Preparing for war

kl 11.30:

Nå sitter jeg her på rommet mitt i Trondheim. Jeg har ikke begynt på kur enda, men kjenner likevel at jeg er kvalm. Kanskje det blir masse kvalme og spying denne runden. Håper ikke det. Klokken 21.00 starter helvete. Jeg gruer meg som faen.

Akkurat nå fikk jeg beskjed om at de har leid en kinosal på torsdag for min skyld. Det er jo kjempekoslig, men jeg veit ærlig talt ikke om jeg vil være i form til det. Jeg skal værtfall prøve.

Så langt i dag har jeg vært og tatt en benmargsprøve og sprøytet inn cellegift i spinalvæsken (ikke spør meg hva det er). Det ble værtfall gjort i narkose. Våknet opp med en intens hodepine som enda ikke har gitt seg. Jeg føler meg skikkelig dårlig i dag. Nå venter jeg bare på å få snakke med legene.

kl 20.30:

Nå er det en halvtime til jeg skal få cellegift. Det skal gå bedre denne gangen, jeg er mye friskere nå enn sist gang. Sist ga de meg cellegift mens jeg hadde feber, hadde miltinfarkt og litt væske i lunga. Det har jeg ikke nå. Jeg har all grunn til å tro at det skal gå bedre.
Jeg, mamma og pappa hadde mange spørsmål til legen da han var innom. Vi fikk høre at jeg har en aggressiv sort av AML pga kromosomforandringene jeg har. Jeg mangler nemlig det 7. kromosom og det 3. kromosomet er defekt. Pga at dette er aggressive greier vil de ikke la det gå for langt, og de må gi meg en kraftig kur for å slå sykdommen helt tilbake slik at jeg er klar for transplantasjonen og cellegiften som følger med der. Jeg stoler nå på at legene gjør det riktige. Hvis sykdommen min plutselig eksploderer og det blir mange kreftceller i benmargen min så vil sykdommen være vanskelig å slå tilbake. Legen i Oslo er jo den beste i landet, så jeg tviler ikke på at det er han som kan dette best. Målet hans er jo at jeg skal bli frisk - selvfølgelig, og han har satt i gang en prosess som skal gjøre at alt er klart til at jeg skal bli transplantert over nyttår. Det hadde han ikke gjort hvis han ikke hadde hatt trua, for det er ikke bare bare å sette igang en sånn prosess

Jeg ble livredd da legen sa at dette var av den aggressive typen, men jeg velger å tro at de har kontroll. Vi har nå en plan A, men det finnes også en plan B.

Imorgen kommer hele Rosenborg-laget på besøk til avdelinga. Rosenborg er jo mitt favorittlag så det passer jo ypperlig! Håper bare jeg ikke blir alt for dårlig så tidlig som i morra. Det tror jeg ikke. Selv om det blir utrolig flaut å treffe dem så blir det samtidig ganske kult. Vi skal spise pizza sammen med dem, og har fått beskjed om å ta med både fotoapparat og autografblokk. Det fins faktisk lyspunkt i en hverdag som min også.

18 kommentarer

Lise-Tove

10.nov.2008 kl.22:46

Hei Reginemor!!!Vil si at jeg tenker veldig mye på deg! Da jeg fikk vite at du var syk, ble jeg så lei meg. Men jeg velger og tenke positivt og det virker det som du gjør også. Det er veldig bra! Dette kommer til og gå veldig bra!Så bra at du har begynnt og blogge, da kan vi som bor langt unna følge med på hvordan du har det. Jeg skal iallefall fortsette og lese her.Masse masse lykke til RegineStor klem fra Lise-Tove

marte

10.nov.2008 kl.22:48

Heldig du er som får møte Rosenborg ! Håper det går bedre denne gangen med cellegifta ! Mona har også begynt med cellegift etter det hun drev på med før. Men det er jo en mye mildere cellegift.

Silje Silje

11.nov.2008 kl.00:36

Jeg har tatt spinalpunksjon, men jeg vil tro at beinmargsprøve er betydelig verre. Men det er sikkert pga spinalpunksjonen at du hadde slik hodepine. Håper du slipper unna den værste kvalmen og at du slipper å kaste opp så mye.Det blir sikkert litt kjekt med rosenborg-besøk i mårra:)

leva

11.nov.2008 kl.01:32

Hei Regine! Da er helvete i gang skjønner jeg, det er utrolig at du greier å være så positiv! Utrolig - og utrolig bra for at du skal greie deg

gjennom denne reisen. Humør og optimisme er medisin de ikke kan gi oss - det må vi ha selv. Du er kjempeflink til å se de positive tingene som er der selv om det meste er dritt! Veldig smart at du stoler på legene, det er så godt å legge ansvaret på andre. Jeg ønsker deg alt godt og håper du kommer gjennom dette på en lettest mulig måte. God klem

Regine

11.nov.2008 kl.10:28

Lise-Tove: Ja, vi må bare prøve å tenke positivt selv om det ikke er alltid så lett. Kjekt at du vil følge med videre på bloggen ;)Silje: Var nok derfor, ja.leva: Det er ikke alltid så lett å være positiv, men jeg har mine øyeblikk:)

jusa

11.nov.2008 kl.14:59

Hei hei! Jeg fikk linken til bloggen din av min datter og jeg kommer til å lese og følge med på hvordan du har det fremover. Du er veldig flink til å uttrykke deg så du må bare fortsette å skrive.Det er frykelig leit at du har blitt syk, og at du må igjennom så mye vanskelig før du blir frisk igjen, men jeg gleder meg allerede til å lese innlegget ditt der du forteller oss at nå er du frisk igjen!!

