Noe er galt med det norske helsevesen

Noen av dere har sikkert hørt om Espen Steen. Han fikk i januar 2007 beskjed om at han hadde fått tarmkreft. Han begynte på cellegift og strålebehandling og gjennomgikk flere operasjoner. Senere fikk han beskjed om at kreften hadde spredt seg til leveren. Han fortsatte med cellegiftbehandling, men det ga dårlige resultater. Flere operasjoner ble utført, men etter hvert fikk han beskjed om at kreften hadde spredt seg videre til lungene. Det var ikke mer legene kunne gjøre for Espen Steen nå. Han fikk beskjed om at kreften hans var uhelbredelig.

Espen ville ikke gi seg så "lett". Etter å ha undersøkt en del alternative klinikker falt valget på Dr.Burzynski som holder til i Houston, Texas. Den klinikken hadde fått gode resultater på sin behandling av Espens kreftsykdom. Men behandlingen koster penger, og Espen trenger støtte til det.

Behandlingen finnes også her i Norge, men brukes ikke i behandling av Espens kreftsykdom. Derfor får han ikke tilbudet her i Norge, men han må reise helt til USA og betale store summer.

Behandlingen har vist seg å ha gitt gode resultater hos Espen. Gå innpå http://espensteen.com/ for å lese hele hans historie. Han setter nok pris på om dere hadde bidratt med ett eller annet, i og med at de ikke klarer å betale for behandlingen alene.

147 kommentarer

Kams

11.mai.2009 kl.12:38

Det er sykt!

Hanne G.

11.mai.2009 kl.12:40

Det er synd at Norge ikke har samme ressurser..Jeg ønsker deg masse lykke til med behandlinga som har starta i dag, tenker på deg! Håper formen din er grei.

Anette

11.mai.2009 kl.12:47

Det er helt sykt hvordan det norske helsevesenet idag er! de har muligheter til å redde liv, men gjør det ikke!Helt forferdelig!Jeg håper virkelig at denne kuren vil hjelpe deg Regine! jeg øsnker deg alt godt!Så lenge det er LIV er det HÅP! ALDRI GLEM DET!!!LYKKE TIL!

11.mai.2009 kl.12:47

Det er det jeg alltid har sagt. Norge skryter seg selv opp i skyene om at her er det flott og bo. Joda...så fremst en ikke kommer opp i situasjoner som dere. Da får en se en annen side. Og det er skremmende.Syns det er en skam at de vet om behandlinger, men pga at norge ikke har disse tilbudene...styrer de unna.Er de ikke i jobben for å redde og hjelpe folk??Burde de ikke ty til det de kan om de mener det kan redde eller hjelpe mennesker??Huff huff.Jeg følger med deg og historien din, og du er ei utrolig tøff jente.Håper du seirer sykdom og helsenorge!!Masse bedringsklemmer fra fruLyng

Stine Solberg

11.mai.2009 kl.12:49

Det er veldig bra at du hjelper andre sånn som du gjør (eller hjelper andre å hjelpe?) :DDet er trist at det norske helsevesenet er sånn. Håper mange kan være med å hjelpe Espen :)Så ønsker jeg deg virkelig lykke til med den nye behandlingen du skal gjennomgå! Håper så inderlig du kan bli bra igjen!

Linn Natalie

11.mai.2009 kl.12:49

Jeg blir oppriktig lei meg når jeg leser dette. At det skal gå an. Jeg fant bloggen din tilfeldig i går kveld. Og har nå lest alle innleggene dine. Jeg er bergtatt av din historie og ditt mot.Jeg kommer til å følge med deg. Carpe Diem.

Mille

11.mai.2009 kl.12:56

Helt enig , men det som er er at Norge med så enorme oljeverdier ikke skal bruke for mye penger her til lands, det er bedre å støtte opp om div.prosjekt utenlands , selv om de ikke har garanti for at pengene går til valgte prosjekt.Skomakerens barn går uten såler , passer egentlig bra.Selv har jeg en sykdom som jeg trenger medisiner resten av livet for , de medisinene som er tilgjengelig her og jeg får er så full av bivirkninger som gjør meg syk ,og som fører til ofte sykemeldinger.Det som legen min ønsker jeg skal ha og som er så å si uten bivirkninger , vil ikke staten godkjenne ,selv etter flere søknader fra legen min , rett og slett fordi de koster så mye .Men det koster samfunnet at en går sykemeldt også ? Så det som kan / blir billigst i lengden er det dyre tablettene .Nok om meg .Jeg håper inderlig at behandlingen virker og at du om kort tid er frisk ,du er en tapper jente som fortjener alt godt , du er en flott jente .Vi tenker på deg titt og ofte .Lykke til , klem :-)

Tonje Lenore

11.mai.2009 kl.12:56

Herregud, det er helt på trynet hvordan Norge er i forhold til andre land når det kommer til slike behandlinger, jeg skjønner ikke hvorfor Norge ikke kan behandler slike mennesker, de er jo tross alt der for å redde mennesker.Nei, dette gjør meg bare sint og irritert og jeg fortsetter å krysse fingra for deg å håper at du blir bedre, du fortjener et liv like mye som alle andre!Du er ei tøff jente med mye mot!!
Norge er tydligvis ikkje et bra land å vere syk i :( Håper både du og Espen klarer dere :) STÅ PÅ :)Du er ei skikkelig tøff jente, beundrigsverdi ;)

NewBeginning

11.mai.2009 kl.13:21

Det var akkurat det jeg Provde aa fortelle deg tidligere om aa Dra til USA... Norske leger har ogsaa gitt deg opp, men i USA har de nok kommet lengre i medisinsk eller kreft-forskningen og Espen Steen er jo et godt eksempel paa at aa proeve noe nytt eller et nytt sted kan vare Kuren!

Regine

11.mai.2009 kl.13:24

Jeg -var- gitt opp, men nå er det satt i gang ting som kan virke.

JorunnH

11.mai.2009 kl.13:27

Stå på Regine,jeg har troa på at dette går rette vegen for deg.Lykke til med behandlingen :)

Hanne G.

11.mai.2009 kl.13:29

Jeg krysser armer og bein for at det virker. Unnskyld min uvitenhet, men når får du vite hvordan behandlinga virker? Etter endte 5 dager eller tar det kanskje en stund etter det og? Masse masse lykke til - igjen!

Ann-Charlotte

11.mai.2009 kl.13:34

Man skulle tro at når man gikk til legen så var man trygg og at man ville bli behandlet..

11.mai.2009 kl.13:38

Håper det går bra med begge to og at dere får den behandlingen og hjelpen dere trenger! Fant bloggen din nå, og har lest litt. Det er spennende og trist å lese bloggen din. Men ønsker deg lykke til med alt! :-)

Elfrid

11.mai.2009 kl.13:45

Hvorfor kan Norge sende penger til andre land for å Redde folk der?? burde vi ikke først og fremst Redde våre egne??????? kjenner jeg blir irritert på staten, det har jeg alltid vært når det kommer til slike ting, om hvordan Norge bruker pengene sine (eller ikke bruker dem!)!!!Men uansett, Regine, Masse lykke til idag, og dagene som kommer. Tenker på deg, og sender positive tanker sørover til deg :)

Linee

11.mai.2009 kl.13:48

uff, sånn er så fælt.og det er bra at han ikke gir opp!onkelen min har akkurat det samme, men ingenting går med han ):

Tone

11.mai.2009 kl.13:56

Hei Regine! Har fulgt litt med på bloggen din etter at jeg leste om deg i Dagbladet. Selv om jeg ikke kjenner deg, er jeg stolt over deg og den styrken du viser i situasjonen du er i. Jeg kan tenke meg at det er lett å bare gi opp når alt går imot deg. Jeg skal selv bli lege, og må (litt egoistisk) si at bloggen din og historien du forteller hjelper meg i forhold til studiene, ved at jeg forstår mer av hvordan pasientene tenker og føler når de er i en situasjon lik den du er i nå. Jeg har hatt praksis på kreftavdeling, og sett unge, flotte mennesker med kreftsykdom som har fått sin dødsdom. Da er det grusomt å ikke kunne gjøre noe for å fjerne sykdommen.Ønsker deg alt godt og lykke til videre med behandling. Ikke mist håpet!

SH

11.mai.2009 kl.13:58

Jeg syntes alle som er syke i Norge burde få gratis behandling!! Med tanke på å rikt land vi lever i!!! Lykke til :-)Klem

sirkeline

11.mai.2009 kl.14:14

Synd at det skal være sånn. Følger Espen på hans blogg. I tillegg til en alvorlig diagnose, må man altså "slite" og "stå på " selv. Ikke er det prisgitt alle å ha en ressurssterk familie og et godt nettverk rundt seg heller. Slik bør ikke det norske helsevesen fungere. Alle bør ha rett og krav på behandling uten at media og en ressurssterk familie/nettverk må gripe inn. Det er det dessverre ikke alle som er forunt å ha. All lykke ønskes både deg og Espen og alle andre i samme situasjon. Klem

Emira

11.mai.2009 kl.14:19

Selvsagt burde Norge tilby samme behandlinger som man finner andre steder i verden. Men ting tar tid her i landet. Man må først få dokumentasjon på at behandlingen har effekt, iallefall på noen. Og deretter er det en prosess å innlemme legene og annet helsepersonell i kunnskapen om hvordan man bruker de nye behandlingsformene. Alt er ikke svart/hvitt. Selv om jeg godt kan tenke meg at det er lettere å si det når man ikke selv er i behov for en slik sårt tiltrengt behandling. Dette er på ingen måte ment negativt mot de som er rammet av sykdom hvor det ikke foreligger behandling i norge. Selv arbeider jeg i helsevesenet og forsøker å gjøre det beste ut av de ressursene vi har til rådighet. Man blir bare utrolig lei av at så få mennesker respekterer og setter pris på den jobben vi rent faktisk gjør. Mange lykke til videre, Regine:)

11.mai.2009 kl.14:25

Se meg ronke!Trykk: http://www.nettklikk.no/cgi-bin/payperclick/clickthru.cgi?id=orsleie

lolita

11.mai.2009 kl.14:26

heia velstands norge :S veldstand for de som har et kjent navn, vi med bakkekontakt blir mer eller mindre etterlatt til oss selv..,
Synes det e helt ubegripelig at vi ikke kan ha samme tilbud i Norge, gratis! Ingenting som e så viktig enn å kunne redde et liv! Det trur æ alle skattebetalere e enig i!Håper ALT ordne sæ for dæ Regine og han Espen også

Celina Hagen

11.mai.2009 kl.14:36

Sykt. Det norske helsevesen er ikke noe bra og har egentlig aldri vært det. Stå på!

