Gjesteinnlegg

Jeg fikk en mail av en dame som heter Åshild. Hun ønsket veldig gjerne å få ha et gjesteinnlegg her på bloggen min.
Åshild er 46 år og lungesyk. Hun har ventet i 8 måneder på å få lungetransplantasjon. Imens gjør hun seg tanker og refleksjoner i bloggen Spor av Åshild.

LITT AV HVERT OM RISIKOSPORT; IDRETTSGALLA OG SHOW-BIZ

 

RISIKOSPORT

 

Har du noen gang tenkt på at risikosport kan være så mangt?

At psykologien i å ta utfordringer og la det bære eller briste kan gjelde på flere av livets områder? At å gjennomføre det en har satt seg fore kan gå på bekostning av liv og helse? Uten at det er en eneste klatrevegg eller brusende elv eller høye fjell og dype daler involvert i det hele tatt?

Og da snakker jeg ikke om hjerte og smerte og kjærlighet og denslags.

Jeg snakker om at for noen kan det å gå over dørstokken koste så mange mentale krefter at det utmatter mer enn lange fjellturer for friske folk. At det for noen kan være så vanskelig å åpne kjeften og si sin mening at det koster mer enn det gjør å holde forelesninger i storsal for andre? At for noen kan det være så fysisk krevende å komme seg på en teaterforestilling at de må lade opp i flere dager enn det en elitefotballspiller må foran en kamp? At noen må hvile i flere dager etter en tur på kjøpesenteret enn en maratonløper må etter NewYork maraton? At det å sette seg et mål om noe som skal skje fram i tid med helsemessig ustabilitet kan innebære like mye usikkerhet som det gjør med været for de som klatrer til Kilmanjaro?

Likhetspunket er at det handler om mot, om å satse, innsatsvilje, om å tørre, om å utfordre sine egne grenser, om å tåle usikkerhet, om å holde fokus og om å vite at innsatsen kan medføre katastrofale kroppslige følger like gjerne som en gedigen følelse av seier. Utfra sitt eget utgangspunkt, sine egne forutsetninger. Utfra sine egne mål.

Jeg kjenner en og annen som utøver en slik risikosportsøvelse i disse dager. Jeg heier på deg og heiser flagget til topps om du kommer i mål først eller sist eller ikke i det hele tatt. Helt sikkert! Lykke til!

 

IDRETTSGALLA

En gang i året går programmet årets idrettsgalla av stabelen på tv2. Priser har blitt delt ut til de djerveste av de djerve, de beste av de beste. Berømmelse, heder og ære har tilkommet idrettsutøvere av ymse slag. Idrettsutøvere som imponerer oss, så har ståpåvilje og stayerevne og vinnerinstinkt, utøvere som får det til og som lykkes.

En etter en står de fram og sier takk. Takk til familie, trenere og støtteapparat, til alle som har backet dem opp og hjulpet dem fram til seier. "Uten dere hadde jeg ikke klart dette", sier de, "uten dere hadde jeg ikke vært der jeg er i dag".

Felles for dem alle er at de har vilje, mål, fokus, utholdenhet og sterke kropper. Og at de har et stort apparat som heier dem frem, som setter alt sitt eget til side slik at utøveren skal få optimale muligheter for å fokusere, trene, hvile, sove, spise. Og faller de ned i en psykisk motbakke har de supportere og psykologer som hjelper dem over kneiken så de finner tilbake til kraft og pågangsmot.

For i idrettens verden er det helt legalt å sette seg selv, sine egne behov og sine egne mål i fokus. Og forvente at folk rundt skal støtte, kjøre, bake, være stille, vise interesse, sitte barnevakt osv for at de skal ha optimale forhold rundt seg. Det er en legal egoisme, et selvsentrert fokus som er edelt og ingen tenker vel på "medhjelperne" som utholdende eller snille eller oppofrende. Er de heldige belønnes de alle i en tv-rute på et gallashow en eller annen gang. I alle fall kan de håpe på det.

Du skjønner kanskje hvor jeg vil hen...

Tenk om alle vi som er syke eller sliter på annet vis hadde fått den samme støtten!
Tenk om vi hadde det samme profesjonelle støtteapparatet rundt oss til å backe når det røyner på!
Tenk om vi kunne ta imot hjelp og støtte fra familie og nettverk uten anfektelse eller redsel for å være til bry, til belastning!
Tenk om vi kunne blitt sett og anerkjent for den daglige innsatsen vi gjør for vår egen helse!
Tenk om noen kunne se oss som helter, helter i hverdagen!
Tenk om tv2 hadde laget en galla for oss! Oss overlevelsesidrettsmennesker!

 

"The show must go on"

En urgammel drivkraft for artister og scenefolk.

Det eldste livsmotto for folk i manesjen. Og det er vel også en metafor til selve livet.

Det er sånn jeg opplever mitt eget helseliv nå. At dette "showet" må gjennomføres, dag etter dag, uansett form og humør. "Forestillingene" gjennomføres ofte med artistens maske på. Jeg sleper meg gjennom helseavtale etter helseavtale. Mange telefoner og mailer for å få på plass samtaler med leger på det ene og det andre sykehuset, ordne medisiner på apotek, få orden på ting fra NAV. Sist uke var det sykehuset flere dager. Så er det å ta behandlinger, inhalasjoner og medisiner hver eneste dag, og intravenøs medisin i tillegg akkuarat nå. Ingenting kommer av seg selv, ingenting ordner seg av seg selv. Jeg må hele tiden holde koken, stå på, holde "drive" i alt, sørge for at ting ikke stopper opp.

