Skolestart - ikke for meg

I dag var det skikkelig tungt å kjøre til sykehuset. Da kjører vi nemlig forbi skolen min. Og i dag var første skoledag. Jeg så ungdommer overalt. Det var et tungt syn. Jeg skulle jo egentlig begynne på skolen i dag jeg også. Det var i hvert fall plana - før tilbakefallet. Faen ta verden, så urettferdig. Mange med kreft sier de slutter å tenke at det er urettferdig at kreft akkurat rammer en selv, men jeg slutter aldri å tenke det. Skulle heller ønske det var noen andre enn meg som ble rammet. En egoistisk, men dog en menneskelig tanke. Hvem kan vel klandre meg for det?

De siste dagene har gått bra egentlig. Jeg fikk blod på mandag, og da ble formen litt bedre. Kuren går sin gang, merker ikke så mye til den enda. Jeg har hatt besøk av Eli i flere dager på rad. Jeg er glad jeg har henne. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten henne. Hun er vel den eneste akkurat nå som stiller opp når det trengs. Jeg skulle ønske jeg hadde flere støttespillere, men det er dessverre noen som har forlatt meg. Og det er helt jævlig.

Jeg og Eli har i hvert fall baket og sett på True Blood de siste dagene. Vi er både hekta på baking og serien. Vi lagde dessuten tidenes beste smoothie i går. Sånt hjelper på på humøret.

I dag forhåndsstemte jeg faktisk. Det er viktig å bruke stemmeretten sin.

284 kommentarer

Huff, søta. Forstår det. Hold om, be strong...

Kjersti

20.aug.2009 kl.00:10

"Skulle heller ønske det var noen andre enn meg som ble rammet."Synes det er en fryktelig ting å si egentlig... Er jo du som sier du må accept your war?

Milla the unicorn

20.aug.2009 kl.00:10

Ønsker deg alt godt, ha en fin kveld! :-)

Regine

20.aug.2009 kl.00:11

Kjersti: Det får du bare synes. Hvis du hadde fått kreft hadde du sikkert ønsket at det var noen andre enn deg som fikk det og...

Liinnhege

20.aug.2009 kl.00:11

Jeg sender mine varmeste tanker til deg, søta =)

Laila

20.aug.2009 kl.00:12

Hei RegineEg er ei vaksen gift firebarnsmor som har fulgt med på bloggen din sidan du var i avisa. Eg er sjukepleiar, og har bla vidareutdanning i palliativ omsorg. Eg har lært mykje frå deg om korleis det påvirker eit ungt menneske å vera alvorleg sjuk. Eg har blitt glad i deg på avstand. Du har så mykje liv i deg, så mykje å bidra med, så mykje å lære vekk. Vonar denne kuren hjelpe, og at du slepp billig frå bivirkningane. Veit det bare er ord, men du skal vite eg er ein av dei som tenke ofte på DEG. Klem.

wtonne

20.aug.2009 kl.00:14

True Blood er elskbart

Regine

20.aug.2009 kl.00:14

Takk for det, Laila :)

Silje

20.aug.2009 kl.00:16

Skoletiden kommer:) I'm sure it will!

anonym

20.aug.2009 kl.00:25

kreft er vel noe man ikke burde ønske for sin verste fiende engang. og selv om det hadde vært like urettferdig om noen andre hadde kret og ikke du, så forstår jeg at du har det tungt og synes det er urettferdig. jeg ønsker deg lykke til med denne kuren og med framtida, du fortjener å bli frisk!

Thomas Fure

20.aug.2009 kl.00:25

Hei Regine.Har fulgt med på deg og bloggen din siden jeg så deg i Dagbladet tidligere i år. Jeg skulle ønske jeg kunne gjort noe for å hjelpe deg, men det kan jeg ikke. Håper så inderlig at du blir frisk. Er innom bloggen din hver eneste dag. Er det gode nyheter blir jeg glad, er det triste nyheter blir jeg trist. Jeg veit ikke hva mer jeg kan si til deg, du må bare stå på. Jeg skjønner at du blir bitter av å kjøre forbi skolen din å se alle vennene dine leve normalt. Uansett, du virker som en utrolig sterk jente, og jeg har troen på at du vil komme deg gjennom dette. :)Hilsen Thomas. :)

Anne K .Fjellheim

20.aug.2009 kl.00:29

Kjære Regine.Aller først , så flott at du har forhåndstemt!! Det står det stor respekt av! Det er jo viktig å delta i samfunnet så godt man kan!Tror ingen klandrer deg fordi du tenker disse tankene!! Ja....desverre forsvinner mange venner og bekjente når man kommer i en situasjon slik som din....det er ille vondt og sårende......værst for dem i grunnen syns jeg - de går jo glipp av noe flott...nemlig i dette tilfelle DEG!Det var så å så med skolegangen min også, både da jeg var syk og perioder etter jeg ble friskmeldt - ble litt tøft å henge med undervisninga og alt som skjedde..men etterhvert som formen ble bedre kom jeg sterkt tilbake...Det er kansje akkuratt nå som det er skolestart at du er ekstra sårbar.....jeg håper du finner styrke til å komme deg gjennom dette - behandlingen....Jeg har ikke så mye greie på akkuratt din type kreft og dens behandlingstype, men hvordan er det med strålebehandling?Regine, selv om du føler deg forlatt må du vite at du har MANGE støttspillere her på bloggen din som virkelig bryr seg om deg.Klem Anne F:-)

Regine

20.aug.2009 kl.00:32

Thomas: Takk for forståelse :)Anne: Takk for kommentar :) Jeg har aldri fått strålebehandling.

meretedrzewicz

20.aug.2009 kl.00:41

"Skulle heller ønske det var noen andre enn meg som ble rammet."forstår jeg veldig godt, det er en helt menneskelig tanke og jeg tror de fleste som er i din situvasjon eller feks meg om jeg havna i den, ville tenkt det samme. det er normalt.jeg ønsker deg virkelig god bedreing : - )

Maria

20.aug.2009 kl.00:49

Stå på videre :) *klem*

Marlene

20.aug.2009 kl.00:50

True blood er en super serie. Men bøkene er mye bedre. Hehe, sånn er det vel alltid :-)Godt å høre at formen din er litt bedre, håper det fortsetter sånn!

Ellen MKK

20.aug.2009 kl.01:01

Kjære deg.Må bare skrive til deg nå i "natten" før jeg legger meg.Du blir ofte med meg i tankene når jeg skal sove.Så godt at du har Eli,Regine.Ja,dessverre forsvinner nettverket etter en tid når "nyhetens " interesse dabber av.Det er nå du trenger de og håper de som lkke er der lenger for deg leser bloggen din og leser hvor såret,ensom og bitter man føler seg.(Ble iallefall jeg)Du trenger å vite at du er savnet og elsket av de du bryr deg om.Håper du får sovet godt inatt.Takk for du orket å skrive noen ord til oss som følger med deg.Godnatt vakre jente.Klem fra mor/bestemor.

Sine Nomine

20.aug.2009 kl.01:02

Jeg tenker på deg hver eneste dag og følger med på bloggen din. Det må selvfølgelig føles veldig urettferdig at akkurat du skulle bli rammet av kreft. Og det er heller ingen rettferdighet i det! Jeg håper du får god effekt av behandlingen og at den ikke gir så mange bivirkninger. Du har vist så mye styrke hele veien, du har vist så mye livsglede til tross for den ekstreme situasjonen du er oppi. At du også har dager der du ikke kan være like positiv, er helt forståelig. Jeg håper av hele mitt hjerte at du skal komme gjennom dette. Verden trenger deg.

Anne K .Fjellheim

20.aug.2009 kl.01:03

Visdomsord om venner:Ikke gå foran meg, kanskje følger jeg deg ikke. Ikke gå bak meg, for kanskje jeg ikke viser vei. Gå ved siden av meg og bare være min venn! Klem Anne

Line N - PandorasKrukke

20.aug.2009 kl.01:03

Hei Regine. En stund siden jeg skrev til deg nå, men jeg følger med og sjekker bloggen din hver dag ;)Jeg syns det er trist at du får krasse kommentarer på innleggene dine. Dette er jo ventilen din og du har lov til å skrive akkurat det du har føler for. Bra svarkommentar du ga til vedkommende ;) Jeg er ikke alltid enig i alt du skriver, men jeg skjønner hvor tankene kommer fra (uten at jeg kan sette meg inn hva sykdommen gjør med deg fullt ut).Kan tenke meg at det svei å kjøre forbi skolen i dag.. Det du går igjennom er en stor påkjenning og det er klart at du kjenner på hele spekteret av følelser! Bitterhet, misunnelse, sorg, sinne, ja alle disse følelsene er jo helt normale. At du kjenner dem og setter ord på dem er jo bare fornuftig. Det er vondt å høre at du føler deg forlatt av gamle venner/bekjente. Akkurat det skulle du ha sluppet å føle (du skulle heller aldri ha havnet i denne livssituasjonen da, men..). Men om jeg får lov så må jeg få kommentere akkurat det.. Jeg er ganske så sikker på at det handler om frykt og usikkerhet fra dems side. Alle er garantert like glade i deg fremdeles, men har sikkert vondt for å omgås deg. Det gjør nok vondt å se deg kjempe kampen uten å kunne hjelpe. Kan tenke meg at de ikke vet hva de skal si eller hvordan de skal oppføre seg. De må jo konstant ta hensyn og tenke på hva de sier og gjør, siden de sikkert er redde for å såre deg på noen måte. Ironien er jo at de sårer deg mer med å holde seg borte.. Det er vondt for deg å oppleve dette, jeg forstår det. Som sagt, du skulle slippe å oppleve både det ene og det andre nå når du skal konsentrere deg om å bli frisk.Jeg håper du ikke føler deg støtt av noe jeg har sagt, for alt jeg sier menes kun som råd og velmenende ord på veien. Håper at noe av det jeg sier kan hjelpe lite granne. Uansett så syns jeg du er fantastisk. Sterk, vakker og veldig begavet. Jeg håper du snart blir såpass opplagt at du kan ta med deg kameraet og knipse litt slik at vi får se noen flere bilder her inne på bloggen ;) At formen er litt bedre er bra, og bedre må den bli! Fortsatt lykke til med behandlingen.. Klem fra Line

Dame 37

20.aug.2009 kl.01:10

Kjære Regine. Jeg forstår godt at du er skuffet og lei deg. Men det er ikke mer urettferdig at du har fått kreft fremfor noen andre. Det er urettferdig for alle som får kreft. Kreften rammer så tilfeldig. Forstår jo likevel at du tenker tanken. Alle står vi jo oss selv nærmest. Nå er det jo også helt likegyldig , det er du som er midt oppi dette, og det er leit. Jeg håper at du blir frisk og rask. Du er sånn en god jente.

whitechick

20.aug.2009 kl.01:16

Hei! Jeg skjønner at du skrev dette i frustrasjon! Du burde ha begynt på skolen i høst. Men du er enda ung og har muligheten senere! Det er viktigere at du er frisk enn at du skal gå på en eller annen skole! Det er bra folk stiller opp! Det er trist å høre at noen har forlatt deg! Du fortjener bare det beste og jeg ønsker deg alt godt! Det er feigt å bare forlate deg sånn. Men det er faktisk ikke alle som takler sånt psykisk! Alle er ikke like sterke som deg.. Alikevel urettferdig og utrolig sårende selvfølgelig! Ha en fortsatt fin kveld! Ps: jeg er også STOR fan av true blood! Jeg drømmre tilogmed om vampyrer! Utrolig fasinerende den serien gjør vampyrer!

bono

20.aug.2009 kl.01:29

man trenger ikke valgkamp.. man kan bare lese bloggen til regine..

Lise

20.aug.2009 kl.01:38

Jeg synes også at noen andre enn deg kunne ha fått denne tragiske sykdommen..Noen som ikke var så glad i livet..noen som ikke var så sympatisk og begavet som deg...Jeg tror at vennene som holder seg på avstand gjør det i beste mening, for ikke å smitte deg, eller slite deg ut..kanskje?Fortsatt lykke til!! Klem

Eirny

20.aug.2009 kl.01:47

stå på:) du er utrolig sterk!!

Rebella

20.aug.2009 kl.05:48

Dersom det handler om at noen av vennene dine har forlatt deg pga de ikke orker å se deg slik og de er redde, som Line N forståelig tenker, er jeg overhodet ikke imponert over dem:( UANSETT hvor vondt det er å se en man er glad i gå gjennom et helvete, BLIR man! Ingen redsel eller frykt er god nok grunn til å holde seg unna fordi man ikke 'takler' kampen - det er så jævlig FEIGT som det kan få blitt om det er dét som er saken med at de nå ikke lengre er der for og med deg:(( Man forlater ikke noen i nød - ikke fremmede og langt mindre ens venner, det er rett og slett ikke lov å være så forferdelig egoistisk! Jeg skjønner også veldig godt at du skriver at du kunne ønske det rammet noen andre - jeg har lettere for å være uenig med deg i det, men det er ikke jeg som sliter med det helvetet du går gjennom, så jeg har ikke mye jeg skulle sagt der, for jeg kan tenke meg at jeg ville kunnet tenkt det selv dersom jeg hadde kreft. Jeg er så forferdelig lei for at du gjennomgår det du gjør og for at du får slag på slag i trynet, som feks ved hvor vondt det er å se skolen din igjen og å tenke mye på at du også skulle gått der nå; av alt du går glipp av ved å ikke få begynne igjen. FAEN som jeg kunne ønske å rive vekk det helvetesskapet av en drittkreft i kroppen din:((En god, god varm klem med så mye omtanke og energi til deg, nydelige Regine. Jeg er så sint på dine vegne for at situasjonen er som den er nå>:(

Wenche

20.aug.2009 kl.07:11

Godt å høre fra deg igjen.Har ingen problemer med å forstå dine tanker og frustrasjoner.Syns det Laila skrev lenger opp var veldig bra, tror det er sånn mange av oss som følger bloggen tenker og føler.At du har vært å stemt er jo bare så flott, det er mange som dropper det . Det sier mye om din styke , selv nå når du føler deg svak.Heier på Regine.Varme tanker til deg.

Pondus

20.aug.2009 kl.07:37

Hei Regine.Skulle ønske det var noe jeg kunne gjøre,men det er jo ikke det.Men i allefall så tenker jeg på deg!!-og på en måte så er man jo der for deg da også.Så det skal du vite at det er mange varme tanker som går fra meg til deg.Pondus.

Tina Marie

20.aug.2009 kl.08:08

I mine øyne gjør det deg ikke egoistisk å tenke at du skulle ønske det var noen andre som ble rammet i stedet for deg selv, jeg synes det gjør deg menneskelig. For ikke å snakke om ærlig. Og det står det respekt av.

Hans Martin

20.aug.2009 kl.08:14

Synes det er helt naturlig du tenker sånn jeg.Noen får kreft pga livsstil, men du er jo ikke gammel nok til å ha fått det av røyking eller jobbe med kjemiske stoffer f.eks.Du har fått en veldig urettferdig sykdom, og de fleste her skjønner at vi også sikkert ville tenkt det samme som deg om vi fikk en farlig sykdom.Jeg gikk på st.hans haugen i 1997 på amo-kurs 6 mnd. Det beste med byen synes jeg var å kjenne den friske havluften. Er kjempebra du har Eli da.Med smoothie,henne og masse havluft så tror jeg humøret og helsa blir sakte men sikkert bedre;) Ha en fin dag, og bake med måte.

anno

20.aug.2009 kl.08:16

å nå ble jeg glad...har vært bekymret siden du ikke har skrevet de siste dagene fy fy :))))men du skal se det blir skole for deg oxo...at du tenker ting er uretferdig siden du fikk kreft er jo ikke rart...det ligger jo i naturen at en ønsker og bli frisk..forbane alle de som ikke skjønner det..kansje du kunne lagt ut oppskriften på smotien ...jeg elsker sssmoti får helt vann i munnen av og tenke på det...ellers stay strong du skal se du blir bedre snart...ellers er det godt og høre at du har en god venn i eli...heller en god en mange dårlige er det vel noe som heter..)) prøv og kos deg så mye du kan ..det fortjener du..

♥ KATRINE

20.aug.2009 kl.08:24

god bedring da, regine! ønsker deg alt godt. ha en fin dag!

Carina Isabell

20.aug.2009 kl.08:28

Ikke gi opp Regine! Du klarer dette! Der lov å tenke sånne tanker når man blir så hardt rammet som deg, og de som påstår noe annet kan bare knipe igjen. Ethvert menneske hadde gjort det! Og skolen, vel den får du starte opp igjen når du er klar for det igjen. Selv har jeg venta nå i nesten 7 år på å klare komme meg tilbake, men er jeg heldig får jeg prøve på igjen etter jul nå, og jeg gleder meg. Bare husk ikke å gi opp! :)Sender et tonn med gode tanker, lykkeønskninger og håp til deg, og håper du snart får se at det bedrer seg! Klem fra regnfulle Trøndelag! :)

20.aug.2009 kl.08:39

Jeg tror de fleste forstår at tankene dine er menneskelige. Vi er mange som er glade for at du er så ærlig om hva du føler og tenker. Du viser sykdommens mange sider og gir oss priviligerte utenforstående en flik av innsikt i det vanvittige du må gjennom. Jeg synes det er synd du trenger å få dumme kommentarer som belærer om det åpenbare fra et uvitende ståsted, når du er så ærlig og modig og makter å vise nettopp det meningsløse i den fæle sykdommen.Har tenkt på deg i forbindelse med skolestart rundt omkring i landet. Det ER urettferdig. Glad du har Eli.Glad for å høre at de siste dagene har gått bra.Håper behandlingen hjelper nå!respekt og beundring fraukjent (26)

Hedda Øysteinsdotter

20.aug.2009 kl.08:39

Kjære Regine:) Da er du og jeg akkurat like menneskelige, jeg hadde tenkt akkurat det samme! Man kan jo se omvendt da...det hadde vært vannvittig unormalt å være glad for at man selv fikk kreft og ikke naboen! Jeg hadde klart tenkt sånn om ungen min,men ikke om noen andre.. Sånne ord kan synes sterke på trykk, men det er akkurat det som er så fint med deg Regine...du skriver ting sånn som de er!! Tusen takk for at du er så menneskelig:) Stor klem fra Hedda:)

Lena

20.aug.2009 kl.09:17

Sender en klem;)

Ann-Kristin

20.aug.2009 kl.09:28

Kjære Regine! Jeg mener det er helt naturlig å tenke som du gjør. Har selv kreft som dessverre for min del ikke kan helbredes, men foreløpig behandles - og det føles skikkelig urettferdig og jeg kommer aldri til å si; er glad det skjedde meg.For det er jeg ikke! Du er, slik jeg oppfatter det, helt ærlig og åpen med dine føleleser og det er modig. Det finnes bare mennesker som ikke tåler at du er så åpen. Glem dem. Min erfaring er at når sykdom trekker i langdrag, så er det bare de aller nærmeste som "holder ut" (forstå meg rett) og for min del var det min beste venninnne og min gamle trener. Klem fra meg!

Jan S

20.aug.2009 kl.09:36

Hei. det er første gang jeg er inne på bloggen din, og jeg ser du har det tøft! Og det gjør meg fryktleig trist. Sammtidig ser jeg også at du ER ekstremt tøff, du har kommet deg gjennom ting som hadde tatt livet av de fleste og det sier mye om deg. Det sier meg også at det er håp, for noen er tøffere enn andre og overlever det ingen hadde forventet de skulle og det er det mange kaller mirakler. Jeg velger å tror at vi skaper miraklene våre selv ved å være stærke og ha tro på at man kan klare seg! Så fortsett med å kjemp, for du har helt klart en unik evne til å komme tilbake. Hevn deg på uretferdigheten ved å vinne! Klem

JEA

20.aug.2009 kl.09:46

REGINE hvordan kan du si noe sånt!!?? kanskje fordi hun er i sin største livskrise noengang, kanskje fordi hun har fått KREFT, kanskje fordi hun har blitt gitt opp av legene, kanskje fordi hun er "ny" i livet og ikke vil dø, kanskje fordi hun ikke vil forlate livet og de hun elsker, KANSKJE fordi hun er et menneske, sier hun sånt!!? Og vist er det urettferdig at Du regine skulle få denne grusomme sykdommen! Både for deg, familien og vennene dine er det blodig urettferdig! Gi faenskapen til en massemorder,barnemorder,pedofil galning isteden! Det hadde vært mye mer rettferdig. Desverre fungerer ikke verden sånn...Jeg mistet min pappa av kreft, da jeg var 14 år og jeg kjenner igjen følelsene dine! Jeg ønsket at det kunne rammet fedrene til mine bestevenniner, mine onkler, hvem som helst bare ikke MIN pappa! Disse følelsene tilhørte ingen ond følelsesløs psykopat, men ei normal, omtenksom jente på 14 år. I dag går jeg selvfølgelig ikke å ønsker disse personene døde.... Regine, du er bare et menneske og du har lov å tenke slik! Det er normalt....Er innom bloggen din hver dag og jeg HEIER på deg! Og ønsker av hele mitt hjerte at du blir frisk og vinner denne urettferdige kampen!! Regine jeg elsker ærligheten din! Det gjør deg så EKTE:)

Ryllbert

20.aug.2009 kl.10:02

Jeg skulle også ønsket det hadde rammet noen andre. Noen som fortjente det. Og stemmerett er viktig ja, jeg brukte den med omhu, selv om jeg ikke hadde peiling på hvem noen av de var, så jeg bare stemte ei ned, og ei opp:) Usaklig stemming, men gøy!Hold det gående, ikke tenk så mye på skolen, om to uker ville du vært litt lei (kanskje, kommer an på så mangt) og du hadde ikke brydd deg likevel (kanskje, kommer an på så mangt).Bare bak mer, og drikk mer smoothies, ta masse bilder, hopp i senga, se på serier, filmer, les en bok. Tenk på alt det kjedelige som skjer på en skole.Er dette jeg kan si, kommer ikke på så mye mer. Kanskje en utepils en gang igjen, når jeg kommer hjem fra Trøndertun i en av disse frihelgene, og om det passer selvsagt.Keep in touch.

Turid

20.aug.2009 kl.10:06

Klart du skal ha lov til å synes det er urettferdig. Det ER urettferdig. Ikke at det er noe rettferdig at noen får det, men for hver og en som rammes så er det så klart ikke rettferdig. Håper de vennene du hadde som kanskje ble redde og forsvant leser dette, går i seg selv. Hvis det er vanskelig for dem så det mye vanskeligere for deg. Og at du lar dem få komme inn i livet ditt igjen hvis de angrer seg og tropper opp. Sender en klem også til Eli som er en sånn fantastisk venninne. Håper du er tilbake til skolebenken i løpet av høsten.

metallicatrollet

20.aug.2009 kl.10:10

Godt å lese at du har Eli. :)Mange er vel for feige til å stå ved en alvorlig persons side, ser det i andre sammenhenger og, alvorlig psyke personer som folk konkluderer med at det er lettere å bare kjenne overfladisk enn å stå sterkt ved siden av, osv. Er vel redselen for å miste en man er glad i, hvor enn kynisk og egoistisk det er.. Godt å lese derfor at du har ei som er der i tykt og tynt. :) Det fortjener du! Virkelig.

