Vi trenger flere unge menn som benmargsgivere

Jeg så et nyhetsinnslag på nrk i dag om at vi har alt for få unge menn som er benmargsdonorer. Av de totalt 28 000 som er registrert som donorer er bare 2300 menn under 36 år. Unge menn er de som er best egnet som benmargsdonorer. Man får alltid flest celler ut av unge menn. De har en høy celleproduksjon, og det er lett å tappe dem fordi de har gode blodårer. Legene er bekymret over det statistikken viser.

Hvordan bli donor?
Først og fremst må man være blodgiver. For å bli det kan du ta kontakt med din lokale blodbank. Som frivillig giver blir du først vevstypet, og det skjer ved en vanlig blodprøve. Opplysningene blir lagt inn i benmargsgiverregisteret. Det er først hvis du blir valgt ut at stamceller høstes. Sjansen er veldig liten for å bli valgt ut som donor, men likevel er det utrolig viktig at de som kan melder seg slik at de som trenger det har en mulgihet til å finne en potensiell donor. Tenk om akkurat DU kan være med på å redde liv?

Å gi stamceller er helt ufarlig og gjøres enten ved å tappe dem fra blodet eller benmargen. Alle har rikelig med benmarg, og det taes ut bare en liten del som kroppen erstatter fullstendig i løpet av noen dager.

Tenk å sitte igjen med den følelsen av at du kanskje kan ha reddet et liv. Det må være helt fantastisk. Det er slike ting som gjør livet mer meningsfylt. Selv om man aldri kan ha en garanti for at benmargstransplantasjonen blir vellykket har man i hvert fall gitt vedkommende en sjanse til å bli frisk. Uten transplantasjonen hadde i hvert fall jeg ikke hatt en sjans, og det føltes utrolig bra å bare få muligheten. Donoren ga meg håp, og jeg har fortsatt håpet om at jeg kan oppnå å få en ny stamcelletransplantasjon i håp om å bli frisk. Selv om det ser mørkt ut.

Dette er en oppfordring folkens.
OBS. Man må være over 18 år for å være både blodgiver og donor.

Du kan lese mer om det her http://www.rikshospitalet.no/iKnowBase/Content/406858/Beinmarg2007_web.pdf

cimg0720
(Dette er stamcellene som jeg fikk i Januar)

93 kommentarer

Ingvil Fiona

28.aug.2009 kl.01:51

Skulle gjerne gjort begge deler, men pga tatoveringer og piercinger er det visst ikke mulig.. Har ihvertfall lest at man må vente i ett helt år etter ny tatoveringer/piercing før en kan gi blod... Og det blir vanskelig når man hele tiden planlegger eller tatoverer/piercer noe nytt.. Egoistisk, I know.. Men forhåpentligvis blir jeg blodgiver med tiden jeg også! Et supert tiltak som flere så absolutt burde bidra med. Stå på :)

miimmma

28.aug.2009 kl.03:57

noen som vet om man kan bli blodgiver og benmargsdonor når man bruker litium?

Wenche

28.aug.2009 kl.07:26

Du er unik . Nok engang setter du fokus på viktigheten av det og være blodgiver og beinmargs donor .Det kan ikke gjentas for ofte. For hver gang klarer en å "vekke" noen og da er en på rett vei.Det er derfor det er så viktig med informasjon igjen og igjen.Regine du gjør en kjempe jobb. Du står på. Noe som vi friske bør følge.Heier på det. God helg !!!!!

Stine

28.aug.2009 kl.08:09

Kjære RegineJeg har lest bloggen din nå en hel stund, og du er utrolig sterk. Jeg skulle så gjerne del beinmargen min med deg om den hadde passet. Jeg var blodgiver tidligere, men siden jeg reagerer så voldsomt fysisk på å gi blod (blir rett og slett kjempedårlig noen timer i etterkant) har jeg kuttet det ut. Men jeg tror jeg står i beinmargregisteret, syns nemlig å huske at jeg takket ja til det den gang for et par år siden.Ha en god helg på alle måter..S*

GUR :)

28.aug.2009 kl.09:20

Har en kronisk sykdom, og går på medisiner så jeg får ikke gjort det :(:(

Tone

28.aug.2009 kl.10:05

Jeg skulle så gjerne gjort det, hadde store planer om å melde meg som blodgiver den dagen jeg fylte 18. Men pga cøliaki vil de dessverre ikke ha blodet..

Jorunn

28.aug.2009 kl.10:23

Jeg er blodgiver, og skal så absolutt melde meg som benmargsdonor neste gang!

Grete

28.aug.2009 kl.10:24

Hei Regine,Jeg er selvsagt blodgiver og oppfordrer alle til å bli det samme. Ikke noe stress, du sitter og ser på TV en tjue minutters tid, og så er du ferdig. Jeg bare lurer på hvordan det foregår når de tar beinmarg, er man under narkose? Er det vondt?