Jeg skulle ønske meg at sceneteppet en gang imellom kunne gå ned, at showet tok pause, at seiersrusen og champanjen flommet over og at beinhard jobbing kunne bli belønnet med showforestillingens heder og applaus. Slik at også jeg kunne få oppleve "kicket" artisten får som gir nytt pågangsmot om igjen og om igjen.

Berømmelsen skulle helst komme i form av friskere helse og gode dager med godt innhold i. Enn så lenge must the show go on...

"There?s No Business Like Show Business" sier folk i bransjen. Jeg er inderlig glad jeg ikke valgte den veien frivillig for livet mitt forøvrig. Det holder lenge å være ufrivillig amatør.

Jeg er ufrivillig amatør i showbuisniss,har aversjoner mot idrettsgallaer, men føler meg ram i risikosport. Hva er du?

73 kommentarer

Helene

15.jul.2009 kl.01:32

Snilt å legge ut gjesteinnlegg..

Charlotte

15.jul.2009 kl.01:42

enig med helene :-)

Chalten

15.jul.2009 kl.01:47

Mange fine poeng her, som virkelig får en til å tenke. Hvorfor er det slik at noen "er til bry" men ikke andre. Fint du valgte ut dette som gjesteinnlegg, og det viser igjen at du er et sympatisk menneske Regine. Jeg "heier" selvfølgelig på deg og alle andre i vanskelige situasjoner, og jeg håper dere vinner kampen alle sammen. Stå på! :)

Nora Alexa

15.jul.2009 kl.01:59

Fantastisk skrevet. Vi som sliter i hverdagen tar nok dette innlegget til oss!

Lille Silje

15.jul.2009 kl.02:05

Kunne ikke skrevet det bedre selv.. :) Virkelig bra skrevet :)

Camilla

15.jul.2009 kl.03:23

Fint innlegg : )

Malene

15.jul.2009 kl.07:23

Sv; Eller så kan du uttale deg litt bedre. Jeg vet bare at mine venner får lov til å klage til meg. De får lov til å klage på at de har vondt i magen, eller fordi har rusk i øyet. De kan klage om alt, for jeg er her alltid for dem, uansett. Men kan hende du og vennene dine har det annerledes. Jeg synes bare det virket som er skikkelig ego-innlegg. :)

Aina

15.jul.2009 kl.10:03

Må først få lov til å si at dette var et fantastisk innlegg-veldig bra skrevet,og jeg sitter igjen med følelsen av hvor urettferdig livet er for mange....Jeg skulle virkelig ønske jeg kunne reise meg opp og gi en stor applaus til dere som kjemper hver dag for livet,og jeg gjør det-spesiellt for deg Regine-inni meg!Syns dere er alle er noen utrolige helter!Min måte å støtte og vise sympati til dere på er å samle inn penger til støtte for kreftsyke barn(gjorde det på arbeidsplassen min...)og ellers støtte kreftforeningen ol.Siden jeg ikke kjenner noen for tiden som har kreft,så er dette min måte å hjelpe på....ikke så mye,men alt hjelper vel???Og det andre jeg vil si,er kjære "Malene den pene",stakkar deg,hvor gammel er du egentlig???Håper du får litt mer vett i toppen når du blir eldre og skjønner hvor pinlig denne kommentaren er!!!!Lykke til videre Regine,Åshild,Thea(som Regine linker til...) og elers alle andre som trenger det:JEG HEIER PÅ DERE:)Mange klemmer fra Aina!

May-Linn.

15.jul.2009 kl.10:16

Heia.Leser bloggen din jevnt og trutt! Det er det utrolig mange andre som gjør også, og noe negativt er jo bare nødt til å komme fram i kommentarfeltet, jeg bare håper virkelig du overser det.Når det er sagt, kan jeg si at det er fotokonkurranse på bloggen min! Tenkte kanskje du ville ha noe å holde på med :)http://maylinnistoogood.blogg.no/1247643701_jeg_vil_ha_en_fotokon.htmlTema kan du selv velge. Kunne tenke meg å se flere bilder av deg, for jeg synes du er veldig flink :)Rart hvordan det å lese bloggen din gjør at jeg føler jeg kjenner deg. Jeg håper, ønsker og tror det beste for deg!Klemklem

randi q

15.jul.2009 kl.11:02

Tankevekkende og bra skrevet innlegg, fint du tok det inn på bloggen din Regine......klem:)

Åshild

15.jul.2009 kl.11:49

Takk Regine for at du tok inn gjesteinnlegget mitt. Jeg kan forklare litt mer om bakgrunnen for det jeg har skrevet:Jeg har vært langvarig syk og levd på en karusell av infeksjoner og nedturer i flere år. Jeg har over lang tid registrert hvordan media bl.a. alltid framhever friske sprorty mennesker som yter store prestasjoner. Det har gjort at jeg har blitt provosert, ikke bare for min egen del, men kanskje mest på vegne av mange hverdags-helse-helter jeg kjenner som har et mot og en tøffhet som langt overgår de fleste.Så ble jeg provosert av noen av kommentarene på ditt innlegg om "hverdagsklaging". Da tenkte jeg på hvor lite noen forstår om hva slags liv man lever som alvorlig syk. Derfor fant jeg fram disse innleggene som jeg har fra bloggen min "Spor av Åshild". Kanskje kan noen forstå litt mer etter å lese dette, og forhåpentligvis kan de som selv kjemper, få et slag på skulderen. Og mest av alt er dette en hyllest til deg Regine, du er en kul, tøff, sterk, modig, åpen, reflektert og utrolig moden jente !!!Jeg heier på deg! Hilsen fra Åshild

Regine

15.jul.2009 kl.12:26

Åshild: Jeg er veldig glad for at du deler dette med oss! Du skriver så bra, og du har så mange viktige poeng. Kjempeglad for at jeg fikk æren av å poste dette innlegget på bloggen min :) Jeg ønsker deg lykke til, og håper at det ordner seg for deg også.