Silje

20.aug.2009 kl.10:25

Synes ikke at folk ska ta den "Skulle heller ønske det var noen andre enn meg som ble rammet." komentaren så høytydeli! Regine har det tonkt nok.. Tru ikke hu mene det sånn som vi tru. Kreft e d ingen som forkjene! Men når man e redd for å dø så sei man karnsje ting man ikke mene bestandi! Kan vårrå bra å tenkt før an skriv ting, for or kan sår mer en folk tror :(Klem te Regine :) Gooo Bedring !! Bli frisk no :)Kjenne dæ ikke men syns så synd på dæ! Ønske dæ ALT godt :)

Ellinor

20.aug.2009 kl.10:51

Hei, eller go'morgen bør jeg vel heller si.Jeg ser at mange har kommentert det siste innlegget ditt hvor du sier at du synes det er jævelig at vennene dine har forlatt deg. De sier du ikke er alene og at du har så mange støttespiller, noe som er sant. Men jeg har også vært i den situasjon å bli rammet av sykdom i ung alder, opplevd selv at vennene går opp i røyk. Det føles helt forferdelig, for selv om jeg hadde mange rundt meg, var det alle sammen perifere personer, hjelpepersonell, familievennner, voksne ol. Men ingen vanlige venner, ingen jeg kunne snakke om "tro, håp og kjærlighet" med, ingen som kunne dele sladder og nyheter med meg, ingen til å gjøre vanlige ting som jeg gjorde før jeg ble syk. Selv om jeg fikk all den kjærlighet jeg kunne ønske, ble det aldri det samme uten vennene mine. Så jeg skjønner det så godt når du føler deg alene. Det er mye man kan finne et substitutt for, men ikke ordentlige venner.Det som holdt meg gjennom alt var mottoet om at alt har en løsning, man ser det bare ikke akkurat nå. :) Det er kanskje veldig ut i luften, men jeg lover deg, det er mening i de ordene. :)

Violena

20.aug.2009 kl.11:09

Har fulgt bloggen din fra før du gikk gjennom transplantasjonen, og jeg husker hvor opptatt du hele tiden var av å skulle begynne på skolen i høst, og hvor mange fine planer du ellers hadde rett før tilbakefallet. Så også som bloggleser er det sårt å se at ting (foreløbig) ikke har gått som det skulle.I en så ekstrem situasjon som du lever under synes jeg all forbannethet og andre vonde følelser du måtte ha virker fullstendig naturlig. Samtidig er du så reflektert at du klarer å sette disse i perspektiv.Vi mennesker er jo når alt kommer til alt oss selv nærmest. Uansett hvor fælt vi synes det er at andre rammes av kreft eller andre ulykker, føler vi samtidig lettelse over at det tross alt ikke er oss eller våre nærmeste . Det bidrar kanskje også til den ensomhetsfølelsen mange kreftrammede føler - "de andre kan trøste seg med at de ikke er rammet, jeg kan ikke". (Men ingen kjenner morgendagen, og i den tiden jeg har lest din blogg, har jeg sett bekjente få sin hverdag snudd opp/ned).Du har takler sykdommen din med enormt mye styrke, pågangsmot, verdighet og ærlighet og du fortjener virkelig at ting skal vende, sånn at du kan bruke alle dine talenter og ressurser under mer gunstige betingelser.Også sårt å lese at du føler mangel på nære støttespillere, men hurra for deg og Eli! Og at formen din har vært sånn rimelig. At man har appetitt tar jeg ofte som en godt tegn når folk er syke (selv om jeg skjønner at prøveresultater er alt som virkelig teller i din situasjon).Alle gode ønsker (for det lille det er verd). Du er et fantastisk menneske, Regine! Og gratulerer som førstegangsvelger.

Shorty

20.aug.2009 kl.11:17

Går nok bra=)

hestiaverden

20.aug.2009 kl.11:17

Kjære RegineNår man lever i dette vakumet som sykdom danner, er det lov å tenke at man syns det er urettferdig. Livet stopper opp for en selv, mens alle andre går videre - framover. Når man opplever slike tomrom, er man faktisk i bevegelse likevel. Hver dag er en ny seier og et nytt ørlite skritt mot målet. Sykdommen er trist, alle de tunge tankene som stadig kverner er triste, men det blir ekstra trist siden så mange andre går videre. Kanskje er vennene redde, kanskje vet de ikke hvordan de skal takle det som skjer, men i mange tilfeller er forklaringen at ting skjer i deres liv uten at den som er syk kan ta del i det. Man kan kalle det egoisme, man kan kalle det livets gang. Alt avhenger av hva man selv har erfart. Denne følelsen av å bli forlatt er så vond, og man kommer aldri til å bli helt kvitt den. Jeg husker de lyspunktene som fantes da vi levde ved siden av døden, men desverre husker jeg også dem som sviktet. Sår får skorper, men noen vil aldri gro helt...Vi er bare mennesker, og av og til har vi tanker som vi vet ikke er "gode og snille" - slik tror jeg det er for de fleste av oss, men ved å ikke si det høyt, er slike tanker usynlige, gjemt i en skuff.Du er modig og tør å si det høyt, og modige mennesker er skremmende for enkelte.Kjære Regine. Jeg håper du finner gode tanker og små gleder innimellom alt det vonde. Sorgen over det som kunne vært, kan man ikke rømme fra uansett, men for den som aldri har opplevd den, kan det være vanskelig å forståTenker masse på deg og dine nærmeste - selv om jeg ikke kjenner dere-klem-

Isabel

20.aug.2009 kl.11:32

Klart man tenker at man skulle ønske noen andre ble rammet - man har fullt lov til det..Ønsker deg alt godt videre, selvom det er forståelig at enkelte dager blir ekstra tunge. Da er det godt å vite at du får hatt det fint med Eli, iallfall!Tenker på deg, klem.

Oslo2009

20.aug.2009 kl.11:44

du har min fulle sympati,og skjønner godt at du ønsker noen andre kunne fått "din" kreft.. men sånn fra utsiden - tror du folk kan være litt redd for å komme deg for nære, med tanke på at immunforsvaret ditt er så dårlig? jeg hadde vært livredd for å smitte min datter/venninne/søster/niese med noe som kunne få så fatale følger.. Stå på!!

Emilie

20.aug.2009 kl.11:49

Syns så synd på deg!Tenk at noen kan forlate deg fordi du er syk. Det er helt sprøtt! Det er liksom da du trenger de mest.Håper du får det godt videre. Og at du holder håpet oppe! Du er en søt jente, med hele livet foran deg! Du fortjener bedre!

Anita

20.aug.2009 kl.11:50

Hei Regine!Jeg kjenner godt igjen følelsen som du har. Jeg har selv hatt kreft 2 ganger og det føles urettferdig. Det er så mye vondt som følger med denne sykdommen, det snur hele livet på hodet.Godt å høre at du har Eli! Dere er heldige som har hverandre:-)Dessverre er det alt for mange som er for feige eller egoistiske til å stille opp når det virkelig gjelder. Det opplevde jeg også. Det er en vond følelse som man virkelig ikke trenger i en allerede vanskelig situasjon.Jeg er virkelig imponert over motet ditt og viljen din!Tenker på deg, selv om jeg ikke kjenner deg:-)

Mor til tenåringer

20.aug.2009 kl.11:52

Rebella, her hadde en fin kommentar, så den støtter jeg meg fullt til.Det er godt å se at så mange er med deg på bloggen. Jeg ble først oppmerksom på den etter RaumaRock. Datteren min har fulgt med fra starten, og hun tenker mye på deg. Hennes "problemer" blir mikroskopiske i forhold til alt du sliter med. Husk det er mye bedre å ha noen få hjertevenner i stedet for mange bekjente. Og du - LIVET ER IKKE RETTFERDIG - det er nå min mening, samme hva andre mener.

Lisbeth

20.aug.2009 kl.11:59

Har lest bloggen din siden februar, men ikke kommentert. Jeg "fant" deg da jeg selv fikk kreftdiagnose og søkte info på Kreftforeningen. Det er en sterk opplevese å følge deg, du er virkelig sterk, og vet å leve i øyeblikket!!. Og vit: DU HAR LOV TIL Å FØLE AT KREFT ER URETTFERDIG. jeg har tenkt det sammen hver dag siden jeg ble syk. Selv er jeg gjennom cellegift og stråling, og håper jeg er frisk. Å lese din historie har faktisk gitt energi, jeg er tross alt i en "standard behandlignfase" med utsikt til å bli frisk! Stå på, hev deg over sure komentarer

Ingrid

20.aug.2009 kl.12:33

Jeg har ikke sett bloggen din før nå, men jeg har sittet her lenge og lest.. Og grått.. Jeg kan ikke engang forestille meg hvor tungt du må ha det, alle mine problemer betyr liksom ikke noe lenger. Du kan med full rett synes at livet er urettferdig, du er i en slik situasjon der man kan si det. Du virker som en utrolig sterk person, og jeg håper av hele mitt hjerte at du en dag blir helt frisk! Ønsker deg masse lykke til i fremtiden! :)Sender deg en stor tårevåt klem

Jeanette

20.aug.2009 kl.12:39

Jeg skjønner godt at du tenker det. Jeg strøk på eksamen en gang og måtte lese hele sommeren for å ta den opp. Det synes jeg var skikkelig surt og da ønsket jeg jo innerst inne at det var noen andre en meg. Mitt tilfelle er jo bare en bagatell i forhold til hva du går gjennom, men poenget mitt er at det du tenker er en veldig menneskelig reaksjon. Når vi blir utsatt for noe som oppleves urettferdig, tenker vi "hvorfor akkurat meg?". Både i alvorlige og mindre alvorlige tilfeller.Synes det er synd at mange har snudd ryggen til deg forresten. Men bra du har Eli da!:)

Amund

20.aug.2009 kl.12:46

hei. hilsen fra down under! leste en artikkel om lance armstrong på dagbladet.no i dag om kreftsykdommen hans.. hadde kanskje vært en god ide å skrive noe om 'livestrong' organisasjonen hans på bloggen? De har jo samla inn masse penger til kreftsaken. uansett så håper jeg at det kommer til å gå bra med deg og ha det masse kult sammen med eli:) hils eli også:)

20.aug.2009 kl.13:04

Jeg forstår, og skjønner at det må være fryktelig vondt for seg å se at andre ungdommer starter på skolen, og jeg forstår også at du synes det er urettferdig at du er så hardt rammet. Jeg forsår at du vil leve nå, og akkurat som de andre ungdommene. Jeg tror din tid kommer, Regine, og jeg tror at du får starte på skolen igjen. Du blir "bare noe forsinket".

sunny

20.aug.2009 kl.13:10

Hei..Jeg tror ikke vennene dine svikter deg med vilje.. Tror heller dem tenker at "jeg vil la henne være i fred nå når hun er syk"... slik har jeg selv tenkt flere ganger...også når noen jeg kjenner har mistet en av sine nærmeste... Men det blir jo egentlig helt feil, for det er da man trenger venner som mest... Men dessverre er det slik vi mennesker er..vi er redd for å bry oss for mye.

Hild Frøya

20.aug.2009 kl.13:18

Ja, det er viktig å bruke stemmeretten sin. Skjønner odt tanken din om at det er urettferdig at det er du som har blitt syk og ingen andre. Tror de fleste av oss har tenkt sånn både en og ti ganger, uavhengig av sykdom..

mina 21

20.aug.2009 kl.13:34

verden er ikke rettferdig uansett hvordan man vrir og vender på det. det er leit at du skal rammes av det spesielt i så ung alder. skjønner at du sier at du skulle ønske det var noen andre. men likevel ville jeg heller bare sagt skulle ønske jeg ikke hadde kreft. og vennene dine svikter deg nok ikke på den måten, de vet bare kanskje ikke helt hvordan de skal forholde deg til det.. kanskje du bør fortelle dem hvordan du vil ha det?? beste er jo at de bare er seg selv og oppfører seg slik de gjør med andre. og se bort i fra din sykdom og leve og behandle deg mest mulig normalt? da får du tankene over på noe annet, og du kan støtte deg til de hvis DU vil prate med dem. uansett er dette en vanskelig situasjon, men beste jeg tror du kan gjør er å leve mest mulig normalt som det går ann . har selv mistet mammaen min av kreft nylig, og hun sto bare på, levde normalt så langt hun kunne og så de positive tingene i livet uansett hvor vanskelige ting var. det har gjort det bra for henne og dem rundt, og vi har hatt en utrolig fin og sammensveiset tid sammen.. uansett masse lykke til:)

Bass

20.aug.2009 kl.13:35

Selvfølgelig synes du det er urettferdig!!! Det er det jo!! Jeg synes det er helt uspiselig - HELT USPISELIG at noen (friske sikkert) klandrer deg for å ønske at det var noen andre som fikk den kreften.Hun skulle skamme seg. Maken til nedlatende holdning!Vi er mange som står bak deg, Regine, og tenker på hvor urettferdig det er! Du er ung, og skulle vært skråsikker på å bli gammel, som ungdom flest.Men du - når du er blitt frisk igjen - tenk så fantastiske bilder du kommer til å lage,- med den livserfaringen du har!!Det blir skikkelig sjelfulle bilder - det er sikkert!Det gleder jeg meg til! Hils Eli og lykke til!!

Sølvi Normann

20.aug.2009 kl.13:48

Kjære, tapre Regine! Ja, jeg forstår godt at du synes det er urettferdig at "alle de andre" går på skolen og så må du være hjemme,syk.Du har LOV til å si og føle det du gjør når du er i din situasjon. Du skal ikke behøve å holde det inni deg. Det gjør godt å få det ut! I din situasjon er de tankene helt naturlige, og du skal ikke ha dårlig samvittighet for det.Det kan hende mange ikke forstår akkurat det, og man kan kanskje ikke klandre dem for det heller....Ang. venner du sier er forsvunnet; de er nok der. Kanskje du kan være helt konkret til dem ang hva du ønsker de skal gjøre? Kanskje det blir lettere da? Mange er nok usikre. Man kan ha mange venner ,men ikke alle er like nære. Du, med de erfaringene du har hatt nå, og din livssituasjon, har måttet ta stilling til og tenkt over livet og døden på en måte få ungdommer bør og skal. Kanskje du på en måte er kommet på en "annen planet" enn mange ,hvis du skjønner hva jeg mener? Jeg synes du er klok og dyktig!Og på mange måter mye mer voksen enn de fleste på din alder. Jeg vet at det ikke er noen trøst, for du vil bare være friske Regine og leve et normalt liv... Fatt mot! Hør på masse av den musikken du digger, det kan gjøre deg godt! -Men det gjør du sikkert? Ofte har vi hørt at man skal være glad bare man har helsa...Og for friske mennesker blir det bare ofte noen ord man hører gamle folk si. Men , som du har sagt, vi burde vært mer takknemlige og ikke ta ting for gitt. Vi har forferdelig mye å være takknemlig for. Det bør man vel tenke på i disse valgtider. Vi bor i et av verdens rikeste land. Det hadde ikke blitt slik i dette landet, hadde ikke mennesker kjempet det frem! Så flott at du har stemt forresten! Jeg tenker mye på deg og familien din! Mange varme tanker og klemmer til dere alle!!

Ine

20.aug.2009 kl.14:15

Hei Regine.Jeg vet alt om hvordan det føles å kjøre forbi skolen og føle seg trist. Jeg kan heller ikke gå på skolen på grunn av sykdom, og det føles veldig trist nå som det er skolestart. Da får man tapet presset opp i ansiktet. Det er urettferdig, men det viktigste er å bli bedre/frisk! :)

Stig

20.aug.2009 kl.14:43

Hva var ingrediensene i smoothien da?

bloggvenn

20.aug.2009 kl.14:49

Hei trist å lese at du har hatt så tunge dager igjen. Du har min fulle sympati og forståelse. Det er lov å føle alt det du føler : sinne, motløshet, urettferdighet osv At du deler dine følelser med oss gir oss ikke rett til å kritisere deg. Vi får en usminket leksjon i hvordan det kan være å leve med kreft og ikke minst å være ung med en usikker framtid. Det burde gjøre oss ydmyke. Du har min fulle støtte og jeg ønsker av hele mitt hjerte at det skal gå din vei nå. Synd at du føler at ikke vennene dine er der for deg nå, håper de kommer tilbake. KLem

Kristina Salanga

20.aug.2009 kl.14:54

Kjære Regine.Så leit å høre om "venner" som forsvinner. Det er jo nettopp nå du trenger dem. Jeg er glad du har Eli, for en sann venn er en som blir når alle andre går sin veg. Dessverre er alvorlig sykdom en av de ting her i livet som kan være med på å luke ganske kraftig i omgangskretsen.Jeg kjenner meg igjen i din frustrasjon over å være på sidelinjen av ditt eget liv, slik det hadde vært om du hadde fått velge selv. Jeg opplever dessverre dette selv på daglig basis, men skal ikke skrive mer om det her.Jeg skjønner det er frustrerende å ikke få velge selv. Å få en så alvorlig sykdom skubbet på seg, så ufortjent og så urettferdig, ja det unner jeg ingen. Jeg skjønner din frustrasjon og dine "hvorfor meg" tanker. Jeg tar ikke formuleringer så alvorlig, og skjønner jo selvsagt at du ikke mener andre skulle få kreft så du hadde gått fri. Dette var en måte for deg å si "hvorfor meg". Det er en høyst normal tanke. Det hadde vært unormalt om du ikke hadde tenkt sånn. Men du er klok og reflektert. Du er et godt menneske, og du fortjener ikke det helvetet du går gjennom nå. Hverken på det fysiske eller psykiske plan.Jeg håper virkelig at Vidaza vil hjelpe deg og at du kan få noen konkrete svar angående fremtidsutsikter. Det skal overhodet ikke undervurderes hvor slitsom denne uvissheten er å bære på psykisk, i tillegg til at kroppen er gjennom behandling som også sliter på fysisk. Summen av det hele er temmelig "heavy stuff", og du gjennomgår noe som de aller fleste mennesker er forskånet fra å gå gjennom. Skulle ønske du slapp dette Reginemor. Skulle ønske du ikke hadde blitt syk.Jeg følger deg videre i bloggen din, og tenker mye på deg hver dag. Jeg ønsker deg virkelig alt godt, det gjør jeg virkelig. Det bor så mye vakkert i deg Regine. Måtte du bare bli frisk.Mange varme klemmer fra meg

Bente

20.aug.2009 kl.15:17

gjorenforskjell.no Kanskje du finner trøst i dagboken til Tone? Det gjorde iallefall jeg da jeg var langt nede. Klem.

Mathilde

20.aug.2009 kl.15:33

Supert at du har stemt! Jeg kan lett se for meg at du er et fornuftig menneske, så jeg regner med at du har stemt på et bra parti! :-D du er fantastisk husk. lykke til!

Grethe

20.aug.2009 kl.16:19

Ikke bry deg for mye om de som har forlatt deg,Regine.De er ikke noe å samle på.Kos deg med Eli,hun virker jo som et trygt ,empatisk menneske.Har selv forhåndsstemt og er glad du også engasjerer deg.Kjempeflott!Håper du blir bedre etterhvert.Det fortjener du!Stor,varm klem fra en 63 år gammel kvinne i Spania som bryr seg om deg og føler med deg.

amy

20.aug.2009 kl.16:44

Verden er så urettferdig. Hvorfor skal sånne sykdommer ramme uskyldige og friske mennesker? Jeg har også vært en av mange som faktisk har fulgt med på bloggen din helt siden du begynte. Vi har alle lov til å tenke egoistisk. Hvertfall i sånne situasjoner. Utrolig dumt gjort av de menneskene som har forlatt deg. Som Grethe sa, de er ikke noe å samle på. Kos deg masse med familien, også krysser jeg fingrene for deg! :)

ILLA

20.aug.2009 kl.17:07

Eg har lest bloggen din ei stund no, og no føler eg at det er tid for å kommentere :)Eg håpar virkelig at alt vil bli bra med deg, eg skjønnar godt alt du skriver om kva og korleis du følar deg. Eg har også gått igjennom endel det siste halvåret (ikkje kreft eln så alvorleg), men eg kjenner igjen litt av det du seier. Men sjølv om det er mørkt, ikkje mist håpet. Av og til er det viljen til å leve som holder oss igang... Lykke til!

Eirin

20.aug.2009 kl.17:11

Hadde det vært bedre hvis det har rammet noen andre enn deg?? Er du liksom verdens beste menneske du da eller? hele verden handler vel om deg nå, ikke sant ?? ingen skal få kose seg og gå på skole hvis ikke du kan

Tonje

20.aug.2009 kl.17:14

Hei Regine...har fulgt med på bloggen din siden jeg fant den for et parr mnd siden,å stort sett vært inne hver dag for og se om du har skrevet nye innlegg.jeg hadde bare lyst å høre om du kanskje har prøvd noe alternativ behandling.vist det er noe du kunne tenke deg burde du lese litt på nettet om culevit.det regnes som et kosttilskudd og inneholder 16 forskjellige næringsstoffer som sies skal motvirke kreft.det er ikke gjort noen vitenskapelige undersøkelser som bekrefter dette,men jeg kjenner faktisk til 3 personer som har prøvd dette,og hørt om andre gjennom bekjente som har brukt culevit.alle med kjempegode resultater.er litt spent på om du kanskje har hørt om dette,eller om alternativ behandling er noe du kunne tenke deg å prøve?hadde bare lyst til å tipse deg om dette,kanskje det er noe du kunne tenke deg å starte med.du virker som ei fantastisk flott jente,ønsker deg alt godt for fremtiden. vennlig hilsen Tonje

Thomas

20.aug.2009 kl.17:28

Jeg klandrer deg ikke for at du ønsker dette heller skjedde noen andre.Grungegutten, EnjoyDiary.

søtnosmamma

20.aug.2009 kl.17:31

Klart du ønsker at det ikke var deg, men noen andre som blei sjuk!!! Det er jo bare en tanke, og er en trist nokk og lei seg nokk, så tenker en sånt. Det er mennesklig. Det tenker vel de fleste som er alvorlig sjuk, eller gått gjennom andre store tap, av og til. Mange går gjennom livet uten de største utfordringene og aner ikke en brøkdel av hva du prater om Regine, og kommer med kommentarer deretter! Noen eier ikke sosiale antenner, de skiller seg ut når en svarer som de gjør. Jeg ønsker deg lykke til videre Regine, håper de som har tatt avstand fra deg, tar til fornuft og tar opp igjen kontakten! Klem!

Margrethe in The City

20.aug.2009 kl.17:32

Jeg forstår at du syns det er helt grusomt at flere og flere av venner og kjente har tatt litt avstand fra deg, det er på en måte litt egoistisk, fordi det er nå du trenger dem mest. På den andre siden kan jeg forstå dem også litt, fordi de kanskje syns situasjonen er vanskelig, kanskje de ikke helt vet hvordan de skal forholde seg til deg og jeg tror de er veldig redde akkurat som deg. Når det er sagt, er det ingen unskyldning og de skulle vært der for deg. Jeg håper på det beste og at de får opp øynene for det de har gjort/gjør.

Regine

20.aug.2009 kl.17:35

Tusen takk for alle fine kommentarer :) Det betyr virkelig mye. Jeg tror nok ikke de som har forlatt meg er redd for å smitte meg, det stikker nok dypere enn det. Folk var flinke til å stille opp i begynnelsen, men når det går over lang tid ser det ikke ut til at enkelte gidder lengre. Rebella: Takk for kommentar, bra du forstår :)Eirin: Den kommentaren der var bare helt usaklig. Jeg foreslår at du forlater denne bloggen og aldri kommer tilbake. Jeg er ærlig innpå her, og det må du tåle. Jeg har verken sagt eller påstått at ingen skal få kose seg så lenge jeg ikke kan. Det er det dummeste jeg har hørt. Jeg er nok ganske sikker på at hvis du fikk velge om meg eller deg skulle blitt rammet av kreft så hadde du nok sagt meg. Tonje: Alternativ behandling er nok ikke noe jeg har tenkt å prøve. Jeg er allerede under behandling som jeg setter min lit til. Men takk for tipset!

Per Kristian

20.aug.2009 kl.17:36

Tenker på deg hver dag som går. Styrken din er beundringsverdig. Når det er sagt, ønsker jeg deg alt godt. Jeg har sterk tro på deg.