Lisbeth Aas

28.aug.2009 kl.10:28

Hei Regine.Har fulgt med bloggen din veldig lenge, har hatt lyst å skrive mange ganger. Når du nå skriver om benmargsdonor, så kan jeg kommentere det. Jeg har vært donor til sønnen min som var nesten 18, når han fikk benmargen min, men hab gikk desverre bort senere det året...... Jeg står fremdeles i registret. Det er slettes ikke farlig å være donor, du gjør ei god gjerning. Jeg ønsker deg lykke til videre, du er tøff. Vet hva du og familien din går gjennom. Mange gode hilsner fra en mamma i trondheim

28.aug.2009 kl.10:34

Kan man bli donor hvis man har hatt kreft? Jeg har hatt livmorkreft så det har ingenting med blodet og benmargen å gjøre, men gikk på en svak cellegift kur i tilegg til strålebehandling, det er nå 3 år siden. Jeg tror nok ikke at jeg kan pga det, men spør for sikkerhets skyld

Heidi

28.aug.2009 kl.11:04

Jeg skal gjøre det når jeg er ferdig å amme...selv om jeg ikke er en mann, kan oppfordre mannen min til å gjøre det samme. Alt for å gjøre en god gjerning :)

Marte

28.aug.2009 kl.11:24

Hei Regine. Jeg er inne og leser jevnlig, og syns du er til stor inspirasjon. Idag har jeg tatt med friheten å gjengi dette innlegget i bloggen min. Håper det er greit. Hvis ikke, kan du bare si fra så skal jeg fjerne det umiddelbart. Hilsen en beundrer.

Maria

28.aug.2009 kl.11:34

Jeg og samboeren min har store planer om å bli blodgivere! :) Så det blir nok til at vi tar oss en tur bort på Haukeland i løpet av den nærmeste fremtid. Synes alle som får lov å gi blod burde gjøre det. Det er jo bare å sitte der mens blodet blir tappet! Men jeg synes det er litt dumt at folk med for eksempel cøliaki ikke for lov å gi blod.. Og også det med at homofile ikke får gi, det synes jeg er fryktelig trist! Fortsatt god bedring Regine! Tenker ofte på deg.

metallicatrollet

28.aug.2009 kl.11:49

Jeg hadde tenkt til å melde meg nå, helt til jeg så kommentaren om cøliaki. Dette må jeg undersøke. Også skal jeg spørre kjæresten, han er jo ung og gutt, men han har heftig sprøyteskrekk. :x

Hild Frøya

28.aug.2009 kl.11:51

Jeg skulle gjerne ha gitt blod. Jeg har donorkort. Men så lenge reglene er slik at en frisk homofil, en frisk Ali og en frisk Mohammed ikke kan gi blod.. Ja, da kan ikke jeg heller. Når disse reglene blir ebdret, slik at ALLE FRISKE kan gi blod. Ja, da skal jeg gi jeg også.. Det er rett og slett en prinsippsak for meg. jeg skjønner jo at man må ha regler, at man må sjekkes og sånt. Men er man frisk, ja, da er man frisk.. Uansett hva man heter eller hvem man elsker..

Emmy

28.aug.2009 kl.11:54

Kjempebra at du bruker bloggen din til å fremme slike ting! Jeg har nettopp meldt meg som blodgiver, og skal til min første utredning neste uke. Jeg er ganske spent og håper jeg får bli blodgiver. I så fall skal jeg stille meg i beinmargsregisteret også. Tidligere har jeg ikke kunnet gi blod, fordi jeg har vært for tynn (veid under 50 kilo, hvilket egentlig ikke er så merkelig; jeg er veldig lav), men nå trener jeg og veier mer. Det, i kombinasjon med at jeg har blitt fast leser av bloggen din, har gjort at jeg har gitt det et nytt forsøk! Takk for det!Forøvrig vil jeg bare påpeke hvor viktig det er at blodgivere er friske, og at det ikke er for å stigmatisere noen at alle ikke kan gi. Hele greia handler jo om helse, tilfriskning og livredning, derfor legges restriksjonen på nivå "strengere enn nødvendig" snarere enn "slappere enn nødvendig" :P Føler selvfølgelig med de som har kroniske sykdommer etc. og som gjerne vil bidra, men ikke kan - men når man tenker over hva det dreier seg om, er det fullt forståelig at man legger til rette for "better safe than sorry" når det gjelder blodgivning. Det er forresten ikke homofile som er oppført på ikke-listen - det er menn som har hatt seksuell omgang med andre menn. At det også innbefatter brorparten av mannlige homofile er nå så, men det er altså hvorvidt og i hvilken grad man er i risikosonen for HIV som er avgjørende. Såvidt meg bekjent skal man dessuten vente 3 måneder med å gi blod derom man har ny sexpartner, uavhengig av eget og partnerens kjønn. Alt for å være på den sikre siden! Summa summarum kommer alle sikkerhetsforanstaltningene av det overordnede kravet: Helse - både for giver og mottager.Uansett. Supert innlegg, Regine! Benytter anledningen til å sende deg alle ønsker i verden om at du får en ny beinmargstransplantasjon og en vei mot friskmelding! Oppfordrer alle bloggere der ute også vil videreformidle det Regine skriver i dag!

