The last day on earth

Det er søndag. Dagen jeg håpet aldri skulle komme. Men nå er den altså her. Nok et sykehusopphold står i vente. I kveld er jeg der. Hvor lenge blir jeg denne gangen, og ikke minst, hvor syk blir jeg? Jeg undrer meg over om jeg virkelig er i stand til nok en tøff kur.
Jeg har akkurat kommet meg såpass bra at jeg føler meg vel med det. Jeg kan nå gå vanlig, og gå over "lengre" avstander uten å krepere, men nå skal de altså bryte meg ned igjen. Sånn er livet...

Siden jeg mest sannsynlig blir steril etter alt sammen, har jeg fått tilbudet om å fryse ned den ene eggstokken. Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er jo ikke sikker på hva jeg vil gjøre i fremtiden, men det er jo greit å ha muligheten. Og jeg tenker at det er bedre å angre på noe man har gjort, enn å ikke ha gjort. Det å fryse ned eggstokker er fortsatt på forskningsstadiet, så det er ingen som har prøvd å bli gravid ved hjelp av den metoden enda. Det blir jo prøverørsbefruktning da, og de kan ikke garantere at det ikke er igjen leukemiceller i eggstokken, så man kan få tilbake kreften hvis man gjør det. Men om 10-15 år så vet de sikkert mye mer om dette. Det vil jo ikke bli aktuelt før den tid uansett hvis det skulle bli aktuelt i det hele tatt. Hva bør jeg gjøre?

Så forfengelig som jeg er sitter jeg og tenker på hvordan jeg så ut før. Jeg savner det gamle utseende mitt, særlig håret mitt. Jeg er så bekymret for at det ikke skal komme tilbake, selv om jeg veit at det er svært sjeldent. Jeg bekymrer meg også over livet mitt, om jeg kan leve normalt igjen. Jeg vil ha det akkurat slik det var før. Veit ikke om jeg takler en drastisk forandring. Det er jo veldig dumt å tenke sånn, for jeg må jo først komme meg igjennom selve transplantasjonen. Jeg vil ha hele meg tilbake;

picture 67

23 kommentarer

Hilde

09.nov.2008 kl.11:40

Fin blogg du har :-)

Silje

09.nov.2008 kl.13:01

Å fryse ned eggstokken er kanskje ikke helt på bærtur? For som du sier, de har helt sikkert kommet langt med forskning på den tiden, og da vil de kanskje kunne finne ut om det er leukemiceller i eggstokken eller ei. Og det er vel ingen "tvang" eller noen forpliktelse om at du må bruke den selvom du har muligheten?Du er ikke forfengelig, selvsagt vil man savne det slik det var før, det er jo helt naturlig. Likevel må man svelge kråkebollen og gå livet i møte med en ny epoke i livet, en tid der man bygger en ny framtid som kanskje vil bli en annen framtid enn det man først hadde trodd, der man kanskje tar litt andre hensyn og tenker annerledes. Det er hardt. Det kan være vanskelig. Men det blir like fullt en virkelig framtid som blir kjempebra til slutt når du er kommet igjennom alt. Da er man sterkere, man ser helt annerledes på livet. Akkurat det er ikke nødvendigvis negativt. Sykdom er forferdelig. Men man lærer av det. Sånt er vanskelig å se før etterpå. Men det får jo du ;)

leva

09.nov.2008 kl.13:06

Jeg vet ikke om jeg er så god på råd, men prøver likevel. Frys ned du - du behøver jo ikke å benytte deg av den derom du ikke vil. Synes det er klokt tenkt å angre på noe en har gjort, i stedet for det motsatte. Og som deg, er jeg sikker på at forskning vil være kommet mye lengre om noen år. Cellegift er pyton og jeg forstår deg så godt. Pelsen min er i ferd med å forsvinne, har skaffet meg parykk,men er ikke sikker på om jeg skal bruke den -blir litt kunstig. Men hater at andre ser at jeg er syk, jeg hater å miste håret mitt. Tror ingen forstår hvor mye det betyr for egoet før du mister det. Ønsker deg masse lykke til og skal krysse alt jeg har for at det skal gå så smertefritt som mulig! Mange varme klemmer

Regine

09.nov.2008 kl.14:28

Silje: Tusen takk for fine ord. Nei, jeg er ikke forpliktet til å bruke den. Så jeg tror kanskje jeg gjør det om det ikke får noen konsekvenser for meg. leva: Cellegift er pyton ja. Hvilken krefttype har du? Håret mitt forsvinner også snart. Er bare litt igjen. Tenker også at parykk blir litt kunstig, men jeg får gratis så da er det jo bare å ha en bare for ;p Men tror nok jeg holder meg til skaut og luer. Tusen takk for fine ord, nok en gang.