20.aug.2009 kl.17:44

"Skulle heller ønske det var noen andre enn meg som ble rammet."Helt ening med andre lengre opp her - for en fryktelig ting å si! Det er rimelig sterke ord du skriver der. Å ønske at noen andre heller ble rammet. Man skal ikke ønske noen kreft!

anonym18

20.aug.2009 kl.17:45

Regine, jeg har stor respekt for deg. Men å si at du ønsker at noen andre hadde fått kreft istede for deg gjorde at jeg begynte å tvile. Ikke misforstå meg.Jeg har selv kjempet mot kreft og har vært like dårlig som det du har vært. Men det var aldri ett sekund jeg tenkte at jeg heller ville at noen andre skulle ha kreften istede for meg. Jeg ville aldri unnet noen å ha kreft. For å være ærlig er det litt brutalt å si at du ønsker at andre måtte ha gått igjennom den smerten og det helvete som vi har opplevd. Jeg må si jeg ble litt sjokkert når jeg leste det, og at du ikke hadde vært villig til å "Ta imot ett støyt"(Jeg vet det er mer enn bare ett lite "støyt") for at andre skulle hatt det bra, sjokkerer meg, rett og slett....

20.aug.2009 kl.18:06

har sofsen ditcha deg?

Lisbeth

20.aug.2009 kl.18:24

Skjønner veldig godt at du tenker som du gjør - at du skulle ønske det var noen andre. Dette er helt naturlig. Bare bra at du tør i å si det rakt ut! Sånn er vi mennesker laget.Fælt å høre at noen har "forlatt" deg. Det er ikke alle som vet hvordan de skal takle det. Noen blir lei seg, andre blir usikre, noen blir redde og andre igjen er kanskje bare noen tullinger...??? Flott at du har Eli! Hun virker som en fantastisk venn.Ønsker at Vidaza-kuren skal virke best mulig! Krysser fingrene for deg!Klem fra meg.

Regine

20.aug.2009 kl.18:30

Hvis dere ikke tåler at jeg er ærlig her på bloggen så foreslår jeg at dere kan komme dere vekk fra denne bloggen. Ikke still spørsmålstegn ved mine tanker og følelser. Hadde dere hatt litt tankegang, og skjønt hva jeg går gjennom hadde dere forstått, men akk nei. Anonym: Nei.

Lise

20.aug.2009 kl.18:31

Kjære Regine, Det er klart du har naturlige tanker. Vi er alle egoister, og hadde jeg hatt livstruende kreft ville jeg også heller ønsket at det var noen andre enn meg. Det er jeg sikker på. Men det betyr ikke nødvendigvis at du ønsker kreft på andre mennesker. Meget sneversynt og umodent av folk ovenfor som sier du ønsker kreft på andre mennesker. Noen folk er dumme Regine..la oss ignorere dem.At andre folk kommer og forteller deg hva du skal føle, det kan du drite i. Det er DIN blogg og du skriver ikke noe stygt mot andre. Herregud, folk aner ikke hvordan du har det. Det nærmeste jeg kommer å vite hvordan du har det, er følelsen av å se min kreftsyke far sitte oppe 4 døgn i strekk uten å si et ord. Full av tanker, full av dødsangst. Det var grusomt! Men han overlevde heldigvis og er helt 100% frisk. Jeg ønsker så utrolig sterkt at et mirakel skjer, Regine. Du er et menneske verden ikke kan unnvære. Så kreativ, så skapende, så klok..jeg sammenligner med andre 18-åringer jeg kjenner..og de er stort sett materialistiske og ureflekterte. Slik var jeg selv :)Du har mye å lære andre. Jeg har lært mye av bloggen din selv. Jeg er frisk. Jeg har frihet. Hva i all verden klager jeg på?? Småting..og det tenker jeg mer over nå. Jeg er takknemlig. Det kan skje hvem som helst. Kjære deg, det mørket du går igjennom er utenkelig for meg. Det er mange idioter som legger igjen kommentarer her inne. Men tro meg, Regine..95% er mennesker som bryr seg om deg. Og det er synd at noen av vennene dine har falt fra. Men vær takknemlig for Eli:) Ønsker så sterkt noe bra skal skje nå Regine. En STOR og kjempegod klem fra meg :)

Regine

20.aug.2009 kl.18:33

Lise: Tusen takk for en kjempefin kommentar, du viser stor forståelse og innsikt og det setter jeg stor pris på :)

Ellen

20.aug.2009 kl.18:37

Jeg håper du ikke tar de kommentarene seriøst: jeg vet at de aller fleste i din situasjon ville tenkt det samme, at man skulle ønske at det var en annen som var rammet. Det er vel bare noen som mangler litt empati og derfor ikke ser at DET ER EN NATURLIG FØLELSE. Blir litt opprørt at folk ikke ser dette og atpåtil må skrive det på din blogg.

Lady Netta

20.aug.2009 kl.18:46

Jeg skjønner absolutt hva du mener med at du skulle ønske det var noen andre istedet. Jeg tror faktisk at de som ikke skjønner dette aldri har vært syke før. Hvis man tenker etter så har man garantert tenkt det en eller annen gang iløpet av livet, uansett om det gjaldt en liten forkjølelse eller en alvorlig sykdom! Folk er så fort til å dømme andre (slik som flere over her har gjort) uten å tenke på hva de sier, eller rett og slett sette seg i personens situasjon og tenke "Hva ville jeg følt da?". Stå på :)

hestiaverden

20.aug.2009 kl.18:52

Man kan ikke alltid være ydmyk og takknemlig og finne de små lyspunktene i hverdagen. Mesteparten av tiden er man det, men av og til greier man ikke.. Da må man få lov til å ønske seg frisk!!! Det må være "lov" å tenke at kreft kunne ha rammet hvorsomhelst og hvemsomhelst.. Da er det urettferdig at den rammer MEG. Jeg er så heldig at jeg aldri har hatt kreft, men jeg har våket over min sønn med en dødsdom ringlende i ørene. Verden får et litt annet perspektiv når man må forholde seg til døden hver eneste dag..Kjære Regine. Ingen kan dømme deg for at du føler og tenker som du gjør. Håper du fortsetter å dele litt av din håpløshet med oss - de fleste som leser bloggen din prøver å forstå, så godt som vi kan, og sender masse varme tanker til deg-klem-

Jungie

20.aug.2009 kl.19:08

Hei Regine.Har prøvet å skrive noe men kommer bare fram til få ord.Ikke gi opp!Hilsen fra Troms.

Tonje lål.

20.aug.2009 kl.19:11

Jeg ønsker deg lykke til, Regine!

Ingrid

20.aug.2009 kl.19:17

du burde faktisk være takknemlig for at du har hundrevis av folk spredt rundt i norge som støtter deg, og bryr seg.

Cristell

20.aug.2009 kl.19:23

Først vil jeg bare kommentere de tragiske menneskene her inne som velger å skrive så negative kommentarer på denne bloggen her.. Hva er problemet deres? Hvorfor skal man trykke andre mennesker ned når de har det så jævlig? Jeg tror faktisk ikke dere skjønner alvoret i situasjonen som Regine er i,, Tror neppe dere hadde likt tanken på å kanskje dø... Forbanna idioter er alt jeg har å si til dere..Til Regine.. Som flere andre har sagt så er du utrolig sterk og tøff ! Jeg leser bloggen din daglig, og håper alltid på gode nyheter,, Det syns jeg virkelig du fortjener.. Det er ikke rettferdig at en som er så ung som deg skal få en så forferdelig sykdom.. Krysser fingrene for deg for at du skal bli 100% frisk og få det mye bedre enn du har det nå.. flott å høre at din venninne stiller opp så mye for deg,, Utrolig viktig med støtte fra venner under disse omstendigheter.. Ønsker deg alt godt !

Regine

20.aug.2009 kl.19:24

Ingrid: Hva mener du med det? Har jeg noen gang sagt at jeg ikke er det? Men tror du virkelig at bloggleserne mine kan sammenlignes med venner? Herregud, jeg har nesten ikke noen som er her for meg, så begynner du og maser om det der...

Gro

20.aug.2009 kl.19:31

Livet er så forbaska urettferdig mange ganger Regine. Jeg føler så med deg. Er glad du har Eli. Lille venn, du må IKKE ta innover deg alt dumt som blir skrivi mange ganger til deg. Beundrer deg for at du har vært og stemt. Sender en stor klem til deg og din familie.

djtessa

20.aug.2009 kl.19:32

til kjersti : syns det er unødvendig å si noe sån jeg for du er ikke mitt oppi det regine opplever akurat nå å dete r ikke noe godt å tenke sån for det vet jeg. mista begge foreldrene mine å jeg tenkte akurat den samme tanken "hvorfor kunne det ikke være noen andre" . til regine : syns du er en tøff jente å du virker som en veldig ster jente som ikke vill gi opp. leit med at venna dine ikke er der for deg , det er i sånne sitvasjoner man virkelig ser hvem som er de ekte vennene =( stå på dette skal du klare =) mange klemmer fra en helt ukjent jente som bryr seg =))

baregina

20.aug.2009 kl.19:34

Kjære Regine !Jeg har vært en fast leser av bloggen din en stund og jeg må bare si at jeg synes du er så utrolig, fantastisk tøff!Såt på, du er ei jente med bein i nesa..- ikke gi opp!- Ingrid, skam deg.

marianne

20.aug.2009 kl.19:35

det er synd du ikke fik begyne på skolen igjen : /tviling broren min skule også begyne.men du e nok sterk nåkk til å vinde kreften ;)jeg å familien min håper på at du klare det ;)vi fikk ikke se deg det åre da tviling broren min hvar der,men vis du vil å du klare å få krefta så klarer du nokk du det ;)vi har trua på at du klarer det ;)

Marit H S.

20.aug.2009 kl.19:36

Kjære tapre og gode Regine.Selvfølgelig skulle du ønske at det hadde vært en annen en deg! Leste kommentaren til Kjersti som syntes det var egoistisk sagt, og jeg rister på hodet.. Stakkars Kjersti, du skjønner ingenting du. Vi skulle da vel alle ønske at det for ekspempel var et gammelt menneske, som hadde levd livet sitt, som hadde blitt syk i stedet? Mora mi fikk kreft da hun var 46 år. Jeg var rasende. Mora mi var fortvilt, sint og trist da hun (langt fra egoistisk) sa "jeg skulle ønske at dette hadde hendt med en som er gammel og lei av livet sitt". Hun fikk tre måneder til å takke for seg.. ta farvel med kjæresten, oss dødtrene, naturen, hytta, hunden, jobben sin og ellers alt som hun elsket. Alle drømmer ble knust for henne. Tusen tanker og bilder dukker opp når jeg skriver dette. Og smerte til de grader. Jeg har lest bloggen din mange ganger, men aldri kommentert noe. Jeg ville bare si at jeg tenker på deg, Regine. Jeg føler med deg, og jeg kan ikke forstå de menneskene som er feige og som trekker seg tilbake når du trenger dem som mest. Når jeg leser det, så blir jeg forferdelig trist. Jeg har lyst til å trøste deg, men innrømmer at det er vanskelig å finne ord. Jeg blir bare sittende og se ut av vinduet, og jeg tenker at "ja, det er forbanna urettferdig". Alle rundt deg føler seg nok hjelpesløse, og jeg vet så alt for godt hvor vondt det også er. Regine, du har lov til å være sint, bitter, trist og fortvilt. Men jeg håper inderlig at du får gode dager som er fylt med glede og latter igjen! Jeg håper du får mange av dem, Regine. Det fortjener du!Stor klem fra Marit, 29 år.

Kristina Salanga

20.aug.2009 kl.19:48

Du må virkelig ikke ta til deg alt av kommentarer kjære Regine. Det er folk der ute som rett og slett ikke forstår. Vet det er lett for meg å skrive det, det er jo ikke jeg som får kjeft, det er ikke jeg som er syk. Så jeg skal ikke prøve å late som om jeg skjønner hvordan du har det 100%, for det gjør jeg ikke. Men jeg vet at du har ikke gjort deg fortjent til å få stygge tilbakemeldinger. Heldigvis er de aller fleste som skriver på bloggen din personer som tenker på deg og som vil deg alt vel. De andre, de kan seile sin egen sjø. Rett og slett.Jeg glemte forresten å kommentere at du har stemt! Gratulerer! :-) Det er kjempeviktig å bruke stemmeretten sin. Så flott at du har fått gjort dette, det kostet deg sikkert masse krefter, det som alt annet for tida.Tenker på deg. Skulle ønske jeg kunne være sammen med deg og gjort noe for deg.Mange varme klemmer fra meg.

Regine

20.aug.2009 kl.19:48

Takk for støtten :)Marit: Skjønner at det er vondt for deg å skrive om dette. Du skjønner nok litt av hvert av det jeg prater om, når du har opplevd noe lignende selv. Det å være pårørende er utrolig vanskelig det også, særlig når det er noen som er deg så nær, som moren din. Takk for forståelsen.

ANNE

20.aug.2009 kl.19:59

Kjære deg regine...Jeg leser bloggen din jevnlig og har flere ganger kommentert den.Du er ei jente som gjør dypt inntrykk på meg.Jeg har en datter som er like gammel som deg,nå er hun i syden og koser seg sammen med venninnene sine.Så ja livet er urettferdig...Det er ingen som fortener å gå igjennom det du gjør nå.Jeg onsker så inderlig at det skal snu seg for deg,at du skal få leve som andre tenåringer.Det gjør vondt å høre at du føler deg alene,dessverre er det slik at i motgang ser man hvem som er virkelige venner.Ingen skal klandre deg for at du er ærlig.det er din blogg og du er fri til å skrive det du vil.Jeg opplever deg som både ærlig og direkte på en fin måte. Ikke la deg duppere av noen...Vi som leser bloggen din kan ikke erstatte venner,men jeg håper inderlig at du kjenner at vi bryr oss og ønsker alt godt for deg.Du er unik ,det finnes kun en som deg...gode ønsker og klem fra Anne i Kr.Sand...

Frances

20.aug.2009 kl.20:16

Hei Regine,Ville bare si at jeg skulle gjerne hatt oppskriften til verdens beste smoothie!! Vil du prøve min favoritt neste gang du får besøk av Eli? Here it comes! (finn ut om mengdene selv)frosne blåbær, ganske mye (2 dl?)1 moden banan (de umodne er ekle)annen frukt evt. (nektariner, epler osv)1-2 ss honning hvis det ikke er søt noken del isterninger (6-10?)en god slump yoghurt naturell (4-5 dl?)skummet eller annen melk hvis det er litt tyktOptional:2 ss ølgjæren håndfull valnøttkjernerDette fyller en blender. Du putter alt inn og blender til alt er blått, deilig! Du blir garantert blå i tennene av å drikke det.Ha en god kveld Regine, stå på og ikke vær redd for noen ting. Du er enestående og lever ditt liv på en fabelaktig måte. Skulle ønske det var flere som var så ærlige og åpne som deg.Varm hilsen fra en som ikke kjenner deg, men som føler med deg og ønsker deg alt godt.

Hanne Ø

20.aug.2009 kl.20:21

Regine.. det er ikke tvil om at du viser takknemlighet for alle de positive kommentarene som du får her på bloggen din. Å påstå noe annet er bare tull. Men som du skriver, bloggleserne kan ikke erstatte ekte venner. Det er en stor forskjell på å motta en fin hilsen, noe helt annet er det å ha noen hos seg som stiller opp uansett. noen som er med på å finne på ting når du er i form til det, og som har forståelse når du rett og slett ikke orker noe som helst når du ikke er i form. dessverre er det slik at selv om man har mange rundt seg, så kan man føle seg så inderlig alene. Vet ikke hvor mye denne hilsenen gir deg, men det jeg mener er at jeg har full forståelse for at du er frustrert og at du viser sunne følelser.PS: jeg har også forhåndsstemt. En fin ting igrunn, for da er det gjort- og man slipper å stå i kø:-)

Blaaklokke

20.aug.2009 kl.20:22

Det er jo klart du skulle ønske at dette heller rammet noen andre enn deg selv. Det er jo en helt naturlig reaksjon. Jeg syntes det er latterlig å høre på alle reaksjonene du får på dine ærlige og helt normale utsagn. Folk liker å sitte på sine moralske høyseter hvor de kan tenke på seg selv som guds gave til nestekjærligheten.

Ingvild

20.aug.2009 kl.20:28

Alle håper vel å ikke være blant de uheldige som rammes av kreft i ung alder. Med andre ord at andre enn en selv skal utgjøre den triste statistikken.HELT naturlig det du tenker. Jeg liker at du ikke "gjør deg til".Lykke til, jeg tenker på deg

vkl Bente Lise

20.aug.2009 kl.20:38

Til Eirin og alle andre med usympatiske kommentarer; fint at livet deres er sorgløst, men det vil skikkelig smerte om dere sku klare å forstå ka det vil si å såre andre. Ta et kurs i medfølelse og innlevelse i andres situasjon!! Tviler for at dere er først i køen for å ta over ens kreft! Alle vil vi være forståelsesfulle, mens vi er mest glad for at det ikke er oss, men vi sier det ikke høyt.HJERTLIG TAKK OG PRIS AT DET FINS MEST FORNUFTIGE OG GODE MENNESKA SOM SKRIVER TIL REGINE.Regine; stå på! ta vare på de som bryr seg om deg, resten skal du ikke bruke energi på. De beste ønsker for deg.

20.aug.2009 kl.20:38

Håper du snart kan begynne på skolen igjen... Hva har dere bakt?

Merete

20.aug.2009 kl.20:54

Jeg skulle også ha gått på skole nå... så kjenner til det å ikke få gå... :(Meretewww.grenselandet.wordpress.com

silfide

20.aug.2009 kl.20:58

Jeg er så glad for at du skriver det du mener på bloggen din! Uten det hadde det vørt ingenting å lese! Synes noen noe annet aner de ikke hva de snakker om! Egoister selv som ikke føler sympati for noen i din situasjon... Jeg håper og tror på deg Regine, du fortjener å bli frisk... og mer enn bare det! Husk at selv i den værste tiden er det alltid et lys...tenk på Eli

Trine

20.aug.2009 kl.20:58

Skjønner godt tankegangen din, selv om man skulle jo håpe at dette ikke rammet noen som er ung overhodet! Greit nok at man kan få en form for kreft når man er gammel, noe skal vi jo dø av.. Og naturen er brutal, men burde ikke skje med en så ung kropp som din!:( Lykke til videre, vi følger med deg! Stå på!!

Åshild

20.aug.2009 kl.21:05

Kjære Regine! Du er sliten av medisinene nå og blir ekstra sterkt konfrontert med at du er syk når du skulle ha begynt på skolen og ikke kan det. Det er da helt naturlig at du er både deprimert, motløs, lei og sint over at dette har rammet deg! Og det å føle at venner distanserer seg når sykdommen varer over tid, det er vanvittig vondt. At du går tom for positivisme og pågangsmot er mer enn forståelig.Jeg tror desverre ikke at du kan regne med at alle som leser bloggen din kan forstå hva din situasjon innebærer. Du skriver fragmenter av din hverdag, noen ganger positiv og andre ganger trist og fortvilt, og vi lesere må selv prøve å skjønne hva som ligger mellom linjene, bak ordene. Noen lesere har forutsetninger for å forstå, andre ikke. Og det blir veldig tydelig i kommentarene som skrives. Men jeg tror at de fleste ønsker å formidle støtte til deg. Og så er det noen som ikke skjønner bæret og ikke engang skjønner at de burde la være å si noe. Jeg skjønner at du ønsker at de holder seg borte fra bloggen din.Det er vanskelig å si noe meningsfullt til den situasjonen du er i. Jeg tror jeg likså godt lar være å prøve. Men jeg vil at du skal vite at folk som har egen erfaring med alvorlig sykdom kan skjønne noe av det du gjennomgår og gjennomlever. Og at vi er veldig mange som føler med deg og tenker på deg og bare håper på at et mirakel skal skje med deg.Hilsen fra Åshild

Melissa Catherine Moen

20.aug.2009 kl.21:05

Jeg har hørt at 1 ut av 5 i en familie får kreft. vi er 5 i familien og jeg har kreft. Jeg er faktisk glad for det er jeg som fikk det i stedet for noen andre i familien. Selvom det er en helt forjævlig ting. Men jeg ser positivt på det og håper ikke de andre i familien får noe som helst.

sirkeline

20.aug.2009 kl.21:42

Skjønner din fortvilelse, og har full forståelse for tanker og utbrudd du får. Det er urettferdig, meningsløst, og en helt for jævlig situasjon du er i nå. Men som jeg har sagt før en gang her, kjenner en jente, nå dame, som har hatt din diagnose da hun var 6 år gammel. I dag er hun, 3 barnsmor, og lærer i fulltidsstilling, frisk og fin!!! Dette kan like godt være deg.... At venner "forsvinner" er det nok mange i din situasjon som opplever, vanskelig å sårt for deg, men antakelig for de også. Fint at du har din gode venninne, ære være at det finnes slike mennesker. En god venninne. Kos dere fortsatt, gjør slike ting sammen. Klem fra meg

Arve

20.aug.2009 kl.21:43

Jeg forsår deg så veldig godt Regine. Jeg tenkte akkurat det samme selv da jeg fikk kreft.. Livet er et lotteri - man vet aldri hva det er slags lodd man får. Plutselig møter man en person som det sier "klikk" med og man er på det lykkeligste - like plutselig kan man få kreft og bli sendt rett i kjelleren. Og det ER lov å være forbanna og lei seg - ingen bør klandre deg for det... Ja, noen venner forsvinner i en slik situasjon, andre(av og til folk man aldri ville trodd skulle stille opp) støtter opp og er der når man har behov for dem. Noen blir redde, vet ikke hva de skal gjøre og holder seg unna av den grunn. Andre er bare for opptatt med seg og sitt. Det er i slike stunder i livet du virkelig finner ut av hvilke folk som er dine beste venner.. Jeg kom mye nærmere en venninne av meg da jeg ble syk. Hun stilte opp når jeg ville prate, kokte enorme mengder med te til meg og inviterte meg ut så jeg ikke bare skulle bli sittende hjemme. Hun er vel en av de som kjenner meg best i dag, på godt og vondt.I mine øyne er en skikkelig god venn, som venninnen din Eli, så uendelig mye mer verdt enn å ha mange perifere venner! Støtt deg på henne, det hjelper! Noen gode råd til hva du skal gjøre ellers, det har jeg ikke. Jeg drakk som sagt mye te... Den smakte blikk som alt annet jeg hadde i meg da jeg gikk på cellegift, men det var hvertfall noe å aktivisere seg med og det var godt med noe varmt i halsen. Men smoothie er antakelig like bra.. :)Ønsker deg alt godt!

marlene

20.aug.2009 kl.22:00

Hver gang mitt liv blir vanskelig tenker jeg på deg og alle andre som har fått kreft.Først på min vennines mor døde akkurat av leukemi og hennes familie. Deretter tenker jeg på min kusine drar til tr.heim om en måneds tid for siste sjekk og for å bli friskmeldt etter 2 1/2 slit med cellegift og en hau med infeksjoner. Også tenker jeg på deg, du som er den som har vært mitt forbilde siden desember i fjor. Du som gjorde at jeg så lysere på livet. Du som har vært nede på bunnen to ganger i løpet av 3/4 dels år, du som har reist deg og falt, og ble nødt til å reise deg nok en gang. Du er en stor inspirasjonOg hver gang jeg tenker på dette blir plutselig mine egne problemer bittesmå. Takk :)

Andrea Dorothea

20.aug.2009 kl.22:08

Hei Regine! :-)Det er utrolig sterkt å lese bloggen din. Jeg sitter igjen med tåre i øynene, og blir så sinna at jeg holder på å sprekke på hvorfor verden er så uretferdig og hvorfor så unge mennesker skal oppleve noe slikt! Ønsker deg alt godt, å tenker virkelig på deg og hvordan du har det. Håper så at ting kan bli bedre for deg! :-) Klem

Marte

20.aug.2009 kl.22:12

Kjære Regine. Som så mange andre her håper jeg du ikke tar deg nær av de latterlige kommentarene. Alt fra de totalt uempatiske og idiotiske til de småfordreide misforståelsene (som om du skulle ha sagt at du ønsker at noen annen i familien din skulle rammes i stedet for deg, eller noen annen konkret person overhodet). "Hvorfor meg" er en tanke ALLE ville ha tenkt, og til det hører nødvendigvis et potensielt " - og ikke noen andre?". Det virker bare ikke som alle er ærlige og kloke nok til å innse det. Det overrasker meg litt. Faktisk.Som jeg håper du ser: De aller fleste forstår hva du mente med utsagnet, de aller fleste setter pris på den utilslørte ærligheten din. At du ikke pynter deg med falske, korrekte utsagn, men viser hele spekteret. De aller fleste har fått med seg at du er takknemlig for støtten du får på bloggen, de aller fleste skjønner at det dog ikke kan erstatte venner som stiller opp. Og de aller fleste gjør hva de kan for å sette seg inn i hva du gjennomgår, og de aller fleste innser dessuten at de ikke kan sette seg inn i det, at de kommer til kort,at det er umulig å forstå når man ikke har opplevd det selv. Jeg håper - og tror - at du ser det, og driter så langt du kan i de latterlige kommentarene.Utover det vet jeg ikke hva jeg skal si til deg. Det er vanskelig. Men jeg tenker mye på deg, leser alle innleggene dine, og jeg liker deg veldig godt - selv om jeg bare kjenner deg via det du skriver og legger ut av bilder. Jeg har aldri fulgt med på noen blogg før, men din følger jeg. Jeg håper for deg. Husk at prognoser ikke nødvendigvis sier noe om hvordan det kommer til å gå for akkurat deg. Du kan klare deg.Marte

Line N - PandorasKrukke

20.aug.2009 kl.22:16

Ang. kommentarene fra Moralens Voktere. Gi dere! Og gjør som Regine sier.. Slutt å oppsøk/les bloggen hennes hvis dere ikke tåler å lese om HENNES hverdag, følelser og opplevelser. For nå er dere inne på HENNES blogg, hvor HUN skriver hva HUN går gjennom med sykdommen og opplevelser rundt dette. Ærligheten, sårbarheten og åpenheten er hennes gaver til oss leserne.. Ikke tråkk på det!Regine; Vi kan aldri erstatte gode venner, vi er dessverre bare noen trykte ord inne på en skjerm. Det er derfor det er så vanskelig å komme med fornuftige, velmendende ord, for jeg føler meg så hjelpesløs. Skulle så gjerne vært en venn for deg! En som kunne laget en smooties til deg når du følte deg uggen, en som kunne gå turer i skogen og se deg ta nydelige bilder. Skulle gjerne vært en som tok deg med på all verdens konserter og la ting til rette for at du kunne delta på det du ønsker. Hadde mer enn gjerne lyttet til deg når du hadde ting på hjertet som måtte ut. Eller bare tulle og fjase når det falt seg naturlig. Alt dette og mer til skulle jeg gjort for du fortjener det så inderlig!! Jeg er så glad for at du har Eli ved din side, hun er gull verdt!Klem fra en liten moralsk Regine vokter ;)

Mina .

