ned på tunge dager. lykke til <3

therese

04.des.2009 kl.13:51

Hei! Jeg vet at Regine dessverre er borte nå (hvil i fred kjære, sterke jenta vår!) men jeg bare ville foreslå grønnsaksbuljong i tilfelle noen i samme situasjon trenger tipset en gang. Eller saftis- enda enklere hvis du er varm og trenger litt kalorier. Nå vet jeg ikke om det er så næringsrikt, men det er bare å sette på vannkokeren, legge en buljongbit i skåla/koppen, eller hente en is fra fryseren. Jeg har også dager hvor jeg ikke klarer å stå opp fra sengen og tilogmed det å hente litt vann er vanskelig. Men hvis du har noen rundt deg, be de lage grønnsakssuppe til deg med de grønnsakene du liker. Masse vitaminer! Er du alene hjelper bare en terning buljong med vann litt også. Ellers prøver jeg å spise masse gulrøtter når jeg klarer, de gir masse b vitaminer som igjen hjelper på blod produksjonen. (Dette er ting jeg spiser når jeg absolutt ikke orker mat, og ikke orker å lage, men vet at jeg må) Håper englene passer på deg Regina!

Skriv en ny kommentar

Regine

Regine

18, Kristiansund

Har fått diagnosen MDS/AML - her vil jeg beskrive hvordan det er å leve med/bli behandlet for det. Lurer du på noe? regine1000@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits Blogglisten