Chalten

15.jul.2009 kl.12:33

Malene den pene! Hoho!: Jeg tviler sterkt på at Regine ikke støtter sinne venner når de trenger det, og at hennes venner ikke støtter henne. Jeg er ganske sikker på at de støtter hverandre, for hvorfor skulle de ellers vært venner? Men det handler om bagateller. Hvorfor skal mange alltid se det negative, istede for å fokusere på alt det fine? små negative ting, som egentlig ikke har noe å bety i lengden, ting som en har glemt ut etter fem minutter. Hvorfor skal en alltid klage over slike ting, overfladiske ting? Som kviser, dårlig hårdag og at en ikke fikk kjøpt seg den nye kjolen. Dette går over, og en kan gjøre noe med det. I et større perspektiv er slike ting mer eller mindre betydningsløse. Hvorfor skal en da bruke energi og krefter på å klage, eller høre på klagene? En burde vist bedre før en uttalte seg om nevnte ting til en person i Regines situasjon. Jeg vil vinkle din ego kommentar til å si at det er egoistisk av vedkommende som kommer med slike bagateller.

Cecilie

15.jul.2009 kl.12:41

Så fantastisk bra skrevet! :-)

Roger

15.jul.2009 kl.12:50

Veldig bra formulert gjesteinnlegg fra Åshild dette, som står veldig bra til hva Regine allerede prøver å fortelle folk flest. Og forhåpentligvis kan fungere som en liten oppvekker til alle vi som egentlig ikke har stort å klage over. Folk kommer alltid til å irritere seg over bagateller og syte når de ikke får det som de vil, men da er det viktig at noen kan utføre såkalte "reality checks". Så setter man større pris på hva man har, alt det man tar for gitt. Hverdagslige ting som andre bare kunne drømme om. Både Regine og Åshild gjør norge til et bedre sted. For ikke å snakke om blogg.no...

15.jul.2009 kl.13:22

Veldig bra innlegg og kommentar til det innlegget om venner som klager. Jeg er selv frisk og har gjennom å lese Regine sin blogg og Åshild sitt gjesteinnlegg fått nok en påminnelse hvor godt livet mitt er. Nå er det en gang sånn at vi mennesker har lett for å klage over bagateller. MEN, man bør nok tenke seg en par ganger om hvem man klager til. Takket være Regine har jeg kommet over min tannlegeskrekk. Har tenkt med meg selv, hvorfor skal jeg være redd for å gå til tannlegen når Regine og andre stadig vekk må gå på mye skumlere ting enn dette. De må nærmest se døden i hvitøyet gang på gang - ja da må vel nesten jeg tørre å gå til tannlegen. Nå skal jeg dra og prise resten av denne dagen som et friskt menneske - ingen av oss har noen garantier for hvor lenge det vil vare.

Ingrid Elisabeth

15.jul.2009 kl.13:59

Et veldig bra innlegg. Det å bruke metaforer og sammenlikninger for å få fram et poeng - det gjør at leseren holder på interessen lengre. Og det er også veldig spennende tema.Lykke til videre til begge to - både Regine og Åshild.

Jeanette :)

15.jul.2009 kl.14:12

Kjære Regine,Følger stadig med deg, og sender positive og varme tanker så du skal bli bra igjen!!! :) Hver eneste lille ting som heller i positiv retning gjør meg glad på dine vegne! Gjesteinnlegget var veldig bra, og jeg håper at mange leser det, også de som setter agenda.Og så må jeg bare..: Malene den pene: Hva feiler det deg? Kanskje du bør fylle på med litt (les MYE) sommerskole i sommer? Oppriktig talt, trenger nesten ikke å lese mer en nicket/navnet ditt.. men spar oss likevel! Jeg blir dessverre stadig like forundret over hvor mange dumme og tankeløse mennesker som finnes.

marchi

15.jul.2009 kl.14:46

Et utrolig fint innlegg som burde fått spalteplass i alle norges aviser etter min mening. Innlegget får folk til å tenke, reflektere og innse hvor urettferdig livet kan være. Dette er et viktig innlegg som jeg mener alle burde lese. Bra! Og stå på Regine:) Krysser alle fingre for deg og håper det beste.

Jenta 123

15.jul.2009 kl.15:53

Jeg synes det var et veldig bra innlegg. Må huske på at faktisk alle er kjempere, friske som syke. Og det er kanskje så at vi har mest innsikt i tilstanden vi selv befinner oss i. Derfor er det fint å ha en blogg å lese, hjelper å lære oss og forstå! Du er bra Regine. Og jeg håper så innerlig.. Og jeg tror. Og jeg føler med deg. Selv vet jeg hvordan det er å være alvorlig syk. Og jeg har stått nære mennesker som har vært det og er det. Ingen lett situasjon. Men hvem har sagt at livet skal være lett. Men bak tyngre stunder finnes det også mening, det er bare vanskelig å se det. Husk at du er verdifull, og husk at du er du. Husk at du er ei flott jente.