20.aug.2009 kl.22:22

Hei, Regine:)I mine øyne er det du skriver og tenker heeelt normalt.! Ja, har selv hatt kreft siden jeg var 11-13 år. Hadde selv venner, som jeg vil si, svikta meg, og jeg hadde helt syke, følelsesladde, raserianfall. Jeg følte meg forlatt og glemt, mens jeg hadde det så vanskli. (Forstår at det kan være vanskelig for venner og pårørende å vite hvordan man skal oppføre seg osv. Men, ååh... Dessuten er jo den perioden jeg var syk en generelt vanskelig periode i en jentes liv..) Men jeg hadde èn god venn som aaaalltid stod ved min side, og hun var ekstremt viktig for meg. Er glad for at du har en sånn venn også.Vel, uansett så ville jeg si at jeg virkelig føler med deg, og det vekker svært mange minner å lese innleggen dine, men jeg håper VIRKELIG at det går like bra til slutt med deg som det gjorde for meg. har holdt meg nesten 4 år uten tilbakefall nå. Tenker masse på deg, du er fantastisk. Klem fra en ukjent beundrer:)

Ada

20.aug.2009 kl.22:27

Kanskje et totalt feil spørsmål å stille nå, og du trenger selvsagt ikke svare om du ikke vil =). Men jeg lurte bare veldig på åssen parti du skal stemme/forhåndsstemte?.. Lurer sånn fordi jeg syns du har så mange fantastiske meninger! Nå er det jo fortsatt 3 år til jeg kan stemme, men troor kaanskje jeg vil stemme SV :) Klem Ada. Håper på det beste for deg. Du er en helt utrolig person.

Lisbeth

20.aug.2009 kl.22:55

Jeg er også et menneske som har fulgt kampen din perifert. et voksent menneske, 50 år med 3 friske barn, og som blir masse opprørt når jeg leser dumme kommentarer fra dumme mennesker. Men, vi, du og jeg, kan bare si, stakkars menneske, hvilken uvitenhet? At du føler forbannelse over alle andre sin friskhet, fullt ut forståelig, svikt fra venner du ikke hadde ventet det fra? Som tidligere nevnt, frykt, men, like fult følelsen av svik, fortsatt forståelig.Bitterhet, ingen ville følt annet. Ja, mennesklighet. Du må kjempe kampen, Du må tåle, Du må bare akseptere, tross..... Du må ville, selv om viljen ikke er styrt, du er ung, du vil leve, du er ung, du vil oppdage, du er ung, du vil erfare, jeg forstår din motløshet, beundrer din trofaste klippe veninne, aksepterer fullt ut din forbannelse,irritasjon og sinne. La sinne være en positiv faktor, hvis det er mulig.

Luna

20.aug.2009 kl.22:59

kjære deg regine!!!jeg er så glad du er ærlig!at du tenker at " skulle ønske det ikke var meg" er ikke så rart!!det hadde nok "alle" gjort i din situasjon.(jeg har helt sikkert gjort det)håper du kan få ta deg en liten tur på skolen om du ønsker det..jeg skjønner at det er et savn!!og det er frivilligå gå innom denne bloggen for dere som bare slenger med leppa! bruk hodet før rompa neste gang...

slartibartfazt

20.aug.2009 kl.23:18

Hei så forferdelig at du ble dårlig igjen! Syns du er en stor inspirasjon og fighter! jeg erogså hektet på true blood og eric northman;) Lykke til fra meg

marianne

20.aug.2009 kl.23:21

Det er alltid så vanskelig å kommentere!Jeg prøver å være flink på det, men jeg vet ikke hva jeg kan skrive eller gjøre for at ting skal bli bedre!Jeg skjønner deg (såklart ikke så godt) , og det er såklart lov til å tenke at det kunne skjedd noen andre enn deg selv!Ingen har lyst til å ha den usikkerheten du har om livet skal bli langt eller kort.Jeg hadde tenkt slik som deg innimellom jeg også vil jeg tro.Og de som ikke skjønner det, er nok ikke veldig gamle vil jeg tro!Eller så er de bare HØNN gamle og bitre og sure!!Jeg håper de gode vennene holder fast ved deg!Hadde jeg hatt deg i nærheten skulle jeg stilt opp for deg.Men jeg kan jo ikke pendle fra oslo for å gi deg støttende ord.Og dessuten er jeg ikke veldig god på det heller!jeg tenker på deg, og håper følelsene inni deg snart blir bedre!Og at du snart blir bedre!! :Dnår jeg får friskmeldingen din på bloggen her, så skal jeg ta toget opp til Kristiansund (nei, jeg tar flyet forresten) også skal jeg lage en stor plakat, ta med masse godteri og klemme deg helt til du blir lei av klemming.Også skal jeg kjøpe akkurat det du vil ha (altså ,s jokolade, is eller middag eller noe) jeg er jo ikke SÅ rik etter jeg har flydd opp til deg heller og tatt inn på hotell for natten!Hehe!=)GOd bedring Regine!og ikke glem at du er ett nydelig menneske!Ikke bry deg om hva disse dumme fjottene skriver!De har bare en dårlig dag fordi neglen dems knakk eller at de fikk mensen når de skulle ut på byen! DRIT i dem!!DU er viktig, og DU er best!!

marianne

20.aug.2009 kl.23:24

På plakaten skal det selvfølgelig stå at du er best og at du er dronningen av oslo o.l!:Dhihi!!! også skal jeg troppe opp utenfor huset ditt!(glemte å skrive det)

Øystein

20.aug.2009 kl.23:30

jeg kjenner meg litt igjen da. eller eg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det. Min mor døde av kreft for 2 år siden og jeg lurte virkelig på hva som gikk opp i hode hennes når hun fekk den diagnosen, nå som du skriver her ut til verden om hva du tenker og driver med får jeg en liten aning om hvordan min mor tenkte. kanskje. hun ble religiøs, eller det ble mer styrket på den tiden, hun begynte å gå til bibelmøter osv og leste ofte i boken. nå som hun er borte, er vi glemt, vi får sjeldent besøk av familie osv , nå er vi bare skygger .oi nå avsporet jeg littegrann, beklager men kanskje min mor ikke var så heldig desverre, men jeg vet du vil klare dette:)varme tanker og en god klemØystein

arne

20.aug.2009 kl.23:43

Som tidligere transplantert har jeg aldri ønsket at noen andre gammel eller ung skulle få samme djevelskapet i kroppen.Når det er sagt vil jeg ønske deg god bedring.Synes det er kjekt at du skriver engasjert og svarer på spm.synes det tyder på at du er blitt litt bedre.Lykke til.

Thea

20.aug.2009 kl.23:50

Jeg blir oppriktig trist og litt forbanna (men det hører til i hverdagen uansett), når jeg leser at vennene dine har trekt seg unna.. Men enda bra at det i værtfall er ei som har normal folkeskikk.. I sånne situasjoner trenger man gode venner! Glem at det er noen "egoistiske" tanker innimellom, de må jo få komme ut de også?! Og hvorfor skal ikke vi få tenke litt egoistisk av og til, når friske folk er egoistisk rett som det er.. og ikke minst smålig sjalu for alt mulig!Og som enkelte skriver her, så mener de at du skal være glad for alle som støtter deg her på bloggen.. Men egentlig er det bare "luftvenner"... Hvor mange møter man "live" og blir skikkelige venner med? Såklart er det fint med støttende kommentarer, ingen tvil om det... MEN det kan ikke måle seg med ordentlige venner..Oi.. Her var det mye som skulle ut (Sinna-Thea er på vei ut igjen) Jeg får komme meg hjem til Nordmøre snart skjønner jeg, men det er liksom alltid ett eller annet som setter en stopper for det:/ men snart... I mens får du hate verden og være sint på alt og alle Regine, jeg er overbevist om at det er sunt for kropp og sjel å være sinna innimellom;)

Mariann

20.aug.2009 kl.23:51

Kjære deg Regine, nå er du dønn ærlig og det setter jeg veldig pris på.Jeg forsøker å tenke litt.. Har noen gode venner der mannen har tatt en stor operasjon - det kom brått. Jeg har opplevd det som vanskelig å balansere mellom å være nysgjerrig (vite siste nytt om situasjonen) og å få frem at det er omtanke jeg viser. Hvis jeg var hårsår, kunne jeg tenkt at jeg ble avvist iblant. De har behov for fred, jeg vil ikke trenge meg på og sier si ifra når det passer. Jeg kunne valgt å bli snurt, men sier til meg selv at det kan jeg ikke. Det er nemlig lett å føle seg avvist når man står på sidelinjen som venn også. Det passet ikke deg engang; du var kanskje for dårlig. Da er det vanskelig å vite når tid det er riktig, og man føler kanskje at man presser seg på.Hm..bare noen tanker. Du er ung, og det er ikke lett for unge mennesker å takle dette heller. Du er blitt uvanlig voksen og moden på rekordtid.Jaja..dette var bare et stakkarslig forsøk på å rasjonalisere fraværet fra dem som ikke stiller opp slik du hadde ønsket. Fortsett uansett å være ærlig Regine, du er kjempemodig og du er kjempesterk. Ikke mist motet, selv om det er knallvanskelig. Såpass kan jeg skjønne..Tenker på deg, om det kan være noen trøst. Det er det jeg kan bidra med fra Bergen..stor klem.

ivrigstryyt

20.aug.2009 kl.23:55

Huff, jeg blir helt satt ut av enkelte av kommentarene du får..Selvfølgelig ønsker du ikke at andre skal få kreft, men ethvert oppegående menneske skjønner da at dette er skrevet i dyp fortvilelse? Jeg tør banne på at ALLE i din situasjon hadde kommet til å tenke den tanken iblant. Du er beintøff som tør skrive så åpent og ærlig som du gjør, om det du strever med, både psykisk og fysisk. Så leit å lese om vennene som forsvinner.. Takk og lov for Eli! Hun høres virkelig ut som verdens beste venninne! Gull verdt.Men det er i motgang man får se hvem som virkelig er ekte venner. Håper også at alle skolehatere der ute leser dette innlegget, og skjønner hvor heldige de egentlig er. Jeg krysser det som krysses kan for deg, og håper du får noen gode dager og nyheter snart. Stor klem fra en nabo som heier på deg.

Bjørg

21.aug.2009 kl.00:15

Jo visst er livet urettferdig! Jævla urettferdig!Og du har lov til å rope det ut, Regine! Du har lov til å forbanne verden, og brøle ut om hvor urettferdig ting er. Det er viktig at du åpner "ventilen" og slipper ut litt trykk. Og ingen skal klandre deg for det. Det er ditt liv, og det er du som vet hvordan du har det. Og det har du lov til å gi uttrykk for! Stå på jente, vi er mange som heier på deg!Klem fra meg

Arvid Fimreite

21.aug.2009 kl.00:52

Hei Regine. Vi følger med deg! Du må bare stå på og skrive akkurat det du føler til en hver tid. Vi forstår deg og det er mange som følger deg og tenker på deg! Mvh Arvid

Mick

21.aug.2009 kl.02:30

Hvis venner snur en ryggen i motgang, da er de ikke mye til venner i utgangspunktet. Greit å vite til du blir frisk. Glad du har Eli. :)Og nei, jeg klandrer deg ikke for å tenke sånn. Har selv hatt en grusom opplevelse, og det er en måte å takle det på, det å ønske at noen andre måtte gå gjennom det i stedet for meg.

Pia Susanne

21.aug.2009 kl.02:41

True blood er en utrolig bra serie :-)

21.aug.2009 kl.08:36

Åh, jeg blir så utrolig irritert på dårlige lesere som klarer å forstå innlegget ditt som at "du ønsker kreft på andre", "unner andre kreft", "ønsker at andre skal bli syke". Inkludert de som erklærer seg tidligere syke og fremdeles ikke makter å se at du uttrykker det sammensatte i det å oppleve noe skrekkelig urettferdig. Alltid godt å kunne svinge seg opp på moralens høye hest og se ned på en ærlig skribent som våger å se det meningsløse i hvitøyet og skrive rett fra den vondeste nerven. Hvert eneste innlegg du skriver, med alt fra optimisme, pessimisme, ærlighet, glede og redsel, er en så utrolig stor prestasjon. Du viser alle sidene. Synd at enkelte ser sitt snitt til å lulle seg inn i falsk moral og bedrevitenhet på basis av det du presterer via bloggen.Åh, la meg gjøre det klart: Regine har ALDRI uttrykt at hun unner noen kreft! Regine har ALDRI uttrykt at hun ønsker at andre skal gå gjennom den samme smerten hun selv har opplevd! Herregud, hva skjer med enkeltes leseferdigheter, ydmykhet, forståelse og empati?!Jeg er også veldig lei meg for å høre at enkelte har trukket seg unna. Du har all rett til å være sint og lei deg over det også, men jeg håper de bare trenger litt tid - de er unge mennesker som sikkert er skremt over det brutale du opplever. Når det er sagt. Skjerpings til dem også. Empati og mot er vel mangelvaren som forklarer det fenomenet også. Kudos til Eli!Klem, P

en sykepleier

21.aug.2009 kl.09:29

Klart du synes det er urettferdig. Klart du blir sint. Det er helt naturlig å ønske at dette skulle ramme noen andre en deg, og det er veldig , veldig menneskelig. Du gjennomgår en stor sorgreaksjon. Det er flott at du klarer og sette ord på følelsene dine, og det har også du fult rett til . Det er urettferdig at du skal få kritikk av enkelte for dette.Stå på , og forsett og skrik ut når du føler for det. Det godt å høre at du har en kjempe flott venninne i Eli, og så håper jeg at andre kommer tilbake og stiller opp for deg slik de burde.klem

Hanne

21.aug.2009 kl.10:09

Fortsett og stå på, Regine! Du kan ikke gi deg. Ikke nå. Har fulgt deg ganske lenge her på bloggen, og blir så glad hver gang du får oppleve noe godt! Jeg tipper de, som synes uttalelsene dine er urettferdige, sier det mest fordi de synes det er skremmende at du ønsker det skulle rammet noen andre. Kanskje er de redde for at det skulle rammet dem? Ups, da ble det plutselig bedre at du var rammet og ikke dem, og dermed var dere i samme bås! For det er som du sier helt menneskelig! Hvem som helst i din situasjon hadde tenkt det der til en eller annen tid. Du er bare tøff nok til å faktisk fortelle det til så mange andre.Jeg håper du blir frisk snart! Det fortjener du. Makan til sterk jente må man lete lenge etter.Ønsker deg all lykke i fremtiden (^^,)

Godt forslag kommer, Regine:

21.aug.2009 kl.10:18

Jeg slutter meg til det de aller fleste sier her.Du er i din FULLE RETT til å si HVA DU VIL i din egen blogg!!Herregud - hva får folk til å forvente at du må ta en mastergrad hver gang du uttrykker deg - så ingen skal føle seg forulempet av hva du føler. Ingen andre kan bestemme hva noen skal føle!!!?De som nå er fornærmet på deg og tar alt opp i verste mening - de skulle rett og slett skamme seg!Du har annet å drive med nå - enn å måtte forsvare deg mot sånne kjøtthuer!Prøv å ikke bry deg om disse folka. Jeg har et forslag.Ring Eli og sett en gjærdeig. Når den er ferdig hevet, knar dere den skikkelig (mye aggresjon ut her) og lager de ulike treskallene/kjøtthuene som har kommentert så utrolig dumt. De ser jo forskjellig ut alle sammen. Så steker dere dem.Og så spiser dere dem!!!He he he. Det måtte vært deilig?

Carita Engen

21.aug.2009 kl.10:44

Skjønner at du tenker sånn, og jeg kan med hånden på hjertet si at det er akurat det samme jeg selv ville tenkt om jeg var i din situasjon. Det er imponerende å se at du deltar på ting, å prøver å holde motet oppe. Er ikke sikker på om jeg hadde klart det..Det er flott du har en som Eli, en sånn venn trenger alle. Som stiller opp i tykt og tynt. :)Håper du blir bedre snart!

Jørn

21.aug.2009 kl.10:44

Å ønske at det var noen annen enn deg selv som var rammet, er det samme som å være frisk, møte en alvorlig kreftsyk og tenke: Jeg er glad det ikke er meg. Det er to sider av nøyaktig samme sak. Helt naturlig, slett ikke brutalt eller groteskt, kun en tanke utløst av menneskelig overlevelsesinstinkt. At noen få ikke tåler at du er ærlig nok til å skrive det, håper jeg du hever deg over. De ville ha tenkt det samme selv, men sannsynligvis ikke vært modige nok til å si det til andre.Håper formen fortsatt er OK og at kuren gjør det den skal. I mellomtiden kan jeg forresten anbefale smoothies med banan, masse frosne blåbær og mye vaniljeyoghurt. Blåbær og vanlje er en uslåelig kombinasjon, smaker supert =)

Kristin

21.aug.2009 kl.10:50

Hei Regine. Det er nitrist når de du trudde var gode venner, forsvinner når det er motbakker. Men det er kanskje av kjærlighet det også? Det er mye usikkerhet som preger samværet når en av gjengen står på stedet hvil, mens de andre trasker videre i livet. Jeg kjenner deg ikke, men tror du er ei glad og impulsiv sprudlejente. Selv nå. Jeg tror på galgenhumoren. Folk tror de skal være så ordentlige og si de rette tingene til deg, og da blir det så kunstig, ikke sant? Jeg har fulgt to venninner i deres kamp, på balansepunktet mellom denne tid og en annen tid - og vi lo oss ihjel av de sjokkerte ansiktene når vi innførte galgenhumoren i praten vår. Du forstår hva jeg mener, tror jeg. Det gjør ting så mye lettere - å le, å gråte, å trekke ned rullegardina, å ta fire svømmetak, å hyle, å danse noen trinn - det er jo livet, det! Du er litt heldig også, du får en innsikt i livet som ingen andre har. Fortsett med smoothie og sjokolade som kur. I det minste hjelper det for humøret. Og ÆRE VÆRE ELI!! :) Hun er det beste som skjer nå. Bruk henne for det hun er verdt, men ikke glem å takke henne litt hver dag.

Linn Jones

21.aug.2009 kl.11:06

Trist! :(Vondt å lese. Og det er helt menneskelig å føle det.,

Nina

21.aug.2009 kl.14:04

Skjønner at du syns det er trist og leit å se alle klasse kameratene og vennene begynner på skolen igjen,Regine. Trur alle ville følt det samme.Men det er bra du fremhever Eli i bloggen din :) Venner og familie er viktig for oss alle, og syns det er bra du og nevner de i bloggen din :0)

ST

21.aug.2009 kl.14:05

Dette tror jeg går bra. Fantastisk styrke du har, du får bare klemme på. ST

Kjersti

21.aug.2009 kl.15:06

Hadde skrevet en lang kommentar men skjønner det blir for dumt for folk tror jo bare at man lyver. Det eneste jeg vil si, dere som tror dere vet noe om meg og hva jeg har sett, dere tar feil. Regine skriver mye provoserende, når man er uenig i det hun skriver må man få lov til å svare og si ifra. Det at man er uenig betyr ikke at man aldri har vært i en liknende situasjon.