Lisbeth

11.mai.2009 kl.14:58

Å herregud... Det er helt utrolig - I hvert fall når man, som du skriver, har mulighet for å gi han den behandlingen i Norge, men at man ikke bruker det på hans kreftsykdom... Er det mulig? Man skulle vært pålagt å gjøre ABSOLUTT ALT for å redde et liv.Fortsatt lykke til, forresten! Håper cellegifta gjør jobben sin!!!

Ingrid

11.mai.2009 kl.15:38

;O

Guro

11.mai.2009 kl.15:53

Slike ting irriterer meg. Når man kan gi noen behandling, så er det ikke noe spørsmål om man skal gjøre det eller ikke. Såklart SKAL man gjøre det! Er ikke det norske helsevesenet ett av de beste i verden? Det var iallefall det jeg trodde. Får håpe cellegifta di virker, og lykke til videre : )

Renate

11.mai.2009 kl.15:58

Hei!Håper det går bra med kuren du skal gjennom. Vil også si at hvis du trenger en totalt utenforstående å snakke med, så er jeg fem minutter unna St. Olavs- så det er med andre ord bare å rope ut :)Klem

Kari

11.mai.2009 kl.16:56

Grunnen til at f.eks USA har dette tilbudet er fordi de har privatklinikker som tilbyr slik alternativ kreftbehandling som Burzynski gjør. De som er til behandling ved denne klinikken, som bor i/kommer fra USA betaler mest sannsynlig det samme som Espen gjør, pluss-minus reisekonsnader. Vi kan jo alltid åpne for slike privatklinikker i Norge, men prisen vil bli den samme. Det statlige helsevesen har en umulig jobb med å prøve å gjøre det best mulig for flest mulig. Hva skal man prioritere? Generell konvensjonell kreftbehandling for 1000 mennesker i ett år, eller alternativ behandling for 2 mennesker i ett år? Situasjonen er like umulig i alle land, vi har bare ikke det samme private markedet som andre land har.Men det private markedet åpner for mye utnyttelse. Nesten ingen i kreftforskningsmiljøet, forutenom Burzynski selv, tror på antineoplastonene han bruker i behandling. Det er aldri blitt dokumentert noen effekt, ingen objektive undersøkelser har noen gang gitt positive resultater. Man hører suksesshistorier, men dette er ikke bevis, for det er mange andre faktorer som kan ha bidratt.Og vi jobber så godt vi kan her i Norge også. Jeg har endelig fått startet med kreftforskning, men det er et uhyre komplisert område. Kreft er ikke 1 ting, det er så utrolig masse, og mest sannsynlig vil man aldri kunne få en kur, bare bedre behandlingsmetoder.Men ja, staten feilprioriterer vel egentlig litt; Operaen i Bjørvika kostet ufattelig mye mer enn det nye kreftforskningsbygget som er underveis ved Radiumhospitalet...

Regine

11.mai.2009 kl.16:59

Kari: Dette innlegget er jo selvfølgelig satt litt på spissen. Jeg vet godt at det ikke er så enkelt som å bare sette i gang her. Her i landet er det jo ganske strengt for hvilke medisiner som blir godtatt her osv. Men at behandlingen Espen Steen har fått nå har hatt positiv effekt er jo kjempebra, og jeg syns det er synd at han ikke får den medisinen her, i og med at vi har tilgang til den, bare at den brukes på andre kreftformer. Kjempebra at du har begynt å forske på kreft, det er utrolig viktig. Fortsett med den flotte jobben du gjør. Kanskje akkurat du er med på å finne ut noe revolusjonerende angående kreft?

Stine Helene

11.mai.2009 kl.17:14

Vi bor liksom i ett av verdens rikeste land, også gidder ikke helsevesenet og tilby like muligheter til alle syke? Det er jo helt utrolig FORVRIDD. Hva faen. Og slike ting holdes "skjult" også, eller det gis ikke oppmerksomhet til disse tingene. Så derfor er det bra du skriver om det, Regine!

Elin

11.mai.2009 kl.17:19

Det norske helsevesen har en stor jobb å gjøre før vi kan si oss fornøyde. Det er trist at penger ofte er avgjørende for om man får den behandlinga man trenger... Skal kikke på linken du la ut, jeg. Fint å kunne bidra, sjøl om det burde vært totalt unødvendig- det skulle vært på statens bekostning! Ha en så fin dag du kan- så skal jeg se for meg at du rister av deg alle kreftcellene- og blir helt frisk!

Anonym

11.mai.2009 kl.17:25

Aller først må jeg si at jeg føler med deg og sykdommen din. Jeg har selv ingen venner eller noen i familien som har kreft, så jeg vet ikke helt hvordan det er, men bloggen din gir et godt innblikk i hvordan det er for deg (har aldri vært typen til å lese om sykdommer på faktasider - burde jeg? - eller andre blogger. En tilfeldighet at jeg fant denne).I alle fall, det er jo synd at Espen Steen må helt til USA for å få den behandlingen han vil ha. Jeg vil ikke si Norge har et dårlig helsevesen, men noen klinikker med flere behandlinger - om ikke i Norge, så i alle fall i Norden - hadde kanskje gjort seg?

line

11.mai.2009 kl.17:27

flott at du tar opp slike ting, men jeg tror eeegentlig ikke det er bedre i andre land. ohyes, det er flott med det sykehuset i texas, men ærlig talt så tror jeg neppe det amerikanske helsevesenet er så mye å skryte av. tenk alle som lider der nede fordi de ikke har råd til behandling. så jeg vil nesten påstå og kalle oss heldige, til tross for at noen av dere lider. det suger litt(VELDIG). men verden er ikke rettferdig, er den vel? STÅ PÅ ! tror du klarer dette fint jeg:)

Ida Kristin

11.mai.2009 kl.17:29

Norsk helsevesen ser ikke alltid ut til å fungere, og man vil bare gi opp enkelt ganger. Det eneste som funker til tider er å aldri miste motet, stå på og kjempe seg gjennom med blant annet, som du gjør her, en "kampanje". Synes forresten at det er bra av deg, Regine, at du trekker frem andre eksempler slik som med denne karen. Stå på, og lykke til!

irene-w

11.mai.2009 kl.18:04

Hei,jeg følger med på bloggen din, og håper selvfølgelig at du skal bli frisk!!Men jeg mener også at Norge er et fantastisk land å bo i, og ville ikke byttet det ut, og ihvertfall ikke med USA!

Camilla

11.mai.2009 kl.18:04

Noe så teit ! Trodde den Norske Stat ville tjene penger og holde folket i Norge ved like ! Skuffa over dem...

inakristianseen

11.mai.2009 kl.18:09

Jeg håper VIRKELIG at du blir frisk, Regine. Lykke til !

whitechick

11.mai.2009 kl.18:23

uff! Det er så dumt! Jeg blir så TRIST! =/

Sigrid

11.mai.2009 kl.18:28

Norge har et av de beste helsetilbudene i verden.. Men det er lagt fra perfekt, dessverre. Det at man i USA kan få forskjellige alternative behandlinger kommer jo av alt det private. Og for å være ærlig tror jeg ikke Norge hadde blitt noe bedre om vi hadde fått et like bredt tilbud innen det private her, fordi det ville jo svekket de offentlige sykehusene og de ville bare vært overklassen som hadde hatt råd til behandlinger. Norge er nok et av de beste landene å bli syk i (med mindre du er overklasse, da går det stort sett greit), i den grad det er "best" å bli syk i noe land.

Wenche

11.mai.2009 kl.18:56

Nok engang viser du at du har stort hjerte. Til og med på en dag som denne klarer du og tenke på andre. Det er bare helt fantastisk. Og det du peker på i innlegget er jo virkelig en tankevekker. Det burde sette igang en stor debatt der de som sitter med makta burde våkne og ta tak i tingene. Ser ikke bort ifra at du Regine er den som klare det, du med ditt engasjemang. Du har jo allerede klart å få til ting =0)Så på videre og ta godt vare på deg selv i denne tøffe tiden. Masse lykketil.Varmetanker og en stor klem Wenche.

Thea&Preben

11.mai.2009 kl.19:12

Er egentlig bare enig i det Wenche over her sier.. At du i din situasjon, fortsatt tenker like mye på medmennesker! (tusen takk for en hyggelig kommentar, man ser ting i ett litt annet lys når det er du som skriver)Og det du nevner i innlegget ditt, er egentlig bare tragisk.. Vi bor jo liksom i ett av de rikeste landene. Greit nok at de ikke vil behandle han i Norge, men jeg vil tro at de har råd til å støtte han med penger.. Vi sender jo uttallige summer til u-hjelp (ikke at jeg mener det er feil), men kanskje de skulle prøve å hjelpe nordmenn også!

11.mai.2009 kl.19:25

det jeg synes er sykt at man ikke får dekket litt av utgiftene man må ut med for behandling i utlandet av staten! syns å huske å lese på denne tiden i fjor om en jente på 6-7år som var gitt opp av legene og eneste behandling var "å gjøre det så komfortabelt så mulig fram til slutten". Familien fant løsning i tyskland(tror jeg det var?) og jenta hadde vært fri for kreft i 5mnd. når dagbladet intervjuet familien. De hadde da lån på godt over en million, og hadde fått flere avslag om å få dekket dette av staten. Begrunnelsen var som følge: Hun hadde fått et tilbud av helsetjenesten i norge(at jenta skulle få det så komfortabelt som mulig).

Regine

11.mai.2009 kl.19:31

anonym: Det er helt riktig det. Det er sykt.

♥ KATRINE

11.mai.2009 kl.19:48

det er sykt ;o

Lisa Marie

11.mai.2009 kl.19:57

fytti helvette, skjønner ikke hvordan norsk helsevesen kan holde på sånn! Blir ordentlig forbanna!

Britt

11.mai.2009 kl.20:06

Kjære Regine! Tenker mye på deg og andre som er i din situasjon! Er innom bloggen din flere ganger i løpet av dagen, og kommer til å følge med hvordan det går med behandlingen din.En ting som sjokkerer meg er hva folk kan få seg til å skrive. Ikke bry deg om dette! Det verste er anonyme som trakasserer andre. Da får de i alle fall stå for det de sier. Mistenker noen av disse for å juge bare for å få skrive noe stygt.Jeg ønsker deg lykke til med behandlingen og håper at du ikke blir så dårlig av den! Du er utrolig tapper!Varme hilsner fra Britt:)

Iselin

11.mai.2009 kl.20:24

Til de tre siste innleggene dine:Blir skikkelig sint når jeg ser hva noen skriver om deg. At det går an å være så ondskapsfulle. Du får prøve å ikke bry deg om dem. Og husk at vi andre synes at du er helt fantastisk.. :)Lykke til med kuren. Håper den gir bra resultater.