Giddy

15.jul.2009 kl.16:30

Fantastisk bra skrevet innlegg!Må virkelig si at det er en del mennesker der ute som hadde hatt godt av å lese dette innlegget. I alle fall jeg kjenner meg godt igjen. Sliter selv psykisk og opplever ofte at folk ikke skjønner hvor mye det sliter på meg å gå ut døra mange ganger, og ikke minst hvor langt tid det tar for meg å hente meg inn igjen etter å ha vært ute og reist, eller etter å "bare" ha vært ute på et shoppingsenter. Flott at du er med på å åpne folk sine øyne! Og flott at du skriver så åpent! Verden trenger fler slike mennesker!

Cecilie

15.jul.2009 kl.17:13

Vil virkelig sei at dette innlegget fekk meg te og tenka, eg har alt eg trenge eg har familie eg har venner eg e helt frisk og kan gjør akkurat det eg vil uten og tenka øve kor godt eg egentlig har det... Tenke egentlig ofte på dette at det fins folk som har det forferdeligt men derimot eg har det supert men aligavel kan eg klage øve ein liten filleting... Vil bare sei takk for at du hjalp meg og åpna øynene litt ekstra... Cecilie

Tone

15.jul.2009 kl.17:14

Utrolig bra skrevet :-)))

Henrietterr

15.jul.2009 kl.17:27

Kjempe bra skrevet! (:

Kristina Salanga

15.jul.2009 kl.17:56

Tusen takk for et nydelig innlegg Åshild. Jeg føler meg veldig truffet at ditt innlegg og kjenner meg så godt igjen, da jeg selv er alvorlig syk. Ingen vet hvor hardt en sliter hver dag. MEN - selvsagt velger jeg å ikke skrive noe om dette i bloggen til Regine. Her er det Regine det gjelder. :-)Tusen takk Regine for at du tok inn innlegget til Åshild. :-) Det er nydelig skrevet, og det gir en annen innfallsvinkel til det med å være "tøff", "modig", "sterk", "flink" og så videre. Kanskje flere som er friske og som ikke skjønner hva du går gjennom Regine skjønner litt mere ved å lese innlegget til Åshild? Nå er du veldig flink å skrive selv Regine, men det var kjekt du tok inn innlegget til Åshild. :-) Åshilds innlegg skulle forresten vært publisert i de store avisene, så folk kunne stoppe opp i sin hverdag og begynnne å tenke mere, i steden for å bare flyte med strømmen. Ikke alle gjør det, men mange gjør det. Jeg har selv hørt mange si det selv. Og jeg gjorde det også selv for ca 10 år siden.Jeg har deg i tankene mine Regine, og følger deg videre i bloggen din. :-)Varm klem fra meg :-)

Thea

15.jul.2009 kl.18:36

Applaus for dette innlegget altså! Kjempebra skrevet! Det skulle virkelig vært en galla for alvorlig syke også ett par ganger i året, bare for å heie de fram mot målet! dessuten vil jeg si det står mye mer respekt av de som greier å bli frisk av en alvorlig sykdom (slik som regine, og mange andre skal bli!), enn noen som velger å gjennomføre ett maraton eller andre risikosporter. nok en gang:kjempebra skrevet!:)

katrine

15.jul.2009 kl.21:39

Fantastiskt innlegg. Virkelig en tankevekker.

Wenche

15.jul.2009 kl.21:56

Takk for nok et godt innlegg som virkelig er til ettertanke for oss alle.Må bare si meg helt enig med Kristina Salanga , hun skreiver det så godt.=0)Stor klem . . . . .

Klara

15.jul.2009 kl.22:20

Åshild er flink til å sette ord på ting, og en god støttespiller å ha. Hennes ord sier ting på andre måter enn det man selv noen ganger kan klare, og på en måte som kanskje får andre utenfra til å forstå. Regine klarer også å formidle. Jeg blir modig av å lese deres blogger. Modig til min egen kamp. Hverdagshelter er de beste heltene som finnes!

Anne Kjersti

15.jul.2009 kl.22:35

Dette er rett og slett helt fantastisk skrevet.En skikkelig tankevekker for de fleste vil jeg tro. Jeg jobber som sykepleier, så jeg ser og kjenner derfor sååå mange tøffe, modige, herlige risikosportutøvere, selv om det er fort gjort å glemme det i en travel hverdag. Skulle gjerne arrangert en stor idrettsgalla for dere alle, det er jammen meg mange som fortjener det. Tusen takk for påminneren, Åshild og Regine. Fortsett med det dere gjør. Dere er en stor inspirasjonskilde utrolig mange. Jeg er med og tar bølgen for dere, og for alle andre som kjemper for livet.

Anonym

15.jul.2009 kl.22:38

Så utrolig godt skrevet. Setter virkelig ting i perspektiv.Stå på! :)

Siv Jensen

15.jul.2009 kl.23:28

På min blogg kan du vinne forundringspakke:Djo flere som blir med, flere vinnere blir det:D

Irene

15.jul.2009 kl.23:30

Utrolig bra gjesteinnlegg. Får meg helt klart til å tenke.