Iselin

21.aug.2009 kl.15:24

Hei Regine. Jeg ville bare si at jeg forstår dine tanker og følelser veldig godt. Om noen setter spørsmålstegn ved dine tanker og følelser, er det bare å la det prelle av deg. Disse menneskene har garantert IKKE vært ute èn(eller flere) vinternetter før, noe som igjen fører til ikke- menneskelig innsikt. Da er det veldig lett å sitte på utsiden og kommentere ugjennomtenkte svar på bloggen din (noe de helst kunne spart seg for). Men du virker som en sterk og reflektert jente, noe som forhåpentligvis gjør at slike kommentarer ikke går innover deg. På den annen side; du er også bare et menneske, et menneske i en situasjon hvor man er veldig sårbar. Blir det for mange som ikke forstår, kan det også bli tungt. Derfor er det viktig at du får høre eller lese slike ting som jeg skriver nå. For du skal vite at du kan tenke og føle akkurat det du vil, med den best mulige samvittigheten det overhodet går ann å ha. Du er bare et menneske Regine og det du føler burde ingen sette spørsmålstegn ved, uansett om de har opplevd mye eller ikke. Håper denne kommentaren kan få deg til å føle noe positivt. Om ikke lenge, bare i et øyeblikk. Små øyeblikk av tilfredshet kan bety veldig mye når man er i en slik livssituasjon. Grip øyeblikkene som er viktige for deg. Klem fra en som forhåpentligvis får deg til å føle deg litt forstått iallefall. :)

21.aug.2009 kl.15:31

Kreft er faktisk en sykdom man ikke ønsker sin verste fiende, likevel er det forståelig at en kan tenke slik. Håper det går bra med deg, Regine.

ulrikke

21.aug.2009 kl.15:47

FYsøren, det er urettrefreig!jeg synes veldig ynd på deg, men det er ikke så mye å gjøre, er det vel? jeg kunne gjort mye får å gjøre deg frisk, du er jo så ung!jeg er sikker på det er mange som tenker på deg, og det synes jeg de har god grunn for - god bedring, regine stokke :-) mange tenker på deg ....

lillemeg

21.aug.2009 kl.15:47

Synes det er horribelt å lese om alle de unødige kommentarene som fremkommer på Regines blogg. Dette er ei jente med en alvorlig sykdom, som har vært 100 % åpen og ærlig rundt sin sykdom. Hun har blottlagt sine følelelser, enten de er negativt ladet- eller positivt. Dette er så beundringsverdig i seg selv, at det er totalt uakseptabelt å angripe henne verbalt for hvordan hun uttrykker seg.. Det er vanskelig nok i seg selv å ha en alvorlig sykdom, og når man da i tillegg må forsvare sin sinnstemning og sin tankegang, ja ...da synes jeg det hele topper seg! Såklart har Regine dårlige dager, og såklart skulle hun ønsket (mest av alt) at denne sykdommen ikke hadde slått rot i hennes liv.. Er det så vanskelig å forstå eller?? Når hun da sier at hun skulle ønsket at sykdommen hadde rammet noen andre, så ikke ta det som personlig kritikk- rettet mot dere!! Det gjør i hvertfall ikke jeg! Jeg vet at Regine ikke skulle ha ønsket at _jeg_ personlig hadde fått kreft. Regine mener ikke at verken _jeg_ eller _du_ burde ha fått kreft. Det jeg tror hun mener (ja, for jeg kan jo strengt tatt ikke generalisere Regines tanker til å gjelde mine) er at hun bare skulle ønsket at en eller annen (på et generelt vis- ikke personifisert) skulle ha fått MDS /AML og ikke henne selv. Det er slik vi alle føler det om vi blir stilt ovenfor ulike utfordringer, uavhengig av om det gjelder liv eller død. Taper vi i poker (på urettmessig vis), blir vi irritert / lei oss, og ønsker at det hadde vært en annen som hadde tapt denne runden. Blir vi tatt for å ha jukset på eksamen én eneste gang, mens "Per" som har jukset gjennom hele semesteret ikke blir tatt, så skulle vi nok ha ønsket at det var han som ble tatt, fremfor oss. Og får man en så alvorlig beskjed om at man har kreft, er vel det første man tenker: "Hvorfor meg???" Jeg vil at dere skal google et psykologisk fenomen som heter "the optimistic bias" som beskjeftiger seg med menneskets tanker, og hvordan vi alle tror og ønsker at, for eksempel kreft, er noe som skjer alle andre, bare ikke oss. Dette er en automatisk prosess som inntreffer i menneskets sinn- og tankemønster. Det er dumt at Regine må bruke så mye av sin energi på å re-kommentere på deres lite-gjennomtenkte kommentarer. Min mor har alltid sagt at, har man ikke noe positivt å si, så la være å si noe i det hele tatt..og det synes jeg spesielt gjelder for Regines tilfelle. Dette er egentlig bare helt vanlig skikk og bruk i hverdagslivet, så kan dere ikke det- er det noe fundamentalt dere mangler! La Regine få uttrykke hvordan hun føler seg, ikke press henne til å tie. La Regine få ha denne bloggen til å sette ord på sine følelser.. (både positive såvel som negative). Er det så rart at man er litt negativ innimellom når man blir stilt ovenfor noe de aller fleste av oss frykter- nemlig døden!?!! Hvordan hadde DU taklet det dersom det hadde vært deg!?!! Jeg hadde ikke taklet det på det viset som Regine gjør, hun fortjener all den ære hun kan få. Hun har gitt denne sykdommen et ansikt, og vist oss at det er håp. Vi håper også for deg Regine, og vi ønsker deg alt godt (i alle fall de aller fleste av oss). Stå på!!! :-)

21.aug.2009 kl.16:24

du sutrer sånn. noen får kreft, andre ikke. alle dør en gang uansett, mange som har det verre enn deg...

LitaLena

21.aug.2009 kl.16:35

herregud! hun/han anonym over meg.. SKAM DEG!

Jørn

21.aug.2009 kl.16:41

Kjersti: Jeg tror ikke problemet er at du er "uenig", men at du misforstår poenget. Det virker som du, som en del andre, tror at Regine har ønsket kreft på andre. Det har hun ikke, hun har satt ord på de dypeste følelsene som sirkulerer i en situasjon av bunnløs urettferdighet. Det handler om å være en god leser eller ikke. En annen ting: Hvordan kan du være "uenig" i det hun skriver, når hun ikke fremfører argumenter og lignende? Hun debatterer ikke, kommer ikke med påstander eller tradisjonelle "synspunkter" - hun setter ord på og beskriver følelser. Det er ikke noe man er "uenig" i eller ikke, men noe man forstår eller ikke. Du forstår det ikke. Du er ikke "uenig". Grunnen til at du blir provosert, er fordi du ikke er fortrolig med sjargongen, og ikke skiller mellom fremføring av påstander / beskrivelse av følelser. Og vel, man kan da ikke klandre deg for å ikke forstå. Det er menneskelig. Men man kan klandre deg for å komme med negative karakteristikker av Regine, over grensa for drittslenging, i hennes egen blogg om sykdomshverdagen. Hold deg for god for det, er du snill.

suprhelene

21.aug.2009 kl.16:45

Jeg synes Regine har en helt herlig blogg, som åpner øynene til mange mennesker! Vi må alle sammen tenke på at vi kunne hatt det verre, det er ikke noe vits i å klage over ferien du ikke fikk, kranglene med familien din, selv om det er litt kjedelig. Det finnes så utrolig mange verre ting, enn det vi nordmenn går rundt og syter for! De som ikke setter pris på bloggen til Regine kan bare la være å lese. Virker som noen har noe i mot at Regine prøver å være ærlig på sin egen blogg, på sin egen blogg skriver man det man føler for uansett hvilken person man er!Tror ikke du unner noen andre kreft, du skulle bare ønske at det ikke var deg som fikk kreft, og at den skulle komme til akkurat deg. Kjempe trist! Jeg har tro på deg, du er en utrolig sterk jente som skriver ærlig og fint om sykdommen din! Jeg har en tremenning på 8 som også har kreft, og hun forteller også ærlig til andre barn som lurer på hva som har skjedd, og at hu er syk. Ærlighet lønner seg i aller de fleste tilfeller, bare synd altfor mange mennesker glemmer det i mange situasjoner. Stå på, og fortsett og skrive akkurat det du føler for!

Stine

21.aug.2009 kl.16:51

Uff,jeg skjønner hva du mener.Jeg er også blitt rammet av mye så langt. og jeg som ikke har gjortannet enn å være snill,dele,være med de utestengte og gitt penger og gått i kirken. Det er urettferdig!Det som har skjedd meg er ikke så ille som med deg. Men allikevel har det forandret livet mitt på negative måter. Jeg støtter deg Regine. Og ønsker deg alt vel. Og kanskje en vakker dag så kommer jeg innpå bloggen og du har skrevet at du er endelig frisk.Det kan jo skje!

anno

21.aug.2009 kl.16:59

til alle dere annonyme feiginger hva feiler det dere...er sikker på at dere er noen evneveike idioter som verken kommer inn på skole eller har jobb...få dere et liv...og slutt og plag andre som har mere en nok med og komme seg gjennom værdagen...kjære regine får vondt av deg , som får disse dritt komentarene....burde ikke være så vannskelig og prøve og sette seg inn i din værdag....jeg har en datter som er allvorlig syk...skulle oxo ønske at hun var frisk...men det er så forbana litte en kan gjøre uttenom og ikke miste håpet....og ha troen på legene de gjør sitt beste ...ønsker deg en fin helg og prøv og kos deg masse ..)))

LiIlebeth

21.aug.2009 kl.17:11

Hvor lenge skal du ta Vidaza, Regine?Hvordan har du det i dag?

Hanne

21.aug.2009 kl.17:12

Sender deg noen varme tanker! Stå på!

Regine

21.aug.2009 kl.17:24

Tusen takk til alle dere som forstår! Det er mange fine kommentarer her inne. Dere skriver mye klokt. Jeg skjønner ikke hvorfor noen absolutt må skape debatt om mine tanker. For de er MINE og ingen andres, og ingen burde behøve å sette spørsmålstegn ved dem, særlig når de ikke har peiling på hva jeg går igjennom. Dette er tanker som alle tenker, men ingen tør si høyt. Jeg er i hvert fall ærlig. Jeg er lei av at folk forventer at en skal si "ååh, jeg er så glad det skjedde nettopp meg". Disse solskinnshistoriene om at folk sier sånt tror jeg rett og slett ikke på.. Hvis noen folk ikke har noe bedre å gjøre enn å prøve å trykke meg enda lengre ned vil jeg påstå at de har veldig lite å gjøre. Det er tragisk. Jeg skjønner heller ikke hvordan denne Kjersti kan påstå at jeg skriver mye provoserende. Det er jo hun som er provoserende her, ikke jeg. Lillebeth: Jeg ble ferdig med Vidaza i dag ;)

Hans Martin

21.aug.2009 kl.17:51

Synes det er kjempebra at du er dønn ærlig jeg.Da kan vi forstå litt om hvordan du har det fysisk og hva du føler og tenker.

Cathrine Strøm

21.aug.2009 kl.17:58

følger kampen din videre... skriver ikke så ofte men du er i tankene mine. Klem

21.aug.2009 kl.18:12

Til Kjersti: En skal ikke tåle så inderlig vel,den urett som ikke rammer en selv....med det mener jeg: vi som støtter,føler med og heier på Regine, iallefall jeg står fast på den filosofien...selv om jeg har det bra,har jeg vanskelig for å tåle at noen andre ikke har det!!! Om det plager deg å lese bloggen til Regine, så la være å lese,å la være å kommentere. Det finnes 1000 andre blogger å lese,om krig,fred,shopping og mote og sånn!!! Hold deg til dem du:-) Heia Regine, stå på,skulle ønske jeg kjenner deg,så skulle jeg vært der å støtta deg de hvor de andre slutta å støtte!!! Det er så sjofelt å stikke når nyhetens interesse har lagt seg!!! Jeg støtter deg i tankene,hver dag.

Anonym

21.aug.2009 kl.18:13

Du skriver DIN historie, men husk ved at du gjør det lar du oss også få innsikt i og forståelse for andres lidelser, livskamp og følelsesliv....Tror nemlig at mange andre kreftsyke sliter med mye av det samme som deg...Takk for at du lar oss få vite hvordan det føles å ha en sånn sykdom...Du " taler" med bloggen din manges sak....

Ann Marit

21.aug.2009 kl.18:16

Hei hei :)Hmmm, hva skriver man egentlig i en blogg som dette ?Bloggen din er nesten umennesklig å lese, fordi kreft in seg selv er umennesklig, og når det da rammer et så ungt menneske som faktisk såvidt har begynt å leve må ta standpunkt til døden... At du tenker tanker som at det er urettferdig som rammet nettopp deg, det synes jeg faktisik høres helt normalt ut... Selv har jeg mistet 5 fam. medlemmer på 8 mnd. i denne sykdommen, så som pårørende kan jeg med hånden på hjerte si at KREFT er * satans sykdom * det er iallefall min personlige menig. Som medmenneske, familie, venn eller leser -så vil du få like mange meninger som innlegg og vel så det, det viktigste med bloggen din er at du opplyser, du opplyser mennesker rundt deg, DU lærer menneskene rundt deg OM denne sykdomen, Om livet DU lever med denne sykdomen. Det synes jeg burde for alle være det viktigste, istedet for at dine lesere forkuserer på dine * negative * ord, så be dem om å fokusere på de positive, FOR det er mer av dem. Og til lesere som reagerer negativt : VÆR DU stolt over at nettopp DU får lov til å være * søppelkasse * Det sier litt om tilliten Regine nettopp GIR deg ved å skrive om sitt liv i denne bloggen.Uansett, ha en fin helg iallefall Regine :)MvhAnn Marit

Tiril

21.aug.2009 kl.18:39

Kjære "anno", før du kritiserer andre for å være evneveike idioter; se litt på rettskrivningen din..... Regine; jeg føler med deg og håper du og alle andre med denne sykdommen klarer å kjempe dere igjennom dette. Lykke til!

INGER-BEATE

21.aug.2009 kl.18:53

HALLO FOLKENS,NÅ MÅ DERE JAMMEN MEG TA DERE SAMMEN HER.NÅR NOEN SKRIVER I EN BLOGG ER DET VEL MENINGEN Å SKRIVE OM LIVET,TANKER,FØLELSER OG MENINGER.DERE SOM SKRIVER HER INNE OG KLAGER OG SYTER OVER TING REGINE SKRIVER KAN IKKE HA HATT MYE MOTGANG SELV I LIVET.DET ER VEL GANSKE MENNSKLIG Å TENKE HVORFOR SKJER DETTE MEG.HVEM HADDE IKKE TENKT DET?HADDE IKKE DERE BLITT SLITNE,LEI DERE OG MØKKA LEI HVIS DERE HADDE VÆRT SÅ SYKE?HØRES JO TIL OG MED UT PÅ NOEN HER INNE SOM OM DERE ER MISUNNELIGE FORDI REGINE FÅR MYE OPPMERKSOMHET.SKAM DERE OG BEGYNN Å TENK LITT.SETT HELLER PRIS PÅ ATT DERE FAKTISK SLIPPER DETTE HELVETE OG STØTT HENNE ISTEDET.KLEM TIL DEG REGINE,DU ER ETT GODT FORBILDE FOR MANGE UNGE OG JEG ER SIKKER PÅ ATT MÅTEN DU STÅR FREM PÅ HJELPER VELDIG MANGE.GO GIRL !!!!

Lena

21.aug.2009 kl.19:16

Det är väl förståeligt att du tänker så! Jag är övertygad om att de som inte förstår dig antingen är väldigt oerfarna/omogna, eller inte särskilt ärliga. Jag har svårt att tro att det finns så många (med insikt) här på jorden som helt ärligt skulle tycka att det är rättvist att man själv har drabbats. Alla som kan läsa innantill ser ju också att du inte skrivit att du önskar att någon annan SKA bli sjuk...Hur man kan göra sig så liten som några gör här, och missunna dig den uppmärksamhet du får, är för mig obegripligt.Skulle också vilja säga att (som jag uppfattar det) du inte får uppmärksamheten enbart för att du är sjuk och bloggar om det - utan även för att du skriver väldigt bra, uttrycker dig så fint, visar på en otrolig insikt och mognad (tyvärr har du ju också tvingats bli vuxen på ett sätt som de flesta av dina jämnåriga sluppit), visar en enorm styrka. Och sist men inte minst - du tar fantastiskt bra bilder också! :-) Jag tar det som ett gott tecken också att du blir arg och svär lite - och inte bara är "nere" :-)Hoppas du får en bra period nu och att allt går åt rätt håll.Kram

Julie fra Asker:)

21.aug.2009 kl.19:22

Hei!Jeg titter alltid innom bloggen din for å sjekke hvordan det går med deg. Kjenner deg ikke, men ønsker deg alt godt! Virker som om Eli er en helt fantastisk venn;)Be strong. Peace

Mille aka Sneipen

21.aug.2009 kl.19:51

Lykke til vidre!Ønker deg alt godt! =)Xoxo Mille aka sneipen89.blogg.no

Forskeren

21.aug.2009 kl.20:00

Jeg tror veldig få her skjønner hva Regine egentlig har vært gjennom. Langvarig kreftsykdom med tilbakefall er noe eget, noe videre forbi det å ha kreft generelt. For det første, kreft er ikke 1 sykdom, det er minst 180 typer kreftsykdommer, de fleste med egne subtyper og stadier. Dette gjør at kreft og behandling kan variere fra et lite kirurgisk inngrep (som kanskje ikke gir arr engang) med minimalt av lokal strålebehandling etterpå for deretter å være frisk resten av livet, til det å kjempe aktivt mot kreft, være syk i kanskje mange år, føle kroppen bli ødelagt av både sykdom og medisin og konstant leve med frykten for at neste legebesøk skal være en dødsdom. Disse to beskrivelsene er begge "kreft", men de er ikke engang i nærheten av å være det samme. Hvordan noen kan rettferdiggjøre å ta til motmæle mot det Regine deler av sine tanker, av sin smerte og sin erfaring skjønner jeg ikke. De som kritiserer Regine for kommentaren "Skulle heller ønske det var noen andre enn meg som ble rammet." skal bare være lykkelig for at de ikke er i stand til å skjønne smerten langvarig, alvorlig kreftsykdom kan gi. Jeg har bare stått på sidelinjen og sett hva pasienter går gjennom, men jeg kan likevel ærlig si heller hvem som helst andre enn meg!Regine, du er en utrolig tøff jente. Jeg har lest bloggen din i lang tid, og jeg håper virkelig du får en stor opptur snart! Og dessuten vil jeg si tusen takk for at du er så modig at du deler tankene dine og opplevelsene dine med oss. Selv om det er veldig sårt, så er jeg også veldig takknemlig for at du gir så mye av deg selv. Du har blitt personifiseringen av hva jeg kjemper for, og gir meg mye motivasjon når jeg møter problem med arbeidet mitt.

IO

21.aug.2009 kl.20:02

Ser noen skriver om at hadde vært bedre om et gammelt menneske som hadde levd livet ble rammet, og egentlig er jeg helt enig... Men bestemoren min fikk lungekreft da hun var 81 år gammel, og hun følte også en bitterhet, for at hun skulle få en sånn sykdom, siden hun tross alt aldri hadde røyka og sånn... Hvorfor skulle akkurat en sånn sykdom ramme henne... Siden den tross alt i ALL HOVEDSAK rammer røykere...Tror det har med den maktesløsheten, at det er ikke noe man får gjort... På en måte... Den ventetiden at man hele tiden må "vente på det ukjente".... Og om det ukjente kan innebære f.eks død, også innen ikke altfor lang tid (bestemoren min fikk høre fra legen at hun hadde max 6 måneder igjen) så er det noe av den vondeste situasjon et menneske kan være i... Gå å vente på noe man ikke vet hva er... Usikkerhet er fryktelig vondt!Støtter deg jeg, Regine... Selvfølgelig får man den tanken at; "hvorfor skulle dette ramme akkurat meg"...men i stede for å være bitter; I stede for å si "hvorfor meg, tenk; Kom igjen og prøv deg, så skal jeg vise deg!" Meg klarer du ikke knekke! Kjemp til siste bloddråpe!(lærte i millitæret:-))Videre masse lykke til

ingrid

21.aug.2009 kl.20:04

hadde jeg vært en av dine nærmeste eller venn hadde jeg så alt for gjerne stilt opp for deg,Regine! Stå på.tenker på deg

Kristina S

21.aug.2009 kl.20:46

Jeg er egentlig tom for ord. Er også redd det jeg skriver skal oppfattes negativt og støtende. Så jeg nøyer meg med å si at jeg tenker på deg, og ønsker deg alt godt. Jeg er spent på fortsettelsen og hvordan det går med deg nå når du er ferdig med Vidaza.Mange varme klemmer fra meg.

Bente -Lise|

21.aug.2009 kl.20:58

Til Kjersti og lignende uttalelser: Tenk deg sjøl i denne ekstreme situasjonen; 18 år gammel og ikke vite om du overlever. Nei, du som jeg orker ikke PRØVE forholde oss til det ... Bare tanken er ABSURD for oss som IKKE TRENGER tenke den. Det er nemlig ikke mange ungdommer i en sånn alvorlig situasjon, heldigvis. Når en blir stilt så til de grader "i fare" ja da vil de naturlige forsvarsmekanismer trå til. og komme ut som f.eks. hvorfor meg? Ja,HVORFOR nettop du Regine, og ikke en som e gammel og "mett av dage" eller noen av de gærne kriminelle tenker jeg... Så sant det anonym kl 1813 skriver. Regine beretter faktisk om hvordan kamp det er ha en sånn alvorlig sykdom. Bedre fakta enn alskens lærebok. Takk Regine, men det gjør vondt å vite om prisen du betaler. Regine: Stå på! Masse masse lykke til videre! (Godt å vite at du har Eli).

sirkeline

21.aug.2009 kl.22:24

Er så glad for å bli "kjent med deg". Et flott menneske er du. Fortsett å bruke bloggen din til å få ut og del med oss. Vi superegoister i en materialistisk verden trenger denne bloggen... Klem og ha en så fin helg som du kan! Natta

Kai

21.aug.2009 kl.22:28

Trist å lese at noen dolker deg i ryggen mens du går igjennom alt dette. Virkelig umodent å bukke under når motgangen kommer. Er da man trenger venner mest.Og som du sier, er det viktig å bruke stemmeretten sin ja. Alt for mange som ikke bryr seg!God bedring.

ingrid

21.aug.2009 kl.22:36

stå på regine! jeg ser veldig opp til deg :-D god bedring

Bente

21.aug.2009 kl.22:48

Flotte jente, stå på!! Tenkte jeg ikke skulle la meg provosere av at noen kommer med "sleivspark" og litt teite kommentarer her inne, men klarer ikke å la være. Teite folk!!Det er dine tanker og dine følelser vi leser om. De må vi respektere!! Det er faktisk viktig å lytte til deg som er midt oppe i noe mange av oss andre har vært så heldige å være forskånet fra. Jeg vet ikke hvordan jeg selv ville reagert hvis jeg kom i din situasjon, og velger helle å lytte til det du har å si enn å stille spørsmål ved om det er rett og rimelig å tenke som du gjør.Jeg blir glad når du kommer med gode nyheter, og jeg blir lei meg og får klump i halsen når du kommer med dårlige nyheter. Noen ganger sitter jeg her og griner... Jeg kan ikke annet enn å ønske deg lykke til, Regine!! Du er ei flott jente, både inni og utapå!!!Klem fra ukjente meg :))

JULIE

21.aug.2009 kl.22:53

Utrolig fin blogg! Jeg digger den, og leser den ofte! Jeg kan virkelig ikke forstå det du går gjennom, Regine! Du virker som en helt fantastisk jente! Du har ekte verdier, og fornuftige meninger. Stå på! Jeg skulle virkelig ønske du slapp å gå gjennom dette. Du er bare helt fantastisk! Også så ung. Det fins ikke ord for å si hvor lei jeg er meg på dine vegne. At du ikke skal få oppleve alt det fantastiske livet har å by på for det fulle! Det skjærer meg i hjertet. Jeg skal be for deg!Håper alt ordner seg! Er det noen som kan fikse det, så er det ihvertfall Gud.

Therese HN

21.aug.2009 kl.23:15

Huff.. Må være veldig vanskelig for deg å tenke sånt :s Og det er det jo helt sikkert også siden du skriver om det også..! Jeg kan ikke få sagt hvor mye jeg håper på at det ska gå bra med deg!Må også si at det er utrolig dårlig gjort av folk og forlate deg sånn! Jeg skjønner ikke hvordan noen kan gjøre det med folk.. Hvordan kunne de kalle seg ordentlige venner før da? Og var det bare et spill? Men - folk velger jo også ofte den enklesete utveien - jeg kjenner til det...Håper det ordner seg mer ihvertfall!