Vilde

11.mai.2009 kl.20:31

Jg lar meg stadig imponere av deg , du er i ditt livs tøffeste kamp , alikevel tenker du på andre , vil hjelpe andre , du er sterk og et godt forbilde for andre ,ikke bare de som er i samme situasjon men oss andre også .Du får oss til å reflektere , ike ta alt som en selvfølge .Håper behandlingen hjelper og gjør deg frisk .Masse gode vibber fra meg :-)

Anne

11.mai.2009 kl.20:52

Jeg pleier å tenke på deg når jeg skal sove. Plutselig var ikke problemene mine så store lenger.

Brian

11.mai.2009 kl.20:52

Når folk snakker om at "helsevesenet mangler penger" er det bare en del av sakens fakta. Det stemmer at man ikke kan bruke så mye av oljefondet innenlands (i tilfelle ville inflasjonen/pengestigningen øke grunnet mer penger i omløp), men det er ingenting i veien for at man skal kunne bruke en brøkdel av fondet til behandling av norske pasienter i utlandet når det ikke finnes noe reelt alternativ her hjemme, og familer må ta opp lån for å få råd til behandling for barna sine.Ifjor tapte man /gamblet bort kr.663.000.000.000 gjennom oljefondet. Det kunne vært mange kreftbehandlinger, det...! Om en gruppe venner spiller poker med noen hundrelapper i potten, blir de sett på som kriminelle. Men om staten gambler bort 663 milliarder, er det tydeligvis helt greit. Og hva statlig bistand angår, er det dessverre et sørgelig faktum at på langt nær all hjelp kommer dit den skal - av de 20 milliardene (???) som Norge vel gir årlig, er det en god del som forsvinner på veien grunnet korrupsjon i mottagerlandene, byråkrati etc., og da kan man naturligvis spørre seg hva som egentlig er vitsen.Men akk ja, hva skal man si til politikere som kommer med frasene sine om at vi lever i verdens beste og mest fantastiske land. Er man frisk og rask, stemmer det at hverdagen i Norge er langt enklere enn i Sudan eller Zimbabwe, men den dagen helsen svikter og legene gir opp, ser man virkelighetens harde fakta.Har tenkt mye på Maria Andrea de siste dagene - håper virkelig hun klarer seg. Ei jente som sikkert har mye, mye godt å tilføre verden, og det ville være utrolig trist om hun ikke fikk sjansen til dette. Man føler seg så grenseløst hjelpeløs, og det hjelper ikke uansett hvor mye empati man enn føler; det hjelper ikke å gråte eller vise medfølelse, for det endrer ikke det faktum at hun er syk.Håper dere begge blir friske, Regine - både du og hun, og håper kuren du nå går gjennom, hjelper. Er temmelig sliten idag, så jeg har ikke fått jobbet særlig mer med oppmuntringseventyret om den vesle engelen, men skal fortsette imorgen.Ta godt vare på deg selv, Regine; du er ei sterk jente, og dette klarer du. Du MÅ bli frisk; kunst-Norge trenger flere av fotografiene dine...! :)Brian

Live

11.mai.2009 kl.21:00

Hei Regine!Jeg lurer på om det kommer til å ta lang tid nå før du får vite om du kan få en ny transplantasjon? Håper så inderlig du vil få den muligheten. Live - fast leser :)

Regine

11.mai.2009 kl.21:02

Brian: Du har så rett. Lykke til med prosjektet, har ikke fått lest enda, men det skal jeg gjøre :)Tusen takk for hyggelig tilbakemelding.

Regine

11.mai.2009 kl.21:03

Live: Om 14 dager skal jeg ta en ny benmargsprøve for å se hvor godt kuren har virket. Så må vi også se hvor godt jeg tåler det. Legene regner med to slike kurer, deretter vil det bli vurdert.

Ann-Kristin

11.mai.2009 kl.21:36

Hei Regine! Vil bare takke deg for at du, til tross for at du er på sykehuset og får behandling, tar deg tid og ork til å skrive innlegg og svare på sp.mål. Du er 17 år og er enormt mye mer reflektert, empatisk & voksen enn andre på din egen alder og for de som er endel eldre enn deg også.. Skjønner at det du har vært igjennom har vært med på å gjøre deg voksen på en hard og brutal måte.. Jeg beundrer pågangsmotet og styrken din.. Du er et forbilde for meg og mange andre! Godt med forbilder som deg. Du gjør mye godt for andre mennesker til tross for din egen vonde tid. Ta vare på deg selv, men la også andre få ta vare på deg! Lykke til med behandlingen!! :)

Mariann

11.mai.2009 kl.22:21

Har vært ute en tur i skogen med vovsen min i det fine været og tenkt på deg, at du må være sterk og bli frisk igjen. Få ta flere flotte bilder, leve livet ditt, realisere drømmene dine. Du skal det. Hold ut, flinke Regine.

<3

11.mai.2009 kl.22:21

Masse lykke til med behandlinga!!

lifeofmyown

11.mai.2009 kl.22:33

Jeg synes synd på deg, og du skal vite at jeg står på din side og håper veldig mye at du bli bra igjen. Jeg vet litt om hvilken følelse du har. Håper virkelig at du får det bra en dag. :)

Umulie

11.mai.2009 kl.22:33

Det er jo helt sykt at vi skal ha metodene - de virker, men noen får ikke bli behandlet med dem. Det blir jo egentlig litt for dumt. Det er jo som om de spiller lotto med livene våre (om vi skulle bli syke).

Maricel

11.mai.2009 kl.22:36

Lykke til med behandlingen! Du er nydelig jente!

Brian

11.mai.2009 kl.22:36

Tusen takk for hyggelig kommentar, Regine. Jeg prøver å spre livsglede rundt meg så sant jeg er i stand til det, og du bidrar med så mye positivt til kreftsaken og får folk til å virkelig bry seg - at jeg ærlig må innrømme at jeg er imponert over bloggen din.Dessuten er et ærlig smil og sterk livsgnist god medisin; hvert smil vi smiler, bidrar til å styrke immunforsvaret vårt, så lykke til videre, og håper du blir frisk snart.Det er nemlig ikke bare kunst-Norge som trenger fotografiene dine, Regine, halve Norge trenger bloggen din, og hele verden trenger smilet ditt...! :)

Anonym

11.mai.2009 kl.23:04

Til Britt og Iselin:Jeg har skrevet noen av de anonyme kommentarene her, men har sagt jeg kan skrive hvem jeg er over mail til Regine hvis hun er interessert. Men vil gjerne beholde bloggen min og navnet mitt, og går derfor ikke ut med den her i og med at jeg ser hvordan det har gått med andre. Har skrevet positivt om deg på bloggen min, og syns du er knallflink til å ta bilder. Jeg håper dette går bra Regine, og syns det er synd at konstruktiv kritikk blir mottatt på en slik måte her på bloggen din, og at du blir sett på som "hellig", når du vel egentlig er like menneskelig som oss andre?

Janne

11.mai.2009 kl.23:06

Lykke til, ting kommer til å ordne seg skal du se :D

kristin

11.mai.2009 kl.23:27

Kysser fingre og tær for deg.Dette klarer du.Takk til deg.Har fått en ny måte å tenke på i det siste.Så utrolig viktig å sette ting som virkelig betyr noe først.klem klem

krissie

11.mai.2009 kl.23:31

Noen tror det norske helsevesenet er hellig og det ikke fins noe i det som kan kritiseres, men de har aldri vært i situasjonen som Espen Steen og andre har. Norge har et bra helsevesen til sine innbyggere, så lenge de er heldige nok å være innenfor en viss prosent av et sykdomsbilde. Er de utenfor, så sier det stopp, selv om vi har livreddende behandling, men for en viss prosent er for dyre for staten å redde. Det skal være innen for budsjettet... At Norge kunne reddet hundre kvinneliv flere hvert år ved å gi kvinner med brystkreft den aller beste og dyreste cellegiften, istedet for den nest beste, er det mange som ikke vet eller tror på. Men det er sant. Det vet jeg fra min egen mor som var lege og døde av brystkreft for 8 år siden nettopp av denne grunnen. Hun var så uheldig å bo i Trondheim. Hadde hun bodd i Tromsø, der sykehuset nekter å ikke ta ibruk den beste og dyreste cellegiften, kunne hun kanskje vært i live. Tromsø har av denne grunnen 10 % høyere overlevelsesrate ved brystkreft enn de andre sykehusene i Norge pga dette. Dette er ting jeg ble fortalt av min mamma for mange år siden, men som jeg har fått bekreftet av folk i kreftforeningen i ettertid.Takk for at du tar opp dette temaet! For slik er det i Norge idag.Så ønsker jeg deg lykke til med den nye behandlingen, og håper så inderlig den vil virke. Du som bare er 17 år, men så klok og har så mye å gi! Ble så glad da jeg hørte du får hjelp likevel, hvilket mot du har unge dame! Heier på deg!

Lisbeth

11.mai.2009 kl.23:58

Hvordan har første dag gått? Og hvordan var resultatet av benmargsprøven? Er ikke meningen å være nysgjerrig, men.... jeg er jo spent på hvordan det går. Tenker på deg, og ønsker deg fremdeles lykke til! Dette skal du klare!