28.aug.2009 kl.12:11

Jeg prøvde å bli blodgiver men fikk ikke lov fordi jeg veide for lite :( De sa minimumsvekta var 50 kg :/

Silje Silje

28.aug.2009 kl.12:24

Når jeg blir frisk en gang skal jeg begynne å gi blod og bli benmargsdonor.

Lillan

28.aug.2009 kl.12:36

Takket være deg Regine, så skal jeg bli blodgiver til tirsdag! Jeg bare håper på at jernlagrene mine er i orden etter 2 fødsler... Men jeg er i hvert fall inne i systemet uansett nå, og kommer til å sette meg opp som beinmargsdonor :-)Tusen takk for inspirasjon og spark i ræva!

Regine

28.aug.2009 kl.12:36

Takk for kommentarer!miimmma: Det vet jeg dessverre ikke, men du kan jo ta kontakt med nærmeste blodbank for å høre?Grete: For det meste tror jeg de tapper stamceller fra blodet i dag, og det er jo ikke vondt. Men jeg tror man må få noen sprøyter i forkant slik at benmargen produserer flere stamceller. Hvis det taes fra benmargen får man såklart narkose. Man kan vel kjenne litt ubehag etterpå, men det er jo verdt det :)Anonym: Hvis man har hatt kreft kan man ikke være blodgiver eller donor. Helt enig med det Emmy sier. De gjør det jo ikke for å diskriminere folk. De gjør det for at det skal være tryggest mulig for mottakeren. Det er jo veldig dumt om man får en sykdom pga at man har fått "feil" blod. Så jeg syns det er veldig dumt at du ikke vil være blodgiver pga dette Hild Frøya, for det er jo ikke for å diskriminere noen.

Regine

28.aug.2009 kl.12:37

Lillian: Kjempebra! :)

Anette

28.aug.2009 kl.12:43

Jeg har vært blodgiver i snart 2 år. For et halvt års tid siden tok jeg også blodprøven for å bli registrert som benmargsgiver.Jeg synes det er fin ting å gjøre. Kjenner flere som har / har hatt kreft. Noen har dødd og noen har overlevd.Stå på Regine! Håper inderlig at du vil klare deg.

The Annikens Photo!

28.aug.2009 kl.13:08

Jeg vil så gjerne bli blodgiver. Har for mye blod i kroppen, men jeg tok tattoo i februar pluss at jeg har utvidet ørene mine for to månder siden, så jeg må vente lenge før jeg får gjort noe.. -_-"

Hilde

28.aug.2009 kl.13:20

Dette er noe jeg selv brenner for ,men dessverre får jeg ikke vært blodgiver eller donor pga. kronisk sykdom, men oppfordrer alle til å kontakte blodbanken for å få seg testet. Dette er en kjempviktig sak! Og Regine, jeg følger med på bloggen din hver dag og krysser fingrene for deg. Lykke til, du er en flott jente:-) Klem fra Hilde på Rensvik

Belle

28.aug.2009 kl.13:24

Kanskje noen skulle minne de som jobber på blodbanken om at det trengs beinmargsdonorer??...og at det er lov til å smile.Jeg var og ga blod forrige uke. Mens jeg lå der og ble tappet nevnte jeg at jeg gjerne ville bli beinmargsdonor. Fikk til svar at det skulle jeg ha sagt fra om før, da var det for sent, jeg fikk heller si ifra tidligere neste gang. Har gitt blod fire ganger nå, hvorav en gang var en hyggelig opplevelse, de andre gangene har jeg følt meg som en gammal ku som kom inn for å bli melket. Nei, det var ikke pent sagt. Bøndene tar seg godt av kuene. Uansett, jeg gjør det ikke for meg, men for dem som trenger blod.Neste gang jeg er der skal jeg se til å få tatt den ekstra blodprøven så jeg kan bli beinmargsdonor.Avstands-klem fra meg (en skikkelig go`-klem som er helt fri for basselusker og 100% uten nærkontakt)

Ole

28.aug.2009 kl.13:39

I USA er det en ny metode som kan hente direkte fra benmargen med lokalbedøvelse (ikke full narkose). Benmargsdonoren kan dra hjemme samme dag, ikke bli innlagt til neste dag som i Norge. En annen fordel er at kvaliteten på stamcellene som hentes ut er bedre.Daniel Kraft invents a better way to harvest bone marrow:http://www.youtube.com/watch?v=Cj04JUBXe2ESiden man kan tappe stamceller fra blodet, så skjønner jeg likevel ikke hvorfor man skal hente fra benmargen. Kanskje det blir gjort hvis man ikke klarer å hente ut nok fra blodet?

Regine

28.aug.2009 kl.13:57

Belle: Det var jo ikke akkurat særlig hyggelig. Men det er jo aldri for sent å melde seg som donor..Skjønner ikke hvorfor de sa det. Men bra at du tenker at du gjør det for dem som trenger det :)Ole: Nei, det blir ikke gjort hvis man ikke klarer å hente ut nok fra blodet. Det har med hvilken grunnsykdom en har. For meg var det best å få stamceller fra blod.