Trine

21.aug.2009 kl.23:45

Ønsker deg alt godt.. Lykke til fantastiske jente:)

Linn

22.aug.2009 kl.00:01

Synes de som ikke forstår det du skriver er utrolig korttenkte... Du er utrolig ærlig, og selv om ingen ønsker at andre skal få kreft, må det føles utfattelig urettferdig å få det selv. For det er jo det. De som sier slikt kan umulig skjønne hvilken situasjon du er i, og at ting blir "litt" snudd på hodet. Ellers synes jeg det er utrolig at folk ikke stiller opp for deg. Jeg tenker på deg hver eneste dag. Takk for at du deler tankene dine med oss, og takk for at du er ærlig. Måtte du bli bedre snart! :)

ida

22.aug.2009 kl.00:36

hei :)ville bare si at jeg synes du er utrolig sterk. er du fortsatt på utkikk etter et sykehus i utlandet som kan gi deg behandling eller har du gitt opp den idéen? Mine tanker er med deg :)

camilla Lien

22.aug.2009 kl.00:42

jeg forstår egentlig at du skulle ønske det ikke rammet deg, synes ikke det er så forferdelig og tenke det.. Helt naturlig :) Ingen ønsker å bli rammet av noe sånt. Du er en utrolig sterk jente, ikke gi opp :)

sofie melody elise

22.aug.2009 kl.00:53

skulle så ønske at det var noe jeg kunne gjøre. tenker på deg hver dag, og føler at det blir feil å si å skrive dette nå.. du er vel lei. jeg ber for at det skal ordne seg for deg. jeg håper det så inderlig. den dagen skal jeg gråte gledestårer på dine vegne.

Marianne

22.aug.2009 kl.01:14

Jeg må bare skrive her for å si at de fleste oppegående mennesker skjønner vel hva du mener, Regine. Det handler jo ikke om å ønske andre folk vonde ting, men det er klart at du skulle ønske at noen andre var rammet enn deg selv. Det tror jeg alle ville gjort. Man kan godt være skinnhellig å si at det ville aldri jeg tenkt eller sagt, men det er lett å si før noe skjer med en selv. Grunnen til at vi leser i bloggen din, Regine, er jo fordi du er ærlig og deler livet ditt med oss. Du gir oss innsikt i hvordan livet noen ganger kan være. Jeg håper du fortsatt kommer til å skrive akkurat det du mener. Ikke bry deg om oss som leser. Vi leser jo fordi du er ekte. Jeg synes det er trist at du opplever at folk ikke stiller opp. Det er jo stor forskjell på folk som stiller opp fysisk og på en blogg. Dessverre er sykdom vanskelig. Ikke bare kreft og slikt, men også psykiske lidelser. Jeg opplevde at veldig mange venner sluttet å ta kontakt da jeg fikk en alvorlig psykisk lidelse og ble svært deprimert. Jeg syntes at det var noe av det tøffeste ved å være syk, nemlig det at folk holdt avstand. Jeg skulle ønske at noen av dem som har holdt seg unna leste det du har skrevet her og tenker seg om. Eller at andre kan kommer på plass i livet ditt med det du trenger. Jeg ønsker deg alt godt, Regine. Heier på deg!

Tina

22.aug.2009 kl.01:27

Kjære Regine, jeg tenker på deg hver dag, og håper virkelig, inderlig at du skal bli helt frisk til slutt! Stå på! Det er mange som tenker på deg :)

kleggis

22.aug.2009 kl.02:02

Hei Regine!Har vært innom bloggen din lenge nå uten å kommentere. Har sett gjennom mange av kommentarene du har fått gjennom mye av prosessen. Får helt avsmak av hva folk skriver her inne noen ganger! Hvem er dere som skal bestemme hva hun føler og har lyst til å prate om i denne situasjonen!? Hvem er dere som mener hun provoserer i det hun skriver!?? Hvem er dere som kan komme innom her å faktisk MENE at Regine er ute etter fame og PR i avisene!!?? Hva FAEN (!!!!) er det med dere?? Hva er det med deres liv!? Hva gjør at dere kan blogge negativt om ett menneske som faktisk ser døden i øynene i en så ung alder....?? Sånn er det dessverre blitt. Fame and glory, topp- plassering på Blogg.no er det som gjelder. Hva FAEN!!!?? Skjerp dere!!!!Skal ikke engang PRØVE å sette meg inn i din situasjon Regine. Ikke engang prøve! Jeg er 31 år, har en nydelig datter på 5. Er så ufattelig takknemlig for at jeg er kommet så langt som jeg er i dag! Og jeg verdsetter det hver eneste dag! Moren min døde av kreft når jeg var 15, etter 16 (!!!) år med sykdommen. Legene var fra seg av beundring! Har ett bilde av henne her as we speak, med nålen i armen, smilende til sykepleieren som tok prøvene. Det er mamma. Jeg ble tatt med keisersnitt pga helsen hennes den gangen. Hun lovte seg selv at hun skulle se meg og søsteren min konfirmert. 16 år!! Hun klarte det. Etter min konfirmasjon hadde hun nådd sine mål. Døde høsten samme året. 16 år!!Husker fremdels godt at hun lå syk i stua, under dyna med høy feber. Ringte selv etter taxi til riksen som jeg jo var vandt til etter mange år med cellegift. Denne gangen visste hun selv at hun ikke skulle komme tilbake til det stedet hun elsket over alt på jord. Hun visste det! Pappa visste det nok også uten å si det til meg og sis. Vi tenkte at det var enda ett av besøkene til sykehus, tenkte ikke så mye på det. Det er snakk om vilje. Det er snakk om å oppleve de fineste øyeblikkene i hennes liv. Det er snakk om å ta cellegiftkuren med ett smil fordi hun ikke ville at menneskene rundt henne, som hun elsket over alt, skulle være deppa! En god venninne av henne sa det så fint i begravelsen. Hvert år kom mamma innom henne med en kransekake til jul. Det siste året var hun også innom, med ett stort smil som hun pleide. "Jeg klarte det i år og..." Kirken var full. Taxisjåføren som kjørte henne til riksen hver gang hun skulle på ny kur gråt i begravelsen. Og det samme gjorde kona hans.Prøver vel egentlig bare å si..Du er som henne. Du er en fighter. Du ser det positive i ting som folk ikke engang har den fjerneste anelse om! Du har det som trengs for å overleve Regine. Mamma hadde det, men dessverre tok alderen og sykdommen overhånd etter alle de årene. Du stiller bedre enn mamma. Du har fremdeles en mulighet! Synes det er så fett å se uttrykket i ansiktet ditt på bildene dine. Du ser sliten ut, men du har fremdeles håp. Ta vare på det! Ta vare på de små øyeblikkene! Det vet jeg egentlig at du gjør, du har bevist det. Gang på gang. Der mange av oss hadde gitt opp, drar du fremdeles på festival. Små øyeblikk Regine.Til dere som i det hele tatt TENKER på å komme på denne bloggen å kritisere Regine for det hun skriver, HVA FAEN!!?? Hva er det med dere!!?? Dere er som meg, griner bare dere får en jævla stein i skoen!! Hva vet dere om å være dødssyk i hennes alder!? Skjerp dere!!! Faen!!Jeg vet ingenting om det. Prøver heller ikke. Vet bare at du har det som trengs for å overleve. Bruk det! Bildene dine er fantastiske! Du ser motiver som mange andre ikke ser. Du beskriver stemningen din. Derfor blir de også så bra! Sitter fremdeles å fordøyer inntrykket av noen av de aller beste. Du har ett talent som mange gode fotografer misunner. Bruk det..Ville gjerne skrevet "dette går bra Regine!, "Ordner seg for snille jenter", "Vær positiv så går det helt sikkert bra!". Men jeg kan ikke. Alt jeg kan si er at jeg håper med hele mitt hjerte at du blir en del av fremtiden vår. Som fotograf eller som en del av andre ting du elsker å gjøre. Håper å se det blide ansiktet ditt i fremtiden. Du fortjener det!Du er en helt for meg Regine. Akkurat som mamma. Øystein

Wenche

22.aug.2009 kl.05:14

Må bare si at jeg syns det Øystein over her skriver var "sterkt og godt " skrevet om en kan si det på den måtenEr helt enig med deg, Regine er en helt som har lært de fleste av oss å sette ting i perspektiv. Å se og sette pris på de små hverdagslige tingene.

Line N - PandorasKrukke

22.aug.2009 kl.05:53

Sterke ord fra Øystein og kunne ikke vært mer enig!

Lille

22.aug.2009 kl.08:30

Har gått å tenkt på et innlegg til deg nå siden du la ut siste innlegget ditt men har ikke funnet ordene. Men nå kan jeg bare henge meg på Øystein sitt innlegg, flott og sterkt skrevet.Jeg er sikker på det at om moren til Øystein hadde hatt en like ærlig og flott blogg som din Regine hadde hun sikkert skrevet noen av de samme tankene.Det var en annen litt lenger oppe her som skrev det så utrolig bra. Det du skriver om å ønske at det var noen andre enn deg som ble rammet er akkurat det samme som å si om din historie at jeg er glad det ikke er meg....Å vet du, med hånden på hjerte......hvor mange av oss som leser denne bloggen din har ikke tenkt det?!?!?Jeg var 30 år da jeg mistet min pappa for 12 år siden men jeg hadde tanker som du har nå...."hvorfor kunne ikke en annen pappa dø og min få leve?" Det er som du skriver Regine, helt menneskelig....Synes det var så leit å lese at du føler at så mange har vendt deg ryggen, at du ønsket deg flere støttespillere. Kjente jeg hadde lyst til å sette meg på flyet å komme til deg med en gang.Jeg hadde selv en utrolig tøff periode for noen år siden og merket da hvor viktig og godt det er med et nettverk. Fortsett å skriv akkurat det du tenker akkurat når du skriver. Det er din blogg og din ventil!!!Det er synd på de som ikke evner å sette seg inn i din situasjon og forstå deg. Ja, jeg mener det er synd på de for de taper i det lange løp ved å ikke har mer evne til empati.Prøv å kjenn varmen fra alle som heier på deg her inne, alle som virkelig bryr seg om deg om de kjenner deg eller ikke...Vakre, begavede Regine, er med deg i tankene....Gode klemmer og varme tanker....

Ole

22.aug.2009 kl.11:46

Jeg sitter her om morgenen og ser på blogger og leser på buksa mi " Face your fear, Accept your wear. It is what it is"=)

Arisia

22.aug.2009 kl.13:44

Det er jo helt sykt.. Hvor har sunn fornuft dratt hen? Regine er 18 år (like gammel som meg) og jeg vet selv at jeg absolutt ikke kan FORESTILLE meg hvordan hun har det. Og det kan faen ikke dere heller. La oss si det på denne måten: Kreft rammer en nær person av deg og du tenker at det skulle skjedd noen andre. Selv om det gjelder en annen person er det fremdeles en egoistisk tanke, men here's the deal: alle er egoistiske fra tid til annen! Og etter så lang tid med kamp,oppturer og nedturer er vel Regine drittlei? Og det er vel ikke så forbanna rart?Jeg blir så målløs. Empati er ikke noe alle har tydeligvis.

Kristina *S*

22.aug.2009 kl.14:10

Jeg tenker på deg og er spent på hvordan det går med deg framover nå som du er ferdig med Vidaza. Jeg er veldig spent på hva som skjer videre. Jeg er veldig bekymret og føler med deg. Skulle ønske det var noe jeg kunne gjøre for deg.Skulle ønske jeg kunne være donor. Sånn generelt sett. Men det kan jeg ikke på grunn av en immunologisk sykdom. Det ville være potensielt farlig for en person å motta noe fra meg, for stoffer i blodet kan trigge fram immunologiske sykdommer hos folk som er disponerte for slikt.Jeg er likevel glad for å bli minnet på hvor viktig det er med donasjon av blod og annet. Det er så raskt å glemme når en ikke er i en slik situasjon selv hvor en behøver slik hjelp. Så ved å følge bloggen din Regine, så synliggjør du behovet for donorer, selv om du ikke har nevnt dette så mye egentlig. En vet jo aldri hvem som rammes neste gang. Det kan være ens beste venn, en i familien eller en selv. Å ta standpunkt til donasjon er viktig. Pluss at du lærer oss masse om det å være så ung og så alvorlig syk.Jeg føler meg både ydmyk og beæret over at jeg får lese på bloggen din. Du har masse å lære meg. Mange varme klemmer

22.aug.2009 kl.15:16

Håper du har snakket med de vennene du føler har sviktet deg, og fortalt de hva du føler.Hvis du ikke har gjort det, så er det ganske råttent gjort å skrive om det her i bloggen...

Lilly

22.aug.2009 kl.15:37

Anonym som krev 15:16: Hun nevner ingen navn og gir ingen hint til hvem de er, ei heller legger hun inn noen "dere vet hvem dere er"-detaljer. Så lenge formålet hennes ikke er utlevering av andre, må det da være lov til å skrive på et generelt grunnlag at hun savner venner som stiller opp for henne, i bloggen sin. Forhåpentligvis leser kanskje noen av vennene hennes det, og får seg en tankevekker - jeg tror nok ikke det er vondt ment av disse vennene heller, men at det handler om følelse av maktesløshet, redsel, usikkerhet, angst for å trå feil etc. Leser de det Regine skrev her, vil de kanskje forstå at det viktigste er å vise at de er der? Og at det er veldig vondt for Regine å føle seg ensom nå?

Regine

22.aug.2009 kl.15:38

Takk for støtten :) Syns det "forskeren" sa var veldig fornuftig, og fikk sagt det akkurat slik jeg mener det! Og Øystein skrev veldig bra og sterkt. Tusen takk.Anonym: Du er råtten.. Jeg har faktisk snakket med de/den det gjelder uten hell.

Pernille

22.aug.2009 kl.16:22

"For de er MINE og ingen andres, og ingen burde behøve å sette spørsmålstegn ved dem, særlig når de ikke har peiling på hva jeg går igjennom."Det er dine tanker, ikke våre. Men, de blir en del av oss når du publiserer det for en hel verden. Vi mennesker setter spørsmålstegn ved ting som ikke faller naturlig for oss. Jeg er helt enig med deg i at de anonyme som er direkte slemme kan pelle seg ut herfra, men reaksjoner er en naturlig konsekvens etter en hendelse. Du deler dine tanker med oss, da deler vi våre, selvom ikke alle er like saklige.Uansett, god bedring! Jeg beundrer deg for den du er. Jeg vet med meg selv at jeg også ville ha lagt det hele over på noe andre, enn å ha det selv. Det er helt normalt å være egoistisk noen ganger - spesielt i ditt tilfelle. Noe annet ville nesten blitt unaturlig.. Jeg tenker på deg!

Stine M. Rasch

22.aug.2009 kl.17:08

Hei Regine :) Har følt med på bloggen din siden ... ja, jeg hvet ikek hvor lenge. Er i alle fall veldig lenge nå. Mamma og jeg bruker og lese bloggen din i lag faktisk. Du er utrolig flink til og skrive og ta bilder må jeg bare få sakt! Jeg ville bare si at jeg håper at du blir frisk. Du må ikke gi opp håpet! Det finnes jo muligheter for at du kan bli frisk :) Jeg har veldig stor tro på at du kommer til og bli bra, det må du også ha :) Vi krysser fingrene for at du skal bli frisk :) Stor klem fra Stine og hennes mamma :)

theusamadeus.blogg.no

22.aug.2009 kl.17:30

Kjære RegineJeg hadde tenkt det samme som deg hvis jeg ble rammet av det samme, det er urettferdig og skulle heller ønsket det skjedde med noen andre, men det er en menneskelig tanke, med dine ord. Men så tøff som du er, så er det fortsatt håp, og man kan lage sine egne mirakler!Ut i fra det jeg har lest i bloggen din, så er du en utrolig fornuftig ungdom. Verden skulle hatt flere som deg!Så, ikke gi opp håpet!!!Fra Thea

Anine

22.aug.2009 kl.18:10

Forrige anonym er ikke råtten Regine, det er et helt naturlig spørsmål å stille etter det du har skrevet om "vennene" dine. Det kan vel ikke være sånn at alle som stiller kritiske spørsmål eller kommenterer på en måte som avviker bare ørlite fra det du og en del andre her inne mener automatisk er "onde, slemme eller råtne". Når du utleverer på den måten du gjør må du, og alle andre her inne, også være forberedt på at ikke alt vil bli bejublet og bifalt. Når det er sagt skjønner jeg tankene dine, og har forståelse for følelsene dine og sier intet kritisk om det siste innelgget ditt, men det bør vel være lov å stille spørsmål som ikke hyller hvert eneste ord du skriver? Eller ikke?

Lilly

22.aug.2009 kl.18:41

Forrige anonyms råttenhet besto vel i at vedkommende sjøl brukte ordet "råtten". Regines svar (at hun har snakket med dem det gjelder uten hell) kunne fint klart seg uten beskyldninger om råttenhet, og anonyms spørsmål (om hun har snakket med dem det gjelder) hadde også klart seg fint uten beskyldninger om råttenhet. Enig i at Regine hadde gjort det enklere for seg ved ikke å bruke skjellsordet "råtten" da hun svarte, men det er noe som heter at svar på tiltale ikke er det samme som tiltale. Anonym kunne ha stilt det spørsmålet uten å beskylde om råttenhet også. Jeg synes ikke denne bloggen er forumet for "kritiske spørsmål", rett og slett fordi den handler om ærlige og blottede tanker. Streben etter korrekthet ville gjort bloggen til Regine mindre leseverdig, mindre interessant, mindre ekte. Derfor er jeg helt enig med Regine i at det er irrelevant å debattere hennes tanker og følelser. Å stille spørsmål bør selvsagt være ok ("har du snakket med disse vennene om det?"), men å kritisere, beskylde ("ellers er det temmelig råttent altså") og debattere er rett og slett ikke relevante grep i dette kommentarfeltet. Regines svar utgjør som regel nettopp den korrigeringen (og ikke noe skrik etter rendyrket hyllest) slik jeg ser det. Og det synes jeg hun gjør rett i.

22.aug.2009 kl.19:07

NEIII - INGEN KAN KLANDRE DEG!! HUSK DET! Jeg blir ordentlig forbanna når jeg ser alle som synest du er urettferdig som har slike tanker. De kan umulig greie å sette seg inn i din situasjon med anne ned- og oppturer, frykt, og håp. Du mbruker blodden som en ventil til å lufte tankene dine og vise hvem du er fross alvolig sykdom. Due er kjempetøff. No håpe e bare at du er litt bedre og kan delta på undervisning. Alle har rett til å tro på en fremtid. Ingen av oss kjenner dagen før solen går ned...Du, ble nysjerring på smoothien du og Eli hadde laga. Har du oppskrift å legge ut.KLEM

ULRIKKE

22.aug.2009 kl.19:13

Regine, nesten alle som leser bloggen din støtter deg, selv om vi ikke kan komme til deg og klappe deg på skulderen syns vi det er trist at du er syk, du forteller om åssen du har det til så og si hele landet, og det er kansje flere som bryr seg enn du tror. (L)

lenaallertsen

22.aug.2009 kl.19:22

Til alle som obviously syns Regine er provoserende:Regine er syk, Det er INGEN av oss som kan sette oss inn i den situsjonen hun desverre er i. Dette er en personlig blogg, og Regine MÅ få lov å skrive akkurat det hun vil. Om det er negativt eller positivt!Jeg vet egentlig rett å slett ikke hva jeg skal skrive. Jeg er uten ord. Jeg er sjokkert over mine medmennesker som virkelig kan klare å sette seg ned på pcn å skrive så mye dritt om og til et annet menneske. Når jeg er inne på forskjellige blogger å leser om dagene, kommer jeg jo selvfølgelig over blogginnlegg av forskjellige folk som jeg er totalt uenig i. Men vet dere hva? Da tenker jeg, herregud, jeg er uenig (Og også værre ting enn det) MEN, Jeg kommenterer ikke innleggene, for det er en blogg, og folk må få skive akkurat det de selv måtte ønske.Så, et tips til alle som blir så himla provosert: Bare dropp å gå inn på bloggen til Regine, Dropp å les,og dropp HVERTFALL å komenter!Oppfør dere pent, med folkeskikk!Til Regine: Jeg selv er også syk, med en annen sykdom.Og jeg har også mistet en del av mine venner pga. dette.De synes vel det er vanskelig at jeg ikke kan feste med de lenger, gjøre ting spontant lenger osv.Jeg skjønner din frustrasjon veldig godt.Og TRO meg, jeg også har tenkt at jeg skulle ønske det var noen andre enn meg som ble rammet. Virkelig.Stå på Regine, vær deg selv, og fortell oss om hva du føler,tenker og mener!Stor Klem fra Lena! :)Og ps. selvom det nok er ganske vanskelig, så gi fullstendig faen i de negative komentarene!Hvertfall prøv.

Bente -Lise

22.aug.2009 kl.19:32

Til Anonym kl 15.16, Anine og lign. Dere har så lite empati for andre. Mangler vilje til å lytte og lære. Dere tråkker på et menneske som ligger nede fra før. For meg så får dere stryk på enhver prøve og jeg tror dere har en lang vei å gå. Dere viser ikke vanlig hverdagsvett engang som og består av respekt for andre. Det er synd i dere og. Men håper det fins pårørende som "ser" det pga at dere trenger hjelp - noe er galt! Dere er nå iferd med å ødelegge for Regine, denne bloggen som ville vært oppløftende positivt i hennes hverdag. Tenk over det!

Solveig

22.aug.2009 kl.19:55

Kjære store lille Regine.Jeg skriver ikke så ofte, men jeg leser hvert ord. De negative kommentarene gjør meg så vondt, så vondt. Hva de ordene gjør med deg, ja det kan ingen av oss fatte :((( Mitt hjerte er med deg, kjære pike.Varme klemmer fra Solveig

Ok...

22.aug.2009 kl.20:05

Jeg orker ikke drive og skrive et skikkelig utfyllende kommentar om hva jeg mener om akuratt det du skriver om støttespillere. Har begynt gang på gang men gitt opp fordi det blir for stygt og negativt.Regine, du har kreft. Ja, det er utrolig synd og det er ikkenoe man unner noen og det utrolig trist. Men tenker du over at det kan være minst like vanskelig for alle de som er glad i deg og alle vennene dine at du har kreft? Har du tenkt på at det kan være utrolig vanskelig for vennene dine som er glad i deg og forholde seg til deg nå? Selv om det har gått et par måneder siden du fikk vite beskjeden, så er det ikke sikkert de takler det noe bedre enn deg. Selv om du har det utrolig vanskelig nå når du har kreft, så burde du tenke på at det mange av vennene dine som ikke takler det så bra, selv om de ikke har kreften. Så kan det være utrolig vanskelig for dem og forholde seg til deg, og være med deg. Du er tross alt veldig syk, du har kreft. Og som du selv har skrivd gir du inntrykket av at hverken du eller legene vet om du overlever eller ikke. Selvfølgelig håper alle at du overlever. Er ikke noe spørsmål det, men du er veldig syk, dødssyk. Og tenkt deg selv, se det fra et annet perspektiv enn bare "jeg har kreft, alle trenger og stille opp fra meg" tenk litt "oj, jeg har kreft, hvordan takler vennene mine det". Assa, de er sikkert drit redde for og miste deg, og ja.. Tanta mi har kreft, og hu har akkuratt operert vekk det ene brystet, og jeg blir så og si aldri med foreldrene mine med bort til tanta og onkelen min fordi jeg syntes det er vanskelig og jeg bare takler det ikke. Det har ikke noe med at jeg tror det smitter eller at jeg blir syk eller noe. Det er bare så skremmende. En anen onkel av meg har hatt lunge kreft, han lever den dag i dag etter og ha fjerna lunga. Jeg syntes kreft er en tøff sykdom. En sykdom man ikke tuller med, og du må nesten se det sånn at selv om det er venner av deg som er glad i deg, men ikke prater så mye med deg nå enn før, så kan det være at de ikke vet hvordan de skal forholde seg. jeg mener ikke og være stygg ved og skrive dette. Men sykdommen din må sees fra andre sider enn bare din side. ...Håper ting blir bedre med deg og at du overlever sykdommen! :)

Bass

22.aug.2009 kl.20:13

Unnskyld meg, men hvorfor i all verden skal Regine se ting fra andres side, kan du forklare meg det?Bass

Annie

22.aug.2009 kl.20:22

Det er så sinnsykt trist og komme hit og se så negative kommentarer! Og spesielt det at Regine ikke har støttespillere IRL!:S Altså, Regine kan INGENTING for at hun selv har kreft, så vennene må faktisk godta at hun har en så alvorlig sykdom, like mye som hun selv må det. Det blir feil at vennene dømmer henne nå som hun er så syk, mener jeg ihvertfall.. Jo, klart, hun må kanskje se det fra vennene sin side også, men det har hun helt sikkert gjort! Regine ønsker garantert å være frisk og gjøre til slik at vennene vil være med henne, men det kommer ikke ut av det blå, dessverre. Derfor så må vennene godta at hun er syk, og støtte henne! ;) Dette ble rotete, men jeg håper det ble forståelig :)Regine, du er kjempe sterk! Jeg ser virkelig opp til deg. Dette er din blogg, dine meninger, og dine følelser! Legg de ut, og ikke kast bort tiden på folk som gidder å skrive lange og negative kommentarer.. Det er deres bortkastet tid :) Jeg krysser fremdeles fingrene, og mener og håper at du blir bra!