16.jul.2009 kl.00:04

Du et litt av ei søt jente, Regine!Stå på :)

Maja

16.jul.2009 kl.01:04

Til Åshild. For ett flott innlegg! Jeg har fulgt med i bloggen din tidligere, og jeg har lest masse om Truls Zimmer(etter at jeg hørte han på en CF konferanse og så dvden ble jeg helt fasinert av han). Alle jeg har truffet, lest om eller sett dokumentarer om med CF har vært noen fantastiske personer. Det høres sikkert kjempe overfladisk ut, men det er sant. Det er vel ordet "grip dagen" som får en helt annen mening. Det og måtte jobbe så hardt for å holde en livskvalitet som vi tar forgitt. Men likevel ha et livsmot og en livsglede som er sjelden.Innlegget ditt "beviser" bare at jeg har rett. Organdonasjon er min hjertesak og jeg håper at det går like bra med deg som med Truls!!!! Atter en gang, takk for ett flott innlegg, det får oss til og tenke. Stor klem.Til Regine.Så flott med gjesteinnlegg, det var en god ide:) Håper det går så bra med deg som mulig... Stor klem.

magne

16.jul.2009 kl.01:57

stå på åshild. du er bare helt fantastisk!

Kristina Salanga

16.jul.2009 kl.11:55

Om alle som har skrevet kommentarer omkring akkurat dette innlegget hadde stått ansikt til ansikt - er det da ALLE som hadde turt å si rett opp i ansiktet til folk det de har skrevet her inne? Tror jammen ikke det nei. Det er feigt å "ta" folk på den måten, sittende trygg og "ansiktsløs" bak en dataskkjerm et sted ute i verden. FEIGT.Men nå går jeg over til å ignorere slike innlegg som ikke er positive! Rett og slett! Ikke er de verdige å få kommentarer i bloggen til Regine, og ikke er dem som skriver stygt verdig oppmerksomheten heller. Men av og til føler en likevel for å si ifra.Jeg tenker på Regine i dag, og lurer på hvordan det går.Stor klem til deg Regine. Takk for at du beriker mitt liv, og også mange andres. Håper du har det så bra som du kan ha det under de tøffe omstendigheter du lever med. Støtter deg kjempemasse i tankene.Kjempeklem fra meg :-)

Nina

16.jul.2009 kl.14:10

Så bra skrevet! Det får en til å tenke.

Anita

16.jul.2009 kl.15:18

Hei Regine!!Jeg leser bloggen din ofte, tankevekkende!Er glad for at jeg er blodgiver i det minste.. Kanskje det hjelper bittelitt for noen som trenger d?? Sender deg herved gode tanker!Klem fra Anita
en tankevekker til oss alle!! Sender mine tanker til deg !

www.ichs.blogg.no

16.jul.2009 kl.19:52

kjempe bra skrevet!

Regine

16.jul.2009 kl.23:24

Nå har jeg slettet over 10 kommentarer her, for det er så mye dritt. Blir helt sjokkskadd. Syns det er flott av Åshild å skrive et slikt innlegg, fortsett med det!

Åshild

16.jul.2009 kl.23:45

Regine, det var ikke meningen at du skulle få stress pga dette, altså!Det vil alltid være folk som ikke skjønner metaforer eller at ting noen ganger må settes i relieff for å komme tydelig fram. Og gjerne synliggjøres gjennom en personlig tekst som er "fokusert" for å understreke budskapet. Heldigvis har du langt flere lesere som er åpne for å se ting fra nye synsvinkler!Takk til alle dere som har gitt fine innspill på innlegget mitt.

SOFSEN

16.jul.2009 kl.23:51

Heia Åshild! Dumme mennesker skulle fått sin egen risikosport, Regine. Som f.eks å holde kjeft.

Linnea

17.jul.2009 kl.00:07

De som skriver disse meningsløse og idiotiske innleggene har det nok tøft i det virkelige livet. Små små mennesker som ikke blir hørt annet enn på ulike blogger som dette. Når 2 mennesker som virkelig får føle på kroppen det resten av oss tar for gitt, god helse og ikke minst LIVET, tar mottet til seg å lar oss, uvitende, få et innblikk i den hverdagen de lever i - ja da må man bøye seg i støvet og virkelig ta lærdom av denne dyrekjøte erfaringen både Regine og Ashild har fått lære seg å leve med. At noen da velger å hoppe opp på ryggen av disse 2 ( og helt sikkert andre som TØR stå frem) for å virke større og kjekkere - er helt forkastelig. Jeg synes synd på dere for at dere ikke vet bedre, men forståelse og aksept får dere ikke på denne måten!Til Regine og Åshild.. Takk! Takk for at dere har fått meg å dytte dynene en ekstra gang rundt mine barn, for å sanse dagen - ikke bare ruse i vei mot morgen dagen. Takk for at jeg nå forteller de rundt meg alt det POSITIVE de gir meg, og at jeg i større grad av bevisthet forsøker å gi like mye positivitet tilbake til mine omgivelser. Takk!Dere er mine soleklare favoritter i kategorien LIVET, jeg håper og ber for at dere begge får denne hedersprisen i lang lang tid!!

Anne K .Fjellheim

17.jul.2009 kl.00:25

Takk for ett flott innlegg Åshild! Må si jeg føler meg litt truffet og satt ut...Du har klart å forklare hvordan det er å være langtidsyk og slite med helsa.Det er ofte slik jeg føler det, men hadde aldri klart å formulere meg slik! Dere, du og Regine har virkelig fått det til!! Takk. Ett sitat jeg liker godt som jeg har på profilen min på FB som jeg syns passer her nå:Jo bedre vi trives med oss selv, desto sjeldnere trenger vi å tråkke ned andre for å føle oss på høyden.

budeia

17.jul.2009 kl.00:27

Jeg bøyer meg i støvet for en flott tekst.