Stian

28.aug.2009 kl.14:04

Enig med Emmy.Hild Frøya: Alt har en symbolverdi, men når det dreier seg om den hardeste delen av virkeligheten, alvorlig sykdom og fare for død, må man dessverre være hundre prosent konkret og forholde seg til fakta og statistikk og ingenting annet, samt holde seg til veldig strenge regler slik at man faktisk ikke fører skade på de man skal hjelpe. Fakta er at menneskene du vil være solidariske med, statistisk sett ER i risikosonene, og poenget er at ingen i risikosonene kan gi blod. Det handler ikke om ignorans og uvitenhet, men om at man må være veldig, veldig forsiktige. Enkelt og greit. Kampene for likeverd, som du bærer fane for her, er viktige. Men de hører ikke hjemme på dette bordet. Å la være å gi blod av prinsipp blir bare teit, selv om du mener godt.Til Regine: Lykke til videre i kampen. Håper medisinen får deg i remisjon slik at du kan transplanteres på nytt. Jeg har tro på dette.

Nadia

28.aug.2009 kl.14:44

Selv om jeg er jente, skulle jeg gjerne ha hjulpet. Men jeg kan ikke. Har diabetes type 1, jeg:/Men jeg håper virkelig at andre som har muligheten velger å gjøre det! Det er viktig at folk som deg får den hjelpen de trenger!Lykke til vidre!!!!:D

astrid katrine

28.aug.2009 kl.15:04

eg vil ver blodgivar! men eg konne kje sist gong eg prøvde. noge om for små blodårer :/

Silje

28.aug.2009 kl.15:22

Da har jeg meldt meg som blodgiver i første omgang. Det kan godt hende jeg ikke får lov å være det, men jeg prøver. Det er ihvertfall ingenting skadelig for andre om jeg blir det.

Silje

28.aug.2009 kl.17:55

Uff. Verste æ veit e bloprøva osv, men hadd æ vesta at æ kunna jølpa nån så hadd æ sefølgeli gjort det. Men man finn no ikke ut det før man bli blogiver. Håpe det e mang andre menneska som ikke e redd sprøytspiss osv som kan jølp dæm såm lid, for æ klare det ikke pga æ bli svimmel å kvalm.Masse klemma fra mæ å lille jenta mi på 7 måna :)

turid

28.aug.2009 kl.18:03

Kjempebra innlegg Regine. Det er viktig både med benmargsgivere og blodgivere. Selv kan jeg dessverre ikke gi blod, da jeg ikke har mer jeg trenger selv. Men kunne allikevel tenke meg å være benmargsgiver, men det får jeg dessverre ikke. Men det er jo ikke din skyld da:)Tror forresten også at man ikke kan være over 40 for å stå i benmargsregisteret. Så alle dere som er friske, ta en dag til uka, møt opp i blodbanken. Dere redder liv alle som en. Både ved å stå i benmargsregisteret og også med blodet. Jeg vet at det i Oslo nå begynner å bli veldig lite blod, og det kan gjøre det vanskelig for for folk som blir utsatt for en ulykke osv. Supert initiativ dette Regine. Du har et et godt hjerte.

turid

28.aug.2009 kl.18:15

Jeg vil også gjerne kommentere Hild Frøya. Dette kan kanskje føles diskriminerende, men det er jo ikke det som er tanken. Tanken er som Regine sier at det skal være trygt. Og mange fra andre land kommer fra steder med mer sykdommer enn oss, og også vi nordmenn må avstå fra å gi blod om vi har vært på reise på eksotiske steder. Kanskje burde de ha lempet litt på noen regler, er ikke uenig i det, for sånn som verden er i dag, så er det vanskelig for mange å få gitt blod. Men - den dagen du ligger der og trenger blodet så er man glad for at noen har tatt seg bryet med å gi blod, det kan være din tur også Hild Frøya. Jeg har fått blod selv, og er kjempetakknemlig for de som delte blodet sitt med meg.

Lady Netta

28.aug.2009 kl.18:22

Kjempefint innlegg :) Jeg skal gjøre dette, både gi blod og melde meg som beinmargsdonor, men jeg må vente en stund siden jeg har vært i Afrika for ikke så lenge siden. Men med en gang jeg kan så drar jeg innover. Det er en flott ting å gjøre for andre mennesker! :)

Mariann

28.aug.2009 kl.18:33

Et spørsmål som jeg håper noen kan svare på; et av kriteriene for å gi blod er jo å veie over femti kilo. Hva med oss som er godt normalevektige og under femti kilo pga høyden vår, kan vi allikevel gi blod eller benmarg(og yess, I'm a girl, men tanken som teller)?If I can so, kan jeg love deg at det er det første jeg vil gjøre på attenårsdagen min: )

turid

28.aug.2009 kl.19:09

Atomheart,hvis du kontakter blodbanken så får du sikkert svar på det. Selv om det er få gutter i beinmargsregisteret så gjør det helt sikkert ingenting om det kommer flere jenter heller :)

JM

28.aug.2009 kl.19:42

Kjempebra og viktig innlegg! Vi trenger flere donorer, og det er nettopp slike blogginnlegg som kan få øynene opp for folk som kanskje ikke har tenkt på det før. atomheart: det har jeg også lurt på!! har hatt et brennende ønske om å bli blodgiver i lang tid, men veier for lite. Hvorfor kan de ikke bare tappe mindre blod? :S

