Et kapittel for seg selv

Det er ganske rart å tenke på, men de siste dagene har kanskje vært noen av de beste i mitt liv. Jeg har lært meg å sette pris på de små tingene i livet. Jeg har følt glede, til tross for den situasjonen jeg er i. Jeg spurte Knut - mannen jeg snakket med i går om hvorfor jeg av og til følte glede, siden jeg egentlig ikke har noen spesiell grunn til det. Trenger man altlid en grunn til det?

Man får et helt nytt syn på livet i en situasjon som min. Jeg skulle ønske det fantes en annen måte å få en sånn oppvekker på. Kanskje det finnes, bare at jeg ikke veit om den. Jeg skulle ønske alle mennesker lærte seg å sette pris på livet, selv når det går i mot en. Vi må slutte å kreve så mye av livet. Man kan ikke få alt man ønsker seg. Hva så om man ender opp med et A4 liv? Det var noe jeg absolutt ikke ville før, men nå hadde det ikke gjort meg noe som helst. Etter dette, hvis min tilværelse går over til å bli helt normal igjen, tror jeg at jeg kommer til å leve et nytt og bedre liv. Jeg kommer ikke til å klage lengre. Alle mennesker klager jo av og til, det er jo helt naturlig. Men jeg kommer ikke til å klage på samme måte som før. Jeg kommer til å sette pris på hver en dag jeg er til. Livet er svært verdifullt for meg.

Det er litt av en kunst å lære seg å sette pris på de små tingene i livet. Slik var det værtfall for meg før. Jeg tok alt for gitt. Nå har jeg endelig lært det. Jeg fikk kommet meg på kino i dag, og bare det var kjempestort for meg. Jeg begynte faktisk å gråte i dag når jeg tenkte tilbake på de siste dagene som har gått. Gledestårer. Jeg har møtt noen fra rosenborg, jeg har hatt den beste samtalen i mitt liv med en meget spesiell mann og jeg har vært på kino. Jeg har ikke følt en slik glede på lenge. Idag fikk jeg til og med høre at jeg kanskje får hjem i morra. Det hadde jeg aldri trodd. Det kommer an på blodprøvene i morra. Det er ikke snakk om mange dager, men hver dag hjemme er verdt gull.

Cellegiftkuren ble jeg altså ferdig med idag - endelig. Det har faktisk gått overraskende bra. Idag har jeg ikke vært dårlig i det hele tatt. Jeg er veldig spent på hva som vil skje når immunforsvaret mitt blir nesten borte. Det er da problemene oppstår. Jeg er redd. Min dødsangt ligger i bakhodet hele tiden. Til tross for at slike tanker dukker opp iblant, så har dette vært en bra dag.

43 kommentarer

Henriette

13.11.2008 kl.20:17

søt blogg. :D

Karoline

13.11.2008 kl.21:53

Du er så flink til å se det positive i livet! :) Stå på!Hva så du på kino?

Monica Serina

13.11.2008 kl.21:59

Du skal ha skryt for den gode innstillingen din.Og det du går igjennom er ikke bare bare, men jeg har tro på at du er sterk!Med den positive innstillingen din vil du nå langt!Stå på og god bedring! :)

marte

13.11.2008 kl.22:22

det er så utrolig bra at du har det bedre, og at du føler deg bedre ! jeg syns det er bra at du har denne bloggen. med alt det du skriver, tror jeg at du vil hjelpe mange !

Regine

13.11.2008 kl.23:02

Henriette: Takk:)Karalain: Jeg så fritt vilt 2 :)Monica Serina: Takk for varme tanker!Marte: Tusen takk;) Håper vi kan treffes en gang jeg er hjemme!

Tone

13.11.2008 kl.23:11

Sterkt å lese det du skriver og om hvordan du takler sykdommen din. Jeg tror at mange som går gjennom sånt som deg, kommer styrket ut av det. Som du sier, du lærer å sette pris på de små tingene. For de/oss som ikke har vært i din situasjon vil ha vanskeligheter med å se på disse små, men viktige, tingene som like verdifulle som det du greier. Der har du jo en fordel ; ) Ønsker deg masse lykke til med resultatene av prøvene i morgen, satser på at du kommer deg hjem : )

Mormor og morfar

13.11.2008 kl.23:48

Hurra Regine!Dette går bra!Vi gleder oss til du kommer hjem!