EA

12.mai.2009 kl.00:00

Helt enig med Brian, men vil bare tilføye litt..Da jeg startet på barneskole i 1959, så hadde vi egen fast ansatt vaktmester som vedlikeholdt hele skolen. Det var en fryd å komme tilbake etter sommeren og se at ALT og ABSOLUTT ALT var malt/pusset opp på internatskolen.I alle senere år nå, så er denne vakmesteren borte og skolene over hele landet råtner ned pga. ingen vedlikehold.Ser vi på vei og bilavgiften, så soper AS Norge inn her ca. 60 miliarder ? kroner rett i statskassen, men bruker bare 1/3 part av dette beløpet til vedlikehold av veiene. Siden ingen dør av dette så er det sikkert greit ?..Jeg har nevt vedlikeholdet av barneskoler, men det står like galt til med høyere utdannelse eller det jeg vil kalle NYTT MODERNE UTSTYR, slik at FORSKNING kan føre oss videre her i verden.Så til vår helseminister Bjarne Håkon Hanssen. (Egentlig blir det litt feil å ta fatt i deg, men noen må rette opp skuta som har hatt feil med roret siden krigen).Mener du det er ok at en 17 års gammel jente som Regine i dette tilfellet (Det er beklageligvis MANGE FLERE), ikke godtar et NEI fra et norsk sykehus som svar, men selv på egenhånd må finne frem til en løsning i utlandet som vil gjøre henne frisk ?. Egentlig burde Regine hatt ro/hvile og helsenorge burde stått på pinne for henne/andre syke i Norge..Jada Bjarne, dere er på banen NÅ, men ville dere vært på banen dersom Regine hadde tatt et nei for et NEI ?.En enkel blodprøve burde vært nok. Så trykker man på en knapp (som med DNA) og i løpet av 24 timer så kommer det frem at cellegift nr.: 1.994.673 er den som i dette tilfellet vil rydde opp, men samtidig gi minst skade på barnet/ungdommen.Hvordan skal verdens rikeste land få til dette ?. Jo vi må jobbe sammen med andre land/større enn Norge på forskning. Så må vi sende våre dyktigste/flinkeste til dette miljøet, slik at NORGE kan se at hit er vi kommet, og så må vi starte å jobbe/forske herfra og ikke starte fra grunnen av. (Slutt med eddabædda, se hva æ fant ut ALENE i Norge) NB! Oljen varer ikke evig, så la oss sette sjøbein slik at vi står han a også i fremtiden.Ovennevnte klarer ikke AS Norge over natten, men i mellomtiden, mens vi forsker videre, sammens med andre, la oss knytte kontakter world wide, slik at ikke hver enkelt pasient etter at de er blitt syke, selv må lete verden rundt for å bli frisk.Jeg nevnte også helseministern litt lenger oppe, men spørsmålet er om det holder å reparere bare roret. Antagelig må det skiftes HELT NY kurs i helsenorge AS.Igjen vil jeg vise til Brian litt lenger oppe som skiserer en bedre økonomisk løsning, men som i tillegg peker på spillegalskapen ang. sentrale myndigheter i Norge.Du verden, hva kunne vi ikke ha oppnådd med mere fornuftig bruk av AS Norges penger ?.Regine, god natt og lykke til videre med behandlingen.MvhEdgar

Martinee

12.mai.2009 kl.00:37

Espen er faktsik gud faren min/ min far sin bestekompis, og jeg har kjent han hele livet mitt.. å de medisinene som han bestiller fra utlandet har forminset kreft % fra 36 til 12 eller noe hvis ikke jeg husker feil.. Bare syns det er vedlig teit de ikke gir disse medisinene til kreft syke i norge når man faktisk blir bedre av det.

Ole

12.mai.2009 kl.00:38

Utdrag fra "Cancer survival in five continents: a worldwide population-based study":Brystkreft:1. Cuba (84,0 %)2. USA (83,9 %)3. Canada (82,5 %)4. Sverige5. Japan6. Australia7. Finland8. Frankrike9. Italia10. Island11. Spania12. Nederland13. NORGE (76,3 %)Prostatakreft:1. USA (91,9 %)12. Norge (63,0 %)Prosenttallet i parentes er hvor stor andel som lever etter fem år. Totalt ble 31 land rangert. Undersøkelsen ble publisert i fjor, men tallene er fra 1990-tallet.

Ole

12.mai.2009 kl.00:41

Nobelprisen i medisin kan være en indikasjon på USAs posisjon innenfor medisinsk forskning. Etter 2. verdenskrig (1946-2008) har USA blitt tildelt prisen 47 av 62 ganger. (Prisen deles ofte av flere personer, så det er betydelige flere enn både 47 amerikanske vinnere og 62 prisvinnere totalt.)På verdensbasis vil ca. 8 millioner mennesker dø av kreft i år.Lykke til videre med behandlingen! :-)

Skog og Hughes

12.mai.2009 kl.00:59

Jeg synes det er sykt at det norske helsevesen ikke gjør det som er mulig for å eventuelt redde liv.Håper alt går bra med deg Regine, lykke til med behandlingen!

Silje

12.mai.2009 kl.07:04

Hei!Jeg har lest mye om deg Regine og tenker mye på deg. Mine varmeste tanker til deg. Jeg håper at du får riktig behandling nå og blir frisk :) Jeg har får en liten stund siden kommet hjem til Norge fra Houston samme klinikk som Espen har vært på. Legene og sykepleierene som jobbe der er noe helt annet enn helsevesenet i Norge. Finner ikke mer omsorgsfulle og ærlige mennesker. Jeg vet at Espen er på rett vei i kampen mot kreften og det er vi også. Hadde vi ikke reist hadde ikke vårt kjære familiemedlem hatt lange stunden igjenn i denne verden..... all takk til Houston som gav oss hjelp i rett tid.Noe av det verste som finnes er når kreftsyke mennesker skal måtte bruke alle sine krefter på å kjempe mot helse Norge. Vi må dekke alle utgiftene selv. Har ett håp om at vi og Espen og alle de andre som reiser ut av Norge skal bli friske slik at kansje helse Norge våkner opp og vil se at faktisk finnes det andre klinikker ute i den store verden som kan hjelpe... Får Norge er ikke best på kreft området. Noen Norske leger innrømmer selv at Norge er ikke kommet så langt i kreftforskningen. Jeg håper at vi kan bidra til at det blir mulighet får andre til å få dekket utenlands behandling. Jeg håper du Regine får all hjelp og støtte du trenger. Du er en kjempe tøff jente og fortjenner det. Jeg krysser fingrene for deg. Stå på videre dette kommer til å gå bra!!!!

Ryllbert

12.mai.2009 kl.08:37

Dette har absolutt ikke noe med innlegget å gjøre, men jeg har vært litt treig, og ikke lagt merke til før nå...at du hører jo på en god del metal, og hard rock og sjait...derfor tenkte jeg å anbefale Mastodon. Vet ikke om du har hørt de/hørt om de. De er en type prog metal. psychadelic metal med det siste albumet, mer i mot classic rock osv, sier de selv da, in eine intervjuen. Ta også bare hør litt. Fortell meg hva du syns. Du får ingen anbefalt sang, for alt er bra.Om du har hørt de fra før, fortell, fortell.

Anonym

12.mai.2009 kl.08:58

Syns det er trist at du legger opp til en debatt du åpenbart ikke forstår rekkeviddene av i stedenfor å konsentrere deg om å bli frisk. Små pikebarn på 17 år vet ikke alt, og blir ikke hellige fordi de blir syke.

Ryllbert

12.mai.2009 kl.09:11

Hun konsentrerer seg jo om å bli frisk. Det er jo nettopp det hun gjør.Men det skjer jo ikke over natta! Såpass skjønner vel du også, anonym, som tydeligvis forstår rekkeviddene av en slik debatt...Få høre nå da, illuminate me!

12.mai.2009 kl.10:24

"små pikebarn på 17 år vet ikke alt, og blir ikke hellige fordi de blir syke".. slik hersketeknikk hører ihvertfall ikke hjemme i en saklig debatt, anonym!Det virker på meg som at Regine konsentrerer seg fullt og helt om å bli frisk, og så tar hun seg tid til å fortelle og oppdatere alle oss som bryr oss også. Du fremstår som usaklig, umoden og destruktiv, anonym.

Astri -25

12.mai.2009 kl.11:11

Det bildet av deg i sofaen for noen innlegg siden er så flott!Stå på!

Christina

12.mai.2009 kl.11:40

Sykt at Norge velger å ikke gi samme behandling. Rett og slett urettferdig!

Marte

12.mai.2009 kl.11:43

Ja helsevesnet her i norge her helt sykt dårlig i mine øye, men vi må huske på at det er de som styrer det fra øverste hold som gjør en dårlig jobb. De som jobber på "gulvet" gjør en fantastisk jobb å flyr beina av seg til tider for å yte alt for pasienter. jeg jobber selv i helsevesnet og kjenner til det her. det er greit vi har et gratis tilbud her i norge om vi skulle trenge hjelp. men mange lider fælt fordi dem ikke får den behandlingen de trenger eller medisinene, fordi dem som styrer helsevesnet mener det er for dyrt å gi det ut. hadde helsevesnet i Norge vært bra nok hadde ikke folk trengt å dra til utlandet for å prøve å bli friske.. Tilslutt vil jeg bare si Regine du er den mest tapre personen som finnes, du kjemper med bein og klør. og bare å holde denne bloggen her åpen er utrolig bra, fordi i mine øyner er det lærerik at noen forteller hvor brutal denne verden kan være. Du fortjener virkelig å bli frisk igjen, og alt godt. Stå på !!! Jeg har troa på at du klarer det her !

Christine

12.mai.2009 kl.12:19

Urettferdig ! Dårlig av Norge...

Anne K .F

12.mai.2009 kl.12:43

Kjære Regine!Ønsker det lykke til - ikke gi opp!Kom over ett sitat jeg syns passer litt i din situasjon nå:Vanskelige ting tar lang tid. Det umulige tar litt lengre tid.Klem.

Linn Inger

12.mai.2009 kl.13:01

Når jeg lå på sykehus fikk jeg denne smsen fra en kompis som også har hatt kreft: "Det er bedre å tenne et lys enn å forbanne mørket." Jeg fikk den smsen på morgenkvisten, etter en lang søvnløs natt som skulle bli fulgt av mange flere søvnløse netter. De ordene tar jeg fram når alt blir svart, og jeg deler dem med de jeg tror trenger å høre dem.Du en en inspirasjon! Din åpenhet om kreften har ikke bare gitt meg perspektiv, men også hjulpet meg til å bli mer åpen om min egen sykdom. Det har gjort mye lettere for meg, jeg vil du skal vite det. Takk.Jeg er innom bloggen din hver dag, og får alle vennene mine til å gjøre det samme. Jeg skulle gjerne ha blitt blodgiver, men desverre får jeg ikke lov. Jeg vet ikke om jeg da automatisk ikke får være benmargsgiver, men skal sjekke det ut.Lord Baiden Powell (grunnleggeren av speideren) sa i sin siste tale at vi alle måtte forlate verden litt bedre sted enn da vi kom til den. Uansett om du skulle forlate verden i dag, i morgen eller om 40 år så kan du med sikkerhet vite at du har gjort den til et bedre sted.Du er best!

andrea

12.mai.2009 kl.13:50

Jeg tror norske leger og helsevesenet gjør alt de kan av godhet. Norge er et så rikt land med et så fantastisk helsevesen at jeg syns det nesten er litt trist å rakke ned på det. Jeg er ingen ekspert og alle ting må bli sett på individuelt, så her har det sikkert skjedd noe uheldig som jeg absolutt ikke skal forsvare. Men tenk litt på hvordan de har det i f.eks Afrikanske land i forhold til norge.. Det er sikkert en del av denne saken vi ikke kjenner til.Lykke til Regine! :)

Ane

12.mai.2009 kl.13:55

Husk at det norske helsevesenet er gratis og statlig, det er ikke det amerikanske. Der får man nok bare denne behandlingen du skriver om dersom du har penger nok til en bra helseforsikring.Det er ingen hemmelighet at det er mange medisinske behandlinger man ikke utfører i Norge pga økonomiske hensyn. Det er av samme grunn som at Norge ikke har gratis offentlig transport, ikke 10 barn per klasse på barneskolen, ikke gir mer i u-hjelp, etc. Det er nok ingen som mener at dette ikke er "verdige" tiltak, men det er rett og slett ikke penger nok til alt, og da må man prioritere. Og prioriterer man, da må grensen gå ett sted.