Kristina *S*

28.aug.2009 kl.20:40

Kjempebra innlegg Regine! Jeg skrev for kort tid siden inne på et av dine andre innlegg at jeg er glad for det fokus du er med på å sette på det med å være donor, men jeg tror nok innlegget mitt druknet i "spamming" og lite fine innlegg fra enkelte andre.Jeg er derfor veldig glad for at du har laget en egen post om dette, og setter fokus på hvor viktig det er å stille seg til disposisjon og bli blodgiver og donor hvis en kan. En vet aldri når en kan hjelpe andre, og en vet aldri heller når en kan behøve hjelp selv.Dessverre er jeg en av dem som ikke kan være donor. Men heldigvis for motakere vil jeg si. For jeg ville ikke greie å leve med at antistoffer i mitt blod, kunne trigget prosesser i kroppen til et annet menneske som hadde annen sykdom å slite med, og som fikk blodprodukt fra meg, så de også fikk en autoimmun sykdom å slite med i tillegg til det som gjorde at de fikk blodprodukter. Det er derfor bedre å være "safe" enn "sorry" når det gjelder å sile ut hvem som kan få være donor av blod (og organer). Jeg skulle gjerne vært donor, men et sykt menneske har best av å ikke få mitt blod. Lykke til videre Regine Varm klem fra meg :-)

Arve

28.aug.2009 kl.20:55

Jeg skulle så gjerne... men i og med at jeg har hatt kreft vil ikke blodbanken ha blodet mitt.. Oppfordrer imidlertid de som kan om å vurdere det!

jente 17 :)

28.aug.2009 kl.21:02

Dette var et veldig bra innlegg, og kjempeviktig tema! Hadde en venn som ble reddet av en fremmed donor. Hun lever i beste velgående i dag, og vi er veldig takknemmlige til den personen.:) Selv har jeg vært donor 3 ganger for søstra mi som hadde ALLPH+. 1. gang var jeg benmargsdonor og de 2 andre gangene t-lymfocyttdonor. Søstra mi var dessverre ikke så heldig, men hun fikk leve 2 år ekstra takket være benmargen min. Egentlig ganske fint å tenke på i ettertid. Mens mamma og pappa bare satt og så på kunne jeg faktisk hjelpe søstra mi. Redde et liv, det er det mest fantastiske man kan gjøre. Gir liksom livet litt mening :) For folk som måtte lure så er værken benmargs eller t-lymfocyttransplantasjon noe særlig vondt. Personlig syns jeg faktisk benmargstransplantasjonen var greiest siden jeg lå i narkose og ikke merka noe. Men så skal det nevnes at jeg bare var 8 år da, har hørt det gjør litt vondere for voksene. Men uansett er jeg ikke i tvil om at det er absolutt verdt det! :) Oppforderer derfor alle med muliget til å melde seg inn i benmargsregisteret, ved å gjøre så lite kan du redde et liv !!!:) Selv skal jeg melde meg inn i benmargsregisteret så fort jeg har fylt 18. For dersom det finnes noen der ute som trenger min benmarg er jeg absoultt villig til å ta en benmargstransplantasjon igjen :)

Therese

28.aug.2009 kl.21:05

Jeg har bestemt meg for å bli blodgiver etter at ei inne på ett forum etterlyste flere blodgivere, kommer til og sette meg opp i benmargsgiverregisteret også om det ikke skjer automatisk.

miimmma

28.aug.2009 kl.21:14

Hild Frøya: Det er jo ikke de syke som trenger blodet eller benmargen sin feil hvordan reglene er om hvem som kan gi blod eller ikke, men det er jo de det går ut over om du og andre nekter gi blod pga prinsipp.=/

mormor

28.aug.2009 kl.22:25

Hei Regine. Jeg så det samme innslaget, men ikke er jeg mann og ikke er jeg ung. I tillegg har jeg ihvertfall to kroniske lidelser som gjør at jeg ikke kan være donor. Jeg håper inderlig at du "står han av" som de sier i Nordnorge. Mormor fra Hitra ffølger deg og håper at dette får en happy ending!

Malin

28.aug.2009 kl.22:35

Jeg er ikke mann. Men skal melde meg som blodgiver neste uke like fult.

hannah miley

28.aug.2009 kl.22:36

Dette bør ut i media med jevne mellomrom. Sikkert mange derute som vil og kan være donor. God helg, og nattaklem

Mariell

28.aug.2009 kl.22:38

Det er så viktig for mennesker å gjøre det vi kan for andre mennesker. Jeg kan desverre ikke gi blod pga endel medisiner og kronisk sykdom.. Syns det er trist, for jeg har så lyst til å hjelpe andre som er i en vanskelig situasjon. Jeg har donorkort. Så den dagen jeg går bort, og organene mine er intakte for andre, kan ikke de gis bort da heller?? Noen som vet??Flott innlegg Regine!KleM

ring laila

28.aug.2009 kl.22:57

Har lest gjennom alle kommentarene,å ser at d e så mange som e villig til å vær donor,D e flott folkens.Æ e en bestemor godt over den alderen så blir vel ikke aktuelt.Var tilstede da mitt barnebarn høstet stamceller.D va "rart" å se når posen fylltes me blod og celler.D blei nedfrosset.Selv fikk ho ikke bruk for dette,dessverre.Håpe at det kan brukes på andre.Så flott at du tok opp dette tema Regine.Ja vi nordpå pleier å si"stå han av",mormor.