F r i d a P e t r i n e

22.aug.2009 kl.20:24

Jeg er så lei av at folk snakker om hvordan du må se saken fra andres side. Er ikke dette din blogg? Er det ikke her du skriver ting slik DU ser dem, ting slik DU føler dem? Den viktigste personen i et menneskes liv, er hun eller han selv. Regine, du har all rett til å ønske, mene og si det du vil. Hadde det vært jeg som hadde hatt kreft hadde nok jeg og ønsket det hadde skjedd noen andre og ikke meg. Selvfølgelig, det er jo menneskelig! Dere som påstår at Regine burde se ting fra andres side, burde kanskje tenke over å se på saken fra Regines side... Går det an å være så dum. Lykke til Regine, noen av oss står bak deg et hundre prosent gjennom hele prosessen!

Regine

22.aug.2009 kl.20:50

Til Ok..: Ikke uttal deg om noe du ikke vet noe om! Jeg har hatt kreft i over et år nå, ikke et par måneder som du antyder. Og den/de som har forlatt meg har vært dirkete stygge mot meg den siste tiden så ikke prøv deg med å si at denne personen egentlig vil stille opp for meg! Sier det igjen, ikke uttal deg om noe du ikke vet noe om.

Espen HK

22.aug.2009 kl.21:15

må bare få påpeke at denne "Ok" sier altså at "en anen onkel" av han har "fjerna lunga".kordan fungerer et menneske uten lunger, egentlig? bare må spørre siden eg lurer på om dette var seriøst ment.og ps: har ikkje tenkt å slenge meg inn i denne drittslengingen og kranglingen back and forth, men lurer bare på ka som skjedde med siste innlegget "Da fikk dere viljen deres.." ? kommer opp på profilen min blant "siste innlegg", men linken virker ikke. lurte først på om du hadde fjernet bloggen din . . .

Bente -Lise

22.aug.2009 kl.21:20

Til OK kl 15.16. Du hva er alternativet til vennene til Regine. Svaret vet både du og oss andre. Mens Regine må møte håpløsheten alene, har faktisk vennene hverandre mens de snur ryggen til det de synes er ubehagelig. Vennene kan velge, men det kan ikke Regine. Hun må møte kreftsykdommen uansett kor ubehagelig og skremmende det er.

Ok...

22.aug.2009 kl.21:24

For det første så skrev ikke du at de hadde vært direkte stygge mot deg. Det er to forskjellige ting og ikke være støttespiller og være med deg og å være stygg og ekkel.Jeg skrev måneder fordi jeg ikke har lest hele bloggen din og vet dermed ikke hvor lenge du har hatt det. Poenget er vel ikke hvor lenge du har hatt det men at du har det?Jeg er fullt klar over at du føler deg såret, sint og skuffet over dine eks-venner som oppfører seg som det de måtte gjøre nå som du har fått kreft. Men som jeg har skrivd på den andre kommentaren. Det kan hende de oppfører seg som de gjør, selv om det er ekkel oppførsel fordi de ikke vet hvordan de skal oppføre seg og være nå som du har fått kreft, så er det lettere for dem og gi faen i og prøve enn og faktisk prøve og stille opp. Det er en vanskelig situasjon for både deg og vennene dine, eller dine tidligere venner. Ja selvfølgelgi er det din blogg, du har rett til og skrive akkuratt hva du vil. Men når du skriver ting som ""Jeg skulle ønske jeg hadde flere støttespillere, men det er dessverre noen som har forlatt meg. Og det er helt jævlig."""Så skrev du ikke at de var jævlige mot deg, og hadde vært stygge og sånnt, du skrev at de har forlatt deg. Så unnskyld meg hvis jeg ikke klarte og tyde det at de har vært stygge mot deg.Noen bare driter i det, andre er stygge. sånn er det.Ingen fortjener kreft. Men selv om du måtte ha det ufattelig ille og vondt og trist og veldig tøft, så er ingen vits og rakke ned på de som velger og ikke stille opp. Som jeg skrev, det er ikke så lett for de som er venner og bekjente og forholde seg til personer som har kreft. Selv syntes jeg det er utrolig vanseklig, så jeg holder meg unna. Ja, det er trist når dine tidligere venner er stygge mot deg fordi du har kreft. Og ja kanskje jeg burde lest mere før jeg uttalte meg om hvor lenge du har hatt kreft. Det er greit hvis du forventer at alle skal stille opp for deg siden du har fått kreft, men det er ikke så lett, så som de må godta at du er syk og har kreft, så må du godta at det kan være ufattelig vanskelig for de rundt deg også.Jeg mener ikke og være så utrolig stygg Regine, men det provoserer meg utrolig mye at du skriver sånne ting som at det er helt for jævelig at folk har forlatt deg. Nei jeg sier ikke at det ikke kan/er jævlig at venner dolker deg i ryggen på den måten, men sånn er livet. Du vet utrolig godt at livet er urettferdig. Det er det. Og selv om de har vært ekkle og stygge mot deg, så betyr ikke det at de ønsker deg alt godt, det kan godt hende det er fordi de ikke aner i det hele tatt hvordan de skal forholde seg til sykdommen din lenger.Regine, igjen. Jeg håper du blir bedre, og at du overlever sykdommen. Kreft er ikke en rettferdig sykdom, og det er ingen som fortjener det og jeg unner ingen og få kreft. Håper du ikke blir fly forbanna på meg fordi jeg mener at vennene dine, og /eller eks-vennene dine kan ha det utrolig vanskelig siden du har fått kreft. Det rammer ikke bare den kreftsyke, det rammer all familie og vennekrets og gjerne en god del flere. Lykke til og stå på er vel det som jeg kan avslutte med.

Ok...

22.aug.2009 kl.21:27

ESPEN HK:Du kan jo tro at det at han har fjerna lunga, vel FJERNET LUNGEN, den ene lungen har han fått fjernet ettersom han fikk kreft i den.Han fungerer faktisk ganske fint. Han blir veldig lett andpusten og arbeider ikke lenger. Det er en del år siden han har fjernet lungen nå. Men han har det fint. Han venter på at kreften skal komme tilbake og har det tøft. Men Han har det faktisk bra. Og han går lange turer, det har jo gått en del år før han kunne gå lange turer, men han kan det den dag i dag.

Bente -Lise

22.aug.2009 kl.21:46

Kjære deg Regine, du er ærlig og står frem med fullt navn og bilde. Alle som kommenterer bør iallfall presentere seg med sitt navn. Kanskje uteblir da de hensynsløse kommentarene når de ikke skjuler seg anonymt. Det er jo et tegn på svakhet å være frekk anonymt. Eller, jeg forslår at vi alle ignorerer de negative anonyme kommentarene...for det de er verdt.

Regine

22.aug.2009 kl.22:18

Ok: Ikke uttal deg om noe du ikke vet noe om. Situasjonen med vennene mine vet du faktisk ikke noe om. Jeg blir utrolig provosert. Når en person har stilt opp for meg tidligere i denne perioden, men plutselig vender ryggen til meg og oppfører meg frekt er det jo ikke fordi den personen har vanskelig med å håndtere situasjonen min, hvorfor greide han/hun å stille opp så mye i begynnelsen da? Hvis du blir så provosert av det jeg skriver foreslår jeg at du forlater denne bloggen. Jeg kan dessverre ikke velge hvem som leser denne bloggen, men jeg vil virkelig ikke ha slike lesere som deg.

Lillebeth

22.aug.2009 kl.22:21

Jeg er fremdeles for at ignorering er det beste, og at sånne som Ok bare bør oversees.

Stine-Mari

22.aug.2009 kl.22:28

regine! du skulle egentlig ikke bli 18 var det sånn?du er 18!! det er et kjempe godt tegn, jeg håper du vet det:D blir så lei meg ved å tenke på at du er så syk som du er, men du har mange rundt deg som er glad i deg og som bryr seg om deg, akkurat nå er det det som teller, det du har nå, framtiden er i framtiden, akkuart NÅ lever du. bruk den tiden med de som er glad i deg, de vil så gjerne bruke den tiden på deg. lykke til videre, du fortjener så innmarri å bli frisk igjen (:

Ane

22.aug.2009 kl.22:36

jeg veit hvordan det er å gå glipp av "vanlige" ting. jeg skjønner deg kjempegodt.jeg pleide å tenke at jeg kunne ikke gjøre dette, fordi jeg måtte bruke denne tiden på min egen kamp. på en måte slik at jeg "valgte" å ikke gjøre sånne ting fordi jeg måtte bruke all min tid på å kjempe og bruke den på en slik måte som var best mulig for meg. at jeg investerte best mulig for meg selv og min egen fremtid. høres kanskje dumt ut, men i den situasjonen brydde jeg meg ikke om noe kunne høres dumt ut.

Netta

22.aug.2009 kl.22:49

Du må ikke ha dårlig samvittighet for å ville leve, vennen. Mammaen min sluttet aldri å håpe. Dessverre gikk det dårlig for henne, men det er viktig å ha håpet der. Skulle ønske jeg kunne hjelpe deg. Jeg mistet alle vennene mine når foreldrene mine døde, så jeg vet hva du går gjennom. Skriv til meg om tankene dine hvis du trenger hjelp. Klem.

anonym

22.aug.2009 kl.22:52

ut ifra det jeg har lest så virker du som en utrolig sterk jente. jeg er så uendelig enig med deg. du fortjener ikke dette ! det du fortjener er å leve livet ut. etter jeg begynte å lese bloggen din, satt jeg mere pris på mitt eget liv, og aksepterte ting som det var. jeg hadde det utrolig vanskelig før, men nå har alle problemene mine liksom løsnet. jeg føler meg heldig. og det er på grunn av bloggen din. du fortjener ikke å ha det sånn, rett og slett

anonym

22.aug.2009 kl.22:52

ut ifra det jeg har lest så virker du som en utrolig sterk jente. jeg er så uendelig enig med deg. du fortjener ikke dette ! det du fortjener er å leve livet ut. etter jeg begynte å lese bloggen din, satt jeg mere pris på mitt eget liv, og aksepterte ting som det var. jeg hadde det utrolig vanskelig før, men nå har alle problemene mine liksom løsnet. jeg føler meg heldig. og det er på grunn av bloggen din. du fortjener ikke å ha det sånn som du har det nå, rett og slett *

kristin

22.aug.2009 kl.22:59

jeg greier ikke se for meg at du skal\kan dø. jeg tror du kan fortsette å ha det morro, og at du fortsetter livet ditt der det "stoppet" da du fikk vite om det forferdelige. at du lever livet ut som en helt annen normal jente. legene tar ofte feil. de sa du ikke kom til å bli 18. du er 18, regine ! du er utrolig sterk, og du kommer til å leve livet ditt fult ut med masse gleder. tro på det

Sine Nomine

22.aug.2009 kl.23:25

I den tunge situasjonen du er i, er det i alle fall fint at du har familien din og Eli. De er gull verdt.Jeg vil gjerne dele det et dikt, "Den kvite fuglen", av Ragnvald Skrede:"Vil einkvan deg velflyg det ein kvit fugl or hans hjartakjem til degog kvitrar kjærlegVil einkvan deg vondtkjem svart fuglset seg på steinstirer stingandeTil kvardags har alle fuglarmellomfargarMen ligg du i avgrunnenstår du på tindenda er alle fuglar kvite ell' svarteGløym aldri aldriden kvite fuglensom kom i avgrunnenog kom på tinden"Det er så fryktelig å se at en ung ressurssterk jente skal oppleve så mye vondt. Jeg håper Vidazaen har hatt effekt og at du får mer energi.

22.aug.2009 kl.23:26

Hei Regine!Jeg har lest bloggen din lenge, men jeg har dessverre ikke kommentert hittil rett og slett fordi jeg ikke har funnet de riktige ordene. Jeg er så redd for på noen som helst måte å formulere meg meg feil...Jeg er like gammel som deg, og denne bloggen har gått utrolig innpå meg. Det er i slike situasjoner man virkelig begynner å lure på hva som er galt med verden, når en ung, flott jente som deg, med et hav av talenter, muligheter og evner blir rammet av en slik sykdom. Hvor er det blitt av rettferdigheten? Det er bare riv ruskende galt at du skulle måtte gå igjennom dette! Og du har ALL RETT til å ønske det var noen andre! Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg hadde tenkt det samme hadde jeg vært i din situasjon! Jeg kan jo ærlig innrømme at hver gang jeg leser her slår det jo meg hvor heldig jeg er som er frisk, og hvor glad jeg er for nettopp dette, og dette er jo i prinsippet akkurat samme tanke! (Håper ikke det var støtende, det var absolutt ikke ment sånn) Så du har ingen grunn til å ha dårlig samvittighet for sånt, det er jo helt naturlig! Det er en del av å være menneske. Regine, du er et så fantastisk menneske. Jeg kjenner deg ikke personlig, selv om jeg gjerne skulle blitt kjent med deg, men det intrykket jeg har fått av deg gjennom denne bloggen er at du er en utrolig sterk jente, med en usedvanlig reflektert personlighet. Jeg tenker på deg hver dag, og håper at alt dette kommer til å gå bra. Noe jeg tror det kommer til å gjøre også! Det viktigste er bare å ikke gi opp håpet! Og jeg skjønner veldig godt at dette er rettere sagt enn gjort, når hverdagene er grå, men det kommer bedre dager! Det er jeg helt sikker på! Denne bloggen og din historie har også virkelig hjulpet meg å sette mitt liv i perspektiv. Hver gang jeg kjenner det er noe jeg irriterer meg over eller depper over, så slår det meg at jeg har absolutt ingen grunn til dette. Dette er en bagatell i forhold til hva mange andre går igjennom! De postene hvor du er glad og entusiastisk inspirerer meg til å nyte livet, dag for dag. Glede meg over de små tingene! Og de postene med et litt mer alvorlig preg på, inspirerer meg til at uansett hva som måtte møte meg i fremtiden så må jeg kjempe meg igjennom det. For om vi alle kunne kjempet med ditt mot og din styrke, så hadde vi alle vært uovervinnelige superhelter for lenge siden! Du er virkelig noe for deg selv, på en veldig positiv måte! Vær så snill, kjemp videre! Verden trenger folk som deg!Klem Synne!Beklager hvis dette innlegget var veldig rotete, og cliche aktig... Jeg har bare virkelig problemer med å formulere meg i situasjoner som dette. Men alt var i allefall i beste mening!

22.aug.2009 kl.23:35

huff :( jeg forstår på en måte hvordan du har det med tankene ved urettferdighet. ble psykisk syk når jeg var 16 og klarte ikke fullføre skoleåret. Sliter fremdeles med psyken og det er vanskelig å fungere normalt. Har mang en gang tenkt "hvorfor akkurat meg??" Det er hardt å høre andre snakke om fremtiden sin når ens egen er såpass usikker! Men jeg har tro på at både du og jeg skal klare oss bra! Og når man kommer ut av en sånn tøff tid er man så mye sterkere! :) Ønsker deg alt godt!

bv

22.aug.2009 kl.23:42

Til okEr det mer synd på vennene til Regine enn Regine selv? Kan du påstå noe sånt? Det er Regine som er syk, ikke vennene hennes! Ja, vennene synes nok kanskje dette er vanskelig, men det kan aldri være mer synd på dem enn Regine! Det må du da kunne forstå.Det er Regine og hennes nærmeste familie som virkelig lider og har det vondt. Vennene kan være engstelige eller usikre, men de lider ikke som Regine og hennes nærmeste gjør. Ja, det er for jævlig å bli forlatt av venner når man er alvorlig syk. Har du selv opplevd det? Nei, det har du ikke, for da hadde du aldri sagt det du sier!Vi trenger alle venner, og når vi går gjennom vonde ting i livet trenger vi dem mer enn noengang. Det er synd at ikke folk klarer å stille opp, men det er noe vi alle bør prøve å jobbe mot. Ikke glem at neste gang kan det være du som trenger vennene, og du som er ille ute.Livet er uforutsigbart. Så skjerp deg og gå heller og besøk tanta di, vær modig, for hun må være det!Vis heller respekt for hva andre mennesker går igjennom,og vis mer respekt!

bv

22.aug.2009 kl.23:44

Til okEr det mer synd på vennene til Regine enn Regine selv? Kan du påstå noe sånt? Det er Regine som er syk, ikke vennene hennes! Ja, vennene synes nok kanskje dette er vanskelig, men det an aldri være mer synd på dem enn Regine! Det må du da kunne forstå.Det er Regine og hennes nærmeste familie som virkelig lider og har det vondt. Vennene kan være engstelige eller usikre, men de lider ikke som Regine og hennes nærmeste gjør. Ja, det er for jævlig å bli forlatt av venner når man er alvorlig syk. Har du selv opplevd det? Nei, det har du ikke for da hadde du aldri sagt det du sier!Vi trenger alle venner, og når vi går gjennom vonde ting i livet trenger vi dem mer enn noengang. Det er synd at ikke folk klarer å stille opp, men det er noe vi alle bør prøve å jobbe mot. Ikke glem at neste gang kan det være du som trenger vennene og du som er ille ute.Livet er uforutsigbart. Så skjerp deg og gå heller og besøk tanta di, vær modig, for hun må være det!Vis heller respekt for hva andre mennesker går igjennom.

Marte

22.aug.2009 kl.23:52

Hei søte. Ville bare ønske deg en god natt, jeg. Sender deg mine siste tanker, ønsker og bønner om helbredelse før søvnen og natten slår til for fullt her i Trondheim. Gjør noe du syns er fint og som gjør deg litt glad i morgen, om så bare for ett øyeblikk, - om det bare er å lakkere neglene eller tulle med Eli :) Små, fine øyeblikk.. Natti! *klem*

Regine

23.aug.2009 kl.00:08

Takk for kommentarer :) Tuusen takk for at dere støtter meg og klarer å forstå meg. Det setter jeg stor pris på!Er enig med deg Lillebeth at man bare bør overse det, men av og til tar bare sinnet mitt over. Jeg skal prøve å bli flinkere ;p

sirkeline

23.aug.2009 kl.00:09

Regine,:disse "OK" innleggene dropper du bare. Dette er et eller annet umodent lite menneske, dette ser du av skrivemåten, bruk energien din til noe annet. DU er ressurssterk, moden og skriver utrolig bra, glad du finnes og deler med oss. Nattaklem

23.aug.2009 kl.00:32

Hei :) jeg bare lurte på, er det lenge til du får vite om vizadaen (er det sånn det skrives?) hadde bra effekt? Venter spent på svar :) God natt og lykke til videre. Ønsker deg alt det beste.

Carina

23.aug.2009 kl.00:34

God natt du nydelige jente.

Espen HK

23.aug.2009 kl.01:12

Ok: greit, eg stilte bare et spørsmål ut i fra en (strengt tatt) absurd formulering.Lykke til med alt, Regine =)ps: håper fortsatt på et par ord om ka som skjedde med "Da fikk dere viljen deres.."-innlegget ?

Regine Stokke

23.aug.2009 kl.01:18

Anonym: Det sies at man må ha 6 kurer for å få maks effekt. Skal ta benmargsprøve snart, må ha enda en kur til først, så får jeg se om kreftcellene har virket. Espen HK: Hvorfor er du så opptatt av det? Jeg slettet innlegget.

Ellen MKK

23.aug.2009 kl.01:22

Kjære Regine.Trist å lese om de negative kommentarene du får.Det er jo din blogg,ditt liv,din sykdom (kreften),dine følelser,opplevelser,positive og negative,glade og triste,familien,Eli,sykehus med mange vonde opplevelser,opp og nedturer.dine lyspunkter,konserter,utstilling av fotografier og malerier etc,etc. som gjør at jeg/vi blir "kjent" med deg og din hverdag i dette stadiet av livet ditt.Jeg liker(hvis jeg kan bruke det ordet) å være her inne på bloggen din,du er deg,Regine og du er UNIK.Hver dag lærer du meg om livet og at det å være frisk er ingen selvfølge.I beundring over at du har startet denne bloggen,og hva det har medført for deg og oss som følger deg vil jeg bare si TAKK for at du deler dette med meg/oss.Fortsett og skriv rett fra "levra" (jeg har fått ny lever for 6 år siden).Du er veldig flink til å skrive,mitt tips er få dette over i bokform og gi ut en bok av denne dagboken/bloggen din,krydre den med de flotte fotografiene og maleriene dine.Stå på og gi aldri opp.TRO,HÅP OG KJÆRLIGHET er tre sterke ord som jeg vil gi til deg Regine.Jeg ønsker deg alt godt fremover. Nattaklemmer fra en mor/bestemor.

Rebella

23.aug.2009 kl.01:24

Hei kjære venn:) Ville bare stikke innom igjen og si at jeg håper du har hatt en god dag i dag♥ Du er noe av det sterkeste jeg noensinne har opplevd, jeg er så inspirert og full av beundring for deg og ville bare si til deg at jeg tenker ekstra mye på deg, du har 'løpt' gjennom tankene mine så mye i dag:)

Malin

23.aug.2009 kl.01:42

Hei Regine!Et par ord...Du forandrer synet mitt på verden, rett og slett. Jeg har i de siste 2-3 årene vært en sutrekopp og sier stadig: Jeg klarer ingenting, jeg er et null, jeg er for svak til å ta meg selv i nakken, osv. Og hva med deg? Du sutrer jo ikke, isåfall er det MINIMALT, og du har faktisk LOV til å sutre så mye du orker og mer til. Og så sitter jeg her. Frisk, 21 år og sutrer over at livet mitt er så jævlig fordi jeg ikke står på eksamen, og ikke GIDDER å lese og dermed får en dårlig jobb? Jeg prøver ikke å gni inn noe som helst, jeg bare vil takke deg, og la deg få vite at du er et forbilde, ikke bare for meg men for MANGE andre. Og hver gang jeg leser bloggen din, så blir jeg så takknemlig for det jeg har.Jeg tenker på deg, og krysser alle fingre for at det skal gå bra med deg. Du bør føle deg stolt over å kunne hjelpe andre, både de som er syke av MDS og friske mennesker. Du berører flere enn du aner.*varmende klem fra Malin*

Helene

23.aug.2009 kl.01:56

Jeg elsker ærligheten din, Regine. Det gir bloggen liv!Du har lært meg og sette mye mer pris på de rundt meg og ikke ta noe i livet for gitt. Tusen takk! Jeg håper inderlig du blir frisk, for det fortjener du.