Brian

12.mai.2009 kl.15:01

Ane:Du skriver at det rett og slett ikke er nok penger til alt her i Norge, noe som er fullstendig feil. I motsetning til fattige land har Norge et stort oljefond å ta av, og dette oljefondet bruker man til å sylte ned pengene i aksjer som går med store tap - noe jeg kommenterte i det forrige innlegget mitt 20:52 igår; se også Edgars innlegg 00:00 natt til idag.Hvorfor ikke sette av eksempelvis 2% av oljefondet til et "helsefond" som sikrer at syke som ikke kan få den hjelper de trenger her i Norge, får førsteklasses medisinsk hjelp i utlandet uten at Espen eller andre selv må betale for den? Synes du det er rettferdig at staten investerer store summer i aksjer i utlandet; penger som går tapt når aksjekursen går ned samtidig som folk dør av kreft fordi de ikke får den behandlingen de trenger? Hvor er logikken...?Jo, logikken ligger i at når et regjeringsmedlem dukker opp med en stor sjekk på en giverkonferanse, kommer vedkommende i rampelyset og politikerne kan fortsette å skryte av hvor flinke Norge er til bistand, hvilket fantastisk land vi lever i etc. Dette gir politisk gevinst ved neste valg, og trygt kan kalles selvgodhet.Men de små, syke menneskene uten stemme til å bli hørt, glemmer man - de må klare seg selv når helsevesenet ikke har nok ressurser til å ta vare på dem. Hvorfor kan ikke Espen få den behandlingen han trenger utenlands finansiert av en brøkdel av oljefondet; et oljefond vi i bunn og grunn alle "eier"? Hvorfor går pengene til aksjespekulasjon i stedet for at en del av summen brukes til nyttige formål; finnes det vel en bedre måte å investere penger på enn å gi et menneske sjansen til å leve i stedet for å gi det opp, her - i "verdens rikeste land"?Greit nok, man kan ikke bruke opp mer av oljefondet her i Norge grunnet inflasjonen, men det er absolutt ingenting i veien for å bruke en liten del til legebehandling i utlandet for å gi syke mennesker den sjansen de fortjener. Penger har Norge som nasjon nok av - det er bare det at de dessverre ikke blir brukt på en fornuftig måte, og Regine har fullstendig rett i at det er noe galt med det norske helsevesenet.Når økonomer i dress og slips som ikke aner hva det vil si å være alvorlig syk får bestemme, sier det vel seg selv at penger heller blir brukt til aksjespekulasjon enn helse. Pengene er der, løsningen er der - men ingen ansvarlig politiker gidder å gjøre noe med det. Dessverre.

Mal

12.mai.2009 kl.15:33

Hei RegineVille bare si at jeg håper du ikke blir så dårlig av cellegiften og at den virker som den skal! Får du være hjemme, eller ligger du på sykehus (Trondheim, Kristiansund) ? Tipser om veldig god sjokolade på kiosken på St. Olavs hvis du er der ;) Supert "kosttilskudd" da jeg opererte magen og slet med kvalme i de ukene jeg var der :)

Lindis

12.mai.2009 kl.15:50

Kjære Regine! Har fulgt med på bloggen din de siste par ukene, må bare si at du er en fantastisk person som har villet dele historien din med oss. Min morfar levde i 10 år med en litt mindre aggressiv form for denne sykdommen, og ble gitt opp av legene flere ganger underveis. Dette var fra 1978 og til 1988. Så jeg vil bare si: Aldri gi opp håpet!! Legevitenskapen har kommet mye lengre i dag, enn det de var for 21 år siden. Lykke til med behandlingen!!

Lisbeth

12.mai.2009 kl.15:54

Anonym skrev: "Syns det er trist at du legger opp til en debatt du åpenbart ikke forstår rekkeviddene av i stedenfor å konsentrere deg om å bli frisk. Små pikebarn på 17 år vet ikke alt, og blir ikke hellige fordi de blir syke."Så du synes det er rart at en kreftpasient engasjerer seg i kreftsaken? Hun må da få lov til å ta opp de temaene hun vil på sin egen blogg, og selv velge hva hun ønsker å bruke tiden sin på mens hun blir behandlet... Det kan jo nettopp være dette som får Regine til å holde motet oppe i stedet for å sitte å stirre i veggen hele dagen. Det er viktig å få frem disse ulike historiene og erfaringene. Man skal da ikke alltid sitte med lua i hånda og godta alt som skjer i samfunnet? Hun har da heller aldri hevdet at hun vet alt. Snakker du bare om ting du kan absolutt alt om? Det du skrev om at hun ikke er hellig fordi hun er syk... (Eh...? Har hun sagt det?)Lykke til videre Regine. BLI FRISK!!!!

Vibeke Jensen

12.mai.2009 kl.16:11

Hei, har fulgt deg en stund nå og jeg imponeres over styrken du viser. Synes du er en nydelig, reflektert og utrolig flink jente. Jeg ønsker deg lykke til videre i kampen og har troen på at dette skal gå bra. Klem fra meg

petter

12.mai.2009 kl.16:14

Se hvem som vinner Paradise Hotel!Sjekk selv! http://www.nettklikk.no/cgi-bin/payperclick/clickthru.cgi?id=orsleie

12.mai.2009 kl.17:03

Både positive og negative sider ved det norske helsevesenet...Mange mener det norske helsevesenet er blant de beste i verden.. Som Michael Moore som i filmen Sicko peker på hvor forferdelig det amerikanske helsevesenet er.. og sammenligner et med det kanadiske, britiske og franske som er bedre. Han klippet ut scenen om Norge for han mente Norge var FOR bra og bare ville provosere amerikanerne. MEN om man ikke er en A4-pasient kan man få problemer i Norge, pga strenge regler og restriksjoner, som du og flere har pekt på.Jeg håper behandlingen du får nå virker for deg og at du og andre syke slipper å slåss mot systemet fremover!Ikke noe gøy å så og si bli dømt til døden av helsevesenet fordi de nekter en behandlig som kan redde livet ens.... :(

Tess

12.mai.2009 kl.17:19

Jeg tenker sånn på deg Regine... håper du har det bra etter forholdene! stor klem

Turid

12.mai.2009 kl.19:25

Håper det går bra med deg, at denne kuren ikke tar helt knekken på deg. Til de som mener at vi bør bruke opp oljefondet nå i stedet for å 'spille' det bort så vil jeg bare minne om at det er denne 'spillingen' som har gjort at det var så stort i første omgang. Og selvsagt kan mye gjøres bedre i Helse-Norge, det er som noen sier over her trist at man må finne ut av hvordan man skal behandles selv. Man må være ressurssterk og ha sterke støttespillere når man er syk, evt kjendis - og det er ikke rett at det skal være sånn.

Per

12.mai.2009 kl.20:22

Lykke til.

Bobby McKey

12.mai.2009 kl.20:52

stå på regine. har selv jobbet innen helsevesen og sett hvor lite man kan gjøre pga økonomisnakket. nå bør Norge brette opp armene for de kreftsyke og gjøre noe. Jeg for min del skryter aldri mere av helsevesenet her i Norge. og det kanskje fordi 1 lege her i byen ga min mor dødsdommen og sa at hun var hjernedød noe som i dag ikke stemmer da min mor er på vei tilbake og har troen på en godt liv videre.stå på regine . du gjør en vond sykdom som ofte har vært tabu til en skdom som det virkelig er verdt å snakke om, og som veldig mange mennesker er bekjentskap med gjennom slektniner eller venner og bekjente.stor klem ifra Bobby

Bobby McKey

12.mai.2009 kl.20:53

stå på regine. har selv jobbet innen helsevesen og sett hvor lite man gjør innen helsevesenet pga økonomisnakket. Nå bør Norge brette opp armene for de kreftsyke og gjøre noe. Jeg for min del skryter aldri mere av helsevesenet her i Norge. og det kanskje fordi 1 lege her i byen ga min mor dødsdommen og sa at hun var hjernedød noe som i dag ikke stemmer da min mor er på vei tilbake og har troen på en godt liv videre.stå på regine . du gjør en vond sykdom som ofte har vært tabu til en skdom som det virkelig er verdt å snakke om, og som veldig mange mennesker er bekjentskap med gjennom slektniner eller venner og bekjente.stor klem ifra Bobby

Natalie

12.mai.2009 kl.21:01

Du skriver utrolig bra! Trist å høre det med kreften din, lykke til videre :-)

EA

12.mai.2009 kl.21:19

Til Turid,Tror du oljefondet forsvinner/brukes opp dersom nedenfornevnte punkter settes ut i live ?.1.Norge er et lite land og det er derfor begrenset for hva vi kan få til på helsesektoren. 2.Vi kan derfor ikke være eksperter på ALT. 3.Andre større land har flere sykehus og flere eksperter på helt spesielle fagområder, noe Norge ikke har. 4.For helt spesielle/vanskelige sykdommer som Norge ikke behersker, så burde vi hatt en backup, når vi allikevel selv prøver på en behandling helt i grenseland. 5.Med backup mener jeg at journalen burde vært oversatt til Engelsk fra dag en, samt at Norge på forhånd burde ha knyttet flere kontakter med utlandet. Dette for å spare tid. 6.Vi har penger i Norge, men for få hoder/hender, og derfor må slik behandling kjøpes. 7.Dette må gjelde ALLE som har behov for medisinsk hjelp, som er helt på grensen av hva Norge kan tilby. 8.Vi kan derfor IKKE gi opp, før ALT og absolutt ALT er prøvd.Ovennevnte må ikke misforståes, ALLE som arbeider i helsevesenet gjør en fantastisk jobb ut fra de ressurser som er stilt til rådighet.Det hele har med prioriteringer over MANGE ÅR å gjøre og er/blir et politisk ansvar.Vi kan godt spare oljefondet i 200 år til. Da er sikkert alle offentlige bygg ødelagt pga. manglende vedlikehold. Veier/infrastruktur i Norge er sikkert også borte. Det blir nok en del å ta igjen for kommende generasjoner, men vi får håpe at avkastningen på spillet har snudd innen den tid ?. Får håpe at ovennevnte avsnitt ikke blir noe av og at kommende generasjoner overtar ny, fire felts E6, som i tillegg er vedlikeholdsfri grunnet forskning på ALLE plan. Ellers så må jeg jo legge til at Norge er et fantastisk land å bo i, men det kan bli bedre med litt omprioritering, spesielt hva syke og pleietrengene angår.Antagelig bør vi starte med den utrolige fastlegeordningen ?. Lykke til videre med behandlingen Regine og ha en riktig god/fin kveld.MvhEdgar

Mariann

12.mai.2009 kl.21:22

Tenker på deg Regine, hold ut.