Sophia

28.aug.2009 kl.23:43

Ny blogg ute og går. We music - flott mulighet for "nye" musikere og for de som sliter med å finne sanger å høre på. check it out!

Thea

29.aug.2009 kl.01:44

Kjempebra Regine! Du vet å få i gang folk du!:) Skulle mer enn gjerne gitt blod og alt det der jeg... Men det får bli i ett senere liv liksom.. Men igjen:Bra at folk får opp øynene, og kanskje kommer seg til blodbanken.. dette er jo ikke ett tema folk går å tenker på daglig, så det er fint med en påminnelse innimellom!

Thea

29.aug.2009 kl.01:49

Ikke bare jeg som er våken på natta ser jeg;)Jo da, legene har ei plan de... men de er vel ikke helt enige enda..Jeg har jo ikke holdt på så lenge som deg, så jeg bør eegentlig ikke være lei nå.. Men jeg liker ikke at ting sporer av! Og dessuten, så skal vi vel begge knekke sykdommen!!:)

Thea

29.aug.2009 kl.01:50

2 ganger faktisk;)

Villemo

29.aug.2009 kl.09:47

Rekruttering av nye donorer er kjempeviktig!!!Selv har jeg vært det enn stund.Da moren min fikk AML matchet jeg dessverre ikke....ingen andre i familien heller,men da ble alle søsknene mine og mammas søsken donorer,for kanskje vi kan hjelpe noen andre en dag??Lykke til videre Regine:-))

Anne Birgit

29.aug.2009 kl.11:25

Jeg skal registrere meg for begge deler. Har en blodtype bare 17% av verdens befolkning har, og er universell donor (0-) så oddsen for at jeg kan brukes til noe er relativt stor :) må bare vente til sønnen min blir født i februar :)

29.aug.2009 kl.13:17

jeg har veldig lyst til å gi blod men jeg vet ikke om jeg får lov pga. jeg går på medisiner, også er det noen som sier jeg ikke får lov pga. faren min kommer fra marokko, men jeg ser ikke hvorfor det skulle ha noe av betydning. Men jeg syntes det er veldig bra at du skriver om dette Regine, det er mange som leser bloggen din og det er sikkert mange ute i verden som er villige til å gi blod og være benmarggivere. jeg håper du har det bra.Stå på, jeg heier på deg =)

Lotte

29.aug.2009 kl.17:16

Dette er faktisk noe jeg har tenkt på før...Og jeg tror jeg vil bli blodgiver, når jeg er over 18....

Hanne G.

29.aug.2009 kl.17:30

Enda et flott og viktig innlegg fra deg!Jeg har snakket med legen min om blodgivning, og har blitt videresendt til sykehuset i Malaga der de utfører dette.Önsker deg en god helg og jeg håper på gode nyheter her inne snart :)(sendte deg en mail til regine1000@hotmail.com men veit ikke om du fikk den?)Hilsen fra Spania!

Blod

29.aug.2009 kl.21:14

Fint at du tar opp dette, Regine. Verden trenger benmargsdonorer. Jeg har selv vært blodiger i ca 10 år. Er selv 35 år nå. Jeg har også vært innmeldt som bmd siden min kjære mor ble rammet av KML for 8 år siden og gikk bort for 6 år siden. Som jeg har skrevet før så tror jeg det tar 4 poser til med blod for at man skal kunne gi Regine en pose med blodplater. Dette viser hvor stor nøden er for donasjon.ønsker deg fortsatt lykke til, Regine.Klem.

Lille Siri

29.aug.2009 kl.22:51

Wow. Det der skal jeg faen meg ta å gjøre.! Må bare vente 3 1/2 år først..! Men jeg skal aldri glemme dette innlegget, og skal sørge for at jeg gjennomfører det,selv om jeg ikke er så glad i sprøyter, og besvimer hver gang jeg ta blodprøvder:P, men hva betyr vell det i en sånn sammenheng liksom...!? Du er ei kjempe inspirerende jente! Kjempeflott at du skriver en sånn her blogg. Hilsen lille Siri :)

Lotte

29.aug.2009 kl.22:54

BRA OPPFORDRING! Akter å følge den.

Thea

29.aug.2009 kl.23:24

Ja, det er utrolig hva folk greier å forestille seg, uten å egentlig vite noe.. Så lenge folk ikke vet hva dette innebærer, kan de bare holde kjeft syns jeg..Takk for det,blir nok ikke så mye klokere på mandag heller, men skal ta en drøss med prøver osv.. Håper søndagen blir laang for å si det sånn!Ikke så lenge til du skal til trondheim igjen heller nå! Krysser fingrene og håper på det beste da også jeg!!