Regine

17.jul.2009 kl.00:28

Tusen takk for kommentarer!Åshild: Neida, det er ikke noe stress! Blir bare provosert, men er jo blitt vant til det og. Heldigvis er de fleste leserne mine oppegående og skriver kjempefine ord!Linnea: Enig. Takk for fin kommentar:)Anne: Det ligger ganske mye i det sitatet ;)

Roald

17.jul.2009 kl.01:15

Åshild: Må bare si at jeg er imponert over deg. Ditt pågangsmot gir håp til enhver syk i dette landet. Fra i dag har du også en fast leser i meg. Håper av hele mitt hjerte at du snart kan få en transplantasjon, for etter så mange år med kamp, fortjener du det virkelig! Og du trenger ikke å ha dårlig samvittighet; det er ikke du som har vært til irritasjon her på bloggen.Regine: Bra du sletter disse meningsløse kommentarene. Det tar energien fra de fleste og er bare til irritasjon. Håper formen din er bra. Følger med deg og tenker på deg daglig.Mvh Roald.

Sigrun

17.jul.2009 kl.02:04

Det du Åshild så fint set ord på er det sannaste eg har høyrt på lenge. Vi treng å få vridd om på det einspora fokukuset, så tusen takk skal du ha! Eg sender både deg og Regine dei varmaste tankar og beste ynskjer, og takkar ydmykt for ny innsikt. Varm klem frå Sigrun

Kristina Salanga

17.jul.2009 kl.03:23

Ser du har slettet et innlegg jeg skrev, i håp om å forklare folk hva metaforer er for noe. Tenkte det kunne trengs. Beklager at det støtte deg slik at du så deg nødt til å fjerne det.

Kristina Salanga

17.jul.2009 kl.03:35

Litt tillegg: Jeg respekterer at du ønsker å rydde opp i blogen din og ta vekk det som ikke er bra Regine. Men du skriver i innlegget at "Nå har jeg slettet over 10 kommentarer her, for det er så mye dritt." Jeg føler faktisk ikke at det jeg skrev var dritt, jeg forklarte på en saklig måte hva metaforer er for noe, i håp om at folk skal forstå Åshilds innlegg bedre. Og med det forstå det å være alvorlig syk bedre.Men hadde jeg vært deg, hadde jeg nok redigert vekk diverse kommentarer selv om jeg hade hatt en slik blogg. Jeg har sett mye her inne som burde vært tatt vekk.Og for ordens skyld: neida, jeg er IKKE sur for at jeg ble sensurert vekk, det tåler jeg meget godt. Jeg bare synes det var merkelig siden innlegget var positivt, og hadde bare lyst til å gi uttrykk for min oppriktige forbauselse over at positive og støttende kommentarer sensureres vekk. Men som sagt, du bestemmer. :-)Håper du får en så fin dag som du kan ha i morgen!!Lykke til videre! Jeg følger deg og krysser fingre videre.Varm klem fra meg :-)

Sara

17.jul.2009 kl.09:51

Må si jeg er litt skuffet :/ Her om dagen skrev jeg en kommentar som jeg bare mente godt med, og nå leser jeg at du har slettet noen kommentarer pga dritt. Og jeg finner ikke igjen kommentaren min.. Beklager å måtte si det, men hvis du sletter kommentarer hvor folk mener gode ting, så syns jeg det blir FOR teit..

17.jul.2009 kl.10:27

Ser du fjernet kommentarer pga. "mye dritt".... Inklusiv min. Jeg skrev bare MIN mening om innlegget på en saklig og oppegående måte - hvordan JEG tolket det. Og sendte til slutt gode tanker til dere begge. Er det dritt?Du skriver også "Heldigvis er de fleste leserne mine oppegående og skriver kjempefine ord!".Så alt som ikke er direkte lovprisning, er dritt? Hmm...

Anne

17.jul.2009 kl.10:44

Ja, her er det sensur, sensur...Det eneste hun vil høre er hvor fantastisk hun er.

17.jul.2009 kl.11:25

Fint innlegg, Åshild. Og all ære til Regine som har mot til å holde bloggen fri for uvesentlige småligheter.Jeg har nesten ventet på at noen (som "Anne" her) skal begynne å snakke om sensur og at Regine bare vil ha hyllest. Det dukker alltid opp før eller siden når noen blir satt så høy pris på som Regine blir. (Regine fortjener å bli satt høy pris på, hun er utrolig raus som deler slike vanskelige tanker og tider med alle som vil lese.)Det hersker utvilsomt en misforståelse blant mange at greia med å "si sin mening" og "være kritisk" er noe som er vesentlig og tøft i alle sammehenger. Denne bloggen handler først og fremst om hvordan det er å leve med en alvorlig sykdom. Er man noenlunde pragmatisk og intelligent, fatter man at flere slike "ærlige" og (til dels) sneversynte meninger rett og slett ikke er særlig interessante i denne sammenhengen. Enkelte trollete lesere er mer interesserte i å fremheve seg selv som skarp, tøff og ikke-deggete enn å se utover sin egen nesetipp og skjønne hvilken type forum dette er. Når jeg har sett kommentarer a la "herregud hvorfor skriver du om din egen sykdom, det er det samme som å hevde at du er den eneste syke i verden" og desslike, skjønner jeg godt at Regine fjerner en del kommentarer. Rett og slett fordi de er så ureflekterte; de fjerner fokuset fra hva det handler om; de drar en fin og viktig blogg ned i kranglesøla.Jeg kan ikke vite det sikkert, men jeg kan tenke meg at Regine fjernet enkelte innlegg som i seg selv sikkert var OK, men som hun innså ville trigge til tjafsete krangel. Det synes jeg i så fall er høyst fornuftig. Jeg innser også at innlegget jeg skriver nå kan være av samme karakter. Jeg kommer til å ha all forståelse for Regine hvis hun velger å fjerne det. Jeg tror neppe det dreier seg om Regines behov for å kun få lovprisning, folks. Jeg tror heller det handler om å holde bloggen fri for velkjent internettdritt som gjør at det hele sporer av og fjerner fokus fra en tematikk de faste leserne opplever som viktig.Ønsker all lykke til Åshild og Regine.