leva

09.nov.2008 kl.14:51

Hei Regine! Jeg har brystkreft, har igjen 5 kurer + stråling i fem uker etter det. Kom som lyn fra klar himmel! Husk på at du kan kjøpe luer/skaut/parykk for 4920 pr år. Bruk opp denne kvoten før nyttår, og så får du like mye å bruke neste år -he he, for det ser ut til at det blir litt langvarig med deg også. Greit å ha en parykk i påkommende tilfeller. Hvis du ikke har ornet med søknad om parykk/hodeplagg enda -foreslår jeg at du gjør det fort gjennom trygdekontoret.Spør om hvordan de skal ha kvittering for luene du kjøper så leverer du bare de og får penger igjen - eller sender regningen dit. Finnes mye kule skaut, buff, luer å få for 4920 kr!Det kan du kose deg med! Klem

leva

09.nov.2008 kl.15:08

Glemte forresten å fortelle at jeg kjenner ei jente som var gjennom aml for 5 -6 år siden. For ca en måned siden fikk hun sin førstefødte og mor har fått tilbake sitt nydelige hår!!!:-) Alt ordener seg for snille jenter!

Regine

09.nov.2008 kl.15:09

Huff, hørtes utrolig slitsomt ut det du skal igjennom også. 5 kurer + stråling er ikke bare bare. Ønsker deg lykke til værtfall, og takk for gode råd :)

Silje Silje

09.nov.2008 kl.21:32

Regine, jeg nevnte i bloggen min at jeg leste bloggen din, men la ikke ut noen link eller noe. Så fikk jeg spørsmål om jeg kunne legge den ut, for det var flere som kunne tenke seg å følge med deg. Men jeg sa jeg skulle spørre deg først. Syns du det er ok eller vil du helst ikke at det blir gjort?silje.

Regine

09.nov.2008 kl.22:28

Det går helt greit :)

flaskebunn

10.nov.2008 kl.08:58

frys den ned, så har du muligheten! :) god bedring!! plutselig føler jeg meg teit som klager litt over bulken på nesa eller håret som ikke er heilt slik jeg kunne tenke meg og slik.. kan ikke engang forestille meg hvordan det er å miste håret sitt og slik... håper du blir frisk, helt frisk., og får tilbake det fantastiske håret ditt!!

marte

10.nov.2008 kl.10:47

Jeg ante ikke at du gikk igjennom alt dette. All denne dritten. Du får tilbake håret ditt uansett. Det vet jeg ! Jeg er ikke så flink med å holde kontakten over sms. Jeg vet ikke helt hva jeg skal skrive. Det blir på en måte det samme hele tiden. Men jeg vil veldig gjerne sende deg ett par meldinger i uka for å høre hvordan du har det. Vi savner deg utrolig mye ! Gleder oss virkelig til du kommer tilbake ! Og når du kommer tilbake, vil jeg og jannike komme å besøke deg, og se samlingsstunds filmene fra barneskolen. Mimre litt tilbake fra the old days. Akkurat nå sitter vi å mimrer alt det dumme Jannike sa og gjorde før tiden. Den gangen hun ikke husket sin egen bursdag. haha, husker du det? Ginki-bamsene, og (homse)marsvin lydene. Husker jeg passa marsvinene dine en gang, og når jeg var å ga de mat, satt jeg å laga de rare lydene. De pissa også på jannike, og så sa du at de hata henne. Og ikke for å glemme Elvira og Gjenferdet Silje ! Håper det ikke gjør noe at vi sitter å mimrer litt tilbake på gode minner. Dette er minner for livet, og da mener vi gode minner. God bedring, og vi savner deg så sinnsykt mye !! Gleder oss til du kommer tilbake ! Vi syns du er en sterk person som har gjennomgått dette helvette. Hilsen Marte og Jannike. Vi er glade i deg ! <3

Martin

10.nov.2008 kl.14:26

Bestefaren din hadde rett. Denne bloggen er rett og slett jævlig bra, og vil nok hjelpe mange, og ikke minst deg selv. Ikke ofte det opprettes en blogg som faktisk betyr noe. Nå har du den beste bloggen jeg vet om, og jeg... den mest usaklige siden det gamle testamentet.

Kjemp videre! For hver dag som går er du ett steg nærmere tunnelåpningen.

Regine

10.nov.2008 kl.14:35

Flaskebunn: Takk for støtten!Marte: Det er koslig å få sms, du må bare gjøre det:) Vi skal så gale se samlingsstundfilmene ja! Og så skal vi sitte å mimre såklart. Husker godt da Jannike ikke huska sin egen bursdag, haha. Alt vi har gjort gjennom er virkelige gode minner, og de kommer jeg aldri til å glemme. Vi har gjort mye artig sammen oppgjennom :)Martin: Bloggen din får værtfall opp humøret ;p Tusen takk for all støtten :)

ragnhild

12.nov.2008 kl.11:34

hei regine! savner deg kjempe masse og syns det er bra du har opprettet blogg slik at vi hjemme kan følge med :) og jeg syns absolutt at du skal fryse ned, det er jo bra å ha muligheten ? og ikke minst fordi jeg kom over denne artikkelen når jeg var på side2 idag;http://www.side2.no/helse/article2386821.ecedet er mulig! ;)