Bollerine

30.aug.2009 kl.02:46

Jeg låner litt info fra innlegget ditt og bringer budskapet videre jeg, hvis det er ok? :-) Ikke i natt kanskje, men imorgen. Syns det er vikitg å oppfordre til dette. Jeg har alltid hatt planer om å gi blod, siden jeg har O-resus-minus, men jeg har veldig lave jern verdier, så spørs om jeg noen gang får lov.

GSC

30.aug.2009 kl.09:58

Pssst, Blod.Du kan gi bare plater. Da sender de blodet ditt gjennom en maskin, og du får tilbake de røde blodlegemene. Blodplater er ferskvare, og holder seg kun kort tid.Har vært blodgiver i årevis. Det er peanuts. De fleste innleggene her forteller at de gjerne skulle vært blodgiver, men kan dessverre ikke?Gjør noe med det! Ta jern, for eks ...

Olav

30.aug.2009 kl.17:40

Meldte meg som beinmargsdonor etter jeg begynte å følge med på bloggen din=) Så står nå i registeret! Har vært blodgiver siden jeg begynte å studere, fordi jeg utdanner meg innen et veldig aktuelt fagområde! Håper beinmargen min kommer til nytte noen gang=)Beinmargsdonasjon er hverken mer smertefullt eller farligere enn vanlig blodgivning i dag. Det er heller ikke sikkert det noen gang blir behov for din beinmarg, da vevslikheten må være ekstremt stor for at man skal kunne gjennomføre en transplantasjon.I alle tilfeller oppfordrer jeg alle til å ta kontakt med nærmeste blodbank!

suprhelene

30.aug.2009 kl.18:19

Skulle gjerne ha gitt blod, men har desverre epilepsi og går på medisiner, så da er jeg jo jeg utelukket desverre =/ Har veldig lyst til å gi blod faktisk! :) Det er en unik mulighet for å hjelpe andre, men det ser ut som jeg ikke får muligheten til det :)

Bass

31.aug.2009 kl.20:40

Det er helt ekstremt viktig med sånne oppfordringer du kommer med her Regine!! Da jeg var ung, kom det en blodbank-buss til mitt hjemsted. Da fikk de rekord mange givere.Jeg tror årsaken til at det er så få blodgivere- og donorer, er at det for mange er tidkrevende og tungvint å komme seg til et sykehus eller blodbank.... og tid har vi ikke mye av ser det ut til. Selv om vi har det. Det er tankevekkende det!Min oppfordring er: Dra i flokk og gi blod! - så blir det i allefall sosialt!Og en kan få fri fra jobben for å gjøre det!

Carina

31.aug.2009 kl.20:53

Kunne tenkt meg å gi blod, jeg, men har lest mange steder at man må være over 50 kg for å gi blod. Er selv ganske lita (163 cm) , 49 kg og runder sjelden 50 , selv om jeg spiser masse :P

Clementine

31.aug.2009 kl.22:16

Hei! Vil bare si at jeg synes det er utrolig flott at du oppfordrer til dette! Det er ikke noen vanskelig greie å gi blod, og jeg skjønner ikke hvorfor ikke alle gjør det. Til de egoistiske: det er da vel ei gratis livsforsikring å gi blod, for blodet ditt blir jo sjekket hele tiden, og er det noe gale får du beskjed. Ei jeg kjenner fant ut at hun var gravid etter at hun hadde gitt blod, hihi. Jeg har kjempelyst til å bli blodgiver, og skulle gjerne blitt det (jada, enda en kommentar der man har ei unnskyldning for å ikke gi blod), men legen min ga meg ganske klar beskjed om at jeg trenger blodet mitt selv da jeg ringte og spurte henne om lov.

Stine

31.aug.2009 kl.23:23

Jeg ville ha gjort det:)Hvis det ikke var for at jeg har cøleaki:s

Stian

01.sep.2009 kl.08:20

GSC: Mange vil gi blod, men kan ikke. Sånn er det bare. Man er ganske streng på at syke mennesker ikke kan bli blodgivere. Å "ta jern" hjelper ikke mot kroniske sykdommer.

01.sep.2009 kl.12:03

skal ikkje du dø snart ?

c

01.sep.2009 kl.12:55

Har aldri kommentert her før, men jeg ville bare si at jeg har gått rundt i årevis og tenkt "egentlig burde jeg ha blitt bldgiver..." og at det er bloggen din som gjorde at jeg endelig fikk ut fingeren og gjorde det. Ga blod for første gang i forrige uke, og det var, som noen sa her, peanuts. Flinke og snille var de også på blodbanken. Anbefales!

M

01.sep.2009 kl.17:26

Nå som jernverdiene mine er blitt normale kan jeg bli donor til neste år. Og hva faen er det som feiler den som skriver "skal ikkje du dø snart?". Det SISTE man trenger å høre når man har det vanskelig og vondt er slike ting. Folk bør tenke før de skriver, fordi en dag kan det være du som er i en slik situasjon og noe sier meg at du ikke ville ha sittet pris på en slik kommentar.

minprivateblogg

08.sep.2009 kl.00:42

hei hei!

jeg er donor ;)

hyggelig om du besøker bloggen min.

litt mer enn bare pretty faces and outfits!