Thea

23.aug.2009 kl.02:01

Helt klart greit med en tur bort fra de 4 veggene her ja:) men det er godt å komme hjem igjen også! Ble nesten litt glad nå, når jeg så at jeg ikke er alene om å ikke like folkemengder.. Eller folk i det hele tatt om dagen.. (glad er feil ord å bruke, siden ingen skal ha det sånn, men jeg satser på at du skjønner;)Jeg tenker ikke så mye på smitte og slikt, men det er den åpenlyse stirringen folk mener de har rett til å gjøre, som jeg ikke helt takler.. Føler ikke helt jeg mestrer alle utfordringene for tiden, de vokser litt over hodet på meg.. så jeg liker den strutse-metoden for øyeblikket jeg:)Håper dagene dine er relativt fine, og at sånne OK-kommentarer ikke irriterer deg for mye.. Enkelte trenger ikke å uttale seg om ting de overhodet ikke greier å skjønne begrepet av..

Jane

23.aug.2009 kl.10:26

Hei igjen Regine. Leser bloggen din hver eneste dag, og setter STOR pris på at du er ærlig, og skriver akkurat hva DU føler. Det er din blogg, så håper du fortsetter å skrive som du har gjort hittil ! Ikke "pakk inn" noen følelser, få det ut :-)! Forstår deg godt. Har selv hatt kreft, med et tilbakefall, men er frisk i dag. Hvis du kan, prøv å glem/overse de negative kometarene ! Ønsker deg og dine alt godt ! Send også en hilsen til Eli .-). Håper du får en god dag ! Klem fra Jane

Audun S

23.aug.2009 kl.10:45

Først og fremst: Jeg har fulgt bloggen din siden nyttår omtrent og sjekker flere ganger om dagen for å se om det er noe nytt. Jeg kjenner deg ikke men hvordan det går videre med deg er viktig for meg. Jeg bryr meg om deg og tenker på deg. Noen av kommentarene du får her er helt uforståelige, men av og til skjønner jeg ikke reaksjonen din. Når man blogger offentlig og har mange lesere og åpent kommentarfelt vil man aldri få 100% positiv feedback. Jeg skjønner godt at du kan bli sint, men det virker som om du legger alle kritikere for hat, selv dem som prøver å være konstruktive og saklige. Det er din blogg og du har rett til å be alle du vil om å komme seg vekk, men selv dem som ytrer seg kritisk kan være reelle støttespillere. (og husk at 99% av alle kommentarene er positive). Jeg ønsker deg alt godt og kommer fortsatt til å følge bloggen din. Håper og tror du nå få rmer støtte av dine venner. Tipper mange av dem leser her og skjønner at du trenger dem. (Og hvis du mener jeg er for kritisk her, føl deg fri til å skjelle meg ut. Det tåler jeg godt)
Nattbladet ville bare spørre om du har noen smoothie-oppskrifter? Vi prøver nemlig å komme oss inn på en sunnere hverdag. Verdal! Også vil vi, på vegne av alle våre ansatte i Nattbladet (en 19-år gammel Moldegutt) ønske deg virkelig lykke til. Vi håper på blodcellene dine!Vi har hengt opp banner på kontorer vårt, og vi har troen på deg! Verdal!Nattbladet, Verdal!

Christina

23.aug.2009 kl.12:17

Hei Regine!Eg har fult med på bloggen din siden du va i Dagblad. Eg har tenkt på deg, å fortelt om deg te venner å bekjente om denna jentå så slåss mot kreften å har gjort det i lang tid oa at hu har fått oppnådd ting folk ikkje sko trodd du sko gjør! Eg ønske deg virkelikt alt godt og at alt går vel!! Tenk koss du vil, eg trur dei fleste mennesker hadde tenkt sånn og, sjøl te ein møkje mindre sak en kreft!! Mangen i slektå mi har dødd av kreft å eg hate den forbaska sjukdommen... Håpe du klare denna kampen! Så sterke som du e, så trur eg det!!

elvis

23.aug.2009 kl.13:15

Skjønner at Espen er opptatt av det innlegget, jeg venter på nye innlegg hele tiden fra deg :)

Lilly

23.aug.2009 kl.13:50

ÅH HERREGUD, "OK"! DET ER JO POENGET! Du skal være forsiktig med å uttale deg skråsikkert om ting du ikke vet noenting om! Og så gjorde du det likevel, innså at du hadde tatt feil og driti deg ut, og så kommer du tilbake og klandrer Regine for at hun ikke hadde fôra deg med detaljer i første omgang? Innse at du dreit deg ut, ikke fortsett å spy ut selvfølgeligheter. Jeg gir deg herved strykkarakter.
Uff! dette er ikke greit! Jeg kan jo kanskje fortelle deg at da vi hadde skrive dag på skolen; valgte jeg å skrive dødshistorie! det var liksom mange temaer du kunne velge, og din blogg inspirerte meg såå mye! Jeg fikk særriøst 5+ eller 5- på den jeg husker ikke helt! Og det var bare på to timer, så din historie er utrolig Regine! jeg ønsker deg all lykke i fremtiden, og håper du overlever! Og det at du velger å skrive om kreften din, det er såå bra! da kan andre se hvordan du har det osv! Lykke til Regine. IKKE mist håpet :)

Regine

23.aug.2009 kl.15:08

Tinkerbell: Dødshistorie?

anno

23.aug.2009 kl.15:11

ja ja det er trist og høre at mange av dine venner , sviktet når du trenger dem mest...Men heller 1 god venn en mange dårlige..er det noe som heter ...vi får hive oss på den bølgen..også er det vel de som har mistet en god venn...og du har lært hvem som faktisk er din /dine venner,,,stå på vi er mange som tenker på deg...gleder meg til du orker og kansje ta noen nye bilder...du er vel egentlig fotograf .)))))tenker masse på deg prøv og ikke tenk for mye på de som svikter..men heller ha fokus på de som er der ...ønsker deg en forsatt fin dag ...

Mari Adele

23.aug.2009 kl.15:46

Hej Regine! Fast leser av bloggen din. Du har hatt den headeren kjempe lenge, hvis du har lyst på en ny, kan jeg godt lage en til deg! =)

Arve

23.aug.2009 kl.16:28

Håper du har en dag som ikke er så alt for verst! Tenkte på deg når Ulver var på Pstereo.. Du er befriende ærlig i denne bloggen - står stor respekt av det!

Julie Marie

23.aug.2009 kl.17:10

Åh, jeg leser dette innlegget, og prøver liksom å sette meg inn i din situasjon, men det er helt umulig. Vi som er friske og raske kan sitte å klage på ting som mat, klær, ja alt usaklig piss som ikke betyr noen ting. Jeg får så vondt av å lese at det er mindre folk som er der for deg, og håper virkelig de innser at det er dumt, rett og slett. Jeg ønsker deg alt godt, og venter bare på den dagen du kan skrive; jeg er frisk. Kanskje vanskelig for deg å se for deg den overskriften, jeg vet ikke, men man skal aldri si aldri, og jeg skal aldri slutte å håpe for deg!

Anders

23.aug.2009 kl.18:34

Audun skrev lengre oppe her:"Noen av kommentarene du får her er helt uforståelige, men av og til skjønner jeg ikke reaksjonen din. Når man blogger offentlig og har mange lesere og åpent kommentarfelt vil man aldri få 100% positiv feedback. Jeg skjønner godt at du kan bli sint, men det virker som om du legger alle kritikere for hat, selv dem som prøver å være konstruktive og saklige."Det må jeg si jeg også har reagert på. Samme hvor konstruktiv, saklig og velmenende kritikken er, møtes den med beinhard arroganse, nedrakking og "hat" fra din side - som om du prøver å få alle de som gir den kritikken til å fremstå som ondskapen selv. Når man bretter ut alle sine tanker og sitt liv åpent på nettet, må man regne med å få varierende tilbakemeldinger - noe lovprising, og noe kritikk/spørsmål ved dine holdninger. Selvsagt også noe spam fra "haters", men husk at noen ikke vil deg vondt med kritikken... Du framstår noe arrogant når det gjelder hvordan du takler kritikk.Når det er sagt, håper jeg du blir frisk snart, og at du aldri gir opp håpet!

Åshild

23.aug.2009 kl.18:45

Nå syns jeg kommentarene her har sporet helt av, det blir diskusjoner og kommentarer på kommentarene og det er vel ikke akkurat et debattforum denne bloggen skal være. Jeg foreslår at diskusjonene avsluttes nå på dette innlegget slik at Regine kan slippe å bruke krefter og energi på disse diskusjonene. La denne bloggen være et sted hvor Regine kan fortelle oss leser ekte og ærlig om hvordan hun har det, og hvor hun kan få støtte og styrke av hilsener fra de mange av oss som ønsker henne vel. Punktum. Jeg håper det nå settes punktum for diskusjonene på dette innlegget.

Mari

23.aug.2009 kl.19:45

Plutselig ble jeg litt mer takknemlig for at jeg går på skole. Du får meg til å innse mange ting. Lykke til:-)

Mona Lisa

23.aug.2009 kl.22:17

Du er en skjønn og sterk jente slik jeg kjenner deg gjennom bloggen din! Dette er din ventil og du må skrive akkurat det du tenker!! Du har utrolige fotografier, håper å se mange flere fremover!! Stå på videre og ønsker deg allt godt!!

Sunny

23.aug.2009 kl.22:35

Regine: "Vi lagde dessuten tidenes beste smoothie i går."Kjempenyskjerrig på hva som var i den :D

Mariann

23.aug.2009 kl.22:39

....Anders..Regine er alvorlig syk, og gjennomgår tøff behandling. Du må forsøke å forstå hvordan hun har det, og forstå reaksjonsmønsteret utifra situasjonen.Regine er dønn ærlig. Sånn har hun det, sånn tenker hun. For meg gir hun et nakent bilde av hvordan dette er, og det respekterer og beundrer jeg henne veldig for.Det går ganske enkelt ikke an å betegne et menneske i en slik situasjon som arrogant. Du må forstå det hun skriver utifra situasjonen hun er i, hvordan hun har det. Regine, ønsker deg gode dager og håper du får ta fine bilder nå fremover når høstfargene trer frem. God klem

Regine

23.aug.2009 kl.22:43

Mariann: Takk for at du skrev det! :)Sunny: Oppskriften er lagt ut i det nyeste innlegget ;)

Ebberrrt

24.aug.2009 kl.01:11

Jeg tror ikke noen mennesker kan forstå hva Regine gjennomgår. Selv om andre folk har hatt kreft, så blir ingen syke på lik måte. Alle takler ting forskjellig, slik er det med alt her i livet. Vi mennesker er egoister av natur, og det å tenke at man ønsker at noen andre ble syk enn seg selv, synes jeg er en helt normal tanke. Hvis det finnes et menneske der ute som ville tenkt "så bra jeg fikk kreft, istede for noen andre" så vil jeg gjerne høre fra dem. Regine har all rett til å være lynforbanna, til å klage og til å få utrykke sine tanker og følelser på sin egen blogg, som hun faktisk har for å dele sin kamp med resten av Norge. Det er ikke Regine som er egoistisk, men de som sier at hun burde være glad for at folk leser bloggen osv. Ingen kan sette seg inn i hva hun tenker og føler, så vær så snill og hold kjeften om det ikke er positive kommentarer dere kommer med! Stå på, snart er du frisk, det tror jeg av hele mitt hjerte!

Jorunn

24.aug.2009 kl.15:11

Hei Regine! Viss jeg hadde noen som helst mulighet hadde jeg virkelig besøkt deg, og støttet deg. Men selfølgelig, blogglesere er ikke det samme som ete venner. Du fortjener det beste ! Men en ting jeg lurer på: Kan du bli bra av denne kreften eller blir du bare verre og verre..?

JomfruMaria

25.aug.2009 kl.19:14

Hva feiler det alle disse menneskene som skriver stygge kommentarer til deg, Regine?? De forstår jo ikke at denne bloggen er som en slags terapi for deg! Skulle tro de var besatt av demoner! Tenk å være så ondsinnet! Jeg blir helt satt ut! Er det noen som er egoistiske så er det disse menneskene og ikke deg! Håper på det varmeste at det kommer til å gå bra med deg! Du er en helt utrolig og unik person! Jeg blir like imponert av deg hver gang du legger inn et nytt innlegg! Fy søren, du er en så utrolig sterk jente du! Jeg har skikkelig trua på deg selv om du har en fryktelig vanskelig sykdom. Er sikker på at du er den vi hører om senere som har klart å bli frisk. Husk at du ikke må slutte å kjempe og gi for all del ikke opp. Mister du alt håp så vil ikke kroppen kjempe videre heller...Stå på Regine! Du som er en så sterk og bestemt jente, si til deg selv: Jeg SKAL bli frisk!! Så sier jeg: Du MÅ bli frisk du Regine, det er ikke noe annet alternativ! Vi trenger sånne som deg! I like you!Klem Klem:):)):):):):)

den_hjelpende_hånd

25.aug.2009 kl.19:24

Å tenke de tankene du tenker, er desverre som å drikke gift og tro at noen andre skal dø av det. Du bør innse at livet er urettferdig og usikkert. Det eneste som er sikkert, er at du (som alle andre) kommer til å dø. Du vet ikke hva du vil dø av eller når du vil dø.

Christian

25.aug.2009 kl.23:33

FY FAEN, DU ER SÅ JÆVLIG EGEN! TENK PÅ ALLE ANDRE MED KREFT, alle de andre som har samme diagnose som deg, som ikke får like mye hjelp, fordi legene får ikke creds av å hjelpe de KUN for at du er i media, LATTERLIG sier jeg, du skulle aldri bli atten...

Ann Marit

26.aug.2009 kl.02:58

Ser ovenfor ...Og lurer på om det faktisk er MULIG ! Men å bli sinna på slike innlegg ? nei det bruker jeg pokker meg ikke energi på,

Maria

26.aug.2009 kl.14:05

CHRISTIAN OG ALLE ANDRE MED STYGGE KOMMENTARER KAN BRENNE I HELVETE! TRANGSYNTE JÆVLER!!!

Beate

26.aug.2009 kl.20:51

Kjære Regine!!Folk er gale... Fortsett å skriv som du gjør, fortsett å vær så åpen og ærlig at det gjør vondt for oss som leser .. Jeg har ikke peiling på det du går igjennom, men jeg klarer å lese smerten din, følelsen din, og styrken din.. Jeg kan ikke føle det du gjør, men jeg får lov å lese om dine følelser. Det er mitt valg.. du har ikke noe valg- du lever med dette, du har lov å føle det du føler. Du velger å blogge om deg og dine følelser, du velger å bruke ett av dine talenter til å formidle det som skjer med deg. Du er kun 18 år, jeg er 33 år. Jeg er imponert over dine talenter! Jeg misunner deg ikke det du går gjennom, jeg føler med deg, jeg gråter med deg, og jeg ber deg- vakre unge jente; fortsett å formidle følelsene dine, fortsett å blås ut akkurat hva du tenker, du trenger det- og du KAN det! Folk er virkelig gale.. tenk å bli så provosert over det du skriver. Kjære Regine, hvis jeg kunne gitt deg en ting-ville jeg gitt deg muligheten til å se deg selvsom andre ser deg.Da ville du forstå for en helt spesiell person du er. En stoor klem til deg!

Minisofsen (Matias)

27.aug.2009 kl.00:02

Hei Regine :) Jeg har fulgt med på bloggen din lenge, mest pga søsteren min (Sofsen) ba meg om å ta en titt for en stund tilbake, og siden har jeg lest så ofte jeg kan.Jeg tenker ofte på deg. Hva du må gjennomgå, uten å i det hele tatt klare å sette meg inn i en brøkdel av den situasjonen du er i. Jeg siterer Beate, som så fint sa "Folk er gale", og det støtter jeg hundre prosent. Du må virkelig bare fortsette å skrive. Jeg ser ikke på deg som en "egoistisk" eller en "egen" person. Jeg ser på deg som et lys i mørket. Du bringer håp til så mange. Christian ovenfor her sa "tenk på alle de andre som har samme diagnose som deg". Ja, vet du hva, tenk på dem. Tenk på det håpet du bringer dem, all den styrken du gir dem. De ser hvordan du så sterkt takler denne situasjonen, som folk flest ville sett på som håpløs. Du kjemper, du står i mot sykdommen. Og du skal søren meg klare å banke dritten ut av den og. Og når den dagen kommer, tenk på alle de som har samme diagnose som deg. Tenk hvor mange som får en ny gnist, et nytt skjold, en ny hær. De ser at, ja, det er faktisk mulig. Så til deg Christian; jeg er enig. Regine bør virkelig tenke på alle andre som ahr samme diagnose som henne. Det motet du viser, Regine, er nok til å få meg til å gråte. Fortsett å kjemp. -Matias, en stor beundrer.

Preben

27.aug.2009 kl.00:33

Fy, så stygge enkelte personer er! Jeg blir helt sjokkert, og lurer på hva det er som får folk til å skrive slikt!En ting er at man må tåle kritikk når man blogger, eller i det hele tatt lever blandt andre folk. Men drittslenging på høyt nivå? Det er lavmål det.."Minisofsen" har noen gode poeng der, les gjennom det ganske nøye noen av dere!

Karoline Madeleine

27.aug.2009 kl.22:05

Huff, ikke greit det. Eli høres kjempesnill ut! Utrolig, utrolig dumt at noen har forlatt deg når du trenger de mest! Lykke til, Regine! :-) Du er så tapper.

Alexandra

28.aug.2009 kl.19:15

Selvom jeg ikke kjenner deg i det hele tatt, føler jeg så mye med deg.Du virker som ei kjempejente,og jeg blir veldig trist når jeg leser hvor mye du går gjennom. Ingen fortjener å ha det sånn.Du må vite at det er mange som ser opp til deg fordi du er tapper og sterk!Jeg vil ønske deg alt godt

Ida Tønnessen

29.aug.2009 kl.17:44

Hei Regine! Jeg leser ofte bloggen din, og jeg må si at jeg kan ikke se for meg hvordan du har det eller hva du går igjennom, for kun de som har opplevd det selv, kan forstå. Men at du er så sterk skjønner jeg ikke, jeg skjønner ikke hvordan du klarer det?! Når jeg møter en liten motgang i min hverdag klager jeg over ingenting, men grunnen er vell at jeg ikke vet bedre. Ønsker deg alt godt, og skulle virkelig ønske at det ordnet seg for deg. Og denne teksten var veldig rørende å lese, du skriver bra!

Inga

30.aug.2009 kl.08:02

nå har jeg lest alle kommentarene her, og det koker inni meg. For noen tosker enkelte er! det er DIN blogg, DINE følelser, DINE tanker.. Har lest bloggen din en stund, men aldri skrevet noe.. Du er så modig, og ikke minst ærlig som deler sykdommen med andre! Jeg har ikke kreft selv, men skjønner virkelig tanken på "hvorfor meg".. Det skal ikke skje, i det hele tatt! Om det hjelper, skulle jeg ønske jeg var så sterk, så ærlig, så modig.. Jeg blir rørt av innleggene dine, og rasende sint av tankeløse kommentarer fra enkelte som virkelig burde funnet seg noe annet å gjøre.. Regine, jeg håper av hele mitt hjerte at det ordner seg!Følger med bloggen din, og har deg i tankene :)

Anne-Marte

30.aug.2009 kl.23:56

Hadde det vært mulig skulle jeg tatt kreften for deg..Sliter med sykdom og depresjoner selv, men jeg hadde ikke kreft, de har testa meg for det også. Blir oppriktig imponert over deg, bare det å i det hele tatt skrive en blogg.. Jeg sliter med å i det hele tatt skrive noe på facebook, tragisk, men sant. Håper det går bedre med deg, selvom jeg ikke kjenner deg tenker jeg mye på deg, håper du blir frisk igjen!

Ingrid

31.aug.2009 kl.21:37

Jeg har lest loggen din en stund nå, og jeg må være ærlig å si at tårene kommer hver eneste gang. Livet kan være så jævlig urettferdig noen ganger, men det er som du sier, it is what it is. Jeg vet at du sikkert ofte hører dette, og du blir kanskje litt, vel ikke likegyldig, men du tror kanskje ikke vi mener det, fordi vi ikke kjenner deg. Eller jeg vet ikke, uansett. Men poenget var, at du må bare fortsette å kjempe, og aldri mist håpet! Bare tenk på at det er tusenvis som sitter å tenker på deg, håper alt vil gå bra, og ønsker deg alt godt. For det gjør jeg, du fortjener det så sykt. Håper du blir frisk, og lykke til! :) Best wishes.

Victoria

05.sep.2009 kl.18:15

Ble sint da jeg leste kommentaren Eirin skrev ..

Tror ikke hun skjønner hva ho sier når hun sier sånn!

Hadde jeg vært i din situasjon vet jeg at jeg hadde tenkt det samme, det er noe alle hadde gjort!

Tenker på deg og håper du blir bedre!

Klem

Griffus

07.okt.2009 kl.19:59

True Blood er genialt!!

Grethe

19.okt.2009 kl.20:24

Christian, 25.aug.2009 kl.23:33:

Hei! Hva går du på?? Maken til forvridd tankegang! Hvis flere med kreft enn Regine hadde skrevet så flott om sin situasjon, ville flere fått like god omtanke og respons fra mange. Og å antyde at hun får bedre behandling av legene fordi hun er blitt en slags "kjendis", er et grovt overtramp mot legestanden! Ønsker Regine alt godt!

Elise

19.okt.2009 kl.21:06

Min bestemor har hatt kreft, heldigvis er hun så heldig at hun har blitt kurert. Jeg håper det vill gå bra med deg, og alle andre kreftsyke. Men uansett, det med at du skrev at du ville heller at noen andre skulle blitt syke en deg er rart du skulle si. du som er krefsyk som vet hvordan det er, som ser mennesker rundt deg lide. burde skjønne at man ikke kan "ødelegge for andre" for sitt eget beste. Jeg syns synd på deg, og jeg kan jo ikke si at jeg vet det, for jeg er jo frisk. Men uansett. God bedring!

Villlde

04.des.2009 kl.22:39

Så trist : (

thaot.

04.des.2009 kl.23:17

lei meg på dine vegne. håper du har det bra oppe i himmelen. rest in peace regine. <'3

13.des.2009 kl.00:18

stakkar deg.jeg ønsktet det med min bestemor hvorfor hun liksom hun som ikke hadde vert syk eller noe.stakkar deg..eg skjønner deg godt.ønsker deg alt godt

maja - vil alltid huske deg!

21.des.2009 kl.15:34

hei!

kondolerer alle sammen!

det er trist å høre.

moren min er fra kristiansund, derfor pårørte dette meg litt ekstra..

og jeg er bare 12 år.

jeg må bare innrømme, jeg satt selv og gråt da jeg leste denne bloggen.

det er jo ikke rart heller, men det var flott gjort av henne å la oss få høre om hvordan dette føltes.

jeg fikk en følelse av at jeg selv hadde kreft nå, og det var sterkt.

jeg kommer til å savne deg regine, selv om jeg ikke hadde noe større med deg å gjøre.

RIP, REGINE STOKKE<3<3

Skriv en ny kommentar

Regine

Regine

18, Kristiansund

Har fått diagnosen MDS/AML - her vil jeg beskrive hvordan det er å leve med/bli behandlet for det. Lurer du på noe? regine1000@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits Blogglisten