Regine

12.nov.2008 kl.21:59

Så koslig å høre at jeg blir savnet ;) Det var det som var tanken, at dere der hjemme kan følge med på hva som skjer. Det er vel kanskje lurest å fryse ned, kjekt å ha muligheten seinere som du sier. Visste ikke at det også var mulig, det som sto i artikkelen. Det er jo greit å vite. Takk for tipset ;)

Marianne

13.des.2008 kl.13:12

Kan jeg bare kopiere kommentaren til silje? :pDu har så fantastisk hår at det kommer til å komme tilbake ganske fort vil jeg tro ;)Og det med å fryse ned er som du sier, bedre å angre på det som er gjort enn ugjort. Tror du kommer til å være glad for det senere :)Luer og parykker for nesten 5000 er forresten en superflott julegave til deg selv :D Lykke til videre, vet det kommer til å gå bra med deg, og håper det ikke blir så smertefullt :)

Hilde

29.des.2008 kl.17:24

Når jeg leste dette innlegget, fikk jeg nesten flashback fra når jeg selv hadde kreft. Det å bli så forandret i utseende så fort, det var vanskelig. Og når jeg også ble tilbudt å fryse ned den ene eggstokken, så ble jeg helt satt ut. Det kom så uventet, at jeg nesten begynte å le.. Jeg var også usikker på hva jeg ville gjøre, men etter litt betekningstid så bestemte jeg meg for å gjennomføre det. Det var leit å lese at du ikke fikk gjennomført det, men det finnes heldigvis mange flere måter å få barn på i dag:) Lykke til videre!! Du klarer det!:)

marita

17.apr.2009 kl.22:59

Angående parykk, mamma fikk brystkreft og måtte gjennom gå masse cellegift og stråling. Da hun mistet håret og skaffet seg parykk såg det helt ekte ut, ingen tenkte engang over at hun hadde parykk på seg for det såg så naturlig ut:)

Matias

06.jun.2009 kl.17:02

jeg er utrolig fasinert over deg :D at du virkelig er så modig at du virkelig vil dele alt dette med andre via en blogg! jeg vet jeg ikke kan si noe om hvordan det føles for deg.. men jeg VET at du har det tøffere enn de fleste ungdommer her i norge.. ikke gi opp kampen Regine! :) jeg støtter deg fullt! jeg er også veldig sikker på at du vil få det gamle livet ditt tilbake :) uansett er du utrolig pen uansett regine :) husk det :) + du er et utrolig sterkt menneske :) de ferreste ungdommer ville klart og være som deg i den situasjonen!jeg er utrolig stolt av deg! :D jeg som har ad/hd vansker lærte av psykologen min.. ALT ORDNER SEG:) det har jeg funnet ut.. :) alt vil ordne seg på en eller annen god måte :) All hell og lykke fra meg til deg Regine

Maren

13.des.2009 kl.01:17

Jeg må bare si, fy søren så utrolig vakker du var, Regine. Og ikke minst så modig og tøft gjort av deg å dele live ditt med oss etter at du ble rammet av denne sykdommen.
Du fortjente mye bedre enn alt dette! Jeg kondolerer så mye til dine nærmeste, familie og venner! Sitter med klump i halsen og våte øyner og kinn. Jeg håper du har fått det bedre nå, Regine.

17.apr.2010 kl.17:44

<3R.I.P

håpe du har det bedre der du e nu , du va også så utrulig sterk !

Marie

10.jun.2010 kl.23:03

Hei Regine! Du kjenner ikke meg, for vi har aldri møttes... Nå er det vel for seint uansett... Jeg vil bare si at jeg leser bloggen din nå, en stund etter du ble borte, og griner! Jeg leser om den positive jenta som en gang bodde på jorda sammen med oss alle. Jeg leser kommentarene du får, og ser at du svarer på alle. Det gjør vondt, for jeg vet at du aldri kommer til å svare på denne. Du kjempet en lang og hard kamp, men du tapte. Men på så mange måter vant du også! Du ga håp til alle med kreft, både gjennom økonomisk støtte til kreftforeningen, og varme ord om alt det som kan gå bra! Selv har jeg en bestefar som er kreftsyk. Han blir frisk nå. Det starta 1 januar 2010, og han holder allerede på å bli frisk! Han ble operert. Men det kom som et sjokk, selv om ditt sikkert var større! Han var en frisk gammel mann, uten noen plager, også blir han liksom så syk! Men du er en av de mange personene som hadde fortjent å leve videre!

Det eneste som mangler å si, er: hvil i fred Regine! Du vil aldri glemmes, selv blandt de ukjente!!

absolutly

14.des.2010 kl.15:38

Jeg sitter og graater naa...

Skriv en ny kommentar

Regine

Regine

19, Kristiansund

Har fått diagnosen MDS/AML - her vil jeg beskrive hvordan det er å leve med/bli behandlet for det. Lurer du på noe? regine1000@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits Blogglisten