Mariel Alexandra

12.mai.2009 kl.21:23

Du er skikkelig tøff Regine! Skjønner GODT hvorfor alle skriver om deg!! En stor inspirasjon! ;) Håper du blir bedre av behandlingen du gjennomgår og at vennen din får den hjelpen han trenger i utlandet! Lykke til!! :)

Anne Asalia

12.mai.2009 kl.21:38

Det der med jenta som kalte deg det stygge der... Ikke noe å bry seg om!! Stå på du, du gjør en bra jobb. ;DFin og saklig blogg også forresten.

kalleklovn

12.mai.2009 kl.22:14

æsj, jeg kjenner jeg blir litt kvalm av alle rumpe sleikerne her... haha, alle som mener noe negativt om regine stokke er liksom egoistiske idioter som ikke har livserfaring osv. Vel jeg kjenner (kjente) en som døde i en alder av 20 år uten å vite hvordan det er å føle lykke. Jeg har kjent og kjenner fortsatt mennesker som er i like vanskelige situasjoner som deg, og aldri har hatt noe familie å støtte seg til. Jeg har en jobb hvor jeg ser og hører mye. og jeg skal si deg at det finnes mange som har det like ille, om ikke verre enn deg. Du er ikke gudommelig selv om du er syk, du sier jo selv at du vil ikke være bare kreft men ett menneske, men likevel TÅLER du IKKE konstruktiv kritikk, selv om det er ett fåtall mennesker som tør si deg imot., Bra å se at det er andre som har forstått det. No offence, men håper du klarer å ta det til deg. Og håper virkelig alle dere "fans" klarer å la være å svare for en gangs skyld, dette er til Regine, Å jeg trenger faktisk ingen til å fortelle meg hva jeg vet og hva jeg kan mene osv. I og med at dette er min mening uansett hva dere mener. Regine klarer å skrive en blogg, og hvis hun er så sterk som dere skal ha det til klarer hun å svare selv. Og hvis du ikke tar det til deg Regine, kommer du til å gå på en virkelig smell hvis du blir frisk igjen..

Anette

12.mai.2009 kl.22:28

Hvorfor driver noen og kritiserer en kreftsyk jente, som trenger vår støtte. Verden er syk...

Anette

12.mai.2009 kl.22:30

Og denne KONSTRUKTIVE kritikken har jeg enda til gode og lese...

sirkeline

12.mai.2009 kl.22:31

Kom deg vekk "Kalleklovn". Du er syk, og ikke noe annet.

Turid

12.mai.2009 kl.22:32

Til Edgar - det har jeg ikke tatt stilling. Det var bare en liten kommentar til det at oljefondet er investert i aksjer. Aksjer går opp og ned. Sånn er det med det. Skal man ha med oppturen så må man også tåle nedturen. Men ellers er jeg enig i mye av kritikken som kommer. Mye som kunne ha vært gjort bedre. Regine - håper du ikke blir støtt av at det blir litt diskusjon her. Det er interessante temaer du tar opp som mange mener noe om. Håper håper det går fint med deg og at dette virker!!

EA

12.mai.2009 kl.22:37

Til kalleklovn,Har du hatt hjelp eller kommet på navnet selv ?.mvhEdgar

Iben

12.mai.2009 kl.22:56

"kalleklovn" du kan mene hva du vil, men DET behøver ikke nødvendigvis at du har rett. Regine er flink som skriver og informerer om hennes diagnose. Hun har startet et fond for å hjelpe kreftrammede folk! Dine meninger betyr absolutt ingenting for oss, for vi støtter regine uansett og vi står på hennes side, NO MATTER WHAT. Du eier ikke manerer som skriver sånt!!Hun er en fantastisk jente som utgjør en forskjell her i Norge. Hun informerer om sykdommen sin, sett fra hennes øyne og er en unik blogger. Jeg synes de som har noe negativt å si om henne kan bare dra seg ned i jorda og bli der!Og regine tåler kritikk, som dere kanskje har skjønt så er hun utrolig sterk! en av de sterkeste!Hun er ingen person som står på sidelinjen og bare tar imot den teite kritikken, hun slår tilbake og det synes jeg er fint!!

Aurora

12.mai.2009 kl.23:10

Sykt! Stå på jente, vi alle tenker på deg!!

Hege

12.mai.2009 kl.23:10

Lykke til med den videre behandlingen, Regine! Det er ikke verdt å kaste bort dyrebar energi på å svare på tåpelige innlegg. Ikke la solskinnet i livet ditt overskygges av irritasjonen over disse kverulantene - de er ikke verdt en kalori av din oppmerksomhet. Alle som blir ignorert går til slutt lei. Gled deg heller over at du er gitt en sjanse til å klare dette, grip den sjansen og konsentrer deg om alt som er bra nå. Og kjemp alt du klarer, det er mange som har tro på deg - fordi du har tro på deg selv! :-) Stor klem til deg!

B R

12.mai.2009 kl.23:15

Håper ikke denne typen negative kommentarer som Kalleklovn bidrar med går inn på Regine Stokke. Det vil alltid finnes en og annen tulling på internett. Man kan ikke unngå dem. Men man kan ignorere dem. Det dreier seg gjerne om folk som er syke.Konkret forslag: Bør noen som kjenner Regine Stokke administrere denne siden slik at syke og ekle kommentarer ikke blir publisert ?

Regine

12.mai.2009 kl.23:20

Kalleklovn: Når har jeg kalt meg selv guddommelig? Det vil jeg gjerne vite. Den "konstruktive" kritikken kan du dra langt til helvete med. Jeg har aldri sagt noe om at det er kun jeg som er syk her i verden. Selvfølgelig finnes det mange andre. Men dette her er min blogg, om mitt liv. Dessverre er det sånn at alle mennesker lever et forskjellig liv, og mitt liv består akkurat nå av sykdom. Derfor velger jeg å skrive om det her på bloggen, slik at jeg kan opplyse andre om hvordan det er. Jeg lurer på hva jeg har gjort galt? Jeg har ikke gjort annet enn å informere om min sykdom som sagt, og prøvd å snu det om til noe positivt(vervet flere blodgivere og donorer). Du høres ut som en svært bitter person. Jeg tåler kontruktiv kritikk, det jeg ikke tåler er uthengig av meg som person. Alle som har kritisert meg har vært usaklige og har ikke noen informasjon til å begrunne utsagnene deres. Det har aldri vært snakk om at jeg ikke tåler kritikk, men kraftige personangrep syns jeg er å gå for langt. Jeg kommer nok aldri til å gå på en smell bare fordi noen kritiserer meg. Så lenge jeg vet hvor jeg har meg selv, og så lenge jeg er tro mot meg selv, så kommer jeg til å leve et fantastisk liv helt mot slutten, når det enn måtte være.

kalleklovn

12.mai.2009 kl.23:28

ler av dere:) haha, som jeg sa, dere smisker så mye at jeg blir kvalm. seriøst, slapp litt av. Og ja jeg mener det jeg vil jeg, og skriver det også, akkurat som dere. Vil ikke si at dere har rett heller. og vil heller ikke si at jeg er bitter, syk, eller idiot. Vil bare si at jeg har sett veldig mye, og opplevd veldig mye, og syns ikke man er gudommelig bare fordi man går gjennom noe sånt. skal litt mer til enn det. Jeg har vært med på å redde liv, og virkelig fått sett kontrasten mellom liv og død. Og jo, jeg eier manerer, men det finnes noe som heter ytrings frihet, og det benytter jeg meg av. og hvis jeg ikke husker helt feil ble det fondet egentlig opprettet for at hun skulle få behandling i utlandet? anyways, hvem som helst kan si hva de vil om både meg og deg og hvem som helst, men regine er liksom "skjermet"... haha saklig. skjerp dere da. hun er bare et menneske,, håper selvfølgelig det går bra, unner ingen å dø i en alder av 17 år (såsant de har et verdig liv) men det vil ikke si at jeg er hennes største fan for å si d sånn!! Slutt å syt da, hun har nok smiskere, og hadde jeg skrevet "ååå jeg støtter deg du er så sterk bla bla bla" så hadde jeg fått 0 respons. Så dere hadde faktisk driti i det om jeg skrev noe positivt. Det er d som blir for dumt..

Regine

12.mai.2009 kl.23:35

Kalleklovn: Igjen, er det noen som snakker om guddommelighet så er det deg! Ingen andre her har nevnt at jeg er guddommelig, verken leserne mine eller meg selv. Dette blir for dumt. Jeg har aldri påstått at jeg er den eneste syke her i landet, det finnes mye for jævlig her i sammfunnet, og ja, jeg har også sett mye forferdelig den tiden jeg har vært på sykehus. Men denne bloggen handler om meg og mitt liv. Det fondet ble opprettet uten at jeg i det hele tatt visste om det, men jeg setter utrolig stor pris på det. De som startet fondet trodde jeg skulle ha behandling i utlandet, men jeg måtte gå inn å si at jeg ville at pengene skulle brukes til forskning på kreft, og for å bedre forholdene på sykehus for unge og voksne kreftsyke.