Kristina Salanga

17.jul.2009 kl.11:59

Sitat:"Jeg tror neppe det dreier seg om Regines behov for å kun få lovprisning, folks. Jeg tror heller det handler om å holde bloggen fri for velkjent internettdritt som gjør at det hele sporer av og fjerner fokus fra en tematikk de faste leserne opplever som viktig."Dette er jeg HELT enig i. Jeg har fulgt bloggen lenge, og jeg føler at Regine overhodet ikke fisker etter å høre hvor fantastisk hun er, og at hun sletter det som kan oppfattes som negativt. Slik opplever jeg det overhodet ikke. Ikke i det hele tatt. Regine virker for meg som ydmyk - det er vi som poster som skriver at hun er fantastisk, sterk og så videre. Hun krever ikke dette selv. Når noe fjernes fra bloggen, så er det av og til også innlegg som kanskje i seg selv ikke er ille, men som i sammenhengen de var skrevet kanskje bør tas vekk. Det tenker jeg om det som skjedde med mitt innlegg i alle fall. Det ble kanskje oppfattet som en avsporing, og ble derfor fjernet. Og det er greit. :-) Forøvrig burde jeg ikke ha skrevet mine to innlegg i natt, jeg var veldig trøtt, og ser nå at det kan virke som sutring. Det var IKKE ment slik, jeg ble bare så overrasket over å ha blitt slettet da innlegget ikke inneholdt noe negativt, men heller det motsatte, og skrev litt om det.Nå SKAL jeg la være å kommentere i det hele tatt innlegg som er av den ekle sorten, og kun konsentrere meg om å kommentere Regines poster. Eller bare lese om jeg ikke føler for å kommentere. Det er bare at det er opprørende å se at Regine får stygge poster, så en får lyst til skrive noen ord og forsvare eller si noen ord til enkelte som poster utenfor de akseptable rammer. Men det skal jeg slutte med. Det er bedre at innlegg som er upassende fjernes, om ikke innleggene til 10-15 andre som sier imot også må fjernes. Det tar unødige krefter fra regine, krefter som bør brukes på noe koselig og konstruktivt. Så beklager igjen Regine at jeg skrev et innlegg som du så deg nødt til å fjerne og måtte bruke krefter på det.Regine må videre få lov å styre bloggen sin som hun vil. Det hadde da sannelig jeg også ville ha gjort om jeg hadde blogget.Men nå er det ferdig med dette for min del, og nå - moving on.Håper du har en så bra dag som du kan Regine. Jeg følger deg videre, og er spent på dine oppdateringer. Ta godt vare på deg selv, og la dine venner og familie ta godt vare på deg. Varme klemmer fra meg :-)

Jeanette :)

17.jul.2009 kl.12:09

Kommentar til siste innlegg:Meget bra og fornuftig skrevet.Dette er Regines blogg, og Regine er sjefen her :). Vi som følger med deg Regine, er ikke interessert i all verdens dumheter og svada, som ikke har noe med noe å gjøre. Vi er interessert i DEG, og vil aller helst lese at du har det bra, at det går framover og du blir frisk!Fordi vi bryr oss så mye om deg!Jeg vet at det er mange som er alvorlig syke og har det vanskelig, at det er så mange jeg på tilsvarende måte burde hatt i tankene mine hver dag. Men deg "kjenner" jeg gjennom denne bloggen. Derfor er det naturlig at du får min (og andres) oppmerksomhet. Det er IKKE fordi vi gir blaffen i de andre. Det er fordi vi ikke kjenner til dem.Håper du har hatt en fin uke Regine, og får en kjempehelg!Hilsen Jeanette :)

Kristina Salanga

17.jul.2009 kl.12:12

Forøvrig ville det være fint om dere som snakker i postene deres om "de fæle postene" som Regine har fjernet, som om ALLE som er blitt sensurert vekk har skrevet noe negativt. At vi er smålige. At vi ikke forstår, at vi er sneversynte og trollete. Det er nemlig IKKE tilfellet. Noen poster som er blitt fjernet er faktisk positive, og er skrevet av personer som aldri har skrevet noe vondt hverken om eller til Regine. Det er sårende for Regine å få stygge poster på bloggen sin, men det er sårende for oss som er blitt sensurerte (vi som har skrevet positive og ikke-stygge poster vel å merke, gjerne poster for å støtte Regine) å bli beskrevet på den måten der av andre postere. Det beste vi kan gjøre, er å overse de som virkelig skriver stygt og er smålige, og skrive svar og kommentarer på det Regine skriver om. Så får regine eller noen som hjelper henne ta vekk det som er stygt.Jeg er forberedt nå på at mine poster siste døgnet kan bli tatt vekk. Så om det skjer, skal jeg ikke kommentere det. Klem :-)

17.jul.2009 kl.12:44

Kristina Salanga: Jeg er helt enig med deg, og det var faktisk litt i din ånd jeg skrev innlegget jeg skrev (det som er over ditt forrige). Glemte faktisk å nevne at jeg syntes du hadde viktige poenger når du fremhevet at det er Regine som bestemmer over sin egen blogg. Da jeg brukte ord som snevre, trollete etc. siktet jeg utelukkende til innlegg som åpenbart er skrevet med skitkasting som formål, ingen andre. At andre poster forsvinner i skitkasternes dragsug er synd, men vi forstår jo at det dessverre måtte bli sånn. Det er synd at enkelte skriver skit og ødelegger både for Regine og for oss som synes bloggen hennes er givende.Hilsen hun som skrev innlegget du siterte lenger opp.