XoXo ANONYM

elisabeth

09.sep.2009 kl.14:45

Jeg er donor for både beinmarg og blod :) Ga blod sist i går og har skrevet innlegg om det på bloggen min :) er en flott ting å gjøre, og tar meg bare litt under en time.

Liv Jorunn

09.sep.2009 kl.17:18

Hei! Må man være helt frisk for å være donor for evt beinmarg eller blod?

Rannveig

13.sep.2009 kl.21:46

Har tenkt tanken flere ganger, om å bli slik donor... men har desverre ikke tatt steget og gjort det... Men takk for påminnelsen Regine, kanskje jeg "manner" meg opp å gjør det snart ;)
Håper alt står bra til med deg Regine, stå på videre :)

Jostein

14.sep.2009 kl.00:17

Dette provoserer meg sånn. Jeg skulle så gjerne ha gitt både blod, organer, bein og marg, men får ikke lov. Hvorfor? Jo, fordi jeg er homse. Drittrist, egentlig.

Stå på, jenta mi. Jeg heier på deg!

Linda

18.sep.2009 kl.18:08

hei =)

vet jeg ikke er mann, men jeg har tenkt å bli benmargs donor. Mamma hadde tenkt, men fikk ikke lov. Jeg må bare bli 18 førs.

Ønsker deg masse lykke til! stå på

CHRISTINA JØRGENSEN

21.sep.2009 kl.01:29

Hva er det som er galt med deg liksom?

Er du syk , er det en sykdom? :(

høres ille ut..

GJERNE SVAR PÅ BLOGGEN MIN

22.sep.2009 kl.11:35

Jeg skal inn til blodbanken i morgen, intervjues og ta blodprøver, jeg skal bli fast blodgiver :) Ringte blodbanken når jeg så bloggen din =)

ønsker deg bare godt =)

Carina

25.sep.2009 kl.18:01

jeg skal inn og tappes i løpes av de neste ukene, skal jammen meg spørre om de kan ta prøva for å bli benmargsdonor også. Kanskje sender de ny frisk beinmarg fra meg til noen som er så flotte og inspirerende som deg:) Stå på Regine, jeg heier på deg:)

malin l :)

14.okt.2009 kl.20:03

Jeg har skiftett benmarg :)

Madeleine

15.okt.2009 kl.17:25

Jeg har fått time om ca en måned for å testes og sånt for å kunne bli blodgiver. Har pga tidligere sykdom veldig nedsatt nyrefunksjon, så vet egentlig ikke om jeg kan bli det, men jeg tror det er verdt et forsøk. Hvis ikke har jeg i alle fall prøvd.

Bloggen din er fantastisk, Regine. Jeg ønsker deg alt vel, og syns det er så fantastisk bra at du bruker sykdommen din til å jobbe for en så viktig sak. Dette er veldig inspirerende!

Tusen takk for at du ga meg den siste dytten til å registrere meg som blodgiver. :)

malin l :)

15.okt.2009 kl.23:15

Jeg har skiftet benmarg, jeg fikk donor fra USA, hadde det ikke vært før han\hum så er det ikke sikkert jeg hadde levd. Pappa min er også donor :)

Anette :)

25.okt.2009 kl.01:18

off så ikke godt ut, god bedring!

all respekt for hva du har vært igjennom! virker som en flott person ;)

Martine Olsen

29.okt.2009 kl.21:41

Du er med i blogg vs blogg på min blogg : )

Anita

30.okt.2009 kl.14:00

I dag har jeg registrert meg som blodgiver etter å ha lest bloggen din . Jeg har også skrevet om dette på min blogg, og oppfordret alle mine til å bli blodgivere og benmargsdonor. Jeg la ut en link til din blogg, slik at mine venner og bekjente kan lese om deg, og kanskje det går et lys opp for dem, slik det gjorde for meg idag.

Tusen takk for at du deler dette med oss. Lykke til, heier på deg !!!

Marius

01.nov.2009 kl.14:49

jeg er ung og skulle ønskt jeg fikk lov til å bli donor. Dessverre får ikke homofile lov til dette..

Tenker på deg Regine!

sanneMR

04.des.2009 kl.21:49

åjj,det ser nesten ut som tomatsuppe!

stakkars deg:(

Anette

04.des.2009 kl.22:47

Kjæresten min skal bli det. ( ;

jente

06.des.2009 kl.16:19

jeg har lyst til å donere bort blod men jeg er bare 14...

Thor

07.feb.2012 kl.13:56

Hei! Jeg er nå pensjonert fra registeret siden jeg er 44 år, men jeg rakk å gi 3 dl stamceller til ei dame med blodkreft. Utrolig artig og en spesiell opplevelse! Dette er en helt spesiell måte å hjelpe et medmenneske på, og noe de færreste får oppleve. Så meld dere inn i registeret, så kan det hende at du også kan hjelpe et menneske med nye stamceller!!!!!!!

Skriv en ny kommentar

Regine

Regine

20, Kristiansund

Har fått diagnosen MDS/AML - her vil jeg beskrive hvordan det er å leve med/bli behandlet for det. Lurer du på noe? regine1000@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits Blogglisten