Regine

11.nov.2008 kl.18:29

Så fint at du ønsker å følge med!

Karoline

12.nov.2008 kl.01:46

Hei! Jeg var den som spurte Silje om linken til bloggen din. Har lest alle innleggene dine nå, og ville bare si at jeg synes du er ei utrolig tøff jente!!Jeg synes det er flott at du fortsetter å være positiv og legger planer for framtida :) Sånn skal det være!Kommer også til å følge med framover, og krysser fingrene for deg :)Kos deg med Rosenborg spillerne ;)

Tone

12.nov.2008 kl.11:53

Tøff jente!! Du virker utrolig sterk, og dette vil sikkert hjelpe deg gjennom denne fæle sykdommen..! Håper denne omgangen med behandling blir litt lettere enn den forrige. Krysser fingrene for deg :)Tone

€~Kirsti~€

12.nov.2008 kl.12:59

Hei, fikk linken din gjennom Silje's blogg. Det er forferdelig at en så ung jente som deg skal måtte gå gjennom dette, men du er virkelig tøff, og du klarer dette! Du er jo kjempeheldig som har funnet donor til transplantasjonen! Krysser fingrene for deg, og kommer til å følge deg fremover.Ser du kommer fra Kristiansund, det gjør jeg også! Men selv om det er en liten by, så vet jeg ikke hvem er da ;) Ønsker deg masse lykke til med cellegiften, med roseborg gutta og kino! Stor klem!

Regine

12.nov.2008 kl.22:04

Setter utrolig stor pris på dere som skriver inn, det hjelper så utrolig! Kirsti: Vet ikke hvem du er heller :p Det var koslig med rosenborg-gutta på besøk :)

flaskebunn

11.des.2008 kl.07:30

åå, jeg har ikke lest bloggen din på en stund så måtte begynne der jeg "slapp" sist.. krysser alle fingrene for at alt i leiligheten er normalt og at vi ikke blir noe meir skada.. jeg er vel litt delvis overtroisk og tror faktisk at du kan ha "sett det for deg" slik du sier, jeg tror kroppen ofte forbereder en på at en er sjuk når det er slik ting, selv om det er ett skikkelig slag i trynet uansett når man får vite om det.. var forresten bra du hadde kommentert bloggen min nå slik at je gkommre inn å leser om ditt liv igjen, da får jeg litt perspektivog burde virkelig ikke klage på disse sjukdommene jeg kanskje har.. ( om du skjønner?) håper du var frisk nok til rosenborg, og at du kosa deg masse masse!! :)

Freakleader

22.des.2008 kl.20:11

Du er ein inspirasjon for meg. Du er sterk, du skriver så nydelig...

Ønsker det alt ve og vel.. <3

15.apr.2009 kl.13:19

åå så heldig som fikk RBK-spilleran på besøk! trass i alt det du må gjennomgå, så hjelp det nok litt med sånne ting :)

Ingrid Marie Treborg

15.apr.2009 kl.21:37

Dette er sterkt å lese. Jeg beundrer deg for den positive holdningen din, og jeg håper virkelig at du holder på den helt til du blir frisk. For frisk skal du bli. Jeg vet ikke helt hva jeg skal skrive - annet enn at jeg ønsker deg alt av god bedring, alt av god helse, alt av glede i denne tunge tiden. Det er så flott at du ønsker og tør å blogge om dette, og at du får tankene dine ned på papir (eller i det minste nett!). Som Freakleader skriver: Du er en inspirasjon. Lykke, lykke til videre :)

Veronica

21.apr.2009 kl.00:38

Jeg sitter her og leser bloggen din, fra første innlegget. Og jeg blir kvalm, for å være ærlig. At noen skal gå igjennom sånt. Kreft er noe som skremmer meg så vanvittig! Håper du blir frisk, at alt går bra!

Kristin Elise

09.feb.2011 kl.20:10

Du er en inspirasjon. Leser boka nå.

Pappa hadde kreft.

Skjønner litt hvordan det er å ikke tenke på døden.

Miimoor

11.feb.2011 kl.19:24

stakkar<3

Skriv en ny kommentar

Regine

Regine

19, Kristiansund

Har fått diagnosen MDS/AML - her vil jeg beskrive hvordan det er å leve med/bli behandlet for det. Lurer du på noe? regine1000@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits Blogglisten