Martin

14.11.2008 kl.01:27

Du skulle bare visst hvor mye det har å si for meg at du har det bra. Er ikke alltid så flink til å uttrykke meg - der ligger du langt foran, men det er nok rett og slett ikke noe som betyr mer...

bente

14.11.2008 kl.11:00

Utrolig fin og sterk blogg! Håper resultatene av blodprøvene er til din fordel, og at du får noen velfortjente dager hjemme. Stå på! =)

Regine

14.11.2008 kl.11:32

Tone: Tusen takk for varme tanker, supert at du liker bloggen. Kunsten å sette pris på de små tingene er noe alle burde lært;) Nå har jeg innsett hvor viktig det er. Mormor og morfar: Ja;)Martin: Setter utrolig stor pris på din omtanke;)Bente: Tusen takk:)

Anne Grete

14.11.2008 kl.11:45

Heisan Regine. ("lille/store venn")Jeg er så imponert over deg. Du er en sterk og "sta" jente, det beviser du med det du skriver i bloggen din , det erså utrolig å lese. Du er flink å få satt ord på det du oppleverfortiden.

Det rører meg veldig sterkt.

Jeg er glad for å høreat det går bedre med deg. Vi ønsker deg lykke til videre og håperog tror at dette vil ende godt.

Du er den tapreste på jord :)Stor klem fra Anne Grete og Ståle

Regine

14.11.2008 kl.12:15

Tusen takk for all oppmuntring og støtte. Det hjelper så masse:)

Elsd Williamsen Naalsund

14.11.2008 kl.12:52

kjære Regine,Det er så sterkt å lese det du skriver og det rører meg så tårene får løpe fritt. Det at du føler glede, til tross for den sykdom du nå er i,

er bare så

imponerende flott. Det får meg til å tenke på Nietsche`ordtak: Den som vet hvorfor han lever, kan holde ut et nesten hvilket som helst hvordan. Jeg er så enig i at det å sette pris på livet er en oppgave vi allebør inneha. Det å sette pris på sine nærmeste, sine venner, naturen, musikken, kunsten og gjerne de små ting ( som et smil, en klem , et blikk ,en hilsen ) og ikke minst være til for hverandre - det er : det er det som gjør dagen så god !! Å jeg tror at det å leve lykkelig hele livet, kan man bare gjøre fra dag til dag.Nå håper jeg så inderlig at du får et fint opphold hjemme, hvor du kan møte venner og samle nye krefter. Og mest av alt håper jeg dusnart blir frisk. Jeg tenker på dine foreldre nå som jeg vet heller selv ville ha vært syke enn at deres barn er det - og hvor også de sammen med deg kjemper for at du snart bir frisk. Men så er jo du ekstra heldig fordi du nettopp har de foreldrene du har - selv om du ikke har valgt de selv. Lasse og Jullianne er bare så fantastisk flotte mennesker !

Astrid og Rune

14.11.2008 kl.12:53

Kjære Regine. Det er bare ett ord som kan beskrive deg; Fantastisk.Vi følger med på bloggen din hver dag, og du skal vite at vi sender deg våre varmeste tanker og håp. Du har en styrke vi knapt har sett maken til. Det er så utrolig godt å høre at formen din er bedre nå, Regine. Dette greier du :) Klem fra Astrid og Rune

Regine

14.11.2008 kl.13:35

Else: Det var noen flotte og kloke ord du hadde å komme med! Det ordtaket likte jeg godt. Det er viktig å sette pris på livet, ja. Selv om oppholdet hjemme ikke varer så lenge så skal jeg nyte det fullt ut. Jeg er kjempeheldig som har mine foreldre her sammen med meg som er her for meg hver eneste dag.Astrid og Rune: Setter utrolig stor pris på det flotte dere har å si. Kjekt at dere også følger med på bloggen!

MarthaChristin

14.11.2008 kl.19:42

Jeg leser bloggen din ofte, men har ikke hatt tid til å kommentere før nå. Men jeg må si jeg er imponert over deg!Jeg studerer medisin, og vet at du har en vanskelig diagnose. Allikevel er du så positiv, og som du sier, du setter pris på de små tingene i livet. Jeg tror mange av oss har mye å lære der.Som kommende lege, synes jeg det er utrolig fint at du deler historien din. Ikke minst synes jeg det er interessant, fordi det er en del av pasientens aspekt, tanker og følelser som leger ofte glemmer, eller ikke helt forstår. Så tusen takk for at du deler.Ønsker deg masse lykke til, og vil fortsette å følge med helt til du blir frisk :)

Regine

14.11.2008 kl.20:59

Tusen takk. Det er viktig for leger å tenke på pasientenes følelser. Jeg er sikker på at du blir en flott lege;)

Mona Leithe

14.11.2008 kl.21:15

Hei!Du har en så utrolig bra innstillig, og på grunn av det tror jeg dette kommer til å gå helt bra! Jeg vet jeg ikke har tatt så mye kontakt som jeg kanskje burde, er bare så redd for å si noe feil og bare gjøre vondt verre.