Anne K .Fjellheim

17.jul.2009 kl.13:03

Har lagt merke til deg K. S og syns du alltid skriver så fint, også dine siste kommentarer,( de som ble slettet )..det er vel fordi det hang sammen med de hun valgte å slette:-))Dessuten er det ett gjesteinnlegg.Syns ikke du må ta deg nær av at de ble slettet...og for all del forsett å kommentere.....tror Regine setter pris på dine ord!

Regine

17.jul.2009 kl.13:24

Jeg fjernet innleggene som hadde en sammenheng. Folk kommenterte de stygge kommentarene. De siste kommentarene var omtrent bare diskusjon/krangling. Derfor synes jeg det var på plass å slette det. Og noen av dere som hadde kommentert hadde også skrevet noe annet i tillegg til kritikk av de negative, men likevel valgte jeg å slette de. Ville legge diskusjonen død. Jeg vil ikke at dette kommentarfeltet skal handle om det. Så håper ingen føler seg truffet av det. Jeg setter pris på deres kommentarer, men ønsket å legge diskusjonen død.

Sara

17.jul.2009 kl.15:36

Du "glemte" å fjerne kommentaren(e) som var grunnen til at "diskusjonen/kranglingen" begynte også da

sara b

17.jul.2009 kl.18:52

lykke til

Manne

19.jul.2009 kl.02:09

Likte mange av disse poengene til Åshild.

Heidi G.

20.jul.2009 kl.13:10

Dette gjesteinnlegget er noe av det beste jeg har lest på lenge.

Line

20.jul.2009 kl.21:23

Vakkert vakkert vakkert skrevet.....

Gjertrud

27.jul.2009 kl.11:25

Idrettsgallaen går faktisk på nrk.

Kristin Rønning

18.nov.2009 kl.09:31

Min norske venninne sier du er den tørste blogger i Norge, - først nu forstår jeg hva hun snakker om....

Hvor er det flott du laver denne blogg og gir litt av ditt liv til andre mennesker.

Jeg er helt sikker på at mange er med deg på din svære vej! Jeg tror også at det er mange som får både tro og håp gjennom din blogg, hvor paradogsalt den enn lyder:

Du gjør en forskjell for mange!

Og like så mange vil ha' deg med i sitt hjerte, når din tid er endt. Jeg kjøper boka di, når den kommer ut, det kan du tro!

Takk for at du finns og takk for du formår å gi dine medmennesker disse kostbare øyeblikke!!

Kærligst Kristin (sygeplejerske, Rigshospitalet, København)

Trine

30.nov.2009 kl.16:17

s..skal.. du dø? :'(

Regine sux

11.des.2009 kl.04:49

Herregud å mye dritt om hu da! Hu er en vanelig jente liksom. For å si det sånn så er hu bare et vanelig menneske for meg som døde jeg fir full faen det burde alle andre å. Regine sux

Til Regine sux

06.jul.2010 kl.15:15

Ja, hun er et vanlig menneske. Men VIS RESPEKT for at hun er død. Hun har gitt mye informasjon om den type kreft hun har hatt.

Jeanett

20.okt.2010 kl.10:52

Jeg vet i grunn ikke helt hva jeg skal si ? JEg blir så svekket av ord.. JEg har fulgt og med på Regine siden hun begynte og blogge, og leser den dag i den ennda alt! flere ganger om igjen, og om igjen! Og det er like tungt vær gang :( Jeg har hatt mange i familien min som har hatt / har kreft! Det er veldig tungt.. Så vet hva "pårørende" går gjennom! Og det er faktisk ubeskrivelig.. Det er ikke noe man kan sitte ord på !! Man sitter igjen med en tanke som ingen kan svare på ! Hvorfor ? .. Det værste og vanligste spørsmålet !! Min mor og onkel fikk kreft om trent samtidig ! ( mamma har hatt det en gang tideligere også .. men ble frisk ! ) Da jeg fikk vite det. Knakk jeg helt sammen ! Onkel var verdens beste ! han bodde rett over oss.. Og han døde brått 2 mnd etter vi fikk vite at han hadde kreft ! Mamma og onkel gikk gjennom mye av det samme :/ Men mamma overlevde og blir sett på som fris nå.. men hvem vet ? Hun har hatt det 2 ganger alt ? så .. jeg er livredd for hun ! hun har hatt nok og har nok ! Er så mye som kan bli sakt og gjort , men samtidig ingeting du kan gjøre ? .. Regine har skreve mye i bloggen sin som har hjulpet meg masse gjennom tunge tider ! hun var / er virkelig en FANTASTISK jente ! som alltid kommer til og bli husket for en smilende jente ! <3 Hvil i fred .. du er DYPT savnet <3

Skriv en ny kommentar

Regine

Regine

19, Kristiansund

Har fått diagnosen MDS/AML - her vil jeg beskrive hvordan det er å leve med/bli behandlet for det. Lurer du på noe? regine1000@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits Blogglisten