Anne K .F

12.mai.2009 kl.23:41

Kalleklovn - nå er du på ville veier! Regine du er bare utrolig!!....etter all den teite kritikken som stadig dukker opp - har du gang på gang vist en enorm styrke og du takler det helt suverent! Jeg blir helt bergtatt!!

kalleklovn

12.mai.2009 kl.23:42

syns d er dumt at du føler det blir uthenging av deg,,, For det som virkelig gjør at jeg blir hissig er alle de "fansene" dine som angriper alle mennesker som ikke liker deg. Og jeg har til og med sagt flere ganger at jeg har skrevet positivt om deg på bloggen min, hadde vel ikke gjort det om jeg prøvde å henge deg ut? men kom faktisk med saklige argumenter for min konstruktive kritikk, men fikk ingen respons på det. Beklager igjen regine, som sagt er det ikke deg jeg blir forbanna på, å d er ikke din feil at alle som er fan av deg ser på deg som en gud. Men syns faktisk det blir litt dumt når jeg ser jenter som skriver om igjen å om igjen "ååå, jeg har skrevet om deg på bloggen min" å ingen av de får respons. Men med en gang noen som meg skriver noe negativt svarer du. det er muligens 13-14 åringer (kanskje yngre) som (tydeligvis) ser skikkelig opp til deg, og kan du svare meg, kan du svare de også. Jeg har også bedt deg slette d innlegget om cs etter at hun har blitt forfulgt pga det, men ser enda ikke at det er gjort. Likte deg frem til jeg så alle disse småtingene innimellom. Og som sagt, jeg står fortsatt for det jeg sier, jeg gidder bare ikke måtte legge ned bloggen min pga at jeg ikke mener det samme som alle andre. men hvis du vil vite hvem jeg er, kan du d via mail, d er bare å si ifra...

Regine

12.mai.2009 kl.23:47

Det jeg mente var at innlegget Charlotte hadde skrevet om meg var et grovt personangrep, og jeg er ikke personen som vender det andre kinnet til.. Jeg har mange ganger svart på de positive kommentarene jeg har fått. Både her på bloggen, på deres blogger og på mail. Jeg setter utrolig stor pris på all den støtten jeg har fått her innpå bloggen, og ofte er det veldig mange å svare. Derfor har jeg brukt noen av innleggene her innpå for å takke. Jeg har sagt det mange ganger. Men når jeg får negativ respons føler jeg for å forsvare meg, det er mange der og jeg ikke har svart, men noen føler jeg for å svare, sånn er det bare. Og jeg henger heller ikke ut alle som kritiserer meg, men akkurat det som Charlotte skrev om meg var veldig usaklig og veldig grovt. Det er ikke snakk om at hun kun har kritisert meg, men hun kom med et kraftig personangrep.

Thea&Preben

12.mai.2009 kl.23:51

Syns det er dumt at Regine må bruker energi på folk som bare er ute etter bråk! Også vil jeg bare kopiere en kommentar vi fikk, ang de som MÅ være negativ her..-Menneskene kan deles i to grupper, en som går foran å utretter noe, og en som kommer etter å kritiserer.(Lucius Annæus Seneca)Velg selv hvordan dere vil tolke det!!Føler jeg gjentar meg selv litt her også, men hva er vitsen i å bare være negativ? hvem er det som tvinger dere pessimister til å gå inn på bloggen da? Bare lurer...Men nå skal jeg styre unna disse negative kommentarene!Svar til Regine: Du gjør mer for folk, enn du selv tror. Spesiellt for de som har en kreftdiagnose selv. Det kan være greit å forholde seg til at man ikke er alene om det! Selv om man gjerne skulle sett at ingen fikk sykdommen selvsagt!

Heisann!

12.mai.2009 kl.23:51

Hei Regine!!Hvordan går det? Håper det kommer et nytt innlegg snart, for jeg er så spent. Det er utrolig hvordan du fenger meg og hele Norge med din skriving! Jeg som aldri har fulgt med på blogger før er plutselig hektet! Tror du er den eneste av denne "fantastiske glitrende blogg-toppen" som faktisk når ut av blogg-Norge med bloggen din. Du når alle!

kalleklovn

12.mai.2009 kl.23:58

Ja det er jeg jo enig i (har vel aldri sagt noe annet?) men hun la seg så flat hun kunne, du fikk ett innlegg kot deg, hun har fått ovet 500!!! og du har i tillegg alle som er mot henne på din side mens hun står helt alene mot alle som leser din blogg (og d er vel en del?) Syns hun har fått nok for å være helt ærlig, å syns mer og mer synd i henne dess mer jeg leser av innleggene hennes, der hun graver seg lenger og lenger ned og folk fremdeles ikke stopper. Skjønner at du ikke kan svare all fansen, og at det blir litt mye. Og folk som virkelig bare prøver å hjelpe, og ikke får svar, forstår jeg at noen kan bli skuffet av. Og vær så snill og forstå at det ikke var deg jeg ble så sint på isted. Blir bare irritert når det ikke går an å skrive noe som er bare til deg her, uten å få 50 negative tlbakemeldinger og personlighetsanalyser tilbake. hehe. Men ellers håper jeg det går bra, som jeg skrev isted. Kjente jeg ble litt mindre irritert på deg når jeg fikk sagt det jeg ville til DEG, og DU svarte å ikke alle andre:)

Regine

13.mai.2009 kl.00:00

Vel, takk for det.

I

13.mai.2009 kl.00:17

Lykke til, Regine!Kanskje vi her inne skal la være å skrive om vi ikke har noe godt å formidle videre? Det er tøft nok å klare saklig kritikk når vi er sterke mentalt og fysisk. Ondskapsfulle personangrep er ikke saklig kritikk, og slett ikke konstruktivt! Håper du tåler behandlingen godt, og at resultatet blir strålende!

Mari vel:)

13.mai.2009 kl.00:27

Håper alt går bra sålangt Regine. Bildene dine er dritbra:) Heia heia:) du er nevnt opp til flere ganger på bloggen min!!! wee:D Men du har ikke skrevet noe av virkningen på beh. enda?? superklem fra meg som tenker på deg:)

Anders

13.mai.2009 kl.00:51

Frustrert... og jeg gadd ikke skrive mer. Ønsker deg fortsatt det beste Regine.

Jonas

13.mai.2009 kl.01:08

Blir for dumt at Regine må bruke energi på å svare på innlegg som Kalleklovns. Greit man har egne meninger om ting og tang men det er fortsatt LOV til å bruke huet før man skriver. Kjenner jeg blir flau på "Kalles" vegne - var det virkelig nødvendig å få det ut her? Hadde du hatt noe "livserfaring" som du sier, så hadde du vært selvsikker nok til å la være å skrive slike innlegg. Nok om det..Håper behandlingen går bra Regine, og at du fortsetter og holde oss oppdatert i bloggen. Du er beundringsverdig! :)To rid the disease!

Kim Alexandra

13.mai.2009 kl.07:51

Hei Regine.En venninde av meg fortalte meg om denne bloggen å jeg måtte selfølgelig ta en titt innom og historien din rører meg sterkt.Jeg er en ganske ny leser og har tenkt å forsette å lese bloggen din. Det med folk som skriver om at du er oppmerksomhets syk forklarer meg om seg selv en det de gjør om det. Du er en sterk person som holder håpet oppe, du får meg til å innse hvilke bortsjemte sytete mennesker vi i norge egentlig er å mange av oss fokuserer mye på det negativet en det posetive. Jeg syntes det er flott du forteller historien din å det er mange folk som trolig er rørt å følger med, kanskje dette hjelper deg litt med håpet? Jeg tipper du for mye støtte av familien din, gode venner osv. Egentlig kan jeg ikke si at jeg "vet hvordan det følels" for jeg gjør virklelig ikke det. Du er et forbilde for mange. Du er en sterk og fornuftig jente å håper du forsetter på denne måten. Ønsker deg all lykke.

petter

13.mai.2009 kl.08:01

Britney Spears er død :,(Les her: http://www.nettklikk.no/cgi-bin/payperclick/clickthru.cgi?id=orsleie

A

13.mai.2009 kl.08:40

Du Petter, HVA FAEN FEILER DET DEG !!!!! SKAFF DEG ETT LIV!!!Regine, kom med nytt innlegg snart.. er spent på hvordan det går med deg selvfølgelig. Del dine tanker med oss. Vi er her for deg alle.klem fra meg

sirkeline

13.mai.2009 kl.09:04

Vær så snill Regine, kutt ut å svare denne syke Kalleklovn. Se hvordan han skriver da, umodent og totalt usakelig. Ignorer alle innleggene. Lykke til, verden trenger sånne som deg, klovner er det så altfor mange av. Ha en fin dag, klem.

Hedda Øysteisndotter

13.mai.2009 kl.09:23

Hei Regine:) Håper du har det etter forholdene greit om dagen... Sånne som denne klovnen,burde absolutt bare oversees,helt enig sirkeline! Han er ikke moden og klok nok til å forstå rekkevidden av sine ytringer...synes litt synd på han jeg;) Du har aldri gitt inntrykk av å være guddommelig,men en hverdagshelt er du absolutt i mine øyne! Tenker masse på deg!:)Stor og varm klem fra Hedda Ø...

Mariann

13.mai.2009 kl.09:23

Regine er syk, gjennomgår en svært tøff behandling og trenger verken drittslenging eller krav om flere innlegg. Dette er Regine sin blogg, og en 17 år gammel jente i en alvorlig livskrise som denne må faktisk få lov til å bruke bloggen sin til det hun vil og bli respektert for det. Regine tåler godt at andre har andre meninger enn henne, det er drittslenging og usaklighet hun og 99% av de andre leserne hennes reagerer så sterkt på.Stå på Regine, du er flink.

Tara

13.mai.2009 kl.09:59

Hei...Bare en liten kommentar til kalleklovn; jeg tror ikke disse kommentarene som kommer her er smisking /rumpesleiking eller anna, det er kun ment som oppmuntring for Regine. Jeg tror hun trenger det! Det er ikke smisking her inne, smisking er hvis du gjør et eller anna med baktanker om at det blir bedre for deg selv. Det som er her inne er støtte og oppmuntring til et menneske i en vanskelig livssituasjon. Det er stor forskjell!La Regine få all den oppmuntring hun trenger i denne vanskelige tida, husk at tankens kraft er stor. Hvis du ikke tror du blir frisk, så blir du det ikke! Vær med å gi Regine dette "løftet", det er ikke så mye mer vi andre kan gjøre.jeg har ikke skrevet her før, men følte for å gjøre det nå! Lykke til Regine - dette går rette veien!

Ane

13.mai.2009 kl.10:34

Til Edgar:"Greit nok, man kan ikke bruke opp mer av oljefondet her i Norge grunnet inflasjonen, men det er absolutt ingenting i veien for å bruke en liten del til legebehandling i utlandet for å gi syke mennesker den sjansen de fortjener."Hva med gamle og syke mennesker på sykehjem, fortjener ikke de bedre hjelp? Eller spedbarn født før uke 25? Hva med psykiatrisk helsehjelp her i landet, med mange unge mennesker som ikke får den hjelpen de trenger og ender opp med å ta sitt eget liv? Fortjener ikke de en sjanse? Listen er uendelig lang. Vi lever i en virkelig verden og i en virkelig verden må man prioritere. Det er kjipt, men sånn er det.