Men jeg ville bare si at jeg tenker mye på deg!Stor klem fra Mona !

Regine

15.11.2008 kl.13:00

Hei, Mona!Du trenger ikke være redd for å si noe galt. Det tror jeg det er mange som er, og det kan jeg godt forstå. Men bare det å ta kontakt, vise at man bryr seg, det hjelper så utrolig:) Setter stor pris på din omtanke.

Lise-Tove

15.11.2008 kl.14:37

Håper du er hjemme og har en fin helg!!Hils så så mye til tante og onkelKlem <3

Regine

15.11.2008 kl.14:48

Ja, nå er jeg hjemme og får slappet av og koset meg. Du må hilse tilbake til dine også;)

15.11.2008 kl.16:21

Hei ! takk for brevet!:)Nå har jeg lest gjennom hele bloggen din, og din historie har virkelig vært sterk å lese. Jeg ser virkelig opp til deg Regine! Jeg tenker på deg hver dag, og sender deg mine varmeste tanker. Du er sterk, dette greier du!! tusen takk for at vi får følge med på hvordan du har det å sånn, ser fram til den dagen du poster et innlegg om at du er friskmeldt. :) med den innstillingen du har vil den sikkert komme raskere enn du aner.Hilsen Oda.ps: "viking e best!" ;) høhøhø

Regine

15.11.2008 kl.16:48

Setter pris på dine varme tanker. Kjekt at du også vil følge med;) Er rbk som eier;p

Karianne

15.11.2008 kl.19:49

Hei Regine !Jeg ønsker deg bare lykke til og krysser alt som går for at du skal bli helt frisk igjen :)Jeg følger med på bloggen, og føler med deg.Dette går bra, Stå på, Reggie!

Regine

16.11.2008 kl.00:10

Setter stor pris på at du bryr deg, og at du vil følge med på bloggen! ;)

Juliea

16.11.2008 kl.21:02

Hei Regine!Jeg vil bare si at jeg nettopp "fant" bloggen din, og nå har jeg lest gjennom og jeg sitter her med tårer i øynene.Jeg er herved fast leser, og jeg ønsker deg så mye lykke til!Klem fra usa

Catherine

16.11.2008 kl.21:28

Nå har jeg lagt ut bloggen din på bloggen min, og jeg har dedikert hele dagens innlegg om deg :)håper flere får bedre innblikk i hvordan en hverdag som din kan være !

Regine

16.11.2008 kl.22:22

Juliea: Hei Julie! Tusen takk for støtte, kjekt at du vil følge med! Håper du koser deg mye i usa:)Catherine: Så fint at du gjorde det:)

Sarah

17.11.2008 kl.05:46

Hei Regine!Jeg får tårer i øynene hver gang jeg leser bloggen din. Du er sinnsyk flink til å skrive! Jeg beundrer innstillingen din. Er så godt å høre at formen din er bedre nå. Nyt dagene dine hjemme :)Linker deg til bloggen min!Nok en klem fra usa

Sonea

17.11.2008 kl.09:10

Herre, håper du blir frisk.Så sterk du er!

Regine

17.11.2008 kl.12:07

Sarah: Tusen takk! Jeg skal nyte dagene mine hjemme, det er godt med et lite avbrekk;) Håper du også koser deg masse i usa!Sonea: Takk:)

Silje

17.11.2008 kl.22:21

Du skriver utrolig godt. Du finner ordene. Jeg ønsker å takke deg for at du har mint meg på å igjen sette pris på "selvfølgelige" og "ubetydelige" ting igjen. Jeg har jo selv vært kjempesyk, dog ikke kreft. Har vært lykkelig for å i det hele tatt kunne klare å ta en dusj eller hente posten - i det hele tatt kunne åpne øynene og vite at jeg faktisk klarer å komme meg opp fra senga uten hjelp, men det er skummelt hvor lett det er å glemme, hvor lett man stadig skal ha mer, skal klare mer. man setter ikke pris på det man faktisk klarer, man streber mer og mer etter det man ikke har eller kan.tusentakk.Jeg tror ikke det er mange som kan klare å forstå hva man mener med å sette pris på selv de minste ting, selvfølgelige ting, uten at man har vært i en situasjon der det plutselig blir revet bort fra en. Du er så flott ei jente regine. Sterk. Fantastisk. Beundringsverdig.

Siri

19.11.2008 kl.10:55

Tror at du via denne bloggen får mange til å sette livet i perspektiv og får folk til å begynne å glede seg over de smågledene. Synes det er helt fantastisk bra at du skriver om hva du opplever. Håper alt ordner seg og at du blir frisk. En virkelig dyp blogg!Du kjenner meg ikke, men jeg vet hvem du er. Vi går på samme skole. Det gir en mer nærhetsfølelse, at noe slikt faktisk kan skje med noen nær deg/meg osv. Skummelt å tenke på, men bloggen din gir meg hvertfall bedre oversikt og perspektiv over livet. Vil nyte det mer, ta vare på mine nærmese osv.. :)Siri

Regine

21.11.2008 kl.15:50

Silje: Så bra at innlegget har hjulpet deg. Man må bare lære seg å sette pris på de små tingene, men det er også lov å være lei og forbannet til tider likevel. Tusen takk for fine ord;)Siri: Jeg vet hvem du er og;) Kjekt at du liker bloggen, og at den har hjulpet deg til å nyte livet mer.

Tore

08.12.2008 kl.15:52

du skriver veldig bra i bloggen din og får godt frem situasjonen du er i for tiden. jeg håper det går bra med deg og skal følge bloggen din fra nå av! stå på :-) ønsker deg alt godt

Elin w

08.12.2008 kl.20:02

Hei.Du får sikkert henvendelser fra mennesker hver dag som har noe viktigere å si enn det jeg skal komme med nå. Men ønsker bare å si at det er utrolig sterkt av deg å komme deg gjennom dette, og ikke minst hjelpe andre med å skrive om opplevelsene rundt dette. Den siste uken har jeg virkelig fått kjenne på at jeg har tatt ting for gitt. Pappa er kommet i den situasjonen at han har fått blødninger i hjernen etter en stor hjerteoperasjon, og han er mildt sagt helt ødelagt. Sjansene er der for at han blir bra igjen. Men likevel er det en lang vei og gå. Jeg ønsker ikke sympati, men ville takke for at du åpner øynene til så mange. Når jeg ser tilbake på den jeg var skjønner jeg at det virkelig trengs. Så tusen takk, og lykke til videre!Du er sterk:)

Freakleader

22.12.2008 kl.20:17

Så deilig å lese at du har bedre dager..!

Eline

29.12.2008 kl.18:04

for ei tøff jenter du er! du får meg virkelig til å sette ting i perspektiv. stå på! :)

Marie

05.01.2009 kl.15:05

Fikk tårer i øynene av å lese bloggen din, det var virkelig sterkt.Jeg ønsker deg hell og lykke i 2009! Stå på!

Hanne

14.04.2009 kl.21:03

Hei, jeg har nettopp begynt å lese bloggen din, og jeg synes (som mange andre også gjør) at du ser veldig positivt på ting, du er sterk og at du i det hele tatt tåler alt du har vært igjennom. Jeg synes det er forferdelig med en sprøyte eller blodprøve, og se hva du har gått igjennom! Bloggen din har fått meg til å tenke på hva som er viktig her i livet og at jeg bør sette pris på alle de små tingene som ingen tenker over, men som liksom bare er der.Med alle gode ønsker, klem Hanne

25.06.2009 kl.19:30

Jeg ønsker deg lykke til videre ^^

FRIDA

14.11.2009 kl.00:40

I dag er det ett år siden dette ble skrevet... Håper virkelig at du har det like bra fremdeles, holder deg i aftenbønnen min <3

Anne foreldrene min døde av kreft

17.06.2013 kl.14:32

Hvil i fred regine. Du var ett flott menneske.

Skriv en ny kommentar

Regine

Regine

22, Kristiansund

Har fått diagnosen MDS/AML - her vil jeg beskrive hvordan det er å leve med/bli behandlet for det. Lurer du på noe? regine1000@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits Blogglisten