Min verden

13.mai.2009 kl.10:45

Sykt :S

Regine

13.mai.2009 kl.11:31

Mariann og Tara: Jeg er helt enig med dere. Det hjelper utrolig på å få støtte og fine kommentarer her inne på bloggen for å holde håpet mitt oppe. Jeg skal ærlig innrømme at hvis jeg ikke hadde hatt denne bloggen her, så hadde jeg nok sett litt mere svart på ting. Det var først etter at jeg startet bloggen at jeg begynte å bli mere positiv. Det hjelper mer enn dere aner!Tusen takk til dere som støtter meg, og som Jonas sier "to rid the disease!" En veldig bra sang vel og merke. Nytt innlegg kommer snart!

Lisbeth

13.mai.2009 kl.11:45

Dette er Regines blogg, og her ønsker jeg å komme med oppmuntrende ord til henne. Dette betyr ikke at jeg er en smisker eller en rumpesleiker, og det betyr heller ikke at Regine er den eneste i denne situasjonen jeg støtter. Men akkurat dette er hennes blogg og det stedet jeg kan vise støtte til henne. Støtte til andre, viser jeg gjennom andre blogger evt på andre måter...Regine kan vel heller ikke ta ansvar for alt vi leserne skriver, så å bli irritert på henne for noe vi gjør blir for dumt. Gleder meg til å lese nytt innlegg, Regine. Er veldig spent på hvordan behandlingen går sålangt. Stå på!!

Irene

13.mai.2009 kl.12:11

Hei Regine. Har følgt hele bloggen din nå. Jeg misunner det pågangsmotet ditt. Til tross for at du bare er 17 år. Du skriver kjempe bra i blogg teksten din og beskriver følelsene dine veldig detaljert. Jeg blir veldig rørt av å lese innleggene dine. Jeg har selv fått beskjed fra legen om celleforandringer, så idag har jeg vært på ny undersøkelse og får prøvene om 2 uker. Vente tiden er grusom. Vis det viser seg at jeg fortsatt har forandringer må jeg inn å operere. Selv ble jeg blodgiver og benmargsdonor for 2 år siden, jeg er mer enn gjerne villig til å hjelpe andre. Men nå kan jeg ikke gi blod på lenge pga disse forandringene. Er lei meg for det. Har også bestilt t-skjorta di på beltespenner.no.. håper den snart kommer i posten. Jeg har ventet 2 uker nå ;P jeg tenker mye på deg og din situasjon Regine. Beundrer som sagt ditt pågangsmot. Håper du snart får svar fra sykehusene fra tyskland og england. Krysser fingrene for deg.Stor klem fra Irene

Christina

13.mai.2009 kl.21:13

Det er nok ikke helsevesnet sin skyld. Jeg trur at hadde de hat ressurser til å kunne gjøre dette vil de nok det. Det er nok staten sin feil!

Martin

13.mai.2009 kl.23:47

Hei...Først vil jeg si til deg at du er en utrolig flott jente som virkelig engasjerer deg i både din egen og i andre som er i tilsvarende situasjon. Jeg håper inderlig at behandlingen din virker og at du blir frisk.Når det gjelder det norske helsevesen vil nok de fleste synes at det er godt, men ikke helt perfekt. Vi hører alltid om de "dårlige sidene", men sjelden om de gode. Det er mange som tross alt blir helt friske både av kreft og av andre farlige sykdommer. Og det er faktisk slik at en del rike og kjente folk her i landet har tatt behandlingen her hjemme til tross for at de har hatt råd til å dra utenlands. Det fine med Norge er at alle blir behandlet likt enten man er fattig eller rik. I USA og mange andre land er det tykk lommebok eller god forsikring som gjelder, og mange fattige dør da de ikke har nok ressurser. Det bor ca 300 millioner mennesker i USA, dvs ca 60 ganger mer enn i Norge, noe som igjen betyr at det er langt flere sykehus der borte, samt langt flere leger og forskere osv. Det er derfor ikke så rart at de er kommet langt innen forskning og utvikling, men det er ikke gitt at alle som bor der borte får den behandlingen de trenger. Selv om Michael Moore kanskje overdriver er det nok et snev av sannhet i det han sier i sine filmer; se artikler i bl.a Netttavisen: http://pub.tv2.no/nettavisen/side2/film/article1455843.ece og http://pub.tv2.no/nettavisen/side2/film/article1057937.eceNår det gjelder behandling i utlandet finnes det haugevis av klinikker rundt om i verden, både seriøse og ikke seriøse. Det samme gjelder produksjon og salg av medisiner. I og med at det i mange tilfeller ikke finnes dokumentasjon og kliniske bevis for at medisinene faktisk fungerer er det også vanskelig for helsevesenet å kunne dekke disse. På hvilken måte skal en kunne skille mellom f.eks kinesisk urtemedisn og medisin fra seriøse institusjoner hvis det ikke er dokumentert? Noen retningslinjer må det være, og ikke bare synsing for i værste fall kan både pasient og helsevesen bli grundig lurt. En må være klar over at både kreftleger og forskere jobber i et miljø hvor behandlingsmetoder stadig gjennomgås. Mange er med i internasjonale medisinske miljøer og forskninsinstitusjoner og vet stort sett hva som foregår innenfor området. Likevel kan lille Norge bli bedre, men alt er dessverre ikke mulig over natten. Er tross alt glad jeg bor i Norge og kan ha et tilnærmet gratis helsevesen. Det er tross ikke alle her i verden som har det desverre.

Bentemor

14.mai.2009 kl.13:34

Dr.Burzynski er dessverre kjent for å være en kvakksalver som dessverre ikke kan tilby noe som virker. Har undersøkt i.f.m. en kreftform min mann har. Alle seriøse avviser ham, men jeg vet at hjemmesiden hans bugner over av suksesshistorier...

Regine

14.mai.2009 kl.14:16

Han fortale at han dessverre ikke kunne hjelpe meg, så han virker da ganske seriøs i og med at Espen har fått bedre resultater på prøvene.

Yngve

14.mai.2009 kl.18:23

Til Regine StokkeJeg så en artikkel om deg i dagbladet, og jeg ble med en gang revet med på en negativ måte. Tenk å være 17 år og få beskjed om at du skal dø! Håper ting bedrer seg, håper du ikke dør allikevel. dette er guffent å si til en person man ikke kjenner, men men. jeg får vel bare si god bedring!Hilsen en 11-åring

Sindre N. Viulsrød

15.jun.2009 kl.01:37

Det er ikke snakk om at Norge ikke har ressurser til dette, men ettersom det ikke er vitenskaplig godkjent/dokumetert at det gir effekt i Norge så kan ikke helsevesenet utskrive noe slikt til pasienter.Det er jo ingen tvil om at dette er utrolig trangsynt av systemet.

daniel

29.jun.2009 kl.00:15

Nei, dette er trist. Takket være nettet er det mer håp i det hele, håper norske trygdevesen ordner opp i det, de betaler større summer i advokat og slike utgifter fordi de stadig får flere og flere som klager pga deres snevre avgjørelser.Så om de skjerpet seg litt på den siden kunne de kanskje betale for å gi mer håp til de virkelig triste saker som vi har på agendaen.Jeg skjønner ikke hva er deres mål, å få oss til å glemme det hele i håp om at det skal forsvinne. De snakker om landets fremtid men hva med fremtid for våre\dagens generasjoner som lider, jeg er ikke redd for landets fremtid - den ordner seg - det er den nødt til, komme på rett spor, men jeg er reddd for våre medmenneskers fremtid. mens de stadig leker den velkjente spill venstre eller høyre og slik går det rundt og rundt og aldri kommer dit vi vil, med våre klagerop.Nødrop, jeg forstår det ikke. bare se denne nettsiden http:\\www.lovdata.no Gå så på lagmannsretten og kikk på hvor mye en rettsak koster i trygdesaker - klager osv....Folk snakker om rehabilitering - får støtte til det, andre får biler,men folk med kreft får ikke utenlandsopphold og operasjoner fordi at vi henger etter i sykehusutviklingen og alternativ behandlingsmetoder, som både gir håp og helbreder. Jeg er rørt - men jeg kan som de fleste ikke gjøre mye. Vel i nøden vet en kor mye glede andre fortjener.

morten

25.sep.2009 kl.14:23

Hei

Først..Regine, det står respekt av måten du håndterer sykdommen på og jeg håper virkelig at du blir frisk.

Jeg er broren til Espen som du refererer til i dette forumet og jeg ønsker bare å legge inn en liten bemerkning til alle, men spesielt de som skriver inlegg her og som fortsatt "kun er for statlig drevet helse Norge", for 10 er bedre enn 100 osv....

Kan først nevne at behandlingen Espen tar ikke er en såkalt "Alternativ behandling", selv om det ofte refereres til det.

Dette er en behandling med akkurat de samme medesinene som han kunne fått i Norge, men som er satt sammen på en annen måte enn det vi gjør her.

Det vil si at dette er ikke noe medesin han har funnet opp på gutterommet eller somkommer fra en tiger e.l, men noe som allerede er i markedet og som Bursynski mener og har bevis på (ref video på siden til espensteen.com) fungerer. Den kan kombineres/blandes annerledes og dermed ha en annen effekt, dette ut ifra kreft typen (Og Burzynski møter også sin overmann (ref: kreft) og da kan ikke han heller gjøre noe).

Bare det at Espen kunne gått på denne medesinen og fått et mye lenger liv (hvis det viser seg a den ikke fungerer) ville vært besparende for staten og også en mye mindre belastning for Espen og oss som familie, for da kunne han jobbet og hatt et "verdg" liv. Tror det gjelder mange sykdommer her i Norge, hvor det ikke alltid bør sees på om man blir frisk eller ikke (selv om det er det viktigste), men også kunne leve den tiden man har som et verdig menneske. Så husk, til dere skeptikkere av "alternativ behandling". Når du får noe som er "Uhelbredelig", så handler det også om livet man skal leve sammen med sine næmeste mens man håndterer sykdomen.

Ellers vil jeg takke for alle støtter vi har fått fra leserne avReginas blogg og Regina selv, både i form av ord og penger. Vi setter virkelig pris på det.

Og Regina.. til deg vil jeg si som mange andre...Kjemp for det du tror på.

Med vennlig hilsen Morten

Wenche Johnson

05.des.2009 kl.16:59

På meg virker det som om det her i landet ikke er "lønnsomt" å hjelpe alvorlig syke mennesker. Det er en trist utvikling

Skriv en ny kommentar

Regine

Regine

18, Kristiansund

Har fått diagnosen MDS/AML - her vil jeg beskrive hvordan det er å leve med/bli behandlet for det. Lurer du på noe? regine1000@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